Dodaj do ulubionych

gazy.... pomocy!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 17:32
od jakiegos tygodnia cierpie na tzw wiatry, to cholernie kłopotliwe zwłąszcza
gdy z kims jestem bo w dumu to pół biedy. co robić? błagam poradzcie coś bo
wstyd mi wyjść z domu:(((((((((((
Obserwuj wątek
    • Gość: aa Re: gazy.... pomocy!!! IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 17:52
      Mnie pomogło picie naparu z rumianku raz dziennie( tylko pamiętaj ,ze zioła
      można chyba pić 3 misiące, a potem przerwa.Pamiętaj tez,ze zioła trzeba pić
      jakiś czas aby przyniosły efekt - na początku będzie gorzej w związku z tym pij
      np. na wieczór jak już jesteś w domu- musi wylecieć co potrzeba, a potem objawia
      się działanie lecznicze - działa przeciwzapalnie, czyli przechodzi). Poza tym,
      jeśli przydarzy ci się taka sytuacja poza domem i czujesz, ze masz wzdęty brzuch
      to napinaj i puszczaj mięsnie brzucha - zeby ,,przepchać" aby nie bylo
      ,,kłopotliwej sytuacji".
      • Gość: ups Re: gazy.... pomocy!!! IP: *.attu.pl 22.04.05, 18:16
        ups
    • Gość: zdesperowana Re: gazy.... pomocy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 19:17
      dzieki jutro biegne po rumianek:) mam nadzieje ze bedzie lepiej...
    • pieskuba Espumisan 22.04.05, 19:40
      ... reklamują. Może działa.
    • Gość: Sandra Re: gazy.... pomocy!!! IP: 80.51.249.* 22.04.05, 20:59
      Na pewno zle laczysz pokarmy, niedokladnie gryziesz...a tak poza to dokladnie
      nei wiem, choc wiele podejrzewam...
      Opisz dokladnei co jesz i jaki styl zycia prowadzisz?
      Masz po prostu zaburzona perystaltyke jelit. Jest to norma w dzisziejszych
      czasach...wiatry, zaparcia...oczywiscie wszystko do pozybcia sie...

Pozdrawiam
      Sandra

GG: 19735
      sandra@namyslow.com
      www.harmonny.pl
      • Gość: Gienio Re: gazy.... pomocy!!! IP: *.aster.pl 22.04.05, 21:04
        A co się przejmujesz, pierdzenie to zdrowie. Ja tam lubię sobie poprykać .
        • byhanya Re: gazy.... pomocy!!! 22.04.05, 21:14
          to moze byc cukier albo mleko. dodam jeszcze chleb razowy. o grochy kapuscie
          nie musze chyba wspominac
          • Gość: zdesperowana Re: gazy.... pomocy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 09:22
            odżywiam sie ogólnie całkiem zdrowo, nietłusto: chlebek pełnoziarnisty, jogurty
            (zwykle naturalne), owoce, troche warzyw, jakiś obiadek oczywiście (zupka i
            drugie danko), ze słodyczy tylko gorzka czekolada albo galaretka czasami
            cukierek jakiś albo inna czekolada, ale ogólnie rzadko. fasoli już od dawna nie
            jadam ale fakt ze ostatnio troche dużo chleba pełnoziarnistego - moze to jest
            powod? właśnie przeczytałam coś takiego i na dzisiaj odstawie chleb - zobaczymy
            co dalej i jak na azie nie ruszam sie z domu :)
            • Gość: Sandra Re: gazy.... pomocy!!! IP: 80.51.249.* 23.04.05, 10:21
              Wazne jest to jak łączysz te pokarmy, w jakich odstepach spozywasz, czy laczysz
              plyny z pokarmami.

Jak podasz e-maiala, to przesle Ci tabelke i jakies skorcone info to sobie
              sprawdzisz.
              Pozdrawiam
              Sandra

GG: 19735
              sandra@namyslow.com
              www.harmonny.pl
              • Gość: paprika Re: gazy.... pomocy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 13:29
                Ja też poprosze tabelke paprika84@gazeta.pl
    • chlupek Re: gazy.... pomocy!!! 23.04.05, 10:30
      a nie ejsteś przypadkiem w ciąży. ja mniej więcej od 7 tygodnia zatruwałam
      sobie i mężowi życie (nigdy wcześniej nie myslałam że takie pier... jest wogóle
      możliwe :)
      • ankajak Re: gazy.... pomocy!!! 23.04.05, 13:18
        w ciąży nie jestem:) tak mi się wydaje :) a o przesłanie tabelki bardzo proszę
        ankajak@gazeta.pl dzieki
        • Gość: ASIA ja tez poprosze o tabelke :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.05, 13:20
          ja tez poprosze o tabelke :)
          Asiulka0986@gazeta.pl
          • Gość: doo Re: ja tez poprosze o tabelke :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 14:04
            mnie pomogły herbatkiz kopru włoskiego, ale słyszałam, że w aptece można kupić
            tabletki z aloesem, które wspomagają pacę jelit i też są pomocne
    • Gość: mam podobny proble Re: gazy.... pomocy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 14:13
      ja mam taki problem ale tylko na wakacjach - jak gdzies wyjade, w domu jest
      wszystko ok. Po zmianie miejsca pobytu jest tragicznie ;((( czemu sie tak
      dzieje?? co mam na to poradzic,bo wstydze sie z kimkolwiek gdzies wyjechac :(
      gdy wracam do domu znowu wszystko wraca do normy.. pooomocy

//dodam, ze jeszcze w domu mnie kawa z mlekiem przeczyszcza i wtedy mam
      ''niezbyt ladne'' wiatry, a tak to zawsze jest okej.
    • hana0 Re: gazy.... pomocy!!! 23.04.05, 14:16
      ostatnio slyszalam wypowiedz lekarza wlasnie na temat wzdec i gazow... ogolnie
      rzecz ujmojac pan stwierdzil ze nie tyle co sie (oczywiscie sa produkty
      wzdymajace jak np slodziki kapusty grochy itd) ale to w jaki sposob jest wazne!
      np wzdymac moze najprostrze picie byle czego ze szklanki chodzi o to ze
      spozywajac posilki wraz z pokormem lykamy powietrze trzeba jesc wolno dokladnie
      przezuwajac i nie rozmawiac w trakcie posilku a napoje np pic z butelki lub
      przez slomke. pozatym wzdymac moze tez dlugie stanie bez ruchu. jesli juz
      czujemy ze brzuch nam sie wdyma to nalezy wykonac prosty masaz brzucha lub
      polozyc sie na walku lub twardej poduszce i kolysac sie na boku to na pewno
      ulzy! i jeszcze jedno jaknajrzadziej wstrzymywac wiatry chyba ze jestes z
      kims..ha! mi pomaga!!
      • Gość: miki Re: gazy.... pomocy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 15:03
        ja też poprosze o te tabelke jesli to nadal aktualne ankajak@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka