Gość: KAMA Z USTKI IP: *.slp.vectranet.pl / 195.136.35.* 07.05.05, 13:19 antyperspiranty: lady speed stick secrety tusz do rzęs Astora calligraphy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: katia Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.farah.net.lb / 217.194.136.* 07.05.05, 13:46 Dla mnie akurat antyperspiranty-lady speed stick i sekret sa swietne i wciaz wlasnie uzywam tylko ich. Odpowiedz Link Zgłoś
easier_to_fly Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! 07.05.05, 13:59 Błyszczyki od Bell... Gąbka schodzi z patyczka po średmio dwóch użyciach; konsystencja też nie jest rewelacyjna. A poza tym to niektóre tusze Avonu, zwłaszcza te najtańsze [logiczne?]... Jeśli chodzi o kremy czy balsamy, to jeszcze nie natknęłam się na jakieś duże badziwie...Ale chętnie się dowiem, czego mam się strzec...:) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
pandoora Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! 08.05.05, 15:40 wszystko z avonu z tej serii dla nastolatek o nazwach typu: rzęsisty tusz do rzęś hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karo do pandoory IP: *.telpol.net.pl 17.10.05, 23:50 a dla mnie akurat ten rzęsisty tusz do rzęs jest najlepszy!!!!!używam odkąd się tylko pojawiły i jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 07.05.05, 14:04 brazujący rem orzechowy bielenda krem sopot do twarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyczułka Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 18:17 ja akurat ten krem bielendy lubie z tym ze w wersji na dzien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beatka23 Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.05.05, 16:19 A ja lubię kosmetyki Avonu,niektóre są świetne.Zgadzam się co do tuszy,beznadziejne szkoda pieniędzy.Za to rewelacyjny jest żel do biustu i mleczko ujędrniające do ciała Solutions. Antyperspiranty w kulce Nivea,totalny szajs.Podkład Maybelline fresh mate,zostawia ślady i widać go na twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 17:41 Hej! to i ja coś dodam od siebie. Co do Avonu - to mają zarówno fajne kosmetyki np.żele pod prysznic(z wszystkich serii), seria do stóp, krem do ciała z masłem shea, jak i wielkie badziewie np.tusze do rzęs, chyba już wystarczająco obkrytykowane. Orifl.-bardzo lubię kulkowe dezodoranty, a niecierpię wręcz całej serii Visone, szamponów, żeli i kremów pod prysznic. Z badziestwa to jeszcze: -kosmetyki Vichy (kremy, tonik, podkład-to co używałam)- problemy ze skórą leczyłam ponad miesiąc, więcej nie ryzykuję -puder kryjący Lirene-raczej eksponuje wszystkie niedoskonałości, a na dodatek tworzy dziwną błyszczącą skorupę na twarzy -kosmetyki Ziaja-toniki, mleczka do demakijazu -krem Loreala (nie pamietam dokładnej nazwy) - miał być super nawilżający, a super to wysuszał twarz -krem do ciała J&J to narazie tyle,jakby coś mi się przypomniało to dopiszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bibi Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 15:01 Najgorsze wg mnie: - antyperspiranty Rexona w sztyfcie - zrobiła mi sie po nim bolesna gula pod pachą :-( - balsam brązujący Sopot - śmierdzi i do tego barwi bardzo nierówno - balsamy, w ogóle wszystkie produkty z linii ujedrniającej Dove - tak się mażą, że nie sposób wytrzymać, a skutek zerowy - chusteczki oczyszczjace do twarzy Cleanic - skóra piecze po nich strasznie, oprócz tego nie zmywają makijażu Odpowiedz Link Zgłoś
vanillaice Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! 07.05.05, 15:36 Tusz Lash Architect L'oreala Pomadki Yves Rocher Lakiery do paznokci Oriflame Szampony i odżywki Fructis Sławne trzy kroki Clinique Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka83 Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! 07.05.05, 16:32 kredka uniwersalna Arabian Glow z Avonu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 07.05.05, 16:43 Najgorsze,prosze bardzo: -farba do włosów Voila Creme firmy Intercosmo(30zł)-straszne gó..,właśnie jestem po jej nałożeniu-mimo wielu odcieni efekt końcowy zbyt ciemny i niezadowalający( a trzymałam ją o 10 minut krócej).Ponad to mam całe czoło upaćkane w tej farbie,niestety potwornie ciężko się ona zmywa ze skóry. -cienie kremowe Shiseido-Creamy Eye Shadow Duo-potwornie nietrwałe,nie da się uzyskać nimi mocniejszego efektu,no wybaczcie ale ponad 100 zł tylko za eleganckie opakowanie i firmę to stanowczo za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.05.05, 08:58 Masz rację, Arabian Glow to tragedia, można jedynie dziecku namalować kreski na twarzy, jak się przebiera za indianina.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 08.05.05, 04:58 > Sławne trzy kroki Clinique O tak, po prostu zmasakrowały mi twarz... Dużo czasu zajęło mi doprowadzenie jej do porządku... Odpowiedz Link Zgłoś
carmen007 Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! 12.05.05, 18:43 według mnie najgorsze kosmetyki to: - chusteczki cleanic do demakijażu - wszelkie kolorowe kosmetyki z avonu (lakiery, cienie, kredki, tusze...) - pudry w płynie manhattan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ananka Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.zetobi.com.pl / *.zetobi.com.pl 09.05.05, 13:32 trzy kroki clinique dla mnie byly swietne, kwestia cery ja bylam zachwycona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 10.05.05, 11:31 Ja akurat używam Rexony w sztyfcie i uważam, że jest świetna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anika Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.qzyni / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 15:54 Bibi chusteczki oczyszczajace Cleanic nie sa do zmywania demakijazu. do tego sa wlasnie chusteczki do demakijazu Cleanic, ktore osobiscie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antenka Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.05.05, 16:40 1.krem pod oczy Y.Rocher, który ma korygować cienie- zostaje po nim taka lśniąca otoczka i wyglada się jak miś koala. 2.lakier Fructis do włosów farbowanych- absolutnie nie warty tej ceny 3.farba Loreal+ pasemka- Prawdziwy wulkan chemii do tego drogi a efekt mizerny. Odpowiedz Link Zgłoś
gatta13 Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! 06.07.05, 17:21 Fakt, farba Loreala do pasemek zniszczyła mi porządnie włosy, a do tego jeśli jest nakładana przez kogoś, kto robi to po raz pierwszy, efekt kompletnie nie wart ceny i zniszczenia włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! 07.05.05, 22:42 szampony i odżywki Sunsilk dezodoranty Nivea seria antytrądzikowa Eris wosk do depilacji Joanna szampon koloryzujący Joanna podkłady Rimmel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 14:32 nie zgadzam się, że szampony o odżywki Sunsilka są kiepskie. To znaczy - nie wiem jak inne, ale seria do włosów kręconych jest świetna (wiem co mówię, bo przeszłam już gignatyczną liczbę szmponów i odżywek do moich włosów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 08.05.05, 15:35 Popieram zielonego Sunsilka do włosów kręconych, b. dobry efekt. Natomiast błękitny "podnoszący" do włosów oklapniętych był całkowicie do niczego. Wręcz przyklapiał jeszcze bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanedi Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.farah.net.lb / 217.194.136.* 09.05.05, 12:10 ja jestem b.zabowolana z fioletowej linii sansilk-efekt prostych wlosow. Odpowiedz Link Zgłoś
clk Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! 08.05.05, 17:21 seria do wlosow z lupiezem tez jest niezla i wlosy sa po niej super mieciutkie Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! 08.05.05, 18:16 dobre wspomnienia z Sunsilków mam z mleczkiem do włosów kręconych, rzeczywiście dobra rzecz, ale jakoś inne preparaty mi nie podpasowały po prostu (z różnych serii)... ale ja mam bardzo kłopotliwe w pielęgnacji włosy;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasna_79 sprostowanie: sunsilk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 08:25 Ja też popieram Sunsilk - pomarańczowy z duokearatyną, szampon i odżywka. Byłam przekonana, że najlepszy na świecie - dopóki nie odkryłam St. Ives malinowy szampon i odżywka - Sunsilk ma 2. miejsce (a potem długo, długo nic). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isabellas moja lista szajsu IP: *.bydgoska.krakow.pl 07.05.05, 23:01 1. tusz stylista Avon 2. szampon przeciwłupieżowy Head&Shoulders 3. krem do twarzy mleko i miód, aloes i brzoskwinia Avon 4. błyszczyki Bell 5. pomadki Celine (usta pieką jak diabli) 6. samoopalacze Avon i Kolastyna 7. tusz do rzęs Miss Sporty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: moja lista szajsu IP: *.torun.mm.pl 09.05.05, 22:48 krem do twarzy mleko i miód AVON wg mnie super, brzoskwiniowy brzydko pachnie Odpowiedz Link Zgłoś
chitarini Re: moja lista szajsu 12.05.05, 20:07 Jak dla mnie ze wszystkich tuszy avonu to stylista jest najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
escape5 Avon górą(a raczej dołem) 07.05.05, 23:39 Kupowałam dość długo(ok 4 lata) kosmetyki Avonu,przetestowałam prawie wszystkie serie(oprócz silnych przeciwzmarszczkowych no i męskich:)) i mogę z całym przekonaniem powiedzieć:Avon to ładnie zareklamowane,ładnie opakowane i drogie gó...Na palcach jednej ręki mogłabym wyliczyć rzeczy hm...powiedzmy przyzwoite bo do dobrych to im jeszcze daleko.Więc tak-z tych przyzwoitych: -tusz pogrubiający w szarym opakowaniu(nie wiem jaka to seria) -żele pod przysznic mogą być,chociaż cena zwłaszcza bez promocji jest za wysoka jak na tę wydajność i pojemność. -żel pod prysznic Algowa kąpiel przyznaję-fajny,podobał mi się ale też drogi-za 150 ml coś około 3o zł. -cienie Duo-mogą być. -balsam niebieski do ciała-fajny i tani,tak samo jak krem do twarzy z tej serii. -kremy do rąk -antyperspiranty(zwłaszcza z aloesem i szałwią) No i to chyba narazie tyle. A teraz szity: -seria Anew 25+-zero efektu,naprawdę zero. -podkłady-wszystkie jakie miałam były do dupy a najgorszy kompakt-takiej maski jak po tym w życiu nie miałam. -szminki-pomyłka,z kredką brązującą na czele -róż płynny do policzków -tusz do rzęs dwustronny z odżywką-szlag mnie trafiał jak miałam go użyć trzeba było 10 minut malowac rzęsy żeby jakoś wyglądały,a ta odżywka jeszcze utrudnia sprawę. -błyszczyki do ust-Arabian Glow i Glazewear-mazidła poprostu. -wody toaletowe-przewżnie śmierdzą ale na szczęście krótko bo po 30 minutach sladu po nich nie ma. -cień w kulce-matko,jaka lipa! -krem na cellulit-zero efektu -serum do twarzy-zero efektu -kremy do twarzy-też marne -balsamy do ciała-rzadkie mazidła które wogóle nie nawilżają -szampony-po tym w srebrzystym opakowaniu(kiedys,bo teraz chyba jest białe) dostałam takiego łupieżu że wydałam fortunę na Nizoral. -puder brązujący w kulkach-robi pomarańczowe plamy na gębie -żele pod prysznic dla dzieci-strasznie chemiczne aż się nie da wytrzymać od tego zapachu.A mydło w kulce-sorry nie wiedziałam jak się tym myje dziecko,więc mydło służyło jako zabawka do kąpieli. Ostatnim moim zakupem był tusz do rzęs z odżywką-traciłam nerwy jak się tym musiałam umalować.Przysięgam,zwykły tusz Palomy czy Pierre Rene jest o niebo lepszy od tego!Tak samo jak podkład Lirene,błyszczyk z Rossmana i wiele innych tańszych kosmetyków jest lepszych od tego łajna. Odpowiedz Link Zgłoś
koor75 Re: Avon górą(a raczej dołem) 08.05.05, 12:20 Produkty Avonu uzywa w polsce ponad milion kobiet. No cóz! widocznie Twojej urodzie nic już nie jest w stanie pomóc. I czasami trzeba czytać ulotki dołączane do produktów. Jeszcze większego cellulitu życzę. i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nallega_m Re: Avon górą(a raczej dołem) 08.05.05, 12:33 a pozostale 18 milionow uzywa innych kosmetykow.tez mi argument. Odpowiedz Link Zgłoś
escape5 Re: Avon górą(a raczej dołem) 08.05.05, 12:57 Mam propozycję:zamieść swoją fotkę a ja zamieszczę swoją,ok? Skoro potrafisz pisac takie rzeczy to mam nadzieję że to zrobisz. Cóż,ciągle są ludzie co potrafią zaskoczyć chamstwem i prostactwem. Życzę dalszego lubowania się w Avonie i nabijania mu kabzy. -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Re: Avon górą(a raczej dołem) IP: *.slp.vectranet.pl / 195.136.35.* 08.05.05, 13:07 Podejżewam że osobe którą tak nerwy poniosły jest konsultantka avonu(czyt. badziewia) Odpowiedz Link Zgłoś
escape5 Tez tak myślę:))) 08.05.05, 13:22 Ja tam w każdym razie nic juz z Avonu nie zamówię i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xrtania Re: Avon górą(a raczej dołem) IP: 82.139.27.* 13.05.05, 16:43 Avon to straszne śmieci, a głupi ludzie sie nabierają, bo ładne opakowania, zdjecie ślicznych modelek, prezenty typu tandetny wisior z tombaku... No i w końcu-Avon lepiej brzmi niz np. Bella. Ale proszę was dziewczyny--szanujcie się i nie kupujcie badziestwa z Avonu. Jedyne fajne rzeczy z tej firmy to perfumy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adriannaP Drogie Panie, proszę... IP: *.elsat.net.pl 10.05.05, 15:04 Wiadomo, są ludzie i ludziska, gusta i guściki. O tych ostatnich się ponoć nie dyskutuje, ale dyskusja toczy się na temat kosmetycznych bubli i nie ma co się obrażać jeżeli kosmetyk którego używa pani A. zostanie skrytykowany przez panią B. Każda z nas jest inna i czego innego może oczekiwać od danego produktu lub najzupełniej w świecie nasza skóra może go inaczej przyjmować. Osobiście nie polecam marki Avon, ale nie zabiję nikogo, kto ma niepochlebną opinię na temat kosmetyków których sama używam. Odrobina kultury nie zaszkodzi, zwłaszcza, że to ponoć my-kobiety stanowimy tę piękniejszą połowę świata. Odpowiedz Link Zgłoś
vertige Re: Avon górą(a raczej dołem) 08.05.05, 12:43 Popieram jesli chodzi o badziewie z Avonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fabiankaa Re: Avon górą(a raczej dołem) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 13:43 Musze sie z Toba zgodzic w kwestii Avonu. Najlepsze kosmetyki to nie są. Kiepskie kremy, nietrwale i malo ciekawe zapachy perfum, mydła mało wydajne itp. Jesl kilka kosmetyków, ktore lubie np. balsam do ust z maslem shea, krem do ciala z takimi zielonymi granulkami ( z oliwek) itp. Ale tak naprawde o sile Avonu swiadczy to, ze wygodniej jest poogladac katalog i zamowic produkty, ktore ktos przyniesie ci do domu niz stac w kolejce w sklepie i jeszcze wczytywac sie z ulotki specyfikow lub dostawac oczopląsu od ilosci kosmetykow. Mozna kupic lepsze kosmetyki, ale po prostu nie kazdemu chce sie szukac. Odpowiedz Link Zgłoś
clk avon do kitu 08.05.05, 17:28 co do anovu mam takie samo zdanie. kumpele wciskaly przerozne rzeczy. i 90% z nich byla do d**** naprawde. -Balsamy ladnie pachna i jeszcze ladniej wysuszaja skore -tusz - ....... kazdy do kitu, sypia sie, nie spelniaja oczekiwan - wody? Zapomnijcie. jak ladnie pachna to ulatniaja sie po chwili (a kosztujaca...) - pomadki? nieeeeeeeeeporozumienie - szampony? nie, nie spelnialy moich oczekiwan Jak dla mnie avon sam sie nakreca poprzez to, ze konsultantki wciskaja produkty znajomym a jak nie to same kupuja (liczne przyklady kolezanek no i mojej siostry). Za ta cene, mozna naprawde kupic lepiej. Ale mysle, ze watek o AVON to osobny watek Odpowiedz Link Zgłoś
vertige Re: avon do kitu 09.05.05, 14:52 Co do konsultantek avonu to one są niesamowite, nie dość że zwalczają jedna drugą, to potrafią to avonowskie dziadostwo wciskać na okrągło, jakbym co dwa tygodnie potrzebowała cały zapas kosmetyków kupować od nowa (a mam dosyć spory). Swego czasu kupiłam dwie szminki o konsystencji mazi, która nawet nie chciała sie trzymać ust, cień okrutnie podrażniający i perfumy (bez komentarza). Raz użyte zostały wywalone. Jedyna rzecz z avonu która jeszcze mi służy to szkatułka na biżuterię, chociaż zatrzaska już odpadła .... Odpowiedz Link Zgłoś
clk Re: avon do kitu 09.05.05, 22:42 ja pamietam sytuacje z Liceum, gdzie na 20 babek w klasie bylo 7 konsultantek AVONU i 7 oriflame. Tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
corazoncito Re: Avon górą(a raczej dołem) 08.05.05, 19:14 aj dziekuje Ci serdeczne , wlasnie kolezanka z akademika mnie namawia na kupno zelu antycelullitowego z Avonu, mialam kupic ale juz wiem ze nie warto, a co do zelu na celillit to polecam Vichy D- Stock, naprawde super. Odpowiedz Link Zgłoś
corazoncito Re: Avon górą(a raczej dołem) 08.05.05, 19:19 aj escape5! dziekuje Ci serdecznie! Mialam wlasnie kupic zel na celullitis ale dam sobie spokoj, wole wydac na sprawdzony Vichy D Stock, polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESCAPE5 Re: Avon górą(a raczej dołem) IP: *.radman.pl 08.05.05, 19:22 Avon nie działa,naprawdę ZERO i to nawet przy niewielkim cellulicie.I nie jest to tylko moja opina.Na e-mamie też ktoś kiedyś pytał czy warto to kupić i sto procent doradzających odpowiedziało:"nie,nie warto". Odpowiedz Link Zgłoś
milka323 Re: Avon górą(a raczej dołem) 09.05.05, 20:20 Wiecie po co weszłam w ten wątek?Żeby zobaczyc jak napalone konsultantki ori będą objeżdzac avon. Escape-wypowiadasz się na temat tuszy, mowisz ze to g***oa nawet nie wiesz co to za tusz. Ok, nie mowie tu ze maja idealne kosmetyki no ale jak jedna zaczęła to teraz kazda będzie ich krytykowac i porownywac do innych firm. Przeciez nikt wam nie kazał kupowac........ . Wiem, ze mnie objedziecie ale takie jest moje zdanie i go nie zmienię. P.S.Niektore konsultantki tylko z tego zyją więc moze sprobujcie je zrozumiec? A teraz napisze moje buble: -Szampon AT (z avonu własnie) -Pomadka Visions -Lakiery Lycra Flex Astor (kompletna masakra!!!!!!!!!!!!!!!!) -Balsam do ciala garnier (ładnie wysusza :) ) Pozdrawiam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
chitarini Re: Avon górą(a raczej dołem) 12.05.05, 20:13 W sumie tak jest z większością firm na naszym rynku kosmetycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasna_79 Re: Avon górą(a raczej dołem) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 08:32 Co do Avonu - to moim zdaniem kulki brązujące są OK, seria Planet Spa super, tusz Stylista OK, krem Botanisource na twarz super, perfumki ładnie pachną i wody też, tylko wody są nietrwałe (proporcjonalnie od ceny), kulki pod pachy OK, krem z mlekiem OK, krem Bio nawilżający super, a z szamponów - kiedyś był taki z mlekiem sojowym do suchych bardzo OK. Reszta mniej lub więcej badziewna, zwłaszcza placebo kremy pod oczy, ale naprawdę tragiczna seria kolorowa dla nastolatek i kremy na twarz "owocowe" - z serii Naturals. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malinaaa Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.netis.net.pl 08.05.05, 13:13 - kredka z avonu Arabian Glow - podkłady z avonu - cienie z Ruby rose - Błyszczyki bell - Pomadki maybelline (polskie) - ścierają się błyskawicznie - lakiery do paznokci z avonu - szminki Yria z Yves Rocher - szampony Joanna - serie z Sunsilk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Teraz ja :))) IP: *.motor.taninet.pl 08.05.05, 13:28 Avon, avon i jeszcze raz avon podpisuje sie pod wszystkim co napisala escape, nigdy, przenigdy juz nic nie kupie z Avonu, badziew jakich malo!!! Seria Sopot, krem i balsam po prostu koszmar, plamiasty, pomaranczowy smierdziuch :( (chociaz moim kolezankom odpowiada) to narazie tyle, pozdrawiam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! 08.05.05, 13:58 balsam niebieski z Avonu, w ogóle nie nawilża, lepi się, brzydko pachnie. błyszczyki Eveline, lepkie o nieprzyjemnym zapachu balsam do ust Oriflame aleosowy - jednym słowem koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.kom / *.kom-net.pl 08.05.05, 14:25 uuuuu jak konsultantki Avonu sa tak "milutkie" to chyba naprawde nie idzie im za dobrze ta akwizycja. ciekawe czy w realu pani akwizytorka tez taka mocna w gebie. btw-bardzo ciekawe jak wyglada-cos na propozycje ujawnienia zdjecia zamilkla... Odpowiedz Link Zgłoś
escape5 Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! 08.05.05, 15:11 A no własnie,czekam na fotkę i nic...Ciekawa jestem jak wygląda ktoś komu do tego aby rewelacyjnie wyglądać wystarczy skrupulatne czytanie ulotek:))) Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! 08.05.05, 15:13 to najlepszy dowód na to jak kiepsko dzialaja te kosmetyki - nawet konsultantce nie pomagają :) Odpowiedz Link Zgłoś
kalia_t Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! 08.05.05, 15:26 1. Garnier Skin Naturals Intensywny Krem odżywczy do cery wrażliwej, nigdy więcej, wysuszył mi skórę i wałkował się pod makijażem, fuj!!! 2. Giordani Gold Oriflame podkład, żadnego efektu kryjącego i świecił się strasznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.elsat.net.pl 15.05.05, 13:45 ja stanę w obronie tego podkładu, dla mnie bardzo dobry; wiele moich znajomych używa i też są zadowolone, może trafiłaś na jakiś pechowy... z całym szacunkiem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
escape5 Fotka-czekamy. 08.05.05, 15:24 Dobra,nie będę robic z gęby dupy i wklejam swoja fotkę.Pewnie akwizytorka zaraz powie że takiej gęby i ekskluzywne kosmetyki Avon nie uratują ale brutalnie mówiąc-wali mnie to.Przestałam juz używac tego "luksusu",wystarczy mi choćby Bourjours. Nie mam problematycznej cery,włosów,paznokci-wszystko normalne.Rzęsy też mam w miarę,wiec nie potrzeba cudownego specyfiku a tusz z odżywką Avonu jest poprostu do niczego.Cellulit po ciąży miałam minimalny,zwalczyłam go ćwiczeniami i dietą żałuję tylko pieniędzy wydanych na badziewiasty żel Avon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Re: Fotka-czekamy. IP: *.acn.waw.pl 08.05.05, 15:34 > Dobra,nie będę robic z gęby dupy i wklejam swoja fotkę. Bardzo miła buźka :) A jaki masz na sobie podkład na tym zdjęciu? Tylko mi nie mów, że żadnego, bo się załamię i utopię w zlewie... Co do Avonu, to mam tzw. mieszane uczucia. Niektóre rzeczy mi pasują, a niektóre są albo całkiem przeciętne (niewarte ceny) albo wręcz do bani. Nie odpowiadają mi żadne kremy do twarzy tej firmy, wręcz pogarszają stan cery. Za to niektóre podkłady (antystresowy rozświetlający) i korektor w sztyfcie granatowy mogą być. Miła jest też szminka-błyszczyk z serii Sheer. Natomiast avonowskie balsamy do ust to tragedia, wysuszają wargi jak nieszczęście :( Innym producentem bubli, do którego się zraziłam, jest firma Garnier. Nic nigdy mi z ich oferty nie posłużyło :( Odpowiedz Link Zgłoś
escape5 Re: Fotka-czekamy. 08.05.05, 15:35 Mam podkład,mam ale nie Avonu.Poprostu Lirene matujący,tusz i cienie Bourjours i to tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Re: Fotka-czekamy. IP: *.acn.waw.pl 08.05.05, 15:36 > Mam podkład,mam ale nie Avonu.Poprostu Lirene matujący,tusz i cienie Bourjours > i to tyle. O, dzięki, zainteresuję się tym podkładem Lirene. Odpowiedz Link Zgłoś
escape5 Re: Fotka-czekamy. 08.05.05, 15:40 Kosztuje 12 zł a żaden Avon mu do pięt nie dorasta.Pokrywa skórę taka pudrową warstewką i można juz nie uzywac sypkiego pudru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grafia Re: Fotka-czekamy. IP: *.bielsko.msk.pl 09.05.05, 22:51 co do garniera... nie jest az tak zle.. mi sie podoba balsam do bardzo suchej skory, działa:) a co do avonu tragedia.. a najgoszy ich produkt to wszystkie anty w kulce- nie dosc ze nic nie daja to bardzo duzo ubran mi zniszczyły...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ap Re: Fotka-czekamy. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.05.05, 15:34 Wyglądasz świetnie. Ja nie użwam kosmetyków Avonu ponieważ grono moich znajomych ma na ich temat taką samą opinię jak ty. Poza tym rynek jest tak dobrze zaopatrzony, że wolę sama wybrać dla siebie kosmetyk. Zakupy w sklepie dają mi większą satysfakcję niż spotkanie z akwizytorką jednej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
escape5 Re: Fotka-czekamy. 08.05.05, 15:39 Dzięki:).Wydaje mi sie że parę lat temu Avon był lepszy,4 lata temu prawie wszystko mi odpowiadało.Moze to takie moje odczucie,ale te kosmetyki teraz to naprawdę tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Fotka-czekamy. IP: *.kom / *.kom-net.pl 08.05.05, 15:58 no i prosze jaka sympatyczna dziewczyna na fotce.i pani z avonu powinno byc glupio.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Papryka Chili Re: Fotka-czekamy. IP: 62.29.152.* 08.05.05, 16:07 Avon rzeczywiście jest kiepską firmą. Więszość produktów, które oferuje są do do niczego. Czasami tylko cos przyzwoitego można kupić. Ja np. chwalę sobie tak nawet, nawet Komplex Rozświetlający Krem z wit. C. Jednak jest za drogi w katalogu!! Teraz ma 2 zapachy przystępne <dla mojego nosa> Today, Tomorrow. Always odpada! Wszystko co teraz kupuję z Avonu to przypadek - sporadyczny - okazja cenowa. Kiedyś namiętnie używałam Avonowych kosmteków kolorowych, czy pielegnacyjnych. I tak z pielegnacji przeszłam na PL firmy, a z kolorówek na bardziej renomowane. Teraz kosmetyk poniżej krytyki! - balsam brązujący Sopot - śmierdzi i do tego barwi bardzo nierówno - kontórówka z C.Caroll twrada i sie wałkuję.... - cień do powiek Evelin, ten z posypką brokatowa. DZIadostwo. - błyszczyk Pastic Shine Diora. Okropne kolory, bardzo mocno kryje. Dobry do makijażu dla...Tirówki. - Avon krem Retroactiv. - Avon krem pod oczy z peptytydami <nie pamietam z czym dokł.> OKROPNY SZAJS. - Avon woda toaletowa Dream Life...Szafa pełna moli. :) - Avon woda toaletowa Prowl... - Avon Surenderr <nie pamętam jak się to pisze dokł.> Woda kolońska dla faceta! Tak obrzydliwego zapachu nigdy w życiu nie miałam. Podziwiam wszystkie kobiety, które są uwiedzione tym zapachem. :)) - Tonic Garniera do cery "problematycznej" Ma w sobie spirytus! WYSYSZA! - eyeliner Constance Caroll. Szkoda kasy, zlatuje całą kreska z powieki po 5 min. I to tyle tak na szybkensa, co wiem, że się nie nadaję do kupna i do używania! Moim skromnym zdaniem, rzecz jasna! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 15:27 Astor Calligraphy krem Garnier Czysta skora szampony Fructis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iw Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.marymont.pl / *.marymont.pl 08.05.05, 15:59 - balsam do włosów zniszczonych Joanny - cienie Avonu - cienie Artdeco pianka do włosów Joanny żel pod prysznic antycelulit Eris( Lirena) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.slp.vectranet.pl / 195.136.35.* 08.05.05, 16:08 ojej gdzie nasza "przesympatyczna pani z avonu"?stchórzyła? tego też się spodziewałam. zero lultury i brak taktu to jedyne na co ją stać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fabiankaa Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 16:37 uwazajcie, bo wroci tu z cala armia konsultantek i zaatakuja nas swoimi uroczymi zdjeciami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 08.05.05, 17:13 Dziewczyny nie4 ma gorszych kosmetykow od Avonu.Ja osobiscie uzywam wszystko co moze byc tylko z Nivea.Najpierw uzywalam Nivea - visage, a teraz testuje Nivea - vital - i zawsze ta firma mi odpowiada obojetnie czy to szampon czy deo,lakier do wlosow czy do paznokci, wszystko jest ok ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niunia Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: w3cache.* / *.2-0.pl 08.05.05, 17:15 Potwierdzam ze Avon jest do bani! Az milion kobiet w Polsce tego uzywa (jesli to prawda) chyba tylko dlatego ze daja sie nabierac na agresywny marketing tej firmy, gdzie sie nie ruszyc tam cie dopadnie konsultantka Avonu (sasiadka, szwagierka, sekretarka...). Slyszalam (moze ktos kompetentny potwierdzi lub zaprzeczy) ze tam jest trzy razy wiecej konserwantow niz w i tak szitowych kosmetykach sklepowych, w tym substancje uzalezniajace skore. A stanowczo odradzam zachwalany na wizazu Lierac na przebarwienia. Wydalam stowe i nie ma ZADNEGO efektu, mimo ze smarowalam regularnie i uzywalam filtrow. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 08.05.05, 17:22 Niunia bo tak jest w Posce sasiadka pracuje i rozprowadza kosmetyki z Avonu mowiac ze nie ma lepszych,a prawda jest taka ze to moze byc najwiekszy kit ale amerykanski na ktorym moze zarobic no to kogo moze nabic w butelke ? tyko sasiadki , rodzine znajome...itd.A pozatym mowi ze tez uzywa kosmetyki z Avonu naturalnie ze uzywa za darmo bo testuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niunia Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: w3cache.* / *.2-0.pl 08.05.05, 17:37 No dokladnie. Ktos kto dostaje mnostwo probek czy nawet calych kosmetykow za darmo nie bedzie mowil ze sa do bani. Ale najbardziej mnie przeraza ze te laski (konsultantki) podchodza do sprawy ideologicznie. Wystarczy napisac cos nieprzychylnego o Avonie a jakas predzej czy pozniej strzyknie jadem, tak jakby obrazano ich matke... co bylo widac kilka postow wyzej. Sekta normalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 08.05.05, 17:44 I nic wiecej.Kiedys tez kupowalam ale potem zorientowalam sie ze to wszystko mozna juz kupic w sklepie, a wiec po co dawac komus zarobek bez wiekszej mozliwosci , jak pojdziesz do sklepu czy salonu i masz wszystko z kultura i bez uzaleznienia. Odpowiedz Link Zgłoś
hepinka Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! 13.05.05, 18:09 nie wiem kto wam nagadał głupot, że konsultantka ma próbki kosmetyków za darmo !!!!!!! to bzdura wierutna poza tym, jak ktoś chce coś kupić to kupuje, przecież nikt nikogo nie zmusza ;) jeśli klientka jest gotowa poczekać tydzień na kosmetyk, mimo, że jego odpowiednik innej firmy mogłaby mieć za 15 minut kupując w sklepie "za rogiem" to chyba jej sprawa, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
karioka1985 Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! 18.05.05, 00:07 > No dokladnie. Ktos kto dostaje mnostwo probek czy nawet calych kosmetykow za > darmo nie bedzie mowil ze sa do bani. konsultantki avonu nie dostają próbek i całych kosmetyków za darmo. musza za nie płacić. fakt, może mniej niż klient, ale mimo wszystko muszą. jestem konsultantka avonu i nie mam zamiaru sie z tym kryć, ani zajadle bronic avonu "dla zasady". zdaje sobię sprawę z tego, że kiedyś kosmetyki były dużo lepsze. i nie wciskam ludziom na prawo i lewo kosmetyków avonu. mam stałe klientki, którym ta firma odpowiada, a cenia mnie za to właśnie, że potrafię przyznać czy coś jej bublem czy nie. polecam tylko kosmetyki, które wypróbowałam i o których mam dobra opinię. p.s. czemu wszyscy tak uogólniają? czuje się co najmniej dziwnie słysząc, że konsultantki to sa takie czy inne, ze brak im kultury, sa sekciarami itp, itd. to, czy ktoś jest osoba kulturalną czy nie, zalezy od tego jak został wychowany, a nie od tego czy jest konsultantką avonu czy nie. choć przyznaję, że za niektóre dziewczyny mi wstyd, bo to prze takie laski ludzie uwazają mnie za głupia, niekulturalną dziewczynę tylko dla tego, że jestem konsultantką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! Avon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 22:54 uwazajcie, bo wroci tu z cala armia konsultantek i zaatakuja nas swoimi > uroczymi zdjeciami :) Kiedyś jedna baba mnie namówiła i zostałam konsultantką, bo wejście było za darmo, a ponadtto moja siostra ich używała (już nie używa bo zaczeły ją wściekle uczulać- puchnie, nawet od tych które wcześniej jako tako jej służyły). Szlak mnie trafił, jak mi baba powiedziała po miesiącu, że za wejście mam jej zapłacić 15 zeta!!! Zwyczajnie mnie babsztyl okłamał i powiedziałam jej żeby sobie naiwnej poszukała gdzie indziej. Nie zapłaciłam (upewniałam się na początku ze sto razy czy wejście jest za darmo, a ona potwierdzała)i podziękowałam. Uważajcie na tego typu akcje bo można się naciąć i zostać perfidnie oszukanym!!! Pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axys co do avonu... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.05.05, 18:08 to powiem w skrocie tak: jedna z moich kolezanek oprocz problemow z tradzikiem ma alergie na pylki drzew, ktora objawia sie krostkami na twarzy i innych odkytych czesciach ciala, czasem te krostki sa z bialawa, ale nie ropna zawartoscia. kilka dni temu poszla na umowiona wizyte do dermatologia w szpitalu na woloskiej, wchodzi do gabinetu, a lekarka popatrzyla na jej twarz i sie pyta: "czy pani uzywa kremow z avonu?" ona na to ze nie, i mowi o alergi, a lekarka w stylu, ze: "a, to dobrze, bo juz mialam przypadki, ktore tak wygladaly po tych kremach..." (dziewczyna wygladala prawie tak samo jak by miala ospe zwyczajna, bo wietrzna jest zbyt slaba...) no comments Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Escape5 Re: co do avonu... IP: *.radman.pl 08.05.05, 19:23 Nie no,że aż tak się tym można załatwić to nie sądziłam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyczułka Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 18:34 -avon szampon do włosów farbowanych advance czy jakos tak ta seria sie nazywa (łupieżopędny) -avon tusz stylista (tak beznadziejny ze nawet nie komentuje) -eris seria 20 krem-zel ultranawilzajacy (wbrew nazwie ciężki i straaaasznie sie buzia świeci) -antyperspirant w zelu lady speed stick (plami tak ze niektóre bluzki nadawały sie do wyrzucenia) -wosk w plastrach do depilacji joanna (az sprawdzałam na ulotce czy to na pewno do depilacji) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupa jasia Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 19:51 a żebyście były inteligentne to byście nie używały kosmetyków tylko cwiczyły, ćwiczyły i podrywały facetów ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:19 Co do deo Lady w sztyfcie i żelu zgadzam sie z Tobą całkowicie! Zniszczyłam 2 bluzki. Obie są białe, odbarwione koło pachy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grafia Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.bielsko.msk.pl 09.05.05, 23:12 no wlasnie to samiutko jest z kulkami z avonu... tylko odbarwienia na zolto taka skorupa na bluzkach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linka Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 20:31 zaloze sie, ze to nie dziewczyna, tylko facet, ten "dupa jasia";-) co do moich typow na najgorszy kosmetyk- cala seria Oriflame- jeszcze gorszy shit niz Avon - tusz do rzes Rimmel XTreme Volume (cale grudy zostawia na rzesach, a niby grzebyczek ma) - wody z Avonu- mam po nich strrrrraszna alergie - Bielenda- wszystko - balsam do ciala Garnier czerwony do b.suchej skory- jeszcze bardziej wysusza - szampony Fructis- straszny lupiez wywoluja Najlepsze dla mnie kosmetyki ma Vichy i L'oreal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ap Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.05.05, 21:12 hallo linka,kosmetyki Loreala (szczególnie farby) zawierają b.dużo chemii. Jakiś miesiąc temu był o tej firmie obszerny artykuł w Spiegel. Ja parę razy skusiłam się na farby ale efekt był taki sobie. Za to ampułki do włosów zniszczonych i komplet do dembrazji bardzo sobię chwalę. Kremy są wg. mnie absolutnie nie warte ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilu Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 09.05.05, 00:13 Jako alergiczka z doświadczeniem, któa z dermatologami juz przeszla na "ty" wypowiadam się ze swojego punktu widzenia: Loreal - niestety, powoduje podrażnienia. Bez tragedii ale jednak. Próbowałam kremów, tuszy i cieni. Niestety nie dla mnie. Vichy też zrobiło mi przykra niespodziankę. Podkłady zatykają pory, kremy powodują swędzenie skóry. Nie narzekałam tylko na balsam do ciała. Eris - kiedyś moja ulubiona firma. Od kiedy się "rozkręcili" chyba przestali zwracać tak baczną uwage na skład smarowideł bo nagle moja twarz przestała tolerować te specyfiki. Mogłabym jeszcze kilka firm wymienić ale ostanio właśnie te dały mi się we znaki i zapamietałam :) Na koniec: Avon powinien być absolutnie wycofany z rynku. Firma ta inwestuje w reklame i opakowania. Zapomnieli o jakości. Produkują śmierdzące chemią obrzydliwe mazidła i sprzedają w "superpromocjach" (wymownie przekreślona wysoka cena i promocyjna niższa). Dzięki temu kobiety uważają, że robią interes swojego życia. A przecież te świństwa nie są warte nawet połowy "superpromocyjnej" ceny! Dla alergika tragedia. Za każdym razem, gdy koleżanka konsultantka dawała mi coś na spróbowanie żałowałam, że w ogóle tego dotknęłam. Kiedyś dałam się nabrać i kupiłam tusz " do oczu wrażliwych i dla osób noszących szkła kontaktowe". Wygladało to tak- pełno farfocli w oczach, czerwone powieki i rzęsy sterczące każda w inna stronę. Ale opakowanie było profesjonalne, slogan reklamowy też. To za co my tak naprawdę płacimy? Odpowiedz Link Zgłoś
escape5 Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! 09.05.05, 00:22 Dokładnie tak samo uważam.Po czterech latach "obcowania"z Avonem mogę powiedzieć z pełną odpowiedzialnością:Avon to dobrze zareklamowane i ładnie opakowane gó..!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilu Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 10.05.05, 16:58 Ach, muszę po części zwrócić honor firmie Loreal bo przypomniało mi się, że uwielbiam szampony Elseve (tudzież Elvive):) Ot, skleroza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linka Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: 217.11.136.* 09.05.05, 12:16 oj, nie mialam pojecia. lubie szminki i tusze loreala, ich kremow uzywa moja mama i raczej sobie chwali. ale dobrze wiedziec, dzieki ap:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:24 Nie zgodze sie z Tobą co do kosmetykow Oriflame. Nie wszystkie mi odpowiadają, ale używam kosmetyków zwłaszcza tej marki. I jak słyszę, że są gorsze od Avonu, to muszę ostro zaprotestowac! Avon jest jakości porównywalnej z kosmetykami Pierre Rene, Bell, jeżeli nie gorszej. A cena nieporównywalnie wyższa Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka83 Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! 09.05.05, 15:29 ja bym powiedziała inaczej: pielęgnacyjne z Oriflame sa niewiele lepsze (a ceny z kosmosu) a kolorówka gorsza. (ceny porównywalne). Dla mnie to tak wygląda. I tak jak będe cos kupować to raczej nie od żadnej z tych firm. (poza może serum na końcówki..) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anubees Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 00:49 Oj niestety Mgielka nie mash racji, Orif jest glownie nastawiony na kremy pielegnacyjne i to ich dobra strona.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anubees Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 00:47 Sorry, ale sprzecyzuj chociaz, bo kosmetykow to Oriflame ma ok. 700..Wiec nie sadze, zebys wshystkiego sprobowala.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zen Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 23:15 Vichy i L'oreal to jedno i niemal to samo (jedna firma)... aczkolwiek Vichy uczula ekspresowo, a L'oreal z lekkim poślizgiem :-) Gratuluję wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Krem rozjaśniający AVON IP: *.aster.pl 08.05.05, 23:36 Mnie akurat bardzo pomaga, a po pigułkach miałam po prostu czarne obwódki wokół oczu, a muszę brać pigułki z przyczyn zdrowotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka83 Re: Krem rozjaśniający AVON 09.05.05, 00:03 no wiadomo że wśród przeciętniaków czy wręcz bubli znajdzie się coś dobrego.. a każdemu co innego służy ja też mam parę ulubieńców z A. a do reszty podchodzę z duuża rezerwą, szkoda kasy tracić na testowanie "cudownych nowości". Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Krem rozjaśniający AVON 09.05.05, 10:39 Nacielam sie na roz Avonu, jak go dostalam to oniemialam i bynajmniej nie bylo to pozytywne wrazenie. Koniec z Avonem, Oriflame tez nie jest lepszy. Teraz uzywam kremow z kawiorem polskiej firmy, nie reklamuja sie tak agresywnie jak Avon ale sa genialne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smee Re: Krem rozjaśniający AVON IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.INTELINK.pl 06.07.05, 19:32 hmm..ale zamieszanie z tym avonem no..a ja własnie dziś chciałam kremik zamówic stamtąd ale chyba sie rozmyślę:P moje extra buble to: *szamopny z Nivei, szczególnie do przetłuszczających sie włosów, odbudowujacy- straszny łupież:( *szamopny head&shoulders efekt odwrotny od zamierzanego *wosk do depilacji tanita w plastrach-jejku tandeta, *wosk do depilacji na ciepło veet -masakra *krem do depilacji tanita(okolic wrażliwicy)-tandeta *błyszczyki z avonu z brokatem, takie w tubce, osr.. sie można, niewygodne. * krem z serii naturals z avonu,taki zieolny z grejpfrutem, oczyszczający...dno a polceam *balsam do ust z masłem shea z avonu *tonik i mleczko do zmywaniatwarzy w jednym, taka jakaś miodowa seria z oriflame-cuuuudddo!!! *tusz pogrubiający rzesy constance caroll *L'oreal żel z mikrogranulkami do mycia twarzy *szampony z serii Timotei, szczególnie ten nawilżający:) Odpowiedz Link Zgłoś
mikita10 Re: Krem rozjaśniający AVON 10.07.05, 23:19 Co do Avonu to lubię puder brązujący w kuleczkach. Moje buble to: Oliwka w żelu J&J - chyba coś źle zrobiłam, bo przez całą noc się nie wchłonęła Podkład w sprayu Isadora - straszna maska i jak się czegoś dotknie to bardzo się brudzi Tusz Bourjois - nie pamiętam nazwy, ale ten super podwijający i pogrubiający rzęsy, bardzo się nim rozczarowałam bo wcześniej bardzo lubiałam ich tusze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annapurna13 Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.interia.pl 09.05.05, 13:07 farba do wlosów, którą reklamuje Joanna Brodzik. Koszmarne g***, poza tym potrzebujesz miseczki, żeby tę paćkę rozrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:16 Piling do ciała Aquina pomarańczowy Ziaji. Opakowanie za 7 złoty starcza ledwo na 3 (trzy) razy, kiepściutki. Absorbentki Dermiki, wyrzucony pieniądz, Astor Calligraphy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niunia Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: w3cache.* / *.2-0.pl 09.05.05, 14:00 Kupując polskie produkty dajesz pracę Odpowiedz Link Zgłoś
escape5 Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! 09.05.05, 14:08 Jak się dobrze poszuka to się znajdzie polskie,które są tak dobre(a czasem lepsze)jak zagraniczne ze średnich półek. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! 09.05.05, 15:11 Avon Avonem, ale Oriflame niewiele lepszy :-))) Wiem coś o tym, rozprowadzałam to przez kilka lat. Firmy działają na tych samych zasadach i sprzedają podobne badziewie, niestety. Oriflame jest ciut ciut lepszy od Avonu, ale niewiele. Nie pamiętam już nazw - trochę czasu minęło, a i jest pewnie dużo nowych produktów - ale pamiętam, że deo w kulce były beznadziejne i nawet odradzałam to moim klientkom :-)) Przypomnijcie te produkty, bo ja mam pustkę w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:41 Moim zdaniem niezbyt dobry jestkrem do ciała z serii różanej, ale nie rozumiem co chcecie od Oriflamu! Lubię te kosmetyki. Probowałam wielu podkładów (Rimmel, Maybelline, polskie firmy, Manhattan,), ale z O. podpasował mi najlepiej. Podobnie jak cienie, perfumy Elvie są mimi ulubionymi, używam serii Silk. Za to nie lubię błyszczyków, tych podwójnych pomadek powiększających usta - badziew! Super dla moich kręconych włosów jest zielony krem nabłyszczający i uwielbiam gwiaździste cienie do powiek. Jaki z tego morał? Że jednemu coś pasuje, a drugiemu co innego. Chociaż Avonu też już nie dotykam, ale za to lubię krytykowany pzrez wiele z Was balsam Sopot! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldi Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 13:38 Niekoniecznie Niunia, zależy komu bo coraz więcej polskich firm kosmetycznych i ubran(np.Reserved czy Tatuum) ma fabryki za granica, najchetniej w Azji-tania siła robocza.No, Eris ma w Polsce:) Odpowiedz Link Zgłoś
zorina Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! 10.05.05, 23:16 A firmy zagraniczne mają fabryki w Polsce:) Nie wiem jak Avon, ale Oriflame ma fabrykę w Warszawie. No i te rzesze konsultantek, które dzięki temu mają pracę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 19:56 Masz racje, kiedys mama przywiozła z Włoch szampon Garnier i był świetny, ale ten sam z Polski jest raczej kiepski i mi nie pasuje. Dlatego jak wyjeżdża to mi przywozi. To dziwne, bo skład powinien być ten sam! Odpowiedz Link Zgłoś
kaemka Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! 13.05.05, 17:31 Avon ma, a przynajmniej miał, fabrykę w Garwolinie Odpowiedz Link Zgłoś
hepinka Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! 13.05.05, 18:19 Avon ma fabrykę w Garwolinie. 80 % produkcji idzie na eksport, w tym USA, Irlandia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiunia Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 09.05.05, 15:43 Strzeżcie się Avonu-porażka jedyne co jest warte swojej ceny to cała seria do stóp, naprawdę nie narzekam! A przy okazji pytanko-czy któraś z was zna jakiś kosmetyk, który NAPRAWDĘ przeciwdziała puszeniu się włosów? Mam tego dziesiątki i jeszcze żaden nie pomógł-efekt jeszcze gorszy,napuszone,a do tego tłuste włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 19:40 Ja mam puszące się kręcone włosy i używam kremu do loków Welli Shock Waves lub kremu nabłyszczającego zOriflame w zielonej tubce, lubię też Lekką Piankę Timotei - doskonale adaje się do delikatnych włsów, bo ich nie skleja. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mama Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! 12.05.05, 20:46 nie rozumiem w ogóle sensu poruszanego tematu.Przecież na KAŻDY KOSMETYK każda z nas zareaguje inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
escape5 Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! 09.05.05, 21:17 Sunsilk fioletowy-mleczko.Ludzie tu narzekają ale mnie pomógł,miałam naprawdę bardzo ładne włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 09.05.05, 17:44 lady speed stick wedlug mnie byl ok (ten w zelu uzywalam), ale co do calligraphy astor to sie zgadzam. beznadzieja!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniołek Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 21:14 fluid Efektimy, miał być przeciwzmarszczkowy, a strasznie wysuszył moją cerę, a jeśli chodzi o zmarszczki, to je wyraźnie podkreśla :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serinde Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 21:27 Zdecydowanie Avon. Zwłaszcza dezodoranty - żadnego efektu. Po rozpyleniu śmierdzą - naprawdę. Wody toaletowe bardzo nietrwałe. Oprócz tego nacięłam się jeszcze na kredkę do powiek "metaliczny blask" czy coś takiego. Na zdjęciu w katalogu efekt był fajny a w rzeczywistości kolor na oku wyglądał zupełnie inaczej, jakoś blado i niemrawo. I jeszcze jedna uwaga - mam wrażenie, ze Avon się pogorszył i kiedyś nie był aż tak badziewny. Odpowiedz Link Zgłoś
escape5 Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! 09.05.05, 21:43 << Na zdjęciu w katalogu efekt był fajny a w rzeczywistości kolor na oku > wyglądał zupełnie inaczej, jakoś blado i niemrawo.>> O,kochana-toz to norma!.Ja myslę że te modelki napewno nie są umalowane kosmetykami które reklamują!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 09.05.05, 21:48 Jestem konsultantką Avonu od 5 lat i sama przyznaję że bardzo się pogorszyły te kosmetyki:( Jednak są kosmetyki których używam od początku i bardzo mi odpowiadają: Tusz pogrubiający do rzęs, krem do twarzy z serii dla całej rodziny, szampon z pokrzywą i szałwią oraz podkład rozświetlający (pod warunkiem że ma się cerę bez większych problemów). Odradzam natomiast wszystkim serię kolorową dla nastolatek i przeznaczoną dla nich też serię antytrądzikową. Z kosmetyków innych firm odradzam: -kosmetyki Tanity -kosmetyki Bielendy, a w szczególności krem do opalania, spiekłam się po nim tak Ze przez 3 tygodnie leczyłam oparzenia:( Odpowiedz Link Zgłoś
escape5 Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! 09.05.05, 22:16 No właśnie!Ja też zauważyłam że strasznie się Avon pogorszył-parę lat temu były to całkiem dobre kosmetyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axys Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.05.05, 23:39 gosiu... a nie zapomnialas, ze taki krem trzeba najkladac co jakis czas? tak pozatym bywa z kazdymi kremami (mi sie tak przydazylo po kremie zarowni nivei, garniera jak i kolastyny, ale jak sie opalalam bez kremu to nigdy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.tvp.pl 12.05.05, 17:25 Nie macie wrażenia, że w ogóle kosmetyli sie pogorszyły? np. tusze do rzęs, kiedys kupował Maybelline albo Bourjois i były super. Teraz gorzej maluja, sklejają rzesy i nawet pękło mi opakowanie B. Podobne mam wrażenie z ciuchami - ceny ida w górę, a jakos w dół. Te szmatki Zary już na wieszaku wyglądają chłamowato. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna49 Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 22:21 a ja sobie kupiłam serię z czereśnią (firma Tifani), mleczko, tonik i krem na dzień, po jednokrotnym użyciu musiałam szybciutko udać się do dermatologa, wysypkę leczyłam 2 tygodnie. Dodam, że nie jestem alergikiem i używam kosmetyków różnych firm i tańszych i nieco droższych Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka83 Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! 09.05.05, 22:24 racja, ale wiesz, kosmetyk może być świetny a kogos mimo to uczulić.. Jakość a hipoalergiczność to 2 trochę różne rzeczy. Tak jak rumianek-jest ekstra pod wieloma względami, ale wiele osób ma na niego silne uczulenie. I to nie świadczy o tym że działa źle, tylko po prostu niektórzy mają alergię.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna49 Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 22:37 racja, mogę być uczulona na jakiś składnik ale -zdarzyło mi się to po raz pierwszy w życiu -nic mnie nigdy nie uczuliło - podejrzewam, że coś było nie tak podczas produkcji, choć krem na oko wyglądał normalnie W każdym razie tej firmy juz nic nie kupię, choć mają rozsądne ceny Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka83 Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! 09.05.05, 22:45 moja mama est lekarzem i nie raz mi mówiła że fakt, że w życiu nie byłam na nic uczulona, nie oznacza, że nagle nie mogłabym na coś właśnie alergicznie zareagować. Nawet na substancję z którą do tej pory miałam styczność tak np rodzą się alergie z powodu grzyba w miaszkaniach) Może wystąpić też alergia kontaktowa- czyli coś, co normalnie nie uczula, w jednym wrażliwym miejscu może wywołaż pokrzywkę czy wysypkę (twarz jest wrażliwsza niz reszta, wiadomo) Ja np po energiczniejszym wmasowaniu jakiegokolwiek "działającego" preparatu w skóre brzucha mam takie coś, muszę to robić b. delikatnie. Gdzie indziej jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondi Re: Najgorszy kosmetyk!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 22:47 Wiecie co ja lubie? olejek z drzewa herbacianego. Super na trądzik, miałam pryszcze tesh na plecach i dekolcie, ale dolałąm go sobie o oliwki, której używam codziennie po prysznicu. Dla mnie bomba, a do włosów suchych i zniszczonych polecam olejek kokosowy do włosów. TJa nakładam jak wchodzę do sauny lub czasem zostawiam nawet na całą nac a rano zmywam. A co do bubli to skusiłam się na samoopalacz w żelu Kolastyna ze złotymi drobinkami. Jest niedrogi, pięknie pachnie, łatwo się nakłada, ale nigdy takich zacieków qrcze nie miałam! Masakra! Odpowiedz Link Zgłoś