Dodaj do ulubionych

NO+VELLO Wrocław wielka ściema

13.06.10, 08:43
Poszłam tam, bo zwabiła mnie cena - 99zł za każdą partię. Za 200zł zrobiłam sobie całe nogi, tylko że włosy mi W OGOLE nie wypadły, stracone pieniądze. Jak zadzwoniłam do pani, to mnie zbyła. Przestrzegam wszytslkich.
Obserwuj wątek
    • gamonek Re: NO+VELLO Wrocław wielka ściema 17.06.10, 14:49
      a ja tam chodzę od lutego i bardzo sobie chwalę. miałam już 4 zabiegi na nogi,
      pachy i bikini i spokojnie mogę powiedzieć, że na wakacje mam spokój z goleniem.
      gdzieniegdzie na nogach coś mi odrasta, myślę,że zrobię sobie jeszcze ze 2
      sesje. sorki, ale jeśli ktoś myśli że wyda 200 zł i będzie gładki, a inne lasery
      kosztują nawet 600 zł za 1 zabieg na nogi , to chyba jest naiwny..
      • wiesiolekxx Re: NO+VELLO Wrocław wielka ściema 26.06.10, 18:05
        Gamonek, jesli od lutego zdążyli Ci zrobić 4 zabiegi, to Cię naciągają mocno
        albo mają b słaby sprzęt...ja jestem rok po 3 zabiegach i tylko pojedyncze włosy
        mi odrastają, ale zabiegi mi robili tak co 3-4 miesiące, bo po prostu nie było
        potrzeby częsciej...
    • blue.evem Re: NO+VELLO Wrocław wielka ściema 22.06.10, 21:49
      MIałam to samo, tez mi włosy nie wypadły:( nie o to chodzi, że odrosły po jakimś
      czasie ale w ogole nie wypadly. co tu dużo gadac, jakie pieniądze taka usluga.
      naciągacze...
    • ania1106 NO+VELLO 27.06.10, 16:24
      Przy każdym laserze trzeba wykonać serię do 8 zabiegów co 4 tygodnie. Włos ma trzy fazy wzrostu, w 3 fazie jest 85 % włosów czyli te, które golimy, depilujemy itp. Dlatego są powtórzenia zabiegów. Pozbywanie się na trwałe włosów i ilość zabiegów jest uzależniona od środowiska hormonalnego każdej kobiety. Po zabiegu laserowym można miec wrażenie, że włosów jest więcej niż przed, a to dlatego że właśnie wtedy wychodzą całe z cebulką.Po jednym zabiegu nie można oczekiwać cudów.
      • wiesiolekxx Re: NO+VELLO 29.06.10, 19:26
        Po pierwsze z tego co zdążyłam się zorientować, to oni mają IPL a nie laser, czyli urządzenie słabsze i mniej skuteczne.

Po drugie miałam już robione zabiegi i absolutnie nie kazali mi przychodzić co miesiąć tylko co 3, bo po miesiącu skóra po prostu była gładka, włosów nie było, wszystkie wypadały po zabiegu i nie było ich przez około 2,5 miesiąca. Jeśli włsoy nie wypadły to cos jest nie tak jak powinno być.

• ania1106 Re: NO+VELLO 29.06.10, 21:59
          Różnica między IPL a laserem nie jest taka że IPL jest słabszy, a laser mocniejszy. IPL może być również silniejszy od lasera i odwrotnie. IPL-e są wielofunkcyjne- można nim usuwać owłosienie, odmładzać, likwidować trądzik, blizny itd. Różnic jest również taka, że inaczej wykonuje się zabieg np.depilacji- IPL-em światło działa tylko na włoski, a laserem na skóre i włoski.
    • bli-zka Re: NO+VELLO Wrocław wielka ściema 06.08.10, 09:14
      Poparzyli mnie, mam ślady od 3 miesięcy.
      • ania_5555555 Re: NO+VELLO Wrocław wielka ściema 09.08.10, 20:23
        Wrocław-epilacja laserem.
        Epilację laserem robię już od ponad 5-ciu lat we Wrocławiu. Zaczęłam na początku
        studiów, które już skończyłam w roku 2009. W pewnym sensie niestety mogę się
        uważać za ekspertkę od laserów-próbowałam epilacji 4 rodzajami laserów, po tym
        co przeszłam... wolałabym nie mieć już włosów wcale ale niestety...
        1. Najpierw robiłam w CTL-Centrum Terapii Laserowej na ul Jaracza. (były to
        czasy gdy tylko CTL i Kaniowska-Derma Puls-mieli laser do włosów).
        Efekty-beznadziejne!!!!Na nogach po wewnętrznej stronie ud dostałam
        podrażnienia, wysypki, były tam czerwone krostki, które bardzo swędziały, włosy
        non-stop wrastały po tym laserze a oni tam... każą na to używać peelingu do stóp
        z Scholla!Zabieg epilacji wykonuje tam pielęgniarka. Za całe nogi+linię bikini
        płaciłam 1400zł. Miałam tam 3 zabiegi, po których słaby efekt był tylko na
        bikini. Na nogach wszystkie włosy odrosły!!!Najpierw włosy wypadały a potem
        wszystkie z powrotem odrastały.Na moją uwagę, że coś jest chyba nie tak, że mam
        wysypkę po wewnętrznej stronie ud pielęgniarka odparła,że to mi przejdzie, że to
        na pewno nie od lasera, bo laser ma wyłącznie działanie lecznicze...odmówiła
        konsultacji z lekarzem w CTL-poprosiłam, aby moje nogi obejrzał lekarz....

2.W końcu stwierdziłam że jakiś inny lekarz musi obejrzeć tą wysypke na nogach.
        Zadzwoniłam do Derma-Puls-właścielką jest Kaniowska-znana dermatolog, często
        wypowiada się m.in. w URODZIE. Obejrzała mnie tam inna dermatolog, dr Palka.
        Stwierdziła, że mam stan zapalny, wypisała mi 2 antybiotyki- jeden w płynie a
        drugi w maści. Za wizytę zapłaciłam 100zł+ ok 100 za leki. W CTL wydałam
        4200zł-żadnego efektu na nogach oprócz podrażnienia, na bikini słaby efekt.
        Dziewczyny! Nie polecam lasera aleksandrytowego- w CTL właśnie taki mają.
        Czytałam już różne artykyły w gazetach na ten temat-laser aleksandrytowy to
        najstarszy typ lasera i nie jest polecany!!!!!Normalnie zrobiłabym wielką aferę
        a tym CTL, ale moi rodzice są lekarzami a właścicielka studiowała z nimi na
        roku, więc nie chciałam im robić wstydu. Ale wywaliłam 4200 i żadnego
        efektu!!!Moja mama była wściekła, ale powiedziała, że to ta znajoma jest
        właścicielką i żebym nie robiła afery(pragnę dodać, że nie miałam żadnej zniżki,
        płaciłam pełną cenę-zabieg wykonuje pielęgniarka, więc ta znajoma moich rodziców
        nawet nie wie, że ja tam epilację robiłam.)
        Epilację kontynuowałam więc u Kaniowskiej-w Derma Puls. Robiłam tam całe nogi i
        bikini. Laser-Light Sheer laser diodowy. Efekt milion razy lepszy niż na
        Jaracza!!!Wreszcie włosów zaczęło ubywać i były słabsze.Zrobiłam tam jakoś 4
        razy łydki i 4 razy uda, bikini jakoś 2 razy.Cena-ok 1000zł za całe nogi, nie
        pamiętam dokładnie ile, ale mniej niż w CTL.Wydałam tam prawie 5000zł, ale
        rezultat nadal nie był taki, jak oczekiwałam-było ok 40% mniej włosów.

3.Następnie będąc akurat w okolicy ul Traugutta zauważyłam tam nowy gabinet-
        Dermamed. Weszłam z cieekawości. Okazało się, że mają epilację IPL-em. Pani
        bardzo miła, próba IPL gratis. UWAGA!!!!DAJĄ TAM GWARANCJĘ: JAK KTOŚ ZOBI 6 RAZY
        EPILACJĘ NP BIKINI A JESZCZE MA JAKIŚ WŁOS, TO KAŻDY KOLEJNY ZABIEG NA BIKINI
        JEST ZA DARMO.TAK SAMO ZE WSZYSTKIMI INNYMI PARTIAMI CIAŁA.Nie słyszałam, żeby w
        jakimś innym miejscu we Wrocławiu dawali gwarancję co do efektów epilacji.Byłam
        już zrezygnowana po tym, co przeszłam, ale stwierdziłam, że spróbuję.
        Ceny:łydki:350zł. Uda:450zł. bikini robię całość i płacę 300zł.Pachy:240zł
        płacę. Efekt wiele lepszy niż u Kaniowskiej w Derma-Puls, ale byłam już tak
        zniechęcona poprzednimi zabiegami, że nie chodziłam tam zbyt regularnie (np
        bikini trzeba by powtarzać tak co ok 2 miesiące) Teraz przeszłam tam już 6
        zabiegów na bikini, zostałam poinformowana, że następne będą za darmo!!! Włosów
        jest bardzo mało robiłam tam też raz pachy i kilka razy łydki i uda, ale nie
        doszłam jeszcze do 6-ciu. Efekt bardzo dobry.

4.Wyczytałam w "In Style'u" że otworzyli nowe gabinety-No vello, gdzie epilacja
        jest bardzo tania-99zł/każda część ciała. Byłam w salonie na ul Armii Krajowej.
        Mają tam IPL, ale inny niż na Traugutta.Były straszne kolejki, żeby się tam
        dostać, w tej chwili jest już 5 takich salonów we Wro więc nie ma
        problemu(adresy na ich stronie). Robiłam tam 2 razy pachy i raz bikini (bikini
        jak jeszcze nie miałam za darmo na Traugutta)Efekt:najpierw wszystkie włosy
        wypadają, a potem, tak po 2-óch miesiącach odrastają jasne, słabe włosy(po
        zabiegu w Dermamedzie na Traugutta odrosła część włosów, a część wogóle nie. Te,
        które odrosły, były czarne)Ja te jasne np pod pachami golę więc one wtedy robią
        się mocniejsze i czarne. Oni tam zalecają chodzić na zabiegi co 5 tygodni. U
        mnie po 5 tyg odstępu jeszcze prawie nic nie odrasta. Spytałam, ile potrzeba
        zabiegów, aby całkowicie pozbyć się owłosienia. Powiedzieli mi, że ok 20.Powiem
        tak:polecam No Vello osobom, które mają mocne, czarne włosy- zawsze to osłabi
        włosy, dużo pomoże, włosy po tym nie wrastają, nie ma podrażnienia. Czy jest
        stały efekt-nie wiem, na razie miałam tam tylko 2 zabiegi. Cena jest super. Moja
        przyjaciółka też chodzi do No Vello i ma podobne efekty jak ja- włosy odrastają
        jasne i cienkie.

Pamiętajcie-sprawdzajcie, jaki jest laser czy IPL w gabinecie, do którego się
        udajecie,nie bójcie się spytać czy jest jakaś gwarancja i ile potrzeba
        zabiegów-w każdym gabinecie jest inaczej jeśli o to chodzi. Odradzam
        aleksandrytowy-stary typ, wogóle nie ma efektu, nie jest polecany w gazetach, w
        różnych artykułach na temat laserów.Miejsca 1 i 2 w których byłam odradzam, a 3
        i 4 polecam jak najbardziej!!!

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny mające problemy z epilacją.
        • ik71 Re: NO+VELLO Wrocław wielka ściema 15.09.10, 13:37
          Zdecydowanie odradzam depilację w No Vello. Miałam tam 5 zabiegów na pachy, ostatni jakoś w czerwcu lub na początku lipca. Na początku faktycznie włoski odrastały rzadsze i bardzo słabe ale wystarczyło 3 razy ogolić pachy i efekty zniknęły. Obawiam się, że po nawet po 20 zabiegach nie byłoby to skuteczne.
          Chętnie poznam więcej opinii na temat Dermedu i DermaMedu. Pozdrawiam!
          • ania1106 nomasvello 22.02.11, 15:37
            ja robie bikini w Wawie na początku na Grójeckiej, a obecnie blizej domu na Bielanach. Włoski ewidentie wychodzą. Myślę, że jeżeli siec się rozwija w wawie i okolicach- tak jak patrzyłam na stronie www to 18 salonów to znaczy,że działa ich IPL. Ja wole zapłacić 99 zł, niż 500 zł za bikini.
    • mala-mi09 Re: NO+VELLO Wrocław wielka ściema 04.11.11, 12:19
      Byłam na Sienkiewicza i na Polaka! Miałam kilka zabiegów na twarz, klatkę piersiową i brzuchu bo tu niestety też mam kilka czarnych włosów i najgorzej robi ta blondyna na Polaka! Robi szybko, krótko chłodzi przez co bardzo boli i niedokładnie! Zwracałam jej uwagę kilka razy ale bez zadnych efektów! Nie polecam
      • tosia1988 Re: NO+VELLO Wrocław wielka ściema 19.01.12, 15:08
        A ja sobie chodzę do różnych salonów we wrocławiu i z każdego jestem zadowolona.
        Najbliżej mam właśnie na polaka i sienkiewicza i odn. samej obsługi i wykonania zabiegów nie mogę nic złego powiedzieć. Co do efektów no to trzeba trochę tych zabiegów zrobić, żeby się wypowiedzieć obiektywnie.

Pozdr.
        • pamplemousserose Re: NO+VELLO Wrocław wielka ściema 16.04.12, 15:34
          SPAM.
        • aviteks Wrocław gabinet 06.08.12, 22:19
          no jeśli miałabym coś polecać to gabinet na Traugutta, maja nowoczesny sprzęt i super podejście do klienta :>
          • madziaooooo Re: Wrocław gabinet 31.10.12, 20:12
            Ja polecam Dermamed, mają dwa gabinety na Traugutta i Żeromskiego.
            • makowalscy Re: Wrocław gabinet 25.11.12, 21:39
              tez znam i polecam - mają dobry sprzęt!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka