Dodaj do ulubionych

a gdybysmy tak wszystkie...

25.04.05, 14:17
...przestaly narzekac na nasze kilogramy, zmarszczki, faldki, nierownosci,
powiedzialy stop dietom i bezkresnemu dazeniu do "idealu". zamiast sie
zamartwiac zejdzona tabliczka czekolady o godz. 22, po prostu same z siebie
sie rozesmialy, spojrzaly na swoje czasami niedoskonale nogi i powiedzialy
glosno: "no coz ale moge chodzic". Gdzie tam! Tanczyc moge!!!
Obserwuj wątek
    • kragmel to co 25.04.05, 14:26
      by się stało?
      • Gość: Ag Re: to co IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 25.04.05, 14:31
        Gospodarka by padla :)

Pozdrawiam
        Ag
        • fruwam Re: to co 25.04.05, 14:37
          hehe... ech jednak to, co tak gleboko zakorzenione w kulturze jest nie do
          zreformowania...
          • kragmel Re: to co 25.04.05, 15:21
            fruwam napisała:

> hehe... ech jednak to, co tak gleboko zakorzenione w kulturze jest nie do
            > zreformowania...

ale o co chodzi? ja zapytałam z ciekawości.
            fascynują mnie cudze interpretacje moich słów ;)
            • Gość: fruwam Re: to co IP: *.214.169.23.62.rev.coltfrance.com 25.04.05, 15:48
              przeciez nie odpowiedzialam na Twoj post ;)
              • kragmel Re: to co 25.04.05, 15:57
                Gość portalu: fruwam napisał(a):

> przeciez nie odpowiedzialam na Twoj post ;)

odebrałam to jako komentarz do naszych dywagacji "po co + odp o gopodarce"
                i dalej nie wiem co ten komentarz miał znaczyć
      • verena2891 Re: to co 25.04.05, 14:33
        kragmel napisała:

> by się stało?
        pewnie wszystkie bylybysmy szczesliwsze :)
        Chociaz z drugiej strony ja wiem po sobie ,ze zawsze musze miec jakis punkt
        zaczepienia.Bo jak nad soba pracuje to tez sie czuje szczesliwsza w jakis
        sposob, ahh bledne kolo jednym slowem.
        Pozd.i milego dnia
    • fruwam ...bylybysmy piekniejsze... 25.04.05, 14:41
      ...bo szczesliwsze jest piekniejsze. Naturalne. Nie mam na mysli zaniedbania.
      Kobieta (mezczyzna rowniez) powinna o siebie dbac ale powinno jej to rowniez
      sprawiac przyjemnosc. Niestety jak czytam to forum to mam smutne wrazenie, ze
      Polkom wlasnie troche brakuje tej "beztroskosci"... tego czegos, co czyni inne
      kobitki szalenie sexy.
    • Gość: lolka Re: a gdybysmy tak wszystkie... IP: 217.153.84.* 25.04.05, 14:51
      mam tak czasami ze patrze na siebie i mowie kurcze po co ja sie tak przejmuje
      tymi rozstępami na biuscie,i fałdami na brzuchu i celulitem na nogach jak
      przeciez inne dziewczyny wygladaja o wiele gorzej i maja wieksze problemy.i tak
      sie jakos fajnie czuje a potem ide do sklepu i jak widze taka szpryche
      pprzymierzajaca obciasłą bluzeczke o rozmiarze 36 z odkrytym brzuchem a ja
      ledwo co sie mieszcze w 40 to całe moje wczesniejsze samopoczucie szlag trafia.
      • fruwam Re: a gdybysmy tak wszystkie... 25.04.05, 14:59
        To pomysl sobie ile ta szprycha w zyciu traci. Nawet nie wie co to czekolada ;))
        A moze ta szprycha po prostu wie na czym polega ten sekret, ktory mam na
        mysli... mowie powaznie. Tu gdzie mieszkam kobiety inaczej na siebie patrza.
        Dbaja o siebie ale nie maja takiej obsesji jaka maja Polki. Efekt: nie maja
        takich problemow z nadwaga i wiecznego jojo.
      • colleen_1 Re: a gdybysmy tak wszystkie... 25.04.05, 15:11
        A ja jestem taka szprycha rozm 36 czasem 34 i tez mnie czasem cos trafia, a to
        ze mam maly biust a to rozstepy na tylku a to costam.

A jeszcze wam napisze cos takiego.
        Przeczytalam dzis w Glamour wywiad z jakas Linda Papadopoulos autorka ksiazki
        "Lustereczko powiedz przecie".
        No i jest tu pogadanka o wygladzie, samopoczuciu kobiet itp. Ale najbardziej
        mnie rozbawila jedna rzecz. Otoz powoluje sie ona na inna ksiazke "Mit
        pieknosci" Naomi Wolf, ktora "pokazuje jak mezczyzni uzywali mitu wygladu, aby
        kontrolowac kobiety. Mowili: nie rywalizujcie w pracy, nie rywalizujcie z nami
        - rywalizujcie miedzy soba o to, ktora jest ladniejsza. I wiecie, co
        dostaniecie w nagrode? Nagroda bedzie meski penis. No, przepraszam, naprawde sa
        lepsze rzeczy na swiecie".
        Przepisalam wam fragment, bo bardzo mnie to rozbawilo. ;)
        Faceci przeciez tez nie sa idealni a mimo to jakos z nimi jestesmy.
        • Gość: aga Re: a gdybysmy tak wszystkie... IP: *.chello.pl 25.04.05, 15:44
          no tak, tylko ze ja jak jestem z kiepskim facetem to wiem ze jestem z nim bo
          nie zechciał mnie na razie lepszy, a nie chce zeby facet był ze mną bo Naomi
          Cambpell czy inna niunia nie rozłoży przed nim nog, nie pójdzie do kina i nie
          nazwie "misiaczkiem"
          • Gość: fruwam Re: a gdybysmy tak wszystkie... IP: *.214.169.23.62.rev.coltfrance.com 25.04.05, 15:49
            a moze nie zaslugujesz na "lepszego" przez swoja "mentalnosc"
          • colleen_1 Re: a gdybysmy tak wszystkie... 25.04.05, 15:59
            Takie myslenie jest troche bez sensu. Ja juz wolalabym nie miec faceta niz miec
            jakiegokolwiek tylko po to zeby nie byc sama.
            W koncu po co komu zwiazek bez milosci? Bo chyba mi nie powiesz, ze w zwiazku w
            ktorym jedna z osob jest z druga bo nie moze miec kogos innego istnieje
            obustronna milosc? Gdyby istniala to nawet gdyby do dziewczyny startowal Brad
            Pitt czy do chlopaka Pam Andeson oni i tak wybraliby siebie.
            • Gość: fruwam Re: a gdybysmy tak wszystkie... IP: *.214.169.23.62.rev.coltfrance.com 25.04.05, 16:03
              dzieki colleen bo juz mi rece zaczely opadac ;)
            • skidblandir a moze po prostu... 25.04.05, 16:13
              pitt na ciebie nie zasluguje i juz :D
              optymizmu troszke wiecej zycze!!!
              • colleen_1 Re: a moze po prostu... 25.04.05, 16:16
                A co jest pesymistycznego w mojej wypowiedzi?
                • skidblandir sorry zle wkleilam :) 25.04.05, 16:17
                  mialo pojsc troche wyzej :) a pitta tak przypadkiem wyciagnelam, bo niektorzy
                  twierdza ze to ideal...
                  :)
                  • colleen_1 Re: sorry zle wkleilam :) 25.04.05, 16:27
                    Bo to niezle ciacho jest ;)
        • kokieteryjna Re: a gdybysmy tak wszystkie... 28.04.05, 11:34
          Ah se ukradne ten fragment i wkleje w moja sygnaturke. Bo jest rewelacyjny!!!!!!
          • fruwam Re: a gdybysmy tak wszystkie... 28.04.05, 11:54
            :)

• Gość: malgosi 12 Re: a gdybysmy tak wszystkie... IP: 5.5.* / 80.58.38.* 29.04.05, 14:58
        Tak sobie tez myslalam az moj rozmiar podskoczyl do 46.Otrzasnelam sie dopiero
        jak pozostaly mi sklepy dla starszych pan.Koniec z tym!!!!
        Moja waga powoli spada marze o rozmiarze 40.
    • skidblandir czasem mi sie zdaza... 25.04.05, 16:08
      szczegolnie przy moim t :)))
    • Gość: kathleen3 Re: a gdybysmy tak wszystkie... IP: 195.136.186.* 25.04.05, 18:37
      wcale nie narzekam. przez 11 ostatnich lat katowalam sie dietami i
      cwiczeniami,na widok czekolady slina mi ciekla. pare miesiecy temu powiedzialam
      sobie, ze mam juz 28 lat, nie jestem nastolatka i nie musze nosic rozmiaru 36.
      i jakosc mojego zycia sie polepszyla. przytylam sobie apetycznie na rozmiar 38.
      podobnie z faldkami i nierownosciami - najwyzej nie bede zakladala topu nad
      pepek i mini dlugosci paska.
      czekoladke wcinam, pizze zajadam, kalorii nie licze i mam znacznie lepszy humor
      niz przez ostatnie lata.
      i fakt - nogi MAM, a tanczyc bardzo lubie :-)
      poza tym tak naprawde te niedoskonalosci to chyba glownie my same w sobie
      widzimy...
      • fruwam dokladnie :)) 26.04.05, 09:59
        o to mi chodzilo!!! serdecznie pozdrawiam
        • Gość: zdenka55 Re: dokladnie :)) IP: 195.10.3.* 26.04.05, 10:35
          ale mi sie milo czytalo twoj post droga autorko watku :).wlasnie sobie
          siedzialam w pracy i zamartwialam ze znow mi cos wyskoczylo, tradzika nie moge
          wyleczyc, 3 kilo by sie zrzucic przydalo. z takimi myslami na pewno na mojej
          tarzy nie goscil usmiech. czasem mysle ze to nie to jak wygladamy przyciaga do
          nas innych ludzi tylko jak sie zachowujemy - do skrzywionej, niezadowolonej z
          siebie i zamartwiajacej sie niedoskonalosciami dziewczyny nikt z wlasnej woli
          sie nie zblizy.
          musze w koncu przestac sie zamatwiac tymi bzdurami na ktore np moj facet uwagi
          nie zwraca - no po kolejnej serii marudzenia na ten temat to w koncu widzi :)
          przestac zamartwiac to nie znaczy wygladac jak niedomyty yeti, ale po prostu
          cieszyc sie zyciem i przymknac oko na wlasne niedoskonalosci. jestesmy
          dziewczyny swoimi najsurowszymi krytykami :).
          • skidblandir Re: dokladnie :)) 26.04.05, 18:08
            >...bzdurami na ktore np moj facet uwagi
            > nie zwraca - no po kolejnej serii marudzenia na ten temat to w koncu widzi :)

NO DOKLADNIE!!! jak mojemu powiedzialam o moich problemach z cera kilka razy to
            dopiero zauwazyl!!! a wczesniej nie widzial i bylo ok...
    • koboja Re: a gdybysmy tak wszystkie... 27.04.05, 20:08
      Lepiej tego nie róbcie!!! Bardzo was proszę, bo stracę pracę!!!
      • fruwam Re: 28.04.05, 10:54
        wlasnie o to chodzi, zebys pracy nie stracila ;)

• Gość: Kasia Re: a gdybysmy tak wszystkie... IP: 82.160.110.* 27.04.05, 23:13
      Byłoby fajnie gdyby kazda z nas tak zrobił...Ja juz sobie to powiedziałam:-)
      Poza tym nikt nie jest doskonały i trzeba mieć troche dystansu do siebie,do
      swojego ciala i wogóle do świata.Ludzie wiecej optymizmu i wiary w siebie!
      • fruwam Re: a gdybysmy tak wszystkie... 29.04.05, 14:59
        a ja od jakiegos czasu schudlam ;)
        • Gość: grubiutka Re: a gdybysmy tak wszystkie... IP: *.dip.t-dialin.net 29.04.05, 19:08
          a ja ciagle prubuje i schudnac nie moge moze ktos podpowie jak to sie robi
          • fruwam Re: a gdybysmy tak wszystkie... 02.05.05, 11:04
            duzo ruchu i smiechu! diet nie polecam (:
    • Gość: tunia75 Re: a gdybysmy tak wszystkie... IP: *.petrus.pl 29.04.05, 23:22
      Byłoby fajnie. Ja mam kilka nadliczbowych kilogramów, ale stwierdziłam że
      chudnąc nie ma co , bo znowu garderobe trzeba by było zmieniać. Tak więc w
      poludnie pije kawke ze śmietanką i jem wafelka, potem na obiadek normalne danie,
      popołudniowa kawa z jakims słodyczem, kolacja normalna ( te od rozm 40 wiedzą co
      to) iwieczorem jeszcze cos tam. Czuję się dobrze, choć mój meżulek od czasu do
      czasu cos tam mi przygada. Najwazniejsze to lubic siebie!!!!!!
    • Gość: Ania Re: a gdybysmy tak wszystkie... IP: *.motor.taninet.pl 01.05.05, 22:23
      ... cieszyły się najmniejszym nawet drobiazgiem? zawsze można znalezć coś, co
      da nam radość życia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka