Dodaj do ulubionych

Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe????

29.01.13, 12:14
slyszalyscie o zazywaniu Prostenalu????? pomomio ze jest dla panów
Obserwuj wątek
    • zombiekitty Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 29.01.13, 13:44
      agakarwacka napisał(a):

> slyszalyscie o zazywaniu Prostenalu????? pomomio ze jest dla panów

W odpowiedzi na temat - wyklucza się robiąc badania. Jak androgeny w normie, to nie ma łysienia androgenowego... chyba... A co do Prostenalu to nie wiem, pewnie jakieś ziołowe, nie wiem, jak to się ma do łysienia androgenowego u kobiet.
      • venla Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 29.01.13, 22:52
        Ja nie wiem ale moge się dowiedzieć, moja siostra ma alopecję androgenową i bierze jakieś leki, które jej pomagają.
    • zombiekitty PS 30.01.13, 08:02
      Ja bym się porządnie przebadała jeśli jest podejrzenie łysienia androgenowego. U kobiet nie dzieje się to bez przyczyny, to zawsze jest patologia - może być efektem m.in. PCO albo zespołu Cushinga...
    • agakarwacka Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 30.01.13, 08:18
      wlasnie bylam oddac krew smile zrobilam OB , ogolna morfologia,Anty TPO, jeszcze maja mi sprawdzic cennik dihydrotestosteron i androgeny smile jutro beda wyniki w południe
    • agakarwacka Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 30.01.13, 08:19
      i witB12 smile
      • zombiekitty Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 30.01.13, 08:29
        Jeszcze jak byś tarczycę mogła zbadać (przynajmniej TSH, dla ogólnego rozeznania), o ile już nie badałaś
        • agakarwacka Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 30.01.13, 08:32
          mam niedoczynnosc tarczycy biore euthyrox kolo 24.02 ide zbadac tsh jak skoncze tabletki po 6tygodniach
          • zombiekitty Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 30.01.13, 08:35
            Niedoczynność tarczycy może powodować łysienie.
    • agakarwacka Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 30.01.13, 08:33
      tsh robione na początku stycznia bylo 10,600 ale to daltego ze przez pol roku zawalilam i nie brałam euthyroxu
      • zombiekitty Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 30.01.13, 08:36
        agakarwacka napisał(a):

> tsh robione na początku stycznia bylo 10,600 ale to daltego ze przez pol roku z
        > awalilam i nie brałam euthyroxu

i stąd może być efekt "ma głowie" wink A dlaczego podejrzewasz łysienie androgenowe? Masz inne "androgenowe" objawy? Hirsutyzm? Nadmierna potliwość? Trądzik? Jak już dochodzi do łysienia androgenowego, to zazwyczaj inne objawy też są.
        • agakarwacka Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 30.01.13, 08:59
          tak potliwosc tak ale z trądzikiem nie mam problemów smile dzis ide do dermatologa ciebie co mi przepisze
        • agakarwacka Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 30.01.13, 09:00
          pytanie tylko czy wlosy ktore wypadaja wogole odrosną ?? bo podobno przy lysieniu androgenowym wlosy juz nigdy nie odrosną???
          • zombiekitty Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 30.01.13, 09:37
            Nie wiem, z tego, co słyszałam, to w przypadku objawów androgenowych tylko mutacja głosu jest nieodwracalna, ale wolę się nie wypowiadać jeśli nie jestem pewna....

agakarwacka napisał(a):

> pytanie tylko czy wlosy ktore wypadaja wogole odrosną ?? bo podobno przy lysien
            > iu androgenowym wlosy juz nigdy nie odrosną???
            • agakarwacka Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 30.01.13, 12:07
              pani doktor przepisala wit b6 20 zastrzyków do pupy i aplicort E smile
              • zombiekitty Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 30.01.13, 12:15
                agakarwacka napisał(a):

> pani doktor przepisala wit b6 20 zastrzyków do pupy i aplicort E smile

o, to może wcale nie androgeny tylko niedobory uzupełnisz i będziesz miała czuprynę jak Villas smile
                • agakarwacka Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 30.01.13, 13:50
                  obys miala racje big_grin pani w aptece powiedziala ze aplicort e to super środek
                  • zombiekitty Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 30.01.13, 14:21
                    Trzymam kciuki smile

agakarwacka napisał(a):

> obys miala racje big_grin pani w aptece powiedziala ze aplicort e to super środek
        • rotkaeppchen1 Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 30.01.13, 17:07
          U mnie nie ma. Ja mam testosteron w normie, za to dihydrotestosteron podwyzszony chyba trzykrotnie. Tez mi wlosy lecialy, obecnie jest lepiej. Nie mam ani pryszczy ani innych objawow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka