Dodaj do ulubionych

CALLANETICS - kaseta

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 17:52
od dłuższego czasu szukam na płycie dvd lub kasecie ćwiczeń callanetics.
nigdzie nie mogę znaleźć, nawet na allegro. Słyszałam że efekty ćwiczeń są
niewiarygodne. Czy ktoś może podpowiedzieć gdzie mogę taką płytę dostać?
Obserwuj wątek
    • Gość: jasiek Re: CALLANETICS - kaseta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 18:35
      no dziewczyny!!! żadna nie zna callaneticsu?? plissss, pomóżcie
    • Gość: jasiek Re: CALLANETICS - kaseta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 21:06
      upppp
    • greta.greta Re: CALLANETICS - kaseta 04.05.05, 21:50
      Znamy znamy callanetics...a sprawdzałaś może w empiku? Swego czasu mieli spoor
      różnorakich kaset. Ja mam książkę, przyznam że jest dobra bo wszystkie
      ćwiczenia są szczegółowo opisane + zdjęcia (ładne wydanie w twardej oprawie),
      także może poszukaj w księgarniach...możesz jeszcze sprawdzić na "osiołku".

Co do efektów to racja. Tylko trzeba byc wytrwałym. I jeśli nie lubisz bardziej
      dynamicznych ćwiczeń to w sam raz. Pośpiesz sie bo lato coraz bliżej :)

Pozdrawiam.
      • Gość: jasiek Re: CALLANETICS - kaseta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 22:02
        dzięki za odzew ;-))
        niestety książka odpada.... próbowałam tak ćwiczyć, ale to nie dla mnie. i tak
        mam problem, żeby samej ćwiczyć w domu. ale przy dvd łatwiej. patrze i słucham
        i zasuwam ;-)))
        ćwiczę z płyt, jogę, brzuch i pośladki.
        co do empiku, to muszę tam póść i sprawdzić, bo na stronie ionternetowej nie ma
        wzmianki.
        możesz mi coś więcej powiedzieć o rezultatach? po jakim okresie są zauważalne
        efekty?
        czy te ćwiczenia pozwalają zrzucić trochę sadełka głównie z nóg? zachęcona
        efektem, z radością będę ćwiczyła ;-)
        jeszcze raz dziękuję za odpowiedź
        • Gość: Eternity Re: CALLANETICS - kaseta IP: *.cable.mindspring.com 05.05.05, 01:02
          Uwielbiam callanetics!! Sama bylam kiedys na etapie poszukiwan kaset z tymi
          cwiczeniami. I pewnie cie zmartwie, bo niewiele tego udalo mi sie znalesc, no
          ale zawsze to cos (glownie to C.Crawford, czyli taki ooo standardzik). Ale tak
          swoja droga, to moze po prostu zapisz sie do jakiegos klubu, alboco. Zawsze
          razniej w grupie a i obijac sie za bardzo nie bedziesz mogla ;).
    • zoee5 Re: CALLANETICS - kaseta 05.05.05, 08:03
      w sobotę widziałam w empiku na Marszałkowskiej, na najniższej półce z kasetami
      do ćwiczeń, były 2 sztuki, cena ok.25 zł. Powiedz czy są jeszcze, bo też
      postanowiłam kupić. To była kaseta z Bojarską (chyba tak się nazywa)
      • l81 Re: CALLANETICS - kaseta 05.05.05, 09:37
        Ja kiedys ćwiczyłam Callanetics.Rzeczywiście efekty są bardzo
        zadowalajace.Miałam ćwiczenia w czasopiśmie, niestety gdzieś mi się
        zapodziało.Szukam książki w Lublinie.Moze ktoś coś poradzi.Pozdrawiam.
        Ale czy nie uwazcie że Pilates jest podobny.
        • Gość: jasiek Re: CALLANETICS - kaseta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 21:42
          No dziewczyny.... pół dnia chodziłam po empikach (nowy świat i promenada) i
          mediamarktach i nic ;-((
          pilates jest, jane fonda jest, cindy jest ale callaneticsu nie ma ;-(((
          dzięki za info o marszałkowskiej, pojadę tam jutro. Na pewno Bojarska ćwiczy
          callanetics???
          co do klubu, też odpada ze względu na sporą odległość, moją nieczasowość no i
          kaskę...
          co do pilatesu to przez jakieś pół roku chodziłam na zajęcia. byłam bardzo
          zadowolona. postawa prosta, mięśnie rozciągnięte. niestety efektów
          wyszczuplających nie zauważyłam. wydaje mi się że w pilatesie jest mniej
          powtórzeń niż w callaneticsie, ale mogę się mylić.
          po jakim czasie regularnych ćwiczeń callaneticsu i diety widać efekty?
          • Gość: kate_b Re: CALLANETICS - kaseta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.05.05, 00:21
            Rzeczywiście kaseta Bojarskiej była kiedyś w sprzedaży. Może jest jeszcze
            gdzieś, gdzie sa stare zapasy. Zajmuję sie sprzedażą płyt dvd i kaset i nie
            spotkałam tej kasety u żadnego z dystrybutorów. Jest dokładnie jak napisała
            moja poprzedniczka: ćwiczenia z Cindy Crawford, Jane Fondą, Tammy Lee i joga z
            Ali MAcGraw i Lindą Arkin...
            • Gość: jasiek Re: CALLANETICS - kaseta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 06:49
              no to nie pocieszyłaś mnie ;-((
              przecież callanetics naprawdę jest popularny! dlaczego nigdzie go nie ma na
              kasecie???
              • l81 Re: CALLANETICS - kaseta 06.05.05, 09:48
                Wydaje mi się że on był kiedys popularny, chociaz bardzo dobry.Teraz na topie
                są stepy, Pilates i inne formy ruchu.Ale jak ktos chce mieć na papierze zestaw
                tych ćwiczeń to niech wpisze w onecie Callanetics a wyskoczy mu strona z
                ćwiczeniami.Pozdrawiam.
                • Gość: jasiek Re: CALLANETICS - kaseta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 20:12
                  niestety znowu nigdzie nie znalazłam tej kasety ;-((
                  a co myślicie o książce? da się przy niej ćwiczyć?
                  • Gość: ania Re: CALLANETICS - kaseta IP: *.icpnet.pl 06.05.05, 23:37
                    Callanetics jest rewelacyjny. Ja kiedyś miałam kasetę, cwiczenia prezentowała
                    Callan Pinckney. Teraz cwiczę z książką, kaseta już dawno się zniszczyła.
                    Książkę oceniam jako bardzo pożyteczną - dużo zdjęc, wyczerpujące opisy. Tak do
                    końca jednak to trudno mi ją zarekomendowac - cwiczenia znałam zanim ją kupiłam
                    (a w zasadzie odkupiłam - używaną) i w zasadzie posługuję się nią raczej ze
                    względów motywacyjnych niż czysto instruktażowych. Wydaje mi się, że dla osób
                    początkujących kaseta będzie jednak lepsza. Pewne pozycje i wygibasy po prostu
                    lepiej widac. I z pewnością polecam wydanie z autorką cwiczeń, a nie M.
                    Bojarską!
                    Efekty (oczywiście subtelne) widac po każdej godzinie cwiczeń. Po 7-10
                    godzinach zmiany są naprawdę zauważalne. Oczywiście, ważna jest
                    systematycznosc. Ja mam ciągle kłopot z systematycznością, ale kiedy cwiczę
                    regularnie, to rodzina myśli, że się głodzę - tak zmienia mi się sylwetka. I
                    jeszcze jedno: wielkim plusem callaneticsu jest jego kompleksowosc i
                    autentyczna skutecznosc. Seria cwiczen kształtuje wszystkie mięśnie, cwiczenia
                    napinające przeplatane są z rozciągającymi. W callaneticsie spotykam naprawdę
                    skuteczne cwiczenia na biodra, pośladki i talię - czyli "trudne" partie ciała u
                    wielu kobiet. Bardzo dobre są też - choc trudne - cwiczenia na brzuch. Jeżeli
                    chodzi o nogi, to tu efekty nie są tak gwałtowne, ale też bardzo dobre - jeśli
                    się cwiczy naprawdę regularnie i dokładnie. Mogę to stwierdzic, bo nogi zawsze
                    były moim problemem. W cwiczenaich na nogi podoba mi się też to, że dobrze
                    ujędrniają i "wyciągają" je - nogi nie są krępe, muskularne, jak np. po
                    siłowni, stepie itp. To zasługa m.in. dużej ilości cwiczeń rozciągających.
                    Zresztą, wszystkie cwiczenia dobrze ujędrniają - sylwetka jest ładnie
                    ukształtowana, napięta, ale mięśnie nie są nadmiernie rozbudowane - myślę że ma
                    to znaczenie szczególnie dla kobiet niewysokich.

Pozdrawiam serdecznie wszystkie miłośniczki callaneticsu:)
                    • Gość: jasiek Re: CALLANETICS - kaseta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 08:26
                      JA CHCĘ TAKĄ KASETĘ!!!!!!!!!!!
                      Pomóżcie mi, błagam. macie jakieś pomysły gdzie można ją dostać?
                      empiki i mediamarkt zaliczone bez skutków
                      no dziewczyny, jakieś sugestie??
                      • Gość: ania Re: CALLANETICS - kaseta IP: *.icpnet.pl 07.05.05, 15:18
                        może poszukaj na allegro, albo zobacz na amazonie czy mają
    • Gość: jasiek Re: CALLANETICS - kaseta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 18:26
      właśnie pokazała się kaseta vhs na allegro ;-)))
      callanetics z mariolą bojarską za 50 złotych. czy ktoś zna tą kasetę?
      poprzedniczka nie polecała z bojarską, ale nie ma innej ;-(((((
      czy warto kupić?
      dzięki za odpowiedź
      • Gość: Motyla Noga Re: CALLANETICS - kaseta IP: *.chello.pl 07.05.05, 19:54
        "Po aerobiku nastała moda na callanetics. Jego pomysłodawczynią była Allan
        Pickney. Zajęcia te polegały na wykonywaniu krótkich, dynamicznych, o
        niewielkim zakresie pracy mięśnia ruchów, które powtarzało się wielokrotnie
        (np. 100 razy). Callanetics przyciągał wiele pań i cieszył się bardzo dużą
        popularnością, ponieważ był spokojniejszy, bardziej statyczny, nie było tu
        żadnego skakania, a mimo to po godzinie takiej gimnastyki można było
        poczuć "ból" (!) spracowanych mięśni. Niestety callanetics okazał się
        niewypałem, ponieważ podczas wielokrotnych skurczów izometrycznych, z jakimi
        mamy w tym przypadku do czynienia dochodzi do niedokrwienia pracujących mięśni
        (ucisk na naczynia krwionośne) oraz do naciągnięcia więzadeł."
        To ze strony www.badzzdrow.pl/artykuly/aerobik.html. Wczesniej o tym nie
        słyszalam ale moze to jest przyczyna braku kaset z tymi ćwiczeniami?
        • Gość: jasiek Re: CALLANETICS - kaseta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 21:37
          no rzeczywiście ciekawe.... nie wiem co o tym myśleć....jest to pierwsza
          negatywna ocena na ten temat. chyba mnie nie przekonuje. a kasety może "wyszły"
          bo to stare a teraz "modny" jest np pilates?
          czy ktoś słyszał że callanetics może szkodzić?
          • greta.greta Re: CALLANETICS - kaseta 07.05.05, 21:45
            Taaa, a od joggingu podobno można dostać zawału serca...na stepie zwichnąć
            nogę...a pływając w basenie można dostać skurczu i się utopić...z tego co wiem
            to szkodzą tylko źle wykonywane ćwiczenia. Trochę rozsądku i wszystko będzie w
            porządku. Bez przesady. Skończył się boom na callanetics i dlatego ciężko o
            jakiekolwiek materiały. Teraz co innego jest na topie.
            • Gość: jasiek Re: CALLANETICS - kaseta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 21:47
              dzięki za opinię. moja jest taka sama. ale ponawiam pytanie: czy warto na
              allegro kupić kasetę z bojarską za 50 zł?? czy lepiej kupić książkę z autorą
              ćwiczeń?
              • greta.greta Re: CALLANETICS - kaseta 07.05.05, 21:49
                Nie mam pojęcia. Najlepiej jedno i drugie, wtedy sama ocenisz :)... Choć ja za
                Bojarską nie przepadam.
                • Gość: jasiek Re: CALLANETICS - kaseta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 21:59
                  ja też nie przepadam. ale to jest jedyne co znalazłam....
                  czy ktoś ma tę kasetę? jak ją ocenia?
                  • Gość: Magda ja mam kasete callanetics IP: *.knurow.sdi.tpnet.pl 08.05.05, 01:33
                    dawno dawno temu te cwiczenia lecialy w TV i moja mama nagrala, i teraz mam w
                    orginale z Callan Pinkley ( czy jak to sie tam pisze) sa dobre :)
                    • Gość: jasiek Re: ja mam kasete callanetics IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 10:32
                      to że są dobre to wiem ;-)))
                      ale nigdzie nie mogę znaleść na kasecie lub płycie
                      w necie znalazłam opisy ćwiczeń ze zdjęciami. po 1-2 ćwiczenia na każdą partię.
                      nie wychodzi tego godzina ćwiczeń
                      czy jeśli będę ćwiczyła tylko nogi, biodra i pośladki to da to efekty? czy musi
                      być pełna seria wszystkich ćwiczeń? chodzi o rodzaj ćwiczeń czy też czas i
                      odpowiednie zestawy?
                      • l81 Re: ja mam kasete callanetics 09.05.05, 08:53
                        A gdzie w Lublinie moge kupić coś o Callaneticsie.Dzięki.
            • Gość: Motyla Noga Re: CALLANETICS - kaseta IP: *.chello.pl 09.05.05, 11:31
              Może i masz racje ale do konca nie jestem pewna. Jeżeli skończyła sie moda na
              callanetics to czemu w empiku bez problemu mozna dostac kasety i płyty z Fondą?
              Przecież to jest dopiero stare i juz dawno okazało sie ze ona swój wygląd
              zawdziecza operacjom plastycznym a nie cwiczeniom, które tak propagowała. A co
              do tego callaneticsu to tam nie jest napisane, że możesz sie potknąć i zrobić
              sobie krzywde tylko,że w czasnie ćwiczen dochodzi do niedokrwienia czyli,że
              ćwiczenia zostały ułożone przez kogos mało kompetentnego. Tak to mniej wiecej
              rozumiem.Pozdrawiam
    • Gość: jasiek Re: CALLANETICS - kaseta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 21:45
      HELPPPPPPP
      nigdzie nie ma ani kasety (nawet Bojarskiej) ani KSIĄŻKI!!!!!!
      już się zdecydowałam ją kupić a tu klapa
      pomóżcie, plisss
      • Gość: Iza Re: CALLANETICS - kaseta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 22:30
        Łomatko, dziewczyny, www.allegro.pl, jest i książka i kasety za 39,90, za 40 i
        jeszcze jedno ogłoszenie za 50. O szkodliwości nic mi nie wiadomo, wiem
        natomiast jakie efekty miałam po 2 miesiącach ćwiczenia. R E W E L A C Y J N E!
        Jak po żadnych innych. I na dodatek zero zlania potem.
        • Gość: j Re: CALLANETICS - kaseta IP: *.jsc.com.pl 18.05.05, 04:27
          Ja cwiczylamtylko z ksiazka i efekty byly super i to juz po miesiacu
          regularnych cwiczen! Tez mialam taka ksiazke w twardej oprawie ze zdjeciami i
          to zupelnie wystarczylo jako instruktaz, oczywiscie zakladajac naprawde
          DOKLADNE czytanie instrukcji. O ile wiem, przy tych cwiczeniach staranne
          wykonanie jest bardzo wazne. Teraz nie mam juz ksiazki, ale cwiczenia pamietam
          i robie od czasu do czasu. Aktualnie lacze je z 6 weidera, tzn, zamiast
          callaneticsowych cwiczen na brzuch robie 6. I jestem bardzo zadowolona patrzac
          na siebie:)))) Dziala:)))) A co do pytania, czy mozna robic tylko czesc
          cwiczen, tylko na nogi i biodra np, to wydaje mi sie, ze sa one pomyslane jako
          calosc, system, ktory przez rozciaganie na przemian z napinaniem roznych partii
          dziala na cala sylwetke, mysle, ze robienie tylko czesci nie jest dobrym
          pomyslem, moze wlasnie w ten sposob dojsc do roznych kontuzji, jesli np
          pominiesz rozgrzewke, albo rozciaganie na koncu....
          • Gość: jasiek Re: CALLANETICS - kaseta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 06:52
            Dzięki dziewczyny za wyczerpujące informacje. Teraz już wiem, że na pewno kupię
            tę kasetę z Bojarską. Jak się uda to też książkę, ale chciałąbym z Callan, a
            nie wiem czy jest poolska wersja językowa.
            pozdrawiam
    • kasia_t2 Re: CALLANETICS - kaseta 18.05.05, 08:41
      agk.20a.w.interia.pl/CALLANETICS.htm
      To przykłady ćwiczeń ale sie nie umywają do kasetki.O wiele lepiej się ćwiczy
      patrząc w telewizor niż w książkę. Ja odkopałam swoją vhs w zeszłym roku ze
      sterty starych kaset u mamy i ćwiczyłam z Bojarską przez miesiąc. Efekty
      rewelacyjne już po kliku seansach tylko trzeba narzucić sobie reżim. Ćwiczyłam
      3 razy w tygodniu po ok 40 min. Brzuszki są zabójcze - 4 rodzaje ćwiczeń po 100
      razy każde dlatego na poprawe nie trzeba długo czekać. W Gdansku widziałam
      kasetke w empiku jeszcze 2 miesiace temu.
      Powodzenia.
      • hair Re: CALLANETICS - kaseta 18.05.05, 10:55
        Ja znalazlam ta kasete Callan Pinckney ostatnio w charity shopie za1 funta(
        Londyn). Cwicze od niecalego tygodnia, codziennie ok 50min i musze przyznac ze
        cwiczenia sa naprawde swietne.
        • Gość: jasiek Re: CALLANETICS - kaseta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 20:11
          no cóż, tylko pozazdrościć ;-(
          z tego co piszecie efekty rzeczywiście są zdumiewające. kupię kasetę na allegor
          pozdrawiam
    • Gość: jasiek Re: CALLANETICS - kaseta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 17:37
      właśnie kupiłam kasetę z bojarską na allegro !!!jestem już po ćwiczeniach i
      musze powiedzieć, że są takie jak lubię. Są męczące, ale nie jestem zasapana i
      zlana potem. ćwiczyłam chyba 1 h 10 minut i już wymiękłam. nie wiem ile jest
      jeszcze do końca. ale i tak myślę że nieźle ;-)
      mam pytanie. jakiś czas temu chodziłam na pilates. ćwiczenia są podobne, też
      ćwiczy się mięśnie głębokie. czym różni się callanetics od pilatesu? na pewno
      ilością powtórzeń. czymś jeszcze?
      pozdrawiam
      • Gość: aga Re: CALLANETICS - kaseta IP: *.chrzastkowice.sdi.tpnet.pl 10.06.05, 20:38
        kupiłaś tę kasetę na allegro?od kogo?
        • Gość: jasiek Re: CALLANETICS - kaseta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 16:21
          tak kupiłam na allegro, bo nigdzie nie ma. kaseta pochodzi z 1990 r. ale jest
          nowa (nie używana). kupiłam za 39 zł razem z przesyłką od allegrowicza Książek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka