Dodaj do ulubionych

NAFTA?? WAX?? POMOCY!!

11.06.05, 15:03
Około 2 lata temu miałam włosy do pasa- ciemny blond. Az pewnego dnia
skusiłam się na baleage i tak do tej pory musiałam odwiedzać fryzjera coraz
częściej, by pokryć odrosty. Wynik?? mam włosy połowę chudsze, wypadają mi ,
końcówki rozdwajają się. Poza tym obcięłam je, czego teraz bardzo żałują.
Chciałabym wrocić do mojego naturalnego koloru włosów. Co więcej- chciałabym
mieć znów tak zdrowe, grube i piękne włosy jak 2 lata temu. Czy ktoś miał może
(lub ma) taki sam problem jak ja?? Czego mam użyć?? Jakie kosmetyki
stosować?? Czy skuteczne będzie połączenie odżywki treatment wax i nafty
kosmetycznej z firmy anna?? Czy może jakieś maseczki domowe?? Proszę o POMOC!!
Obserwuj wątek
    • magda_tg Re: NAFTA?? WAX?? POMOCY!! 18.06.05, 23:16
      Witaj, chyba znalazlam bratnią duszę:-) Ja od środy mam skrócone włosy przez
      fryzjerkę, która miała obciąć mi tylko końcówki, a ścięła ponad 10 cm! Dla mnie
      to bardzo dużo, bo z długich włosów zrobiła mi się "fryzura" do ramion;-(
      Fryzjerka oddała mi kasę za spartaczoną robotę i teraz szukam na gwałt
      wszystkiego co pomoze mi w szybszym poroście włosów. Wax stosuje już od dawna.
      Jakis czas temu zaprzestałam, bo włosy mi się przetłuszczały, a mycie i
      układanie długich to juz duży problem. Dzis trafiłam przez przypadek na to
      forum i przeczytałam o nafcie, która ponoć czyni cuda. Jutro idę po naftę, a
      wax na jakiś czas odstawiam. Pozdr.
      • mimrek Re: NAFTA?? WAX?? POMOCY!! 21.06.05, 11:19
        a ile kosztuje ta nafta?
        • oksana.zarewicz Re: NAFTA?? WAX?? POMOCY!! 04.07.05, 09:23
          Witam
          Myślę że nie warto jednocześnie stosować wax i naftę. Zrób sobie kurację jednym
          z tych preparatów a po zakończeniu wypróbuj drugi. Aby odzyskać swoje włosy
          sprzed 2 lat powstrzymaj się teraz i w najbliższej przyszłości od jakichkolwiek
          zabiegów chemicznych na włosach. Unikaj nadmiernych ilości kosmetyków na włosy.
          Szampon i odżywka do spłukiwania z serii regeneracyjnej z pewnością wystarczą.
          Podstawą powrotu do zdrowych włosów jest urozmaicona codzienna dieta, dużo
          odpoczynku i delikatne ich traktowanie.
          Pozdrawiam
          Oksana
    • magda_tg Re: NAFTA?? WAX?? POMOCY!! 18.06.05, 23:42
      Wiecie co? Im więcej i dłużej Was czytam jestem coraz głupsza. Co wybrać wax,
      czy naftę? Bo stosowanie obu tych kuracji uważam za szaleństwo. Proszę o pomoc.
    • madzia.a Re: NAFTA?? WAX?? POMOCY!! 21.06.05, 10:05
      Dlaczego uważasz że stosowanie obydwu specyfików to szaleństwo? Ja odkad
      pamietam miałam bardzo suche włosy, później zaczęłam robić sobie pasemka blond
      w domu (nie stac mnie na fyzjera) i prostować włosy tandetną prostownicą za 25
      zł (moim marzeniem jest ceramiczna prostownica do 150 zł, ale narazie równiez
      mnie na nia nie stać, a włosy mam ni kręcone, ni proste i bardzo sianowate, bez
      prostowania nie mogłabym chodzić w rozpuszczonych włosach) Efekt- włosy sa
      bardzo zniszczone i wypadaja garściami. Od pół roku stosuje maseczke WAX raz,
      lub dwa razy na tydzien(nie widze jakis rewelacyjnych efektów, ale nie
      zamierzam zaprzestać)dodatkowo ostatnio kupiłam nafte kosmetyczną i wcieram we
      włosy przed kazym myciem. Jem również skrzyp polny. Licze na to, że połączenie
      tych 3 specyfików pomoże moim włosom.
      • magda_tg Re: NAFTA?? WAX?? POMOCY!! 24.06.05, 15:11
        Ja WAX stosowałam już od ponad roku. O ile na początku efekty widziałam, tak po
        dłuższym stosowaniu już tego nie widzę. Dodatkowo mam problem z
        przetłuszczającymi się włosami i fryzjerka radziła mi zrobić przerwę z Waxem,
        który też może się przyczyniać się do mojego problemu. Gdybym miała przed
        myciem nakładać naftę na 10 min, potem podwójne mycie, potem WAX (ja zawsze
        trzymałam go pół godzinki), potem płukanie, a potem czekanie na samoistne
        wyschnięcie włosów + na koniec układanie, to cała procedura trwałaby z 3 godz;-
        ) Biorąc pod uwagę, że robię to co drugi dzień - to już chyba wolałabym się dać
        ogolić:-) Dlatego teraz WAX idzie (póki co) w odstawkę, a zaczęłam stosować
        naftę i biorę witaminy dla kobiet. Jeśli zauważę jakieś zaskakujące efekty na
        pewno się pochwalę:-) Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka