Dodaj do ulubionych

ZŁOTE CIAŁO + ZŁOTY MAKIJAŻ

29.05.05, 17:10
Dziewczyny, doradźcie jakie kosmetyki są dobre, aby ciało nabrało złocistej
barwy. Może znacie dobre tanie kremy z drobinkami złota. No i kto wypróbował
złoty letni makijaż? Mam ochotę na coś takiego, ale nie wiem, jakie cienie
czy podkład są odpowiednie.
Obserwuj wątek
    • Gość: tralala Re: ZŁOTE CIAŁO + ZŁOTY MAKIJAŻ IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 29.05.05, 18:58
      balsam dove ze zlotymi drobinkami nawet fajny :)
      z drogich woda Fragile Jean P Gautier ze zlotym blaskim po psiknieciu :)
      super :)
      • Gość: rawita Re: ZŁOTE CIAŁO + ZŁOTY MAKIJAŻ IP: *.autocom.pl 29.05.05, 20:35
        ja bardzo lubię złoty makijaż w lecie. Maluję powieki złotymi cieniami Inglota,
        odrobinę pudru rozświetlającego manhattan calypso na policzki (bardzo subtelny
        efekt) i balsam z drobinkami. Balsamów używam różnych, ale raczej się nie
        wykosztowuję. Niezły był bardzo tani firmy Barwa, a teraz mam Sorayę, która
        fajnie pachnie, ale drobinki ma, jak dla mnie, za duże. Fajny efekt zostawia
        krem do twarz Ava "na wieczór" (czy jakoś tak) z beta-karotenem. Robi super
        złotą poświatę, ale nie używam go na twarz, tylko odrobinę na ramiona i na
        dekolt. A od czasu, do czasu faktycznie na wieczór złoty puder do ciała Joko.
        Gaultier z drobinkami też miałam (bo uwielbiam zapach), tylko balsam do ciała.
        Miły gadżet, ale jeżeli chodzi o sam efekt złocistości, to dokładnie to samo
        można mieć dziesięć razy taniej. Pozdrawiam!
        • mgielka83 Re: ZŁOTE CIAŁO + ZŁOTY MAKIJAŻ 29.05.05, 21:35
          super jest żel erisu- drobinki delikatne i dużo, bardzo dobrze sie trzymają
          skóry, ogólnie super. Kupiłam też sobie puder w kamieniu Vipery (duo) i uczę się
          go używać:) też wygląda na ok:)
    • anna41983 Re: ZŁOTE CIAŁO + ZŁOTY MAKIJAŻ 29.05.05, 22:03
      jezeli chodzi o balsam to polecam dove (z serii z jedwabiem), dla przyciemnienia
      skory dobry jest balsam brazujacy np sopot(ziaja) a na buzke proponuje puder
      brazujacy w kulkach sensonique (do kupienia w drogeriach natura), jast tani a
      daje ladne efekty, mozna nim przypruszyc tez dekolt lub ramiona
    • kragmel Re: ZŁOTE CIAŁO + ZŁOTY MAKIJAŻ 30.05.05, 06:50
      mocny efekt daje puder do ciała sephory z linii brown.
      mam balsam nivea, taki w białej butelce, ale go nie lubię - nie ma drobinek,
      niby nadaje złotawą poświatę, ale jakoś mało ją widzę na sobie, trzeba trochę
      odczekać po nałożeniu, żeby ubrań nie zabrudzić.
      sephora ma też "bazę rozświetlającą" pod podkład. kolor marchewkowy + złoty
      brokacik. próbowałam tego w zimie i mi się nie podobało, może na opalonych
      buziach daje lepszy efekt - można poprosić o próbkę.
      • emu27 Re: ZŁOTE CIAŁO + ZŁOTY MAKIJAŻ 30.05.05, 08:28
        Hej Kragmel, a jak używasz tego pudru do ciała, bo mnie to zaintrygowało. Po
        prostu pudrujesz dekolt i ramiona czy można też nogi? I czy szybko się nie
        ściera? (może to głupie pytania heh ...:)
        • kragmel Re: ZŁOTE CIAŁO + ZŁOTY MAKIJAŻ 30.05.05, 10:23
          możesz sobie popudrować cokolwiek chcesz. nie ściera się zbyt łatwo. ja mojego
          nie używam i chętnie się pozbędę ;) (złoty to nie mój kolor, ale był potrzebny
          do jednego projektu, że tak go nazwę ;)
    • Gość: basiaplewik Re: ZŁOTE CIAŁO + ZŁOTY MAKIJAŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 08:00
      puder brązujący max factor- odcień golden, mam już drugie opakowanie(pierwsze
      używałam 4 lata- jest bardzo wydajny). zostawia ładny odcień na skórze i
      mieniące się bardzo malutkie złote drobinki. kosztuje 35 zł w rossmannie.
      super, polecam.
      • Gość: trawiasta Re: ZŁOTE CIAŁO + ZŁOTY MAKIJAŻ IP: *.limes.com.pl 30.05.05, 11:33
        Zlote drobinki - bardzo, bardzo malutkie - sa w balsamie po opalaniu Dax
        Cosmetics. Ladnie wygladaja na skorze i dosc dlugo sie trzymaja. Balsam kosztuje
        ok. 20 zl.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka