Gość: ja IP: *.u.mcnet.pl 12.07.05, 11:54 ostatnio strasznie zaczęły wypadać mi włosy. Byłąm u dermatologa, ale przepisała mi jakieś proszki które w ogóle nie pomagają. czy znacie jakieś domowe sposoby na tę przypadłość?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Meganka Re: wypadanie włosów IP: *.crowley.pl 12.07.05, 11:58 Podciągam... może ktoś odkrył jakiś cudowny sposób i przestaną mi wypadać? Ja się poddałam i kupiłam innoev - teraz czekam na efekty, ale łykam dopiero od tygodnia :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wypadanie włosów IP: *.u.mcnet.pl 12.07.05, 12:29 A co to jest? Jakiś cudowny środek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meganka Re: wypadanie włosów IP: *.crowley.pl 12.07.05, 12:31 Na pewno cudownie drogi, bo miesięczna kuracja kosztuje ok.90 zet. Jest to zestaw mikroelementów specjalnie na włosy. Ponoć rosną gęstsze, piękniejsze, nie wypadają i w ogóle cudo... a ja w swej naiwności wierzę reklamom ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ziyi Re: wypadanie włosów 12.07.05, 16:20 Mysle, ze ten Inneov jest przereklamowany. Jego skladniki to : tauryna (aminokwas), cynk i jakies katechiny z zielonej herbaty i pestek winogron ( niby antyoksydanty). Chyba nic specjalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meganka Re: wypadanie włosów IP: *.crowley.pl 12.07.05, 12:54 coś dokładniej poproszę :) jakie ile itp. z polanki? z drogerii? ze sklepu zielarskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wypadanie włosów IP: *.u.mcnet.pl 12.07.05, 16:07 No właśnie, jakie zioła i gdzie kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: wypadanie włosów 15.07.05, 22:25 Ziele skrzypu jest najlepsze, ponieważ zawiera dużo krzemu, którego wszystkim brakuje, no i niestety trzeba parzyć i pić. Skutek jest widoczyny po około 1 miesiącu, nie przetłuszczają się i nie wypadają. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: wypadanie włosów 17.07.05, 09:02 do płukania włosów po każdym myciu - pokrzywa. kupisz w sklepie zielarskim, w aptece... Odpowiedz Link Zgłoś
ziyi Re: wypadanie włosów 12.07.05, 16:13 A jak dawno bylas u dermatologa? Pamietaj, ze wlosy przestana wypadac dopiero po paru tygodniach od rozpoczecia kuracji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wypadanie włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 13:38 byłąm ponad miesiąc temu i nic się nie zmniejsza... ryczę nad wanną jak zbieram grube pukle włosów...:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: wypadanie włosów IP: 81.210.21.* 14.07.05, 23:36 w gazetach piszą że na wypadanie włosów dobre są tabletki H-Pantotén - miesięczna kuracja kosztuje ok 25 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wypadanie włosów-ponowny porost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 13:39 A może macie jakieś sposoby zeby pobudzić włosy do rośnięcia, tak żeby szybko odrosły te co już wypadły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: wypadanie włosów-ponowny porost IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.07.05, 13:55 Tak działa min. odżywka Henna Wax ktora przyspiesza porost włosow, podobno jest nawet polecana po chemioterapii. Używałam jej kilka mcy i rzeczywiście włosy mniej wypadają, są gładkie i miękkie, takie lejące. Jedyna wadą jest dla mnie sposob nakładania, musisz ją trzymać 30 min. na włosach zawiniętych w ciepły ręcznik a następnie spłukać. Wax mozna kupić w aptekach i sklepach zielarskich, opakowanie 240 gram kosztuje ok. 18zł, a 480 ok. 27 zł. Na wypadanie włosow dobra tez jest seria Radical Farmony, to wyczytałam z forum :-) www.farmona.pl/pl/radicalwlosy.html Odpowiedz Link Zgłoś
basia-bma Re: wypadanie włosów-ponowny porost 15.07.05, 09:25 A mi Radical nie pomógł, chociaż jest wygodny w stosowaniu, ale już dłuższy czas wcieram w głowę ampułki, łykam tabletki i stosuję mgiełkę, a włosy wcale nie wyglądają lepiej - dalej wypadają i nic nie odrasta. Szmpon Radicala plącze mi włosy i nie mogę ich potem rozczesać (wyszarpuję ich jeszcze więcej). Czy coś jest w stanie spowodować odrośnięcie włosów ? Na Wax nie bardzo mam czas - ile razy w tygodniu trzeba to stosować ? Myję włosy rano i nijak nie wykroję dodatkowej 0,5 godziny (+ jakaś upaskudzona folia i ręcznik) Pozdrawiam Basia Odpowiedz Link Zgłoś
mia801 Re: wypadanie włosów-ponowny porost 15.07.05, 20:18 Ja kiedys stosowałam olej rycynowy z żółtkiem i to wcierałąm w skórę- włosy szybciej rosły- naprawdę- ale neistety nie zauważyłam żeby było ich więcej- czyli żeby odrosły te co wypadły...:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veronika Re: wypadanie włosów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.07.05, 20:37 mi pomaga inneov biore juz czwarte opakowanie i boje sie przestac a poprawe zauwazylam juz po 2 opakowaniach. nota bene polecila mi to pani dermatolog. Odpowiedz Link Zgłoś
melbourne77 Re: wypadanie włosów 17.07.05, 00:50 Coz, a moze masz za malo zelaza w organizmie? mnie ostatnio wypadaly , bo ... okazalo sie, ze mialam anemie! w zyciu bym na to sama nie wpadla. zzarlam potem duzo zelaza, przez pare miesiecy, i wlosy siedza na glowie:))) Odpowiedz Link Zgłoś