pilot2005 05.05.05, 18:58 Czesc mam problem.Jestem mezczyzna.Mam 18 lat i zauwazylem ze zaczynają mi powoli wypadac wlosy.Problem w tym ze moj ojciec jest lysy.Czy to oznacza ze ja tez musze byc lysy?Co mam robic?prosze o odp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kret24 Re: Lysienie 06.05.05, 08:53 Możesz zacząć się leczyć. Na początek zacznij od płynu do wcierania np. Neril lub Seboradin oraz szamponu np. Klorane z chininą. Jeśli masz silny łojotok dołącz szampon przeciwłojotokowy np. Ocerin OPX lub Polytar AF. Jeśli to nie pomoże to zacznij wcierać minoxidil np. piloxidil lub Loxon 5%. Leczenie trwa tak długo, jak Ci włosów wystarczy. A oprócz tego to łysi faceci i tak mają niezłe powodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
oksana.zarewicz Re: Lysienie 30.05.05, 09:00 Witam Jeżeli twój ojciec ma łysienie androgenowe, prawdopodobnie u ciebie również zaczyna się ten problem, ale to nie znaczy, że masz nic nie robić. Radze udać się do apteki i poprosić o zestaw: płyn do wcierania w skórę głowy (Loxon, Regaine lub ampułki Ducray lub ...) oraz szampon do słabych włosów (np. Pregaine). Stosuj je według wskazówek podanych na ulotce. Jeżeli po kilku tygodniach nie zaobserwujesz poprawy, udaj się do dermatologa. Pozdrawiam Oksana Odpowiedz Link Zgłoś