Dodaj do ulubionych

excipial pigmentcreme

07.08.05, 11:48
używałyście tego kremu?co mozecie o nim powiedzieć?i czy mozna go kupić w
każdej aptece?pozdrawiam
Magda
Obserwuj wątek
    • bzzzk Re: excipial pigmentcreme 07.08.05, 21:47
      żeby ocena była w pełni jasna powiem, że mam cerę bardzo tłustą, liczne,
      rozległe przebarwienia na całej twarzy i blizny zanikowe na całych policzkach.
      krem, jak dla mnie, jest ciężki, ale rozprowadza się dosyć równomiernie, twarz
      się błyszczy, ale wystarczy się upudrować i jest ok. tyle że często trzeba
      poprawiać, bo prędko zaczyna błyszczeć znowu, ale jak już pisałam, ja mam
      wyjątkowo tłustą skórę- po umyciu i nienakładaniu niczego po pół godz. świeci
      się łącznie z powiekami i uszami. co do właściwości tuszujących, to nie jest
      źle, uważam że kryje lepiej niż p0rzeciętny podkład kryjący, ale gorzej niż La
      Roche Posay Unifiance Correcteur de teint, który dla mnie jest najlepszy, bo
      kryje idealnie. więc podsumowując- konsystencja podobna, może nawet efekt maski
      większy, a krycie trochę gorsze. tylko LRP kosztuje ok. 70zł, a za ten krem
      zapłaciłam chyba 17 zł. ma pojemność 20ml, LPR 30, ale i tak wyhcodzi taniej.
      więc jeśli ktoś nie może wydać tyle na podkład, to jest to niezłe wyjście,
      kryje lepiej niż inne kryjące, a cena jest zachęcająca. oczywiście, trzeba mieć
      na względzie, że mówię o najbardziej ekstremalnyku jaki widziałam, nikogo z
      gorszą cerą niż ja jeszcze nie spotkałam, ani na ulicy, ani u dermatologa...
      więc jeśli ktoś ma mniejsze problemy z twarzą, to tym bardziej krycie powinno
      być raczej zadowalające. co do możliwości kupna tego specyfiku, to najpierw
      obeszłam apteki w mojej okolicy (Wawa, Mokotów), ale nigdzie nie było (z tym,
      że panie mówiły że mogą zamówić), znalazłam w końcu w aptece w centrum
      handlowym. myślę, że w takich większych powinien być. ale są 2 wersje
      kolorystyczne, miej to na względzie. ta ciemniejsza ma w nazwie jeszcze dodane
      słowo "dunkel".
      pzdr.
      • Gość: marta Re: excipial pigmentcreme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 00:10
        Witaj!!!
        A mogłabyś naoisac gdzie go kupiłaś, bo ja też jestem z wawy i bezskutecznie go
        poszukuję:-(
        marta
        • bzzzk Re: excipial pigmentcreme 19.08.05, 00:20
          ależ proszę:) w Super- Pharmie w Galerii Mokotów. były obie wersje
          kolorystyczne.
          pozdrawiam
          • vanilla_eyes Re: excipial pigmentcreme 19.08.05, 01:52
            A ze tak spytam - jak sie wymawia nazwe tego czegos? Hyhy, sorki za dziwne
            pytanie, ale chce zeby w aptece bez tlumaczenia zrozumieli o co mi chodzi ;)
            • bzzzk Re: excipial pigmentcreme 19.08.05, 02:00
              hehe, też nie wiem, więc, jak to zwykle w takich przypadkach, zapisałam nazwę
              na kartcę, z którą to udałam się do apteki i zapytałam czy mają coś takiego:)
              pzdr.
              • vanilla_eyes Re: excipial pigmentcreme 19.08.05, 02:36
                Lol, to bede robic za niemowe - w jednej rece kartka, w drugiej 20 zeta,
                wepchne wszystko przez okienko i poczekam na reakcje :D
                A Ty Bzzzk masz pewnie ten ciemniejszy odcien? Bo ja sie wlasnie zastanawiam,
                ktory wybrac - jestem taka zoltawa, ale sredniociemna (dzizys, jak to brzmi) i
                obawiam sie, ze jasniejszy moze byc za jasny, trupi, albo co gorsza rozowawy :/
                • Gość: czerwcowaa Re: excipial pigmentcreme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 09:15
                  tej sany, rzeczywiscie jest trupi, ale ciemnego nie miałam,,, mysle ze moze być
                  ok bo ten krem się bardzo ladnie rozprowadza ... musze spróbować. Dla mnie nie
                  jest tłusty, wręcz powiedziałabym mocno, mocno matujący, wysusza czasem mi
                  skóre, ale to pewnie zależy od typu skóry ja mam mieszaną cere. Specyfik fajny,
                  chociaz nr 1 z podkładów kryjacych dla mnie to matis nr 3- bardzo nauralny
                  kolor z takim jakby zoltym odcieniem (ja tez jestem "troche żółta"- a wiekszosc
                  podkladow na odcienie rożowe... z tym ze matis jest dosc drogi, ale na
                  specjalne okazje.... ja mam dzisiaj bo mam takie krostki i blizny ze jakbym go
                  nie uzyla to straszylabym kolezanki w pracy , a tak.... to podklad- cud.
                  • Gość: ivoneta Re: excipial pigmentcreme IP: *.244.148.134.ostrow2.tnp.pl 19.08.05, 09:36
                    bardzo dobry krem- polecam ale ten ciemniejszy nie jest raczej do jasnej
                    cery , naprawdę jest dość ciemny , jaśniejszy - na twarzy wygląda bardzo
                    naturalnie
                  • Gość: kwiatek Re: excipial pigmentcreme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 11:32
                    hej czerwcowa, czy moglabys napisac pelna nazwe tego podkladu matis? wydaje mi
                    sie, ze w sprzedazy sa 2 rodzaje podkladow tej firmy. jak dlugo ten podklad
                    trzyma sie na twarzy? pozdrowionka
                    • Gość: czerwcowaa Re: excipial pigmentcreme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 09:46
                      to ten : www.sklep.matis.pl/images/3-1.jpg utrzymuje się najdłużej ze
                      wszytskich które kiedykolwiek stosowałam : 8h- ale ja mam cerę problemową.
                      Wymaga czasem przypudrowania obszaru T- u mnie zaczyna sie troszkę swiecić, ale
                      za to ten podkład jest delikatny i pieknie kryje.
                      • Gość: kwiatek Re: excipial pigmentcreme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 11:53
                        dzieki czerwcowaa :* bardzo fajnie, ze od razu podalas linka do sklepu
                        netowego :) chyba sie zdecyduje, chociaz troche trudno dobrac kolor patrzac
                        tylko na ekranik :/ czy w douglasie albo sephorze sprzedaja kolorowke matis?
                        pozdrowionka
                        • Gość: czerwcowaa Re: excipial pigmentcreme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 12:21
                          w duguglasie nie mają :( przynajmniej w Gdańsku
                          • Gość: kwiatek Re: excipial pigmentcreme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 22:09
                            czerwcowaa, ja tez jestem z gdanska. w jakich drogeriach w trojmiescie mozna go
                            kupic? pozdrowionka
                • bzzzk Re: excipial pigmentcreme 19.08.05, 11:55
                  tak, mam ten ciemniejszy. nie wiem jak wygląda jasny, ale ciemny ma odrobinę
                  różowawy odcień (ale ujdzie, a ja też jestem żółtawa) można użyć pudru
                  brązującego w odpowiednim odcieniu i będzie lepiej:) tzn. taki całkiem różowy
                  to on nie jest, ja mam obsesję, więc może przesadzam. co do samego koloru, to
                  na mnie jest odrobinę za jasny. więc ten jasny to już w ogóle byłaby pomyłka.
                  gdzieś czytałam, że można kupić oba i mieszać je ze sobą, aż uzyska się
                  odpowiedni odcień, więc możesz tak zrobić, jeśli ciemny okaże się za ciemny. bo
                  jak jesteś średniociemna, to chyba ten jasny może być rzeczywiście zbyt jasny.
                  pzdr.
                  • vanilla_eyes Re: excipial pigmentcreme 21.08.05, 05:10
                    A w opiniach na Esentii przeczytalam, ze to taki gorszy i mniej kryjacy
                    odpowiednik Dermacolu - wiec moze jego kupic?
                    Bzzzk - jest ktos, kto ma gorsza cere niz Ty - ja :/ Zanim sie po umyciu cala
                    wytre, to juz sie swiece. Az ludzie sie na mnie gapia, a czasami w autobusie
                    boja sie usiasc obok. Chyba zrobie sobie koszulke z napisem "Spoko, to tylko
                    tradzik, tym sie nie mozna zarazic", hyhy.
                    • bzzzk Re: excipial pigmentcreme 22.08.05, 02:03
                      Vanilla, ale to chyba niemożliwe, może masz jakiś badziewny żel do mycia
                      twarzy:) rozumiem Cię, też mam problem z tym świeceniem i co gorsza nie
                      znalazłam niczego, co by mogło to zmniejszyć:/ koszmar. i te blizny... nawet
                      jak się wymaluję kryjącym podkładem i tych bordowych i sinych plam nie widać
                      tak bardzo, to doły są... Jezu, nie mam ani kawałka względnie normalnej skóry
                      na twarzy, plamy (takie spore, 1cm na 1) są na całej twarzy, blizny zanikowe
                      tylko na policzkach. a ile masz lat? może to hormonalne sprawy, aż tak
                      nadmierne świecenie na to wskazuje, bo to się nie mieści w normie...
                      co do Dermacolu- nie użwałam go (jeszcze), bo od niedawna dopiero wiem o jego
                      istnieniu:) więc tu nie doradzę, chyba też nie jest drogi, więc może kup go
                      rzeczywiście i zobaczymy jak się sprawdzi:)
                      pozdrawiam
                      • bzzzk Re: excipial pigmentcreme 22.08.05, 02:06
                        a ludźmi w autobusach się nie przejmuj. ja już wolę mieć trądzik, niż być
                        prostakiem wgapiającym się z obrzydzeniem w biednego człowieka dotkniętego tą
                        chorobą:(
                        pzdr.
    • Gość: Kulka Re: excipial pigmentcreme IP: *.acn.waw.pl 22.08.05, 22:50
      jakby ktos napisal gdzie dostane tego Matisa w Warszawie ... w douglasie? a
      propos Excipialu : polecam jeden i drugi odcien :) ciemny dobry na lato, jasny
      na zime :) nie zatyka porow, lekko wysusza, dla mnie rewelacja :) Polecam jak
      najbardziej, zwlaczasza, ze swietny jest jakos korektor nakladany punktowo; aha!
      starcza na baaardzo dlugo. Zamowilam go w aptece na Chmielnej i nastepnego dnia
      juz na mnie czekal. Nie w kazdej wiedza o co chodzi, ale moim zdaniem warto.
      • bzzzk Re: excipial pigmentcreme 22.08.05, 22:59
        no właśnie, w okolicznych aptekach nie mieli tego, ale była możliwość, żeby
        zamówić, więc pytajcie o taką opcję:) podzielam również opinię, że jest bardzo
        wydajny, bo niewiele go potrzeba (wręcz należy uważać, bo jak się za dużo
        nałoży, to będzie brzydka maska)
        pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka