agakarwacka 29.01.13, 12:14 slyszalyscie o zazywaniu Prostenalu????? pomomio ze jest dla panów Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zombiekitty Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 29.01.13, 13:44 agakarwacka napisał(a): > slyszalyscie o zazywaniu Prostenalu????? pomomio ze jest dla panów W odpowiedzi na temat - wyklucza się robiąc badania. Jak androgeny w normie, to nie ma łysienia androgenowego... chyba... A co do Prostenalu to nie wiem, pewnie jakieś ziołowe, nie wiem, jak to się ma do łysienia androgenowego u kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
venla Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 29.01.13, 22:52 Ja nie wiem ale moge się dowiedzieć, moja siostra ma alopecję androgenową i bierze jakieś leki, które jej pomagają. Odpowiedz Link Zgłoś
zombiekitty PS 30.01.13, 08:02 Ja bym się porządnie przebadała jeśli jest podejrzenie łysienia androgenowego. U kobiet nie dzieje się to bez przyczyny, to zawsze jest patologia - może być efektem m.in. PCO albo zespołu Cushinga... Odpowiedz Link Zgłoś
agakarwacka Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 30.01.13, 08:18 wlasnie bylam oddac krew zrobilam OB , ogolna morfologia,Anty TPO, jeszcze maja mi sprawdzic cennik dihydrotestosteron i androgeny jutro beda wyniki w południe Odpowiedz Link Zgłoś
zombiekitty Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 30.01.13, 08:29 Jeszcze jak byś tarczycę mogła zbadać (przynajmniej TSH, dla ogólnego rozeznania), o ile już nie badałaś Odpowiedz Link Zgłoś
agakarwacka Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 30.01.13, 08:32 mam niedoczynnosc tarczycy biore euthyrox kolo 24.02 ide zbadac tsh jak skoncze tabletki po 6tygodniach Odpowiedz Link Zgłoś
zombiekitty Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 30.01.13, 08:35 Niedoczynność tarczycy może powodować łysienie. Odpowiedz Link Zgłoś
agakarwacka Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 30.01.13, 08:33 tsh robione na początku stycznia bylo 10,600 ale to daltego ze przez pol roku zawalilam i nie brałam euthyroxu Odpowiedz Link Zgłoś
zombiekitty Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 30.01.13, 08:36 agakarwacka napisał(a): > tsh robione na początku stycznia bylo 10,600 ale to daltego ze przez pol roku z > awalilam i nie brałam euthyroxu i stąd może być efekt "ma głowie" A dlaczego podejrzewasz łysienie androgenowe? Masz inne "androgenowe" objawy? Hirsutyzm? Nadmierna potliwość? Trądzik? Jak już dochodzi do łysienia androgenowego, to zazwyczaj inne objawy też są. Odpowiedz Link Zgłoś
agakarwacka Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 30.01.13, 08:59 tak potliwosc tak ale z trądzikiem nie mam problemów dzis ide do dermatologa ciebie co mi przepisze Odpowiedz Link Zgłoś
agakarwacka Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 30.01.13, 09:00 pytanie tylko czy wlosy ktore wypadaja wogole odrosną ?? bo podobno przy lysieniu androgenowym wlosy juz nigdy nie odrosną??? Odpowiedz Link Zgłoś
zombiekitty Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 30.01.13, 09:37 Nie wiem, z tego, co słyszałam, to w przypadku objawów androgenowych tylko mutacja głosu jest nieodwracalna, ale wolę się nie wypowiadać jeśli nie jestem pewna.... agakarwacka napisał(a): > pytanie tylko czy wlosy ktore wypadaja wogole odrosną ?? bo podobno przy lysien > iu androgenowym wlosy juz nigdy nie odrosną??? Odpowiedz Link Zgłoś
agakarwacka Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 30.01.13, 12:07 pani doktor przepisala wit b6 20 zastrzyków do pupy i aplicort E Odpowiedz Link Zgłoś
zombiekitty Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 30.01.13, 12:15 agakarwacka napisał(a): > pani doktor przepisala wit b6 20 zastrzyków do pupy i aplicort E o, to może wcale nie androgeny tylko niedobory uzupełnisz i będziesz miała czuprynę jak Villas Odpowiedz Link Zgłoś
agakarwacka Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 30.01.13, 13:50 obys miala racje pani w aptece powiedziala ze aplicort e to super środek Odpowiedz Link Zgłoś
zombiekitty Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 30.01.13, 14:21 Trzymam kciuki agakarwacka napisał(a): > obys miala racje pani w aptece powiedziala ze aplicort e to super środek Odpowiedz Link Zgłoś
rotkaeppchen1 Re: Jak Wykluczyć Lysienie Androgenowe???? 30.01.13, 17:07 U mnie nie ma. Ja mam testosteron w normie, za to dihydrotestosteron podwyzszony chyba trzykrotnie. Tez mi wlosy lecialy, obecnie jest lepiej. Nie mam ani pryszczy ani innych objawow. Odpowiedz Link Zgłoś