Gość: ania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 11:49 jak sobie pomóc jeśli przesadziło sie z opalaniem?póki co tylko balsam,ale średnio to skuteczne.mam jasną karnację.pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gocha221 Re: za dużo słońca:( 13.07.05, 11:53 Dobrym sposobem, trakim troche ludowym, sa okłady z mleka zsiadłego lub maślanki. A z apteki to Panthenol. I nawilżaj a nastepnym razem balsam z filtrem:-)) bo szkoda zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: za dużo słońca:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 12:02 widzisz,najsmieszniejsze jest to że balsam z filtrem był i to w dodatku 15.jestem naprawde zdziwiona ze aż tak mnie wzięło:( a jak działa panthenol? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Re: za dużo słońca:( IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.05, 12:10 Tez mam podobny problem - opalalam sie na plazy w ostatni wekeend z filterm Avene 50 na buzi, na na ciele 25, nalozylam wszystko pol godziny przez plazą, grubą warstwą, a i tak mnie pieklo :-( opalalam sie 3 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: za dużo słońca:( 13.07.05, 12:29 sam balsam z filtrem to jeszcze nie gwarancja tego, że się nie poparzysz. trzeba go jeszcze odpowiednio dużo nałożyć i nakładać ponownie co 2 h, a i tak nie oznacza to, że można na plaży spędzić kilka godzin na pierwszy raz. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 Re: za dużo słońca:( 13.07.05, 12:33 Filtr 15 to może byc troche mało, zalezy jaka masz cere, jak sie oplasz, o której byłas na słoneczku. panthenol to taka pianka, jest tez w innej postaci ale najlepiej kup własnie spray. Stosuje sie na poparzenie, poparzenia słoneczne, drobnych uszkodzeń naskórka. także na 100% Ci nie zaszkodzi, bez recepty w każdej aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: za dużo słońca:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 12:36 dzięki Gosiu:)! Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 link do diagnostyki skóry 13.07.05, 12:36 www.vichy.com/pl/news/soleil/inscription.asp Może sobie w olnej chiwli zrób diagnostykę, bedziesz lepiej wiedziała jaki masz fototyp i jak zabezpieczać skórę. Albo tu: www.vichy.com/en/news/soleil/inscription.asp z miedzynarodowej strony Vichy, z tego co pamietam, to ta diagnostyka jest bardziej rozbudowana, przynajmniej kiedys tak było:-) Odpowiedz Link Zgłoś