Dodaj do ulubionych

problemy z włosami- pomogę

IP: 62.93.46.* 11.06.05, 17:24
jestem doswiadczona fryzjerka, chetnie rozwieje Wasze wątpliwości dotyczace
włosków.
Obserwuj wątek
    • mgielka83 Re: problemy z włosami- pomogę 11.06.05, 17:25
      hm, co oprócz rozjaśniania daje włosom rumianek? czy ich nie wysusza? gdzies
      przeczytałam że po dłuższym stosowaniu płukanek moga byc łamliwe..
      • Gość: lodka Re: problemy z włosami- pomogę IP: 62.93.46.* 11.06.05, 17:34
        rumianek dziala na skore glowy: odkazajaco, antyseptycznie, lagodzaco.
        poglad, ze rumianek wysusza wlosy jest bledny. ale wiele osob po zastosowaniu
        plukanki rumiankowej suszy wlosy na sloncu. a to wlasnie promienie sloneczne
        wysuszaja wlosy! najlepiej ochraniac wlosy chusteczka lub kapeluszem.
        • mgielka83 Re: problemy z włosami- pomogę 11.06.05, 17:36
          dzieki:)
    • klamczucha3 Re: problemy z włosami- pomogę 11.06.05, 17:27
      Odwieczny moj problem to:
      -wypadanie /rozjasniam robiac baleyage/
      -szybkie przetluszczanie /myje co dwa dni ale ten drugi to juz granica../
      Sa delikatne i naprawde cieniutkie.Jak im pomoc?
      • Gość: lodka Re: problemy z włosami- pomogę IP: 62.93.46.* 11.06.05, 17:39
        chetnie ci pomoge.
        1. wypadanie.
        najlepsza i sprawdzona metoda na wypadanie wlosow jest masaz skory glowy
        podczzas mycia. pomaga tez zazywanie specjalnych ampulek np. capivit a+e
        2. myj wlosy (wbrew pozorom) nawilzajacym szamponem do wlosow normalnych lub
        szampoinem dla dzieci np. johnsons babe. wyprobuj tez tanie szampony np. trzy
        ziola
        3. pogrubisz je stosujac kosmetyki z keratyna (naturalnym budulcem). uzywaj
        pogrubiajacych pianek do wlosow. nakrecaj je na walki lub termoloki. to
        zwieksza objetosc
        • klamczucha3 Re: problemy z włosami- pomogę 11.06.05, 17:46
          Od zawsze uzywam szamponu do wlosow przetluszczajacych sie Dove albo Elseve.Zle?
          A co sadzisz o jedwabiu na wlosy?
          • Gość: lodka Re: problemy z włosami- pomogę IP: 62.93.46.* 11.06.05, 17:52
            obie firmy dove i elseve produkuja bardzo dobre szampony. tak trzymaj! zz tymi
            trzema ziolami tto chyba przesadzilam;))
            sadze ze jedwab dobrej firmy (przypusdzczam ze gliss kur:)) uczyni twoje
            wlosy zdrowe i jedwabiste. stana sie na pewno bardziej jednolite i beda lsnic
            przy kazdym ruchu. wyprubuj, zawsze mozesz przestac go uzywac.
    • Gość: Ag Re: problemy z włosami- pomogę IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 11.06.05, 17:28
      To ja skorzystam z oferty :)

Mam nietypowa strukture wlosow - cienkie blond (jasne na gorze glowy, pod
      spodem ciemniejsze), proste, ale poprzetykane to wszystko mocnymi, czarnymi,
      kreconymi wlosami. Przez to kazda fryzura robi sie nieporzadna, bo na gladko
      sie nie da a krecic sie wszystkie nie chca.

Jakas rada? Jak je potraktowac, zeby uzyskac efekt inny niz artystyczny
      nielad? :) Wlosy mam lekko wycieniowane, poldlugie (za ramiona).

Pozdrawiam
      Ag
      • Gość: Aga Re: problemy z włosami- pomogę IP: *.litnet.osi.pl 11.06.05, 17:41
        mój problem mam z natury falujace sie wlosy,nienawidzilam ich i non stop
        prostowałam,az pewnego dnia wstalam do pracy za pozno szopa nalozylam zelu i
        wyszly piekne loczki,probowalam powtorzyc ale to juz nei to samo.jaka rada na
        loki i fale.
        • Gość: lodka Re: problemy z włosami- pomogę IP: 62.93.46.* 11.06.05, 17:45
          uzywaj kosmetykow do wlosow kreconycch. bardzo dobry jest szzmponn nivea do
          kreconych i falowanych z aloesem. takie produkty ma tezz wellla, chyba taft.
          uzywaj tez papilotow, ale troche placza wlosy. wyprobuj termoloki.
      • Gość: lodka Re: problemy z włosami- pomogę IP: 62.93.46.* 11.06.05, 17:41
        rzecczywiscie, masz nietypowe wlosy. moje rady sa takie: mozesz krecic wlosy na
        lokowce (proste z wierzzchu dluzej trzymac niz te z pod spodu) mozesz sobie
        zrobic trwala, ale to niszczy wlosy; sprobuj tez wygladzanie prostownica lub
        specjalna szczotka i suszarka.
        • Gość: lodka Re: problemy z włosami- pomogę IP: 62.93.46.* 11.06.05, 17:42
          to oczywiscie bylo do ag
    • magnessmeg Re: problemy z włosami- pomogę 11.06.05, 17:49
      Ja też mam pewien problem. Mam krótkie włosy, choc ostatnio postanowiłam je
      troche zapuscić.Ale nie wiem czy to dobry pomysł, bo:
      1. przetłuszczają się bardzo- musze je codziennie myć i to wręcz każdego ranka,
      bo inaczej są okropne.
      2. mam łupież, tzn. taki dziwny bo tylko miejscami, zwłaszcza (albo tylko) na
      przodzie (gdzieś słyszałam okreslenie-tam gdzie grzywka)
      3.ostatnio też zaczęły mi wypadać troche mocniej (biore tabletki
      antykoncepcyjne, ale to juz od 3 lat, a wypadają bardziej od kilku miesiecy.
      Mam wrażenie,ze odkąd je zapuszczam..). Wczesniej poradziłas masaż skóry głowy
      na wypadanie, ale ja sie boje,ze po takim masażu to bedą mi sie jeszcze
      szybciej przetłuszczać..
      I mam już dosyć po prostu.Nie wiem co robić, co stosować.. W końcu sie wkurze i
      sie na łyso zgole (a to nie jest dobry pomysł, bo czaszka nie za fajna:))
      • Gość: lodka Re: problemy z włosami- pomogę IP: 62.93.46.* 11.06.05, 18:00
        1. wiele osob myje codziennie wlosy. i to nawet nie te ktorym sie one
        przetluszczaja, tylko te ktore dbaja o siebie.uzywaj szamponu "do czestego
        mycia glowy" i nakladaj szampon tylko raz (po splukaniu nie powtarzaaj
        nakladania szamponu). nie suszz wlosow suszarka.
        2.pewnie maszz lupiez tlustty, bo wlosy po stronie ttwarzy bardziej sie
        ttluuszcza(sorry zza te "repetycje" literek, ale mam kiepska klawiaature).
        stosuuj toniki antylupiezzowe do wcieraania w skore glowy albo jakies
        natuuralne maseczki. niestety jja nie jjestem w domu, wiec ci nie zznajde
        zadnycch przepisow.
        3.stosuj kapsuulki np. capivit a+e. masaz ma byc wykonnywany podczxas mycia
        (ale raz na tydzien) od karku do gory azz do lini czola. ja kiedy sobie
        zrobilam masaz to wlosy nie dosc ze mniej wypadaly to jeszcze byly bardziej
        miekkie i lsnily!
        nie zalamuj sie i nie wpadajj w kompleksy z powodu wlosow!
        • magnessmeg Re: problemy z włosami- pomogę 11.06.05, 18:36
          A mogłabyś mi jakis szampon "do częstego stosowania" polecić? Njalepiej jakby
          nie plątał mi włosków:)Bo mi sie cholery plączą i to z jednej strony głowy
          tylko, mimo że z obu stron ta sama dlugosć:)) Ewentualnie moge stosowac jakąś
          odżywke,jeśli szampon dalej by mi te włosy plątał?jesli tak to jaką.
          • Gość: lodka Re: problemy z włosami- pomogę IP: 62.93.46.* 11.06.05, 18:40
            ja mam schaume rumiankowa, ale jestt "niezadobra". dove,avon, praktycznie
            wszystkie do wlosow tlustych nadaja sie do czesttego mycia. odzywki - jjak
            najjbardziej,, ale wyprubuj tez balsamy do wlosow - ja mam gliss kur do
            dlugich.
    • anamag Re: suche i tłuste 11.06.05, 18:04
      Jesli potrafisz to pomóż: mam włosy przetłuszaczjące się (myję co 3 dni, kiedyś
      moglam co 5, albo i tydzień), kilkakrotnie robiłam balejage i teraz te z
      wierzchu, te któe byy rozjaśniane są strasznie wysuszone, jak siano, a te od
      spodu się przetłuszczają, co robić??? przy tym moje włsoy źle znoszą wszelkie
      odżywki tzn przetłuszczają sie jeszcze bardziej :-(
      • Gość: lodka Re: suche i tłuste IP: 62.93.46.* 11.06.05, 18:12
        uzywaj dobrych szamponow do wlosow mieszamych. one dostosowuja sie do potrzeb
        wlosa. zazwyczaj wlosy z wierzchu sie przetluszczaja, a spodspodu sa suche. z
        twoimi jest inaczej. a zreszta jesli mozesz myc wlosy co trzy dni, tto wcale
        nie jest tak czestto.. pocieszaj sie ze niektorzy muszaa i 2 razy dziennie!
        ja tez myje wlosy co trzy dni (mam wlosy normalne ze sklonnoscia do szybkiego
        przetluszczania sie) na trzeci dzien upinam, bo jednak nie sa tak swieze jak
        pierwszego po umyciu. mozeszz tezz stosowac odzywki tylko do partii
        rozjasnianych.
        • anamag Re: suche i tłuste 11.06.05, 18:24
          Dziekuję za odpowiedź, poradź mi prosze jeszcze jakiś szampon do włosów
          mieszanych, zanm tylko Timoteya, ale tam piszą, ze do tłustych przy skórze i
          suchych na koncach...
          • Gość: lodka Re: suche i tłuste IP: 62.93.46.* 11.06.05, 18:33
            to wlasnie taki! znam jeszcze: garniera fructis, palmolive aroma therapy
            fioletowy, schauma winogronowy.. prawie kazda firma ma taki szzampon w linii
    • mgielka83 Re: problemy z włosami- pomogę 11.06.05, 18:29
      powiedz mi, co sądzisz o wszelkich "naturalno-kuchennych" sposobach na włosy?
      1. żóltko+oliwa+cytryna
      2. olej kokosowy, sezamowy, sama oliwa z oliwek
      3. maslo karite
      4.nafta
      5.płukanka z octu jabłkowego lub cytryny dla połysku
      6.płukanka ze skrzypu (pamietam jak robiła tak moja babcia)
      Bo sa to sposoby dość męczące, więc czy warte do zastąpienia zwykłych sklepowych
      odżywek?
      Czy to raczej jest tak, ze ich działanie jest długofalowe, a sklepowych doraźne?
      • Gość: lodka Re: problemy z włosami- pomogę IP: 62.93.46.* 11.06.05, 18:34
        chodzi ci o dzialanie tych wszystkich po kolei?
        napewno majaa wiecej skladnikow odzywczych. mniej chemii, tak niezdrowej dla
        wlosow. polecam je.
        • mgielka83 Re: problemy z włosami- pomogę 11.06.05, 18:36
          a czy któreś z nich może zastąpić wdziałaniu takie np serum na końcówki?
          nawiasem lubie to z Avonu, skonczyło mi się i nie wiem czy kupić czy poprzestać
          na niektórych z w/wym sposobów:)
          • Gość: lala Re: problemy z włosami- pomogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 18:43
            hmmm.. ja mam gęste, grube, bardzo bardzo trudne do rozczesania włosy( p[o 10
            minutach już są splątane), a przede wszystkim strasznie twarde. Chciałabym, aby
            były miękkie i się nie splątywałay, co poradzisz:)?
            • Gość: lodka Re: problemy z włosami- pomogę IP: 62.93.46.* 11.06.05, 18:50
              ballsam do wlosow gliss kur do dlugich. odzywke gliss kur do dlugich. jedwab w
              plynie do dlugich gliss kur. odzywka z jedwabiem. i jjet ich jeszcze sporo, ale
              to naprawde najlepsza firma. pozatym mozesz nakladac odzzywke na 5 minut przed
              myciem glowy. albo myc glowe i w tym czasie rozczesywac wlosy grzebieniem. a ,
              i po myciuu tylko grzebienn z szzeroko rozztawionymi zebami.
            • mroofka2 Re: problemy z włosami- pomogę 12.06.05, 14:19
              A ja Ci polecam odżywkę Joanny z prowitaminą B5- nakładasz na umyte włosy na 20 minut, owijasz folią lub ręcznikiem i dokładnie spłukujesz. Nie polecam firmy Schwarzkopf
          • Gość: lodka Re: problemy z włosami- pomogę IP: 62.93.46.* 11.06.05, 18:55
            moze sprobuj olej rycynowy?
            • Gość: lodka to bylo do mgielki IP: 62.93.46.* 11.06.05, 18:56
              moze sprobuj olejj rycynowy?
        • Gość: eliza Re: problemy z włosami- pomogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 18:39
          bym chciała aby Pani doradziła mi jakąś dobrą odżywke, krem czy płyn, mam
          proste włosy ale ale po myciu robi sie szopa, kosmyki wykrecaja sie w rózne
          strony i są matowe, mam włosy przetłuszczające się, myje co dwa dni, niech mi
          cos pani doradzi zeby były proste gładkie i lsniace, używam odzywki nutri
          gładki ale nie pomaga
          • Gość: lodka Re: problemy z włosami- pomogę IP: 62.93.46.* 11.06.05, 18:46
            gliss kur. myj przede wszystkim wlosy nawilzajacym szamponem, skoro masz szope.
            nie susz wlosow suszarka, bo przypuszczam ze to robisz (masz ttaakie objawy).
            mozesz je prostowaqc prostownica albo fenem ale nie za czesto (ttak raz na
            tydzien).
    • paleczka_bejsbolowa Re: problemy z włosami- pomogę 11.06.05, 18:39
      jak robic taki masa| glowy bo nie bardzio wiem:)
      • Gość: lodka Re: problemy z włosami- pomogę IP: 62.93.46.* 11.06.05, 18:47
        okreznymi ruchami od karku do gory (juz tu raz pisalam). przy myciu glowy, po
        namydleniu szamponem. powinien trwac okolo 5 minut. naprawde sporo pomaga. cos
        jjeszczze?
        • paleczka_bejsbolowa Re: problemy z włosami- pomogę 11.06.05, 18:52
          DZIEKUJE!!!! :*
        • Gość: eliza Re: problemy z włosami- pomogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 18:55
          a co myslisz o tym plynnym jedwabiu gliss kur, czy faktycznie włosy sa bardziej
          lsniące i czy nie przetłuszcza włosów, co do suszarki to rzadko susze bo wtedy
          jeszcze mam wiekszą szobe, ale bym chciala jeszcze rzebys doradziła mi dobra
          odzywke moze być a suche włosy zeby je wygładzic i dodac blasku, bo co robia te
          dziewczyny z reklam ze maja taakie lśniące np. z pantene provi bo uzywałam tej
          serii ale włosy nie były takie a może ten jedwab w plynie mi pomoże, jeszcze
          raz prosze o rade
          • Gość: lodka Re: problemy z włosami- pomogę IP: 62.93.46.* 11.06.05, 19:00
            przedtem to bylo "pani" ;))
            one (te dziewczyny z pantine) prostuja wlosy prostownica uzywaja
            nablyszczajacych sprayow, zeli, lakierow.
            nie wiem czy ten jedwab przetluszcza wlosy, ale nie powinien. profilaktycznie
            nakladaj ggo od polowy dlugosci, zeby nie zatluscic ich u nasady.
    • Gość: lodka Re: problemy z włosami- pomogę IP: 62.93.46.* 11.06.05, 18:51
      i mam prosbe: czy moglybyscie w miare mozliwosci pisac pytania na koncu ???
      plis, mi jestt trudno tak szzukac...
    • Gość: lenka Re: problemy z włosami- pomogę IP: *.kalisz.mm.pl 11.06.05, 18:55
      mam strasznie cienkie wlosy!3 na glowie!jestem zalamana i to moj kompleks nr.1
      i ja juz nie wiem co amm robic z nimi
      • mgielka83 Re: problemy z włosami- pomogę 11.06.05, 19:01
        dzięki serdeczne:))
        jeszcze jedna rzecz mnie nurtuje:)
        za nadejściem lata wlosy zaczynaja mi sie przetluszczac bardziej niż zwykle, i
        będe je myc codziennie.
        Czy wobec tego taki szampon do przetłuszczających sie jest potrzebny? czy raczej
        myć łagodniejszym, do normalnych lub suchych włosów?
        Obecnie mam Fitomed do suchych, bałam sie,ze ten do tłustych będzie plątał włosy
        i pobudzał gruczoły łojowe jeszcze bardziej..
        • Gość: lodka Re: problemy z włosami- pomogę IP: 62.93.46.* 11.06.05, 19:09
          myj wlosy szamponem odpowiednim do rodzaju wlosow badz do normalnych.
      • Gość: lodka Re: problemy z włosami- pomogę IP: 62.93.46.* 11.06.05, 19:05
        po pierwsze: jaka masz dlugosc wlosow? jesli dlugie, to niestety musisz
        natychmiast sciac, bo takie wlosy raczej nie zdobia. gdy bedda krotsze:
        - nawijaj je na walki na noc lub na 30 minuut po umyciu
        - w czzasie suszzenia prostuj je okragla szczzotka
        - metoda ktora sama wymyslilam: jesli myjesz glowe wieczorem i idziesz spac w
        umytej, zzwiazuj wlosy bardzo wysoko w konski ogonn. rano wlosy beda ulozone
        ddo gory, gdy je rozpuscisz poleca do tylu, ale cebulki beda napiete w strone
        czola i doda tto wlosom puuszystosci. wiesz jak?
        • Gość: lodka Re: problemy z włosami- pomogę IP: 62.93.46.* 11.06.05, 19:08
          to bylo ddo tej wczesniejszej dziewczyny zz 3-ma wlosami
          • Gość: kasia Re: problemy z włosami- pomogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 19:14
            jaka bys mi doradziła fryzurke, mam twarz trujkatną o dośc wysokim czole, uszy
            lekko odstajace, usta małe,(ledwo widac) nos waski prosty nie długi ale i nie
            krotki, może trszeczke długi, oczy dość duże okrągłe,
            • mroofka2 Re: problemy z włosami- pomogę 12.06.05, 14:42
              Kasiu- Ja pleciłabym ci jeśli jest to typowy trójkąt, a nie np odwrócony, fryzurkę krótką, najwyżej do dł uszu, postrzępioną na szczycie głowy lub mocno ścieniowaną, z grzywką opadającą np po skosie na czoło.
            • Gość: lodka Re: problemy z włosami- pomogę IP: 62.93.46.* 12.06.05, 16:08
              lenko! mozeszz tez zrobic buurze lokow!
          • Gość: lenka Re: problemy z włosami- pomogę IP: *.kalisz.mm.pl 12.06.05, 12:42
            dzieki!sprobuje
      • mroofka2 Re: problemy z włosami- pomogę 12.06.05, 14:33
        Jeśli mogę ci coś polecić...Możesz zastosować pewien preparat na porost włosów:) Nie wiem czy o to ci chodzi? Ale skoro masz cinkie, to może warto mieć ich więcej?
        Jest to wyciąg z pokrzywy:
        zalewamy pokrzywy zimna wodą, ale tylko tyle żeby je przykryła(woda)ok. 1,5 szklanki, następnie na małym ogniu parzymy pokrzywy przez 3-4 min.,zostawiamy do wystygnięcia na godzinę, nastepnie cedzimy przez sitko-powinna wyjść jedna szklanka,na ta jedną szklankę wlewamy 0,5 szklanki octu winnego, mieszamy i wcieramy w skórę głowy ( nawet kilka razy dziennie)przez ok 3-3,5 miesiąca lub i dłużej. Najlepiej smaruj na 3 godziny przed umyciem głowy, chyba, że nie bedzie przeszkadzał ci zapach.
        • mroofka2 To było do Lenki o tym preparacie z pokrzywy!!!!!! 12.06.05, 14:37
    • Gość: LODKA Re: problemy z włosami- pomogę IP: 62.93.46.* 11.06.05, 19:13
      SORKI DZIEWCZYNY, ALE JUZ DZISIAJ DO MNIE NIE PISZCIE, BO MOGE ODPOWIEDZIEC
      DOPIERO JUTRO O TEJ SAMEJ PORZE ALBO TROCHE WCZESNIEJ
    • szalona_kredka fachowa porada :] fajno! 11.06.05, 19:15
      tak wiec - dzien dobry :]
      moje wloski sa strasznie bardzo pokrecone. myje je head and shoulders nakladam
      odzywke jakas <zalezy co kupie> i pozniej zielony sunsilk zeby sie nie puszyly.
      myje je co 5-6 dni srednio i nie susze suszarka.
      moje pytanko brzmi: co robic zeby sie nie rozdwajaly? nie sa krotkie, tylko
      oczywiscie jako ze sie kreca to z 60 cm wlosow zostaje polowa :P a chcialabym
      zapuscic jeszcze bardziej. no i co mozesz polecic z odzywek? i z preparatow
      poprawiajacych skret i utrzymujacych go zeby mi sie wlosy nie puszyly bo
      strasznie tego nie lubie. no i zeby to wszystko bylo na studencka kieszen :]
      z gory wielkie dzieki!!!
      • Gość: lodka Re: fachowa porada :] fajno! IP: 62.93.46.* 12.06.05, 16:04
        z tego co napisalas wynika, ze dobrze dbasz o wlosy.
        zeby sie nie rozdwajajly- podcinaj wlosy co 2 miesiace o 1 cm. beda lepiej
        rosly!
        z odzywek polecam gliss kur (do rozdwajajacych sie, zolta seria,, skoro masz
        z tym klopoty)
        skretu poprawiac chyba nie musisz;)
        wyprobuuj tez linie wella do wlosow kreconych. a z szamponow, to polecam
        nivea do kreconych z alosesem. nnaprawde swietny!
      • mroofka2 Szalona Kredko 12.06.05, 16:33
        Polecam, abyś co jakiś czas podcinała końcówki włosów. Włosy rosną średnio 1 cm/miesiąc, więc np co drugi miesiąc, jeżeli chcesz zapuśćić to rzadziej.
        Aby utrzymać skręt możesz na umyte włosy nakładać, ale w niewilekiej ilości brylantynę lub wosk np. Joannny i pozostawić do wyschnięcia. Nie nakładaj zbyt dużo, by włosy nie wyglądały na przetłuszczone. Najlepiej gdybyś robiła to po kolei pasmami, zaczynając od tylu głowy. Zaraz po umyciu na kilka minut możesz nałożyć maskę regenerującą Vivality Welli( na kręcone włosy) a następnie dokładnie spłucz. Jeżeli masz trochę więcej kasy to polecam do kupienia w salonie fryzjerskim lub hurtowni Kerastase Elasto-Curl .
        • szalona_kredka Re: Szalona Kredko 12.06.05, 17:27
          dziekuje :D
    • mikams75 Re: problemy z włosami- pomogę 11.06.05, 20:06
      witam!
      je rowniez mam pytanie: mam wlosy lekko krecone, takie cos pofalowane, kiedys
      byly mocno krecowe, ale nie wiem czemu gdzies te loki-sprezynki zniknely. Co
      moglo byc przyczyna? Jak mam wzmocnic skret? Wiekszosc szamponow robi mi puch na
      glowie a znowu inne szampony puchu nie robia ale obciazaja wlosy, robia sie
      przyklapniete i proste. Chcialabym jakos wzmocnic skret (wgnieciona pianka
      troche pomaga, ale rowniez skleja wlosy) i zeby wlosy nie byly przyklapniete do
      skory. Czasem susze suszarka z dyfuzorem - ale to znowu "wysusza" wlosy i staja
      sie lamliwe.
      • heidiblondi1 Re: problemy z włosami- pomogę 12.06.05, 12:37
        kiedy czytalam Twój pos to tak jakbym cytała o sobie:) Ja na jeszcze troszkę
        wilgotne włosy (lub nieco zmoczone) nakładam Lekką Piankę Timotei(najmniej ze
        wszystkich skleja mi włosy), spuszczam głowę w dół i suszę, ugniatając palcami,
        na niezbyt gorącym, wolnym powietrzu z suszarki. Mam suche włosy, więc raz w
        tygodniu nakładam na noc na końcówki olej rycynowy i zmywam dopiero rano. Mnie
        na puszenie puszenie pomaga mleczko Dove bez spłukiwania do włosów farbowanych
        nakładane na podsuszone ręcznikiem włosy(chociaż już nie farbuję). Ja w ten
        sposób próbuje poradzic sobie z moimi kudełkami. Ale z niecierpliwościa czekam,
        co lodka odpisze!!!
      • mroofka2 Re: problemy z włosami- pomogę 12.06.05, 14:47
        Mikams- ja myślę, że powodem "zniknięcia" skrętów mogły być przyczyny pochodzące z wnętrza twojego organizmu np hormonalne. Często tak się zdarza. Aby utrzymać choć lekki skręt poleciłabym ci wetrzeć w mokre włosy piankę, ale przedtem nałożyć jakąś maskę na kilkanaście minut i dokładnie spłukać, nie suszyć suszarką.
      • Gość: lodka Re: problemy z włosami- pomogę IP: 62.93.46.* 12.06.05, 16:06
        zniknely pewnie dlatego ze zmienilas szampon, albo dlatego ze sie do nniego
        przyzwyczailly.. polecam nivea z aloesem. aby wzmocnis skret mozesz nakladac
        papiloty lub walki o malej srednicy, termoloki. mozesz tez nakrecac pojedynczze
        pasma lokowka, lub zrobic TRWALA.
        • Gość: lodka Re: problemy z włosami- pomogę IP: 62.93.46.* 12.06.05, 16:10
          to bylo do mikams75
    • Gość: kasiad81 Re: problemy z włosami- pomogę IP: *.ds5.tuniv.szczecin.pl 11.06.05, 20:08
      Chciałbym zrobić sobie pasemka blond. Mój kolor włosów ciężko opisać, mozna powiedzieć ze jest ''mysi'' taki szarawy. Chciałbym wiedzieć czy wystarczy farba koloru blond czy trzeba rozjaśnić czy utlenić, oraz czy mogę użyć czepka czy trzeba zawijać kosmiki w złotko???
      • Gość: lodka Re: problemy z włosami- pomogę IP: 62.93.46.* 12.06.05, 16:14
        kup farbe jjasny blond. naloz na glowe czepek lub reklamowke . popros o pomoc
        druga osobe. nnarzedziem do wycinania skorek przy paznokciach, albo innym
        cieniutkim narzedziem wyciagaj poszczegolne pasma przezz wczesniejj porobione
        dziury w reklamowce/czepku. nakladaj na nie farbew i zawijaj w folie
        aluminiowa. milej zabawy!
      • mroofka2 kasiad 81 12.06.05, 16:50
        A ja radziłabym wybrać się do fryzjera:) A jeżeli nie, to radzę, abyś rozjaśniła włosy niż nakładała farbę, bo może się okazać, że po jakimś czasie włosy po prostu ci zżółkną. Rozjaśniacz który polecam to Silver i woda utleniona 9%, dostępne w hurtowniach fryzjerskich. Bardziej sie opłaca iść do fryzjera, no chyba, że bedziesz często rozjaśniać ( czego nie polecam), bo koszt puszki silvera to wydatek ok. 47zł.Jeżeli chcesz dużo pasemek to przez czepek, a jeżeli mniej to folia:)
    • Gość: Ewcia Droga Lodko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 11:27
      Mam przesuszone włosy, przyczyną tego jest prostownica której używam gdyż nie
      znosze moich falowano- kręconych wlosów:)Gdy po umyciu wyschną same, każdy
      wywija się w inną stronę do tego mam na głowie siano! Tak samo wyglądają gdy
      jest wilgotne powietrze, pada deszcz - puszą się strasznie! Chciałabym abyś
      podpowiedziała mi jakiego szamponu używać, odżywki, maski, jedwabiu (mogą być
      kosmetyki profesjonalne) aby im choć trochę pomóc??? Jaki polecasz płyn, loton
      do prostowania włosów? obecnie używam High hair Wella. Dziękuje i pozdrawiam
      • mroofka2 Re: Droga Lodko 12.06.05, 14:22
        Mogę ci poradzić? Np wymienioną tu juz przeze mnie odżywkę z prowitaminą B5 na umyte włosy na 20 min i spłukujemy, a przed prostowaniem np. Flat Iron Welli. Aaaa...i jeszcze możesz po każdorazowym myciu spłukiwać włosy i skórę głowy wodą mineralną niegazowaną.
        • Gość: nel Re: Droga Lodko IP: *.ols.vectranet.pl 12.06.05, 14:42
          jakie działanie ma ta odżywka Joanna z prowit.B5? nawilżające,wygładzające?
          rzeczywiscie włosy sie po niej mniej puszą??
          • mroofka2 Re: Droga Lodko 12.06.05, 14:51
            Nel a jaki masz rodzaj włosów?
            • Gość: nel Re: Droga Lodko IP: *.ols.vectranet.pl 12.06.05, 15:04
              włosy raczej przetłuszczające sie szybko u nasady
              ale chodzi mi o wygładzenie włosów, wyprostowanie aby nie puszyły się!!
            • Gość: lodka Re: Droga mrowo!:P IP: 62.93.46.* 12.06.05, 19:53
              głupku, to było do mnie, nie widzisz tematu?
          • mroofka2 Nel 12.06.05, 16:18
            ogólnie rzecz biorąc witamina B5 ma właściwości pielęgnujące włosy, łagodzące podraznienia skóry głowy, regenerujące włosy szczególnie uszkodzone, nadaje włosom odpowiednie nawilżenie, poprawia połysk, a także wygładza. Jedna butelka takiej odzywki daje ok 10 % skuteczności. Najlepiej jest więc spożywać witaminę B5- jajka, mięso, ciemnoziarnisty chleb, watróbka, owoce, awokado.
      • Gość: lodka Re: Droga Ewciu IP: 62.93.46.* 12.06.05, 16:17
        myj wlosy nawilzajacym szamponem do wlosow suchych. mozesz od razu zakupic
        cala serie gliss kur, ja mam zollta do dlugich, ale sa tez inne. wyprujjuj
        jeszcze jedwab do wlosw tej samej firmy.jak czesto uzywasz prostownicy? jesli
        codziennie, to chociaz przezz wakacje zrob wlosom urlop i uzywajj jej raz na
        tydzien lub rzadziej. uzywasz dobrego kosmetyku do prostowania wlosow. i nie
        musisz go zmieniac.
    • agnieszka26a Re: problemy z włosami- pomogę 12.06.05, 12:03
      Witam! Mam troche inne pytanie. Jaką polecałaby pani fryzurę na wesele. Mam
      włosy lekko kręcone do ramion ale są cienutkie. Kształt twarzy owal. Pozdrawiam.
      • mroofka2 Re: problemy z włosami- pomogę 12.06.05, 14:50
        Agnieszka---polecam ci pokręcić włosy jeszcze bardziej i koniecznie je upiąć w koka "wystającego" trochę lub znacznie ponad czubek głowy, wtedy twoja twarz wydłuży się i wysmukli.
    • agnieszka26a Re: problemy z włosami- pomogę 12.06.05, 12:03
      Witam! Mam troche inne pytanie. Jaką polecałaby pani fryzurę na wesele. Mam
      włosy lekko kręcone do ramion ale są cienutkie. Kształt twarzy owal. Pozdrawiam.
    • hermina5 Re: problemy z włosami- pomogę 12.06.05, 12:48
      Co pani mysli o wcierkach do włosów czyli ampułkach z ziołami, mikroelementami
      do wcierania w skórę głowy. Czy to coś w ogóle daje? Moze mogłaby Pani jakies
      polecić?
      • Gość: lodka droga hermino 5 IP: 62.93.46.* 12.06.05, 16:19
      • Gość: lodka droga HERMINO5 IP: 62.93.46.* 12.06.05, 16:20
        ampulki dobrej firmy pomagaja wlosom szybciej rosnac i je odzywiajaa. polecam
        vichy ale sa dosc drogie (190)
    • Gość: Nadine Re: problemy z włosami- pomogę IP: *.osh.swh.mhn.de / *.lrz-muenchen.de 12.06.05, 13:09
      Witaj, bardzo fajnie ze sie pojawila na forum fryzjerka, a do tego
      doswiadczona, mam nadzieje ze ci sie szybko nie znudzi odpisywanie na posty:)

Pytanie: Jak ufarbowac włosy mocno rozjasnione, by otrzymac ciemny blond (to
      moj naturalny kolor wlosow do ktorego bardzo tesknie..). Probowalam dobrych
      farb, ale one normalnie "wypłukują" sie z włosow i po 2 tygodniach znow jestem
      jasną blondynka! Slyszalam kiedys o jakis maskach z pigmentu przed farbowaniem,
      ktore sprawia ze farba bedzie sie trzymac -mozesz mi cos o tym napisac? Moge
      cos takiego zastosowac w domu?
      • Gość: LODKA NADINNE! IP: 62.93.46.* 12.06.05, 16:23
        pofarbujj wlosy normalnie, a potem uzywajj SZAMPONOW DO WLOSOW FARBOWANYCH np.
        dove, gliss kur . wyprobuj etz takie odzywki, balsamy, maseczki... albo
        pielegnuj wlosy szamponem do wlosow ciemnych (ja znam tylko timotei, ale go nie
        polecam!)
    • mroofka2 Re: problemy z włosami- pomogę 12.06.05, 14:15
      Doświadczona fryzjerka a stosuje Shaumę? A czy wiesz kobieto, że firma, która produkuje ten szampon istnieje tylko na rynkach Europy Śr i Wsch? Z zachodniej jest wycofana prawie ze wszystkich krajów ze względu na szkodliwość?
      • Gość: Klara Re: problemy z włosami- pomogę IP: *.4web.pl 12.06.05, 14:34
        A czy [przypadkiem Schaumy nie robi Schwarzkopf czyli ci od Gliss kura?
        • gilotka Re: problemy z włosami- pomogę 12.06.05, 14:52
          jaką doradzisz mi fryzurę, mam , zakola, wysokie czoło i najcieńsze włosy
          właśnie z przodu
          proszę o radę
          • mroofka2 gilotko 12.06.05, 16:41
            Ja radziłabym jakąś fryzurkę z grzywką- dłuższą lub krótszą, ze skosa lub prostą, w zależności jaki masz kształt twarzy, i dł włosów.
        • mroofka2 Re: problemy z włosami- pomogę 12.06.05, 14:52
          Właśnie oni:)
      • Gość: lodka Re: problemy z włosami- pomogę IP: 62.93.46.* 12.06.05, 16:25
        uwazam schaume za bardzo dobra firme. teraz mam tez szampon z avonu, a potem
        przerzucam sie na ziola polskie polleny evy.
    • mroofka2 Re: problemy z włosami- pomogę 12.06.05, 14:35
      Przepraszam, jeżeli wtrąciłam się w sferę Lodki, ale może moje rady też komuś pomogą???:)))
    • Gość: nel Re: problemy z włosami- pomogę IP: *.ols.vectranet.pl 12.06.05, 14:44
      czy mogłabys polecić jakies sposoby aby przyspieszyc porost włosów??
      mogą być odżywki, witaminy, maski, płukanki...itp
      • mroofka2 Re: problemy z włosami- pomogę 12.06.05, 14:54
        Nel- pisałam wyżej o wyciągy z pokrzywy na porost włosów, ale mogę polecić jeszcze jeden sposób jak chcesz???:)
        • hermina5 Re: problemy z włosami- pomogę 12.06.05, 15:06
          Ja chcę, pisz! Pokrzywę stosuje, ale ona cholera włosy przyciemnia, a ja mam
          blond...
          • Gość: Aga Re: problemy z włosami- pomogę IP: *.litnet.osi.pl 12.06.05, 15:08
            mam krecone wloski teraz chce je zafarbowac uszlachetnic moj jasny braz i nadac
            jasnych refelksow bardzo miz sie podobaja na kreconych wloskach.jakiej farby
            uzyc jezeli chcialabym zrobic to
            • Gość: lodka ago IP: 62.93.46.* 12.06.05, 16:27
              nie uzywaj garniera (bardzo wysuszza wlosy)
              najlepiej idz do fryzjerki ktora zrobi to profesjonalnie
        • Gość: nel Re: problemy z włosami- pomogę IP: *.ols.vectranet.pl 12.06.05, 15:08
          jasne, ze chcę:)))
          a ta pokrzywa to moze byc kupowana w aptece czy zrywana z łączki??:))
    • Gość: ulcia Re: problemy z włosami- pomogę IP: *.osiedle.net.pl 12.06.05, 15:28
      Hej! A co myślisz o nafcie kosmetycznej? Działa toto, dobre jest?
      • mroofka2 Re: problemy z włosami- pomogę 12.06.05, 15:40
        Ulcia-
    • szalona_kredka do mroofka2 :) 12.06.05, 15:31
      mnie bardzo pomozesz jesli poradzisz na moj wczesniejszy post :)
    • mroofka2 Re: problemy z włosami- pomogę 12.06.05, 15:37
      Pokrzywa może być z łączki:) Faktycznie może ona przyciemniać włosy, ale stsowana na skórę tylko i wyłącznie nie powinna tego robić.

Podaję drugi przepis na zagęśzczanie włosków:
      mieszamy ze sobą:
      żółtko, łyżka oliwy z oliwek,łyżeczka soku z cytryny,, 2 wit. B1, łyżeczka przegotowanej wody (zimnej lub letniej), łyżeczka nafty kosmetycznej.
      po zmieszaniu kładziemy NA SKÓRĘ głowy na 2 godziny i przykrywamy czepkiem lub ręcznikiem.Powtrzać przed każdorazowym myciem głowy lub częściej.

pamietajcie dziewczyny, że zarówno ten pierwszy przepis jak i ten drugi muszą być stosowane systematycznie i najlepiej nie krócej niż 3 miesiące, aby uzyskać pożądany efekt. W przeciwnym razie efektu nie bedzie.Trochę cierpliwośći:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka