Gość: jaa IP: *.chello.pl 13.04.05, 09:24 Używam wielu szamponów (obecnie nizoral) i toniku neril ale tym razem tłusta skóra głowy i krosty powróciły. Co moze pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katija1 Re: krosty we włosach przy łojotokowym z.s. 13.04.05, 09:59 maści przepisane przez lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: krosty we włosach przy łojotokowym z.s. IP: *.chello.pl 13.04.05, 11:01 Byłam u lekarza, zapisał mi Elocom, strasznie to tłuste i nie pomoglo. z resztą leczę sie non stop od 10 lat i zwykle i tak każą mi kupic kilka szamponów i wcierek bez recepty za to za 200 zlotych plus 60 złotych wizyta :( więc uznalam ze skoro to i tak bez recepty to mogę zaoszczędzic przynajmniej koszt wizyty, od 10 lat nikt nie zapisał mi nic co by naprawdę pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
sznuroweczka Re: krosty we włosach przy łojotokowym z.s. 21.04.05, 18:58 Jezeli Elocom - to w tym wypadku polecam w płynie a nie w maści. specjalnie do skóry owłosionej - nie będzie tak tłuścił. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: krosty we włosach przy łojotokowym z.s. 13.04.05, 11:19 Może pomóc natura:) Po pierwsze - szampon powinien być jak najdelikatniejszy- zapomnij o tzw profesionalnych - albo rumiankowy, albo pokrzywowy, albo lniany Herbapolu lub Polleny Ewy.(te duże butle, nie te małe):) Płukanki z siemienia lnianego, łyżki chmielu i łyżki korzenia łopianu (3 łyżki siemienia, 1, 5 chmielu i 1,5 łopianu - gotujemy na wolnym ogniu w około 2 litrach wody przez 45 minut-aby wywar byś sliski , nie gęsty) nastepnie dolewamy wodę i tym wywarem yjemy i płuczemy włosy i skórę głowy, po czym zmywamy szamponem lub nie- jeśli umyliśmy wcześniej włosy, Robimy to raz-dwa w tygodniu - juz po miesiacu bedzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: krosty we włosach przy łojotokowym z.s. 13.04.05, 11:22 Aha, jeśli skóra na głowie jest tłusta , mozesz dodac też 1,5-2 lyżki skrzypu, które ma dzialanie odtluszczające i ściągające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: krosty we włosach przy łojotokowym z.s. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 15:46 up, mnie tez to interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
zielona_cytrynka Re: krosty we włosach przy łojotokowym z.s. 13.04.05, 15:55 ja też mam ten sam problem swędzący podrażniony łep.Cholery można dostać i wrażenia żadnego nie robił Nizoral itp. wynalazki, aż w aptece kupiłam przypadkiem taki niepozorny szampon produkowany w UK mała brązowa butelka koszt 20zł, wydajny ja mam go już 4 m-c i nareszcie ulga i spokój. nazwę mogę dopisać jutro bo dziś nie pamiętam i muszę zerknąć na opakowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia DOZIELONEJ CYTRYNKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 08:24 OK, MAM NADZIEJE ZE DZIS BEDZIESZPOGŁ NAPISAC, POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa brązowy Polytar IP: *.chello.pl 14.04.05, 09:56 może to brązowy Polytar? Też kupilam ale tak smierdzi ze nie wiem co robić!!! jest w brazowej butelce i kosztuje 19 zł ale jak śmierdzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: krosty we włosach przy łojotokowym z.s. IP: 213.241.34.* 13.04.05, 16:18 np. szmpon mineralny Zdrój, selsun blue. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: krosty we włosach przy łojotokowym z.s. IP: 213.241.34.* 13.04.05, 16:20 i jeszcze Polytar AF Odpowiedz Link Zgłoś
kjkk szampon Zdrój? 14.04.05, 09:18 gdzie można znaleźć jakies info na jego temat? ja nic nie wygrzabałam, a w aptece ani widu ani słychu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: szampon Zdrój? IP: 213.241.34.* 14.04.05, 09:22 Zdrój (producent: Sulphur Zdrój) Skład Szampon na bazie naturalnej wody mineralnej (2,1% woda chlorkowo-sodowa, bromkowa, jodkowa, borowa, siarczkowa - 58,8%). Działanie Preparat o działaniu przeciwzapalnym, przeciwpasożytniczym, przeciwgrzybiczym. Szampon zawiera związki siarki (S2-, HS-), siarkę koloidową oraz jony sodu, potasu, amonu, wapnia, magnezu, chloru, siarczanowe i wodorowęglanowe, pochodzące z naturalnych źródeł mineralnych uzdrowiska Busko-Solec. Pod wpływem tlenu z powietrza i siarki obecnej na skórze powstaje kwas pentationowy o działaniu bakteriobójczym i grzybobójczym oraz zmniejszający świąd i wydzielanie łoju. Związki siarki w stężeniu 1-5% działają na naskórek keratoplastycznie, w większych stężeniach keratolitycznie i powodują rozpuszczenie składników warstwy zrogowaciałej. Wskazania Łojotokowe zapalenie skóry głowy, łuszczyca skóry głowy, nasilone zmiany łojotokowe skóry. Mycie włosów przetłuszczających się. Przeciwwskazania Nadwrażliwość na składniki preparatu. Dawkowanie Szamponem myje się skórę głowy codziennie lub co drugi dzień (w zależności od nasilenia zmian chorobowych) przez około 3 tyg. Szampon należy rozcieńczyć wodą (1:4). Uwagi Należy unikać kontaktu preparatu ze spojówkami oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
atemlos1 Re: krosty we włosach przy łojotokowym z.s. 14.04.05, 09:38 czesc, ja mam podobny problem. Byłam u dermatologa i pzrepisała mi szamopn STIEPROX (45 zł) do tego mówiła zeby krosty smaorwać acnosanem i NIE DRAPAĆ!!!! Poprawę już widzę, ręce rzadziej mi dochodzą do głowy. Jesli chodzi o łagodne szmpony to PHYSIOGEL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa ODŻYWKA??? IP: *.chello.pl 14.04.05, 09:58 niestety Polytar AF smierdzi i na włosaach mam jeden kołtun, musze nakladac splukiwalna odzywke. Co mozecie polecic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonique Re: ODŻYWKA??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 10:30 Ja leczylam to przede wszystkim laticortem w plynie - bardzo lagodzi swedzenie. Do tego sama kupilam sobie szampony - Seboklar i Neril i mylam nimi na przemian. Wszystko sie ladnie zaleczylo, nie mialam nawrotu od długiego czasu (twu, twu, odpukac). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: ODŻYWKA??? IP: *.chello.pl 15.04.05, 10:34 na co jest ten laticort? na łuszczenie, czy łojotok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: ODŻYWKA??? IP: 213.241.34.* 15.04.05, 10:38 steryd. na stan zapalny. Odpowiedz Link Zgłoś