Dodaj do ulubionych

Meridia - jak zdobyć?

IP: *.waw.net.pl / *.gazeta.pl 13.08.02, 11:06

Witam,
mam pytanie - jak zdobyć Meridię? Mam nadwagę, ale nie jestem otyła, więc
oficjalnie się nie kwalifikuję. Czy znacie jakiegoś lekarza w Warszawie,
który mimo to by mi ten lek przepisał? A może można to gdzieś kupić "spod
lady"? Z góry dziękuję za pomoc.
Ewa

Obserwuj wątek
    • silie Re: Meridia - jak zdobyć? 13.08.02, 11:21
      Myślę, że każdy lekarz mógłby Ci ją zapisać, np.ginekolog.
      Ja mam recepty od internistki.Spod lady raczej ciężko, przynajmniej w Łodzi;(
      s.
    • Gość: ania Re: Meridia - jak zdobyć? IP: 217.98.124.* 13.08.02, 11:30
      ja poprostu poprosiłam aptekarkę i zamówiła dla mnie, mam 5-7 kg
      nadwagi ,osobiście nie polecam, fatalnie się czułam a waga spadała w tym samym
      tempie co przy zwykłej diecie.....a mam o 300 zł mniej
    • miriam_73 Re: Meridia - jak zdobyć? 13.08.02, 15:27
      Ewa, nie warto. Szkoda pieniędzy i zdrowia.
      • Gość: em Re: Meridia - jak zdobyć? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 13.08.02, 20:35
        niektórzy zapisują, na mnie działała bez zaobserwowanych skutków ubocznych
        kiedyś ktoś wystawił na Allegro w formie opisowej bez nazwy, kilka opakowań -
        poszła jak świeże bułki
    • Gość: Margotka Re: Meridia - jak zdobyć? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.08.02, 21:30
      > Witam,
      > mam pytanie - jak zdobyć Meridię? Mam nadwagę, ale nie jestem otyła, więc
      > oficjalnie się nie kwalifikuję. Czy znacie jakiegoś lekarza w Warszawie,
      > który mimo to by mi ten lek przepisał? A może można to gdzieś kupić "spod
      > lady"? Z góry dziękuję za pomoc.

O recepte na Meridie mozesz poprosic nawet lekarza pierwszego kontaktu, nie
      trzeba byc szczegolnie otylym by leczyc nadwage.
      Ja jednak nie polecam tego specyfiku. Co prawda hamuje nieco apetyt, ale tylko
      podczas brania. Jak odstawisz to apetyt wraca ze zdwojona sila. Zeby byl efekt
      trzeba rownolegle stosowac diete, lepiej wiec przemeczyc sie pare dni z
      uczuciem glodu i popracowac nad dieta i odpowiednimi nawykami zywieniowymi niz
      katowac sie Meridia, szkoda zdrowia.
      Po Meridii najpierw schudlam 2,5 kg a pozniej zyskalam 5 :( Na samej diecie bez
      farmaceutykow, ale z konsekwentna zmiana pewnych nawykow zywieniowych schudlam
      13 kg w ciagu 3,5 miesiaca i od grudnia trzymam wage :)
      Przeciwwskazaniem do stosowania Meridii jest wysokie cisnienie.

Pozdrawiam
      Margotka
      • aluna1 Re: Meridia - jak zdobyć? 26.09.02, 13:04
        Jestem ciekawa, czy udało Ci się zdobyć Meridię bez recepty. Jestem też tym
        zainteresowana, już wzięłam 1 op. z bardzo dobrym rezultatem /5kg/. Obecnie
        nie mam czasu iść do lekarza po receptę. Czekam na informację.Pozdrawiam.
      • Gość: monias1 Re: Meridia - jak zdobyć? IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 26.09.02, 13:33
        Zdobyc jest bardzo latwo. Trzeba zamowic w aptece. Moja kolezanka brala przez
        1 miesiac i bardzo zle sie czula (ogolne oslabienie, bardzo sie pocila itd).
        Jakis czas temu poszperalam w internecie na temat Meridii i w niektorych
        krajach ja wycofuja ze sprzedazy. Zbyt duze skutki uboczne.
        Proponuje inne sposoby.
        • aluna1 Re: Meridia - jak zdobyć? 26.09.02, 13:51
          Telefonowałam do kilku aptek w W-wie, ale nic z tego. Chyba wezmę książkę
          telefoniczną i będę obdzwaniać jedną po drugiej. Co do skutków ubocznych, u
          siebie niezauważyłam. Każdy reaguje indywidualnie. Co do wycofywania Meridii w
          innych krajach, to jest tak, że np. we Francji pod koniec 2001 r. dopiero
          wprowadzono ją do sprzedaży.Pozdrowienia.
    • Gość: Ania Re: Meridia - jak zdobyć? IP: *.obn.olsztyn.pl 14.08.02, 08:18
      Jest inny lek MAZINDOL. kosztuje ok. 7 zł. działa identycznie, tylko ciężko go
      kupić, ponieważ przestano go produkować. Jakieś zapomniane apteki mogą mieć
      zapas. Ja schudłam kiedyś 8 kg i do tej pory nie utyłam. Przestałam brać, kiedy
      zaszłam w ciążę i urodziłam zdrowe dziecko. Poszukaj!
      • Gość: Helena Re: Meridia - jak zdobyć? IP: *.waw.cdp.pl 14.08.02, 11:06
        Gość portalu: Ania napisał(a):

> Jest inny lek MAZINDOL. kosztuje ok. 7 zł. działa identycznie, tylko ciężko
        go kupić, ponieważ przestano go produkować. Jakieś zapomniane apteki mogą mieć
        zapas. Ja schudłam kiedyś 8 kg i do tej pory nie utyłam. Przestałam brać, kiedy
        zaszłam w ciążę i urodziłam zdrowe dziecko. Poszukaj!

Mi od razu nasuwa sie jedno pytanie, skoro byl taki skuteczny i bezpieczny, to
        czemu go przestali produkowac???? Cos chyba nie zupelnie cudowny byl.
        Pozdrawiam
        H.
        • Gość: alissa19 Re: Meridia - jak zdobyć? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.02, 12:22
          jesli cos to da to mam adres producenta i numer telefonu-mozna zadzwonic
          ewentualnie napisac i zapytac gdzie i jak kupic.
          Knoll Abbot Lab.
          ul.Domaniewska 41
          02-672 Warszawa
          tel.606-10-50
          pozdrowka:-)))
          • Gość: 30-tka Re: Meridia - jak zdobyć? IP: *.pl 15.08.02, 22:36
            Dziękuję bardzo, Alissa, choć bardziej by się przydał namiar na przepisującego
            "toto" lekarza... No cóż, zadzwonię jutro do tej firmy. Jeszcze raz dzięki.
            Ewa
        • Gość: JoP Re: Meridia - jak zdobyć? IP: *.tpg.pl 14.08.02, 12:47
          Gość portalu: Helena napisał(a):

> Mi od razu nasuwa sie jedno pytanie, skoro byl taki skuteczny i bezpieczny,
          to
          > czemu go przestali produkowac???? Cos chyba nie zupelnie cudowny byl.

No właśnie nie był bezpieczny, delikatnie mówiąc. To modyfikowana amfetamina,
          powodował arytmię, nadciśnienie, zaburzenia endokrynologiczne i masę innych
          rzeczy.

JoP
      • Gość: justy Re: Meridia - jak zdobyć? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.02, 21:06
        Taki cudowny, a WYCOFANO go z użycia....
        PS. Niedawno we Włoszech (i w okolicach) mieli wycofać też Meridię
        To nie cukierki.
    • Gość: 30-tka Re: Meridia - jak zdobyć? IP: *.pl 15.08.02, 22:42
      Dzięki wszystkim za uwagi - no cóż, chyba jednak zaryzykuję z którymś z tych
      specyfików - jak tylko znajdę konkretnego "receptodawcę"... ;) Wiem, że to "nie
      cukierki", ale cóż - moje ryzyko, moje zdrowie, moje pieniądze.
      Ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka