Dodaj do ulubionych

Efficlar K a solarium

IP: *.crowley.pl 02.06.05, 07:27
Czy używając Efficlar K można się opalać w solarium? Oczywiście nie mam na
myśli posmarowania się tym preparatem i położenia się na łóżeczko :).
Efficlar K stosuję na noc. Rano normalny krem nawilżający i makijaż. Czy
chodząc do solarium ryzykuję w związku z tym przebarwienia?
Obserwuj wątek
    • Gość: Meganka Re: Efficlar K a solarium IP: *.crowley.pl 02.06.05, 08:01
      UP. Powiedzcie coś, błagam, bo dziś idę na solarium...
      • atemlos1 Re: Efficlar K a solarium 02.06.05, 10:00
        ja uzywalm effaclar k i effaclar ai od pol roku, choze na solarium raz na 1,5
        tygodnia i nic mi nie jest.
    • dorotek.k Re: Efficlar K a solarium 02.06.05, 11:07
      przebarwienia moga pojawić się dopiero jak zejdzie opalenizna, radzę nie opalać
      twarzy, wyłączenie lamp nie wystarczy, trzeba koniecznie przykryć czymś twarz w
      trakcie opalania.
      • Gość: Meganka Re: Efficlar K a solarium IP: *.crowley.pl 02.06.05, 11:12
        Kurcze :((( ale ja mam już tyle przebarwień na twarzy, że już chyba mi wszystko
        jedno...
        • Gość: justy Re: Efficlar K a solarium IP: 213.241.34.* 02.06.05, 15:22
          masz przebarwienia i jeszcze chodzisz na solarium?
          muszą Ci się bardzo podobać.
          ogólnie- kwasów, naet słabych, jak effaclar k, nie łączy się z opalaniem.
          • Gość: xyz Re: Efficlar K a solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 17:11
            ja mam podobny problem - to znaczy zalezy mi na opaleniu (takim jednorazowym bo
            nigdy na solarium nie bylam i w przyszlosci tez nie planuje chodzic)ale nie
            chce opalac twarzy bo mam blizny po tradziku (uzywam kremu z kwasami na noc),
            wiec czy idac do solarium moge nalozyc na twarz krem z wysokim filtrem i to
            bedzie w miare dobre rozwiazanie? a moze przykryc czyms twarz? czy moze jeszcze
            jakis inny sposob istnieje? poradzcie:)
            • Gość: justy Re: Efficlar K a solarium IP: 213.241.34.* 02.06.05, 20:17
              prostszym (zdrowszym) sposobem na jednorazowe opalenie jest użycie samoopalacza.
              ale jak już koniecznie chcesz solarium, to posmaruj się "blokerem" (np.
              anthelios XL 60+) i zgaś lampy nad twarzą.
              • Gość: xyz Re: Efficlar K a solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 00:40
                dziekuje za odpowiedz justy, pozdrawiam
                • Gość: Meganka Re: Efficlar K a solarium IP: *.crowley.pl 03.06.05, 08:07
                  Dzięki za wszelkie rady. W sumie zależy mi na delikatnej opaleniźnie rąk i nóg.
                  Więc nad buźką zgasze lampy, przykryję chusteczką i mam nadzieję, że będzie ok.
                  A swoich przebarwień NIENAWIDZĘ. Prawie tak samo, jak białych jak śnieg łydek :)
    • Gość: bs76 Re: Efficlar K a solarium IP: *.polkomtel.com.pl 03.06.05, 15:31
      Dziewczyny, wysłałam zapytanie do firmy LRP odnośnie Effaclar K i opalania i
      taką dostałam odpowiedź:
      "Effaclar K nie zawiera żadnych substancji fotouczulających, więc jest
      preparatem, który można bezpiecznie stosować podczas ekspozycji słonecznych;
      należy jednak pamiętać o ochronie przeciwsłonecznej w przypadku mocnych
      nasłonecznień, np. podczas opalania. W ofercie La Roche-Posay są to preparaty z
      gamy Anthelios. Dziękuję za zwrócenie się do nas i pozdrawiam serdecznie."
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka