Dodaj do ulubionych

Pytanko o tipsy...

19.04.05, 14:15
Mam pytanko co do tipsow. Chialam takie sobie zafundowac, ale zastanawialam sie czy mozna je zrobic jednorazowo i przypilowywac az do momentu puki nie odrosna mi moje naturalne pazurki... chce miec dlugie paznokcie, ale naturalnych nie mam co zapuszczac, bo rosna jakos krzywo i mnustwo czasu mineloby zanim zaczelyby wygladac po ludzku, wiec chcialam zrobic tipsy tylko raz (ze wzgledow finansowych... nie jestem w stanie wydac co miesiac 70zl zeby je 'odswierzac') a po jakims czasie miec juz swoje naturalne paznokcie dlugie... slyszalam ze jak paznokcie odrosna do momentu gdzie tips byl nalozony (jego poczatek- nasada) to odpadnie... :-/ ma ktos jakies doswiadczenie w tej sprawie?
Obserwuj wątek
    • Gość: antytips Re: Pytanko o tipsy... IP: *.aster.pl 19.04.05, 15:00
      Dziecko ty sobie lepiej zafunduj słownik ortograficzny a nie tipsy, lepiej na
      tym wyjdziesz.
      • Gość: dd Re: Pytanko o tipsy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 15:06
        "Odświeżanie" jak to nazwałaś- czyli uzupełnienie kosztuje 20-40zł. Możesz
        oczywiscie zrobic tipsy tylko raz i czekać aż odrosną ale musisz wybrać tipsy
        zelowe, w których mniej ten odrost widać.
        • bright_witch Re: Pytanko o tipsy... 19.04.05, 16:37
          ze zrobic je jednorazowo moge to ja wiem... tylko chodzilo mi wlasnie o to czy po odrosnieciu i spilowaniu tego tipsa bedzie moj ladny naturalny dlugi paznokietek, czy z czasem odrastania i nie uzupelniania zelu odpadnie on jak dojdzie do tej plytki paznokcia ktora nie jest na palcu... czy bedzie sie dalej trzymal... jesu, mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi...
          • Gość: yves4 Re: Pytanko o tipsy... IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 19.04.05, 20:54
            przede wszystkim jeszcze nie słyszałam o korekcie za 20 zł, minimum kosztuje 40
            zł, po drugie odrośnięty tips wygląda nieestetycznie i podejrzewam, że długo
            tak nie wytrzymasz i pójdziesz na uzupełnienie, pozatym Twój paznokieć nie
            utrzyma ciężaru odrastającego tipsa i istnieje duże prawdopodobieństwo że się
            złamie. ja tipsy żelowe miałam dwa razy, po pierwszym usunięciu paznokcie były
            idealne gładka płytka, mocne i lśniące, natomiast po drugim niestety znacznie
            się osłabiły, nie wiem od czego to zależy... natomiast jeśli chodzi o Twój
            pomysł to nie polecam jednorazowego zakładania tipsów, może lepiej wypróbuj
            sztuczne paznokcie, bez problemu je odkleisz
      • bright_witch Re: Pytanko o tipsy... 19.04.05, 16:32
        a ty wyjdziesz lepiej na nie wtracaniu nosa w sprawy na temat ktorych nie masz wiele do powiedzenia. nie prosilam o analize mojej ortografi, tylko o raze w sprawie paznokci, osobe kompetentna w tej dziedzinie... zalosne z jakim jadem sie stykamy pytajac o porade... a co do tego dziecka... :-] usmialam sie nie ma co. probujesz sie na forum pozbyc kompleksow czy co? pokaz mi kogos kto piszac post na forum zastanawia sie czy robi bledy czy nie... w kazdym razie, nie udalo ci sie ani popsuc mi humoru,ani zniechecic do tipsow, ani wogole nic poza osmieszeniem sie ci sie nie udalo. nie mniej pozdrawiam i zycze ci stycznosci z osobami milszymi niz ty sama/sam.
        • Gość: dd Re: Pytanko o tipsy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 17:00
          Ja mam w tej chwili odrost ok 2-3 mm. Po pomalowaniu lakierem z drobinkami np.
          w kolorze złotym wogóle nie widać, że ten odrost jest. Kosmetyczka mi
          powiedziała, ze można nie zdejmować żelu tylko czekać aż odrosnie. Moja mama w
          ten sposób zapusciła paznokcie z akrylem (wcześniej strasznie obgryzała). Nie
          miała kasy na uzupełnianie a akryl miała tylko zapobiec złemu nawykowi- no i
          pomógł. Wiadomo, każdy tips sie moze złamać jak za mocno uderzysz, ale nie z
          powodu tego, ze żel jest jest już na czubku. Jak ci szkoda wydawc kasę na
          uzupełnianie a to by źle wyglądało to możesz po prostu możesz chodzić do
          kosmetyczki aby ci ten odrost ładnie polerowała. Wydaje mi się, że zrobi to za
          grosze. W każdym razie warto nałaożyc sobie tipsy choćby na jeden raz.
          • Gość: misia Re: Pytanko o tipsy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 19:40
            A ile kosztuje załozenie tipsow zelowych, bo ja tez mam zamiar zalozyc i
            wlasnie z powodu obgryzania. A mozna samemu potem polerowac ten odrost jesli
            tak to jaki najlepszy bedzie pilnik czy polerka niewiem:P
            • Gość: ala Re: Pytanko o tipsy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 20:08
              Kosztuje 60-100zł. Zależy czy w domu u tipserki, czy w profesjonalnym
              zakładzie. Tego drostu nie trzba polerować bo go za bardzo nie widać. Ale nie
              zakładajcie, ze nie bedziecie uzupełniać. Jak zobaczycie co to znaczy mieć
              piekne paznokcie to zechcecie aby ktoś o nie dbał. 30 zł w miesiacu sie
              znajdzie.
              • bright_witch Re: Pytanko o tipsy... 19.04.05, 21:19
                jesli naprawde ma sie tak okazac i mam cierpiec z tego powodu (chciec zeby ktos o nie dbal i znajdywac jak glupia 30zl), to wole nawet nie zaczynac :-P naprawde jest to dla mnie akurat wydatek, nawet to 30zl. poza tym ciezko znalesc w miare tanio, w jedynym miejscu gdzie robia u mnie w miare porzadnie kosztuje zalozenie 110 zl a uzupelnienie 70, wiec chyba sobie daruje. pozapuszczam swoje wlasne. juz kiedys mialam takie ze wygladaly jak sztuczne ale jeden zladowal na grzbiecie ksiazki ktora probowalam sciagnac z polki i mi sie wyslizgnela. obrazilam sie wtedy na swoje paznokcie :-P
                • Gość: maxi Re: Pytanko o tipsy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 21:34
                  Jezeli taka kwota jest dla Ciebie problemem a nie mozesz sama zapuscić paznokci
                  to może spróbuj po prostu nakleić tipsy palstikowe. Tylko nie takie za 5zł ale
                  jakieś lepszej firmy. Np. Sally Hansen. NIe wiem jaka moze być cena, ale wiem,
                  ze pudełko zawiera kilka kompletów i mozesz bawić sie w przykejanie przez
                  dłuzszy czas zanim paznokcie urosną. Ja kiedyś przyklejałam takie paznokcie,
                  które ładnie wyglądały- jak naturalne. Były krótkie i dość dobrze się trzymały.
                  Teraz mam zelowe i również uważam, że mozna je zrobić raz i zapuszczać swoje,
                  ale moze sie zdarzyć że złamiesz tips a wtedy trzeba płacić ok 8zł/1szt
                  za "naprawę". Na początku mi się zdarzało.
                  A jeszcze co do ceny tipsów. Poszukaj w róznych miejscach, popytaj koleżanek. U
                  mnie w lokalnych gazetach ogłaszają się dziewczyny z usługą po 40- 50zł a
                  uzupełnianie 10-20. Nie mozna zakładać, że jak robią w domu to robią to źle.
                  • bright_witch Re: Pytanko o tipsy... 19.04.05, 21:42
                    ja nie zakladam, ze jak w domu i tanio to zle. ale widzialam akryle mojej kolezanki za 120 zl i rece opadaja, taka beznadzieja ze szok... wiec chyba jak juz mialabym zrobic jednorazowo to moglabym sie wykosztowac, ale uzalezniac sie od wydatku co miesiecznego nie chce. poza tym znalazlam prywatnie babke, ktora robi za 75zl i naprawde swietnie zelowe i skusilabym sie, bo szkoda nigdy tego nie wyprobowac, ale powiedzialam sobie, ze jak bede wychodzic za maz to zrobie sobie musowo, wiec kiedys wyprobuje :-P a puki co zainwestuje w odzywke i postaram sie wyhodowac swoje :-D dziekuje wszystkim za rady
                    • Gość: maxi Re: Pytanko o tipsy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 21:47
                      Życzę powodzenia ;))- ale mi się nie udało mimo najlepszych odżywek i witamin,
                      więc zeby to nie były stracone pieniądze.
                      • Gość: magda Re: Pytanko o tipsy... IP: *.gorzow.mm.pl 19.04.05, 23:41
                        masz racje po co tracic 70 zl ja zrobilam za 120 i po tygodniu 2 mi odpadly
                        myslalam ze jak zrobie w dobrym salonie to beda sie dobrze trzymaly ale
                        trudno.az poszlam kupilam sobie zestaw do robienia akryli i juz dzisiaj sama
                        sobie robilam i wygladaja duzo ladniej niz po wizycie u kosmetyczki (troche
                        wprawy mam w zakladaniu tipsow moja kuzynka tym sie zajmuje i mi pokazywala
                        kiedys co i jak no i troche praktyki i sama sobie radze)
    • iskax Re: Pytanko o tipsy... 20.04.05, 00:48
      żelowe sa super - ale musi ci je zrobić naprawde dobra tipserka. Ja swoje
      załozyłam niecałe 3 tyg temu i odrost ledwo widać. Oczywiście lakieruje
      bezbarwnym.

Raz zalozysz to zobaczysz sie ci sie spodoba. Najgorzej jak się zdejmie, swoje
      naturalne paznokcie są w kiepskim stanie, ale to mija :)
      • moramslawno Re: Pytanko o tipsy... 20.04.05, 08:34
        iskax napisała:

> żelowe sa super - ale musi ci je zrobić naprawde dobra tipserka. Ja swoje
        > załozyłam niecałe 3 tyg temu i odrost ledwo widać. Oczywiście lakieruje
        > bezbarwnym.
        >
        > Raz zalozysz to zobaczysz sie ci sie spodoba. Najgorzej jak się zdejmie,
        swoje
        > naturalne paznokcie są w kiepskim stanie, ale to mija :)

TO ZALEŻY JAK SIĘ ZDEJMUJE,BO JAK JUŻ MAM DUŻĄ RÓŻNICĘ MIĘDZY NAKLEJONYM
        TIPSEM,A TYM JAK ZACZYNA WYRASTAĆ PAZNOKIEĆ(ALE MAM DOŚĆ KRÓTKĄ PŁYTKE I TO
        DLATEGO)TO NAJPERW OBCINAM,A SAM AKRYL TO JUZ PRAKTYCZNIE SAM SCHODZI I EFEKT
        JEST OK
    • moramslawno Re: Pytanko o tipsy... 20.04.05, 08:31
      bright_witch napisała:

> Mam pytanko co do tipsow. Chialam takie sobie zafundowac, ale zastanawialam
      sie
      > czy mozna je zrobic jednorazowo i przypilowywac az do momentu puki nie
      odrosna
      > mi moje naturalne pazurki... chce miec dlugie paznokcie, ale naturalnych nie
      m
      > am co zapuszczac, bo rosna jakos krzywo i mnustwo czasu mineloby zanim
      zaczelyb
      > y wygladac po ludzku, wiec chcialam zrobic tipsy tylko raz (ze wzgledow
      finanso
      > wych... nie jestem w stanie wydac co miesiac 70zl zeby je 'odswierzac') a po
      ja
      > kims czasie miec juz swoje naturalne paznokcie dlugie... slyszalam ze jak
      pazno
      > kcie odrosna do momentu gdzie tips byl nalozony (jego poczatek- nasada) to
      odpa
      > dnie... :-/ ma ktos jakies doswiadczenie w tej sprawie?

JA NOSZĘ JUŻ 2 LATA REGULARNIE I JESTEM JUŻ UZALEZNIONA.TO NIE JEST 70ZŁ CO
      MIESIĄC,BO JA PO 3 TYGODNIACH UZUPEŁNIAM I TO TYLKO POŁOWA CENY ,AJAK KTOS MA
      PŁYTKE DŁUGĄ(JA MAM DOŚĆ KRÓTKĄ)TO MOŻE UZUPEŁNIĆ 2 RAZY.JAK TWOJE SA
      KIEPSKIE,TO ICH PRZEZ TIPSY NIE ZMIENISZ ZNACZĄCO,MOGĄ CO NAJWYZEJ SIE
      WZMOCNIĆ.JA MAKSYMALNIE NOSZĘ NAJPIERW 3-4 TYGODNIE DO UZUPEŁNIENIA,A POTEM
      JESZCZE OK.5-6 TYGODNI W ZALEŻNOŚCI OD HUMORU.MI TIPS TRZYMA SIĘ JESZCZE DŁUGO
      JAK KOŃCZY SIE PŁYTKA,BO TRZYMA AKRYL I MIĘDZY TIPSEM NAKLEJINYM A POCZĄTKIEM
      PAZNOKCIA NA KOŃCU TO MAM OK.A JUŻ NA KOŃCU TO SAMA DŁUGOŚĆ ODTĄD JAK ZACZYNA
      ROSNĄC PAZNOKIEĆ,A ZACZYNA SIĘ PRZYKLEJONY TIPST NAWET 1,5-2CM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka