Dodaj do ulubionych

nie rosnące włosy

19.07.05, 13:30
Podcięłam koncówki włosów rok temu i od tamtego czasu mam wrażenie ze włosy
wcale mi nie urosły, co gorsza nadal mam rozdwojone koncówki a nie chce znowu
podcinac włosów bo chce miec długie
Obserwuj wątek
    • tween_peaks Re: nie rosnące włosy 19.07.05, 15:14
      Włosy zdecydowanie należy podcinać częściej niż raz do roku. Nie dziw się więc,
      że masz porozdwajane końcówki. Bo uważam, że na tę dolegliwość najlepsze jest
      podcinanie końcówek. A jeśli chcesz aby włosy rosły Ci szybciej należy się
      czymś wspomagać. Tabletki doustnie, a na włosy polecam wax. Teraz sama "walczę"
      z naftą, ale juz pisałam w innym wątku, że chyba powrócę do waxu. Na razie po
      nafcie efektów specjalnych nie widzę, więc dam jej jeszcze szansę, aż zużyję
      całą buteleczkę. Pozdr.
    • oksana.zarewicz Re: nie rosnące włosy 17.08.05, 08:58
      Witam
      Nie warto bać się ścinać zniszczone końcówki. Jest to nie tylko odświeżenie
      fryzury ale przede wszystkim profilaktyka szerzenia się rozdwojenia końcówek
      wzdłuż włosa. Z pewnością, twoje włosy ciągle rosną w swoim genetycznie
      zakodowanym tempie (średnio 1 cm na miesiąc). Radzę ścinać końcówki tak, często
      jak tylko zauważysz, że są zniszczone (suche, matowe, rozdwojone).
      Pozdrawiam
      Oksana
      • attenzione Re: nie rosnące włosy 24.09.05, 21:03
        hmnn.. z tego co wiem to wlasnie jak sie wlosow nie podcina rosna wolniej:|Nie
        wiem ile w tym prawdy, ale ja zauwazylam ze tez jak ich nie podcinam rosna
        wolniej, a jak to zrobie znacznie szybciej:)Wiec jak chcesz zapuscic i miec
        zdrowe wlosy to jednak podcinaj te 2 cm co jakis czas:)
        • kiecha3 Re: nie rosnące włosy 05.10.05, 19:22
          obawiam się że włosy rosną tak samo.. bez względu na to czy są podcinane
          regularnie czy nie... efekt szybszego wzrostu to chyba tylko i wyłącznie
          wrażenie optyczne ... a po za tym włos niepodcinany łatwiej ulega zniszczeniu(
          rozdwajaniu itm) kruszy sie mu końcówka i odpada... wiec "nie rośnie" w końcowym
          efekcie... ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka