Dodaj do ulubionych

wypadanie włosów

IP: *.u.mcnet.pl 12.07.05, 11:54
ostatnio strasznie zaczęły wypadać mi włosy. Byłąm u dermatologa, ale
przepisała mi jakieś proszki które w ogóle nie pomagają. czy znacie jakieś
domowe sposoby na tę przypadłość??
Obserwuj wątek
    • Gość: Meganka Re: wypadanie włosów IP: *.crowley.pl 12.07.05, 11:58
      Podciągam... może ktoś odkrył jakiś cudowny sposób i przestaną mi wypadać? Ja
      się poddałam i kupiłam innoev - teraz czekam na efekty, ale łykam dopiero od
      tygodnia :(
      • Gość: ja Re: wypadanie włosów IP: *.u.mcnet.pl 12.07.05, 12:29
        A co to jest? Jakiś cudowny środek?
        • Gość: Meganka Re: wypadanie włosów IP: *.crowley.pl 12.07.05, 12:31
          Na pewno cudownie drogi, bo miesięczna kuracja kosztuje ok.90 zet. Jest to
          zestaw mikroelementów specjalnie na włosy. Ponoć rosną gęstsze, piękniejsze,
          nie wypadają i w ogóle cudo... a ja w swej naiwności wierzę reklamom ;-)
          • ziyi Re: wypadanie włosów 12.07.05, 16:20
            Mysle, ze ten Inneov jest przereklamowany. Jego skladniki to : tauryna (aminokwas), cynk i jakies katechiny z zielonej herbaty i pestek winogron ( niby antyoksydanty). Chyba nic specjalnego.
    • dzimba Re: wypadanie włosów 12.07.05, 12:50
      Zioła, zioła, zioła :)
      • Gość: Meganka Re: wypadanie włosów IP: *.crowley.pl 12.07.05, 12:54
        coś dokładniej poproszę :) jakie ile itp. z polanki? z drogerii? ze sklepu
        zielarskiego?
      • Gość: ja Re: wypadanie włosów IP: *.u.mcnet.pl 12.07.05, 16:07
        No właśnie, jakie zioła i gdzie kupić?
        • jagoda85 Re: wypadanie włosów 15.07.05, 22:25
          Ziele skrzypu jest najlepsze, ponieważ zawiera dużo krzemu, którego wszystkim
          brakuje, no i niestety trzeba parzyć i pić. Skutek jest widoczyny po około 1
          miesiącu, nie przetłuszczają się i nie wypadają.
        • justa_79 Re: wypadanie włosów 17.07.05, 09:02
          do płukania włosów po każdym myciu - pokrzywa. kupisz w sklepie zielarskim, w
          aptece...
    • ziyi Re: wypadanie włosów 12.07.05, 16:13
      A jak dawno bylas u dermatologa? Pamietaj, ze wlosy przestana wypadac dopiero po paru tygodniach od rozpoczecia kuracji!
      • Gość: ja Re: wypadanie włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 13:38
        byłąm ponad miesiąc temu i nic się nie zmniejsza...
        ryczę nad wanną jak zbieram grube pukle włosów...:-(
        • Gość: Monia Re: wypadanie włosów IP: 81.210.21.* 14.07.05, 23:36
          w gazetach piszą że na wypadanie włosów dobre są tabletki H-Pantotén -
          miesięczna kuracja kosztuje ok 25 zł
    • Gość: ja Re: wypadanie włosów-ponowny porost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 13:39
      A może macie jakieś sposoby zeby pobudzić włosy do rośnięcia, tak żeby szybko
      odrosły te co już wypadły...
      • Gość: justyna Re: wypadanie włosów-ponowny porost IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.07.05, 13:55
        Tak działa min. odżywka Henna Wax ktora przyspiesza porost włosow, podobno jest
        nawet polecana po chemioterapii.
        Używałam jej kilka mcy i rzeczywiście włosy mniej wypadają, są gładkie i
        miękkie, takie lejące. Jedyna wadą jest dla mnie sposob nakładania, musisz ją
        trzymać 30 min. na włosach zawiniętych w ciepły ręcznik a następnie spłukać.
        Wax mozna kupić w aptekach i sklepach zielarskich, opakowanie 240 gram kosztuje
        ok. 18zł, a 480 ok. 27 zł.

Na wypadanie włosow dobra tez jest seria Radical Farmony, to wyczytałam z
        forum :-)
        www.farmona.pl/pl/radicalwlosy.html

• basia-bma Re: wypadanie włosów-ponowny porost 15.07.05, 09:25
          A mi Radical nie pomógł, chociaż jest wygodny w stosowaniu, ale już dłuższy
          czas wcieram w głowę ampułki, łykam tabletki i stosuję mgiełkę, a włosy wcale
          nie wyglądają lepiej - dalej wypadają i nic nie odrasta. Szmpon Radicala plącze
          mi włosy i nie mogę ich potem rozczesać (wyszarpuję ich jeszcze więcej).

Czy coś jest w stanie spowodować odrośnięcie włosów ?
          Na Wax nie bardzo mam czas - ile razy w tygodniu trzeba to stosować ? Myję
          włosy rano i nijak nie wykroję dodatkowej 0,5 godziny (+ jakaś upaskudzona
          folia i ręcznik)

Pozdrawiam
          Basia
      • mia801 Re: wypadanie włosów-ponowny porost 15.07.05, 20:18
        Ja kiedys stosowałam olej rycynowy z żółtkiem i to wcierałąm w skórę- włosy
        szybciej rosły- naprawdę- ale neistety nie zauważyłam żeby było ich więcej-
        czyli żeby odrosły te co wypadły...:-(
    • Gość: veronika Re: wypadanie włosów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.07.05, 20:37
      mi pomaga inneov
      biore juz czwarte opakowanie i boje sie przestac a poprawe zauwazylam juz
      po 2 opakowaniach. nota bene polecila mi to pani dermatolog.
    • melbourne77 Re: wypadanie włosów 17.07.05, 00:50
      Coz, a moze masz za malo zelaza w organizmie? mnie ostatnio wypadaly , bo ...
      okazalo sie, ze mialam anemie! w zyciu bym na to sama nie wpadla. zzarlam potem
      duzo zelaza, przez pare miesiecy, i wlosy siedza na glowie:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka