Dodaj do ulubionych

plamki na twarzy po trądziku- jak usunąć???

IP: *.nowiny.net 28.06.05, 12:22
błagam, pomóżcie, co ja mam zrobić by pozbyć się tych szpecących plam,
czerwonych lub brązowych w zależności od tego jak są "stare". Nie mam żadnych
dziurek czy innych blizn, tylko te plamy, których nie da się ukryć nawet
wykonując staranny makijaż mocno kryjącym podkładem. Proszę o jakies porady,
wiem, że problem dotyczy wielu osób, jak Wy sobie z tym radzicie? Jest lato,
chiałabym opalić buzię (może plamki byłyby mniej widoczne), ale jak skoro ja
przez cały dzień muszę "ukrywać się" pod grubą warstwą podkładu?? Solarium
nie wchodzi w rachubę, bo ja nikomu nie mogę się pokazać bez makijażu, a jego
zrobienie zajmuje mi codziennie godzinę. Mam wrażenie że cerę mam coraz
gorszą, byłam już nieraz u dermatologa, przepisywał mi jakieś maści, które
nic nie pomagały, albo mało. Wiem, że należałoby je stosować stale, ale ja
jestem osobą bezrobotną i nie stać mnie na kupowanie drogich maści ,zwłaszcza
jeśli musiałabym coś stosować przez pół roku by zauważyc poprawę. Stosowałam
już Cepan, ale on nie pomaga, mimo, że używam go prawie stale ( no i nie jest
najtańszy, ostatnimi czasy podrożał i kosztuje około 18 złotych). Znacie może
jakieś domowe sposoby, zastosuję wszystko byle choc trochę wybielić te plamy.
Mam dość życia, dość siebie, nie znoszę swojego odbicia w lustrze. Przez moją
cerę jestem straszliwie zakompleksiona, nie potrafię być z żadnym facetem,
wstydzę się siebie, boję, że ktoś mógłby mnie zobaczyć bez makijażu.
Poradźcie, bo nie mam już sił by tyle czasu poświecać na makijaż, jestem
strasznie zmęczona.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja sama się z tym borykam IP: *.nowiny.net 28.06.05, 12:44
      i też nie wiem co zrobić. Słyszałam, że są jakieś domowe sposoby, ale nie wiem
      jakie. Wiem, że wszystko wymaga cierpliwości, ale mogę zrobić wsyztsko byle mi
      to pomogło.
      • Gość: karolcia tyle osób na tym forum, a nikt nie ma pomysłu??? IP: *.nowiny.net 28.06.05, 18:04
        chyba nikt nam nie pomoże, ja się pójdę powiesić z powodu mojej cery!
    • Gość: Iza Re: plamki na twarzy po trądziku- jak usunąć??? IP: *.nowiny.net 28.06.05, 18:05
      ja słyszłałam o Cepanie, ale skoro to nie pomaga, to już nie wiem
    • Gość: kama Re: plamki na twarzy po trądziku- jak usunąć??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 18:53
      Acne-derm
      wybiela ok16zł
    • Gość: swinka_morska pilingi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.06.05, 20:32
      nie wieszaj sie, nie warto - polecam ci przedewszystkim regularnie (tzn
      codziennie) pilingi z platkow owsianych (najlepsze jak na twarz) - chodzi o
      to, aby stopniowo scierac przebarwiony naskorek... oczywiscie zdajesz sobie
      sprawe z tego, ze nie jest to metoda natychmiastowa, ale powiem ci, ze ja
      zauwazylam roznice juz po tygodniu.... cera byla znacznie rozjasniona - nie
      bardzo, ale dalo sie to zauwazyc
      • Gość: zrozpaczona ale jak ten peeling płatkami zrobić??? IP: *.nowiny.net 29.06.05, 16:30
        • Gość: swinka_morska Re: ale jak ten peeling płatkami zrobić??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.06.05, 21:05
          bierzesz jakies 4-5 lyzek potluczonych w mozdzierzu platkow owsianych, zalewasz
          goraca woda ale tak, zeby powstal kleiktzn zeby woda wystawala tylko okolo
          5milimetrow (gora!!!) pon ad platki, potem jak ostygnie, to nakladasz na twarz
          i przykrywasz gaza (lubi spadac) - po okolo 20-30 minutachm, jak dobrze
          zaschnie zmywasz pod ciepla woda
    • Gość: alicja Re: plamki na twarzy po trądziku- jak usunąć??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.06.05, 21:15
      Ja tez mialam tego typu problem i polecam naprade skuteczna sprawa peelingi
      kwasem u dermatologa. ja robilam 3 w Kos medzie na pl.Konstytucji.
      Jeden minus teraz latem przy sloneczku zabiegi te nie sa wskazane.
      Ale idz koniecznie do dermatologa dr Wachowicz przyjmuje w Alfie na Nowym
      Swiecie. To jedyna dr ktora dala rade moim wypryskom a co najwazniejsze zadbala
      o pozbycie sie blizn,. Pozdrawiam.
      • Gość: zrozpaczona a gdzie ten lekarz przyjmuje? IP: *.nowiny.net 29.06.05, 10:09
        bo ja jestem z Rybnika
        • Gość: nastka Acne-derm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 16:52
          Spróbuj Acne-derm to odpowiednik Skinorenu tyle ze o polowe tanszy.
          • Gość: zrozpaczona do nastki -a jakie działanie, jakie właściwości ma IP: *.nowiny.net 30.06.05, 00:13
            ta maść???
    • yasemin Re: plamki na twarzy po trądziku- jak usunąć??? 29.06.05, 17:22
      Byłam dzisiaj u dermatologa z dokładnie tym samym problemem, bo kosmetyczka
      mi tak kazała (powiedziała, że to tak prędko samo nie zniknie)- i co, od pani
      dermatolog wyszłam Z NICZYM,powiedziała, że NIC się nie da zrobić, tylko
      poczekać aż te plamy zbledną!!! Wkurzyłam się, bo specjalnie na tego
      dermatologa wycięłam trochę wolnego czasu z mojego napiętego harmonogramu. Tak
      się nie postępuje z klientką- odsyłać ją od Annasza do Kajfasza, a w końcu nic
      jej mądrego nie poradzić!
      No, ale tu ktoś na forum zaleca maseczkę z płatków. Spróbuję, chociaż kiedyś
      stosowałam na same pryszcze- trochę się poprawiło. Problem w tym, że dla mojej
      cery nie byłoby dobrze ją rozjaśniać, bo to nie za dobrze wygląda do ciemnych
      włosów i oczu.
    • Gość: kk Re: plamki na twarzy po trądziku- jak usunąć??? IP: *.jci.com 29.06.05, 19:54
      tez tak mam i coz - niewiele da sie zrobic

opalanie zadzialalo fatalnie, bo plamy sciemnialy duzo bardziej niz reszta cery
      i wygladam jakbym byla brudna :(

moze samoopalacz?
      • Gość: Livia Re: plamki na twarzy po trądziku- jak usunąć??? IP: *.jgora.dialog.net.pl 30.06.05, 00:47
        Dziewczyny ja wyprobowalam mikrodermabrazje wykonywana w domu - L'Oreala.Po 4
        razach mam przepiekna, jasna cere bez ani jednej plamki po krostkach. Daje
        slowo.Mozna ja na razie kupic tylko w Niemczech, ale ma byc dostepna w Polsce.
        Kosztuje 15 euro, ale warto zaoszczedzic. Nic mi nie pomagalo, tylko to. Teraz
        juz nie stosuje, przerwalam, bo boje sie przebarwien, ale wroce na pewno
        jesienia do tych domowych zabiegow. Nie mialam tradziku, ale brzydki zwyczaj
        rozdrapywania wszelkich, chocby najmniejszych wypryskow czy zaskornikow. Plamek
        duzo nie bylo, ale byly widoczne, dosc "jaskrawe". Po L'Orealu wszystko
        zniknelo.
        • fantagiro30 Livia 30.06.05, 16:13
          Mogłabyś podać pełną nazwę tego specyfiku do mikrodembrazji?
          • livia79 Re: Livia 30.06.05, 16:40
            L'Oreal: Refinish Micro - Dermabrasion Set. Tak to sie dokladnie nazywa. Dwie
            tuby w srebrnym opakowaniu. W jednej peeling, w drugiej krem z filtrami. Kiedys
            tu na forum bardzo byl ten specyfik zachwalany przez jedna z dziewczyn, dlatego
            zdecydowalam sie go kupic. Potem pojawily sie glosy, ze moze filtry za slabe
            (15), ale mi naprawde odpowiada - i peeling i krem. Zastosowalam juz
            kilkanascie razy, nie zauwazylam podraznien ani nie daj Boze przebarwien. Cera
            jest jasna, gladka, bez sladow po krostkach. Teraz przerwalam, wroce na jesieni.
            • fantagiro30 Re: Livia 30.06.05, 17:07
              Dziękuję bardzo :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka