Dodaj do ulubionych

chusteczki OLAY daily facials

20.09.05, 08:48
czy używałyście specyfiku? Dostałam je w prezencie i stosuje raz dziennie(od
czterech dni), mam cerę mieszaną. W tej chwii mogę powiedzieć, że jestem
zachwycona: skóra mi się wygładza i świetnie przyjmuje krem,ale mam
wątpliwości czy mogę ich tak bezkarnie używać przez dłuższy czas, czy skóra
się nie uwrażliwi na skutek długotrwałego działania kwasów w nich zawartych?
Wiem,że wg producenta są one na codzień- ,,daily facials'', lecz jak to
wygląda w praktyce?
Obserwuj wątek
    • lemondeestbeaute Re: chusteczki OLAY daily facials 20.09.05, 12:30
      podbijam, może ktoś coś napisze
      • Gość: xxx Re: chusteczki OLAY daily facials IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 12:56
        nie uzywalam tych chusteczek, choc przymierzam sie do kupna. mozna powiedziec
        ze bylam konsultantka OLAY, promowalam te kosmetyki w hipermarketach. Byalm na
        specjalnym szkoleniu w Warszawie, gdzie bardzo wiele nauczylam sie o
        odpowiednim "traktowaniu" skory.. jesli masz cere mieszana uzywaj chusteczek
        tych z peelingiem- z jedna strona gladka, a duga chropowata. jest jednak ALE -
        jesli masz cere ze sklonnoscia do podraznien- tradziku, popekanych naczynek -
        to nie radze Ci stosowania chropowatej strony chusteczek, gdyz taki peeling
        tylko podrazni Twa skore. Jesli nie masz syfkow ani popekanych naczynek- to
        super, mozesz robic sobie taki fajoski peeling:) poza tym taka rada- chusteczki
        sa dosc duz,m wiec przecinaj je na pol- wtedy opakowanie bedzie bardziej
        wydajne, bo cena moze niektorych przerazic (30 chusteczek za ok 30zl)chusteczki
        to 3 w 1 - oczyszczanie, tonizowanie i peeling, takze warto zainwestowac, a t
        Olay to dobra marka, sama uzywam kremu na noc COMPLETE CARE z VITANIACYNA
        (kompleks witaminowo-mineralny, uszczelnia naczynka krwionośne). Do mieszanej
        cery polecam emulsje lub hydrozele, a nie kremy. Hydrozel ureguluje wydzielanie
        sebum i wygladzi Twojaa skore, a kosztuje ten kremik niewiele jak na owa marke -
        ok.20zl. Polecam. Jelsi jeszcze jakies pytania odnosnie OLAY, pytaj - postaram
        sie pomoc:))
        • Gość: ss Re: chusteczki OLAY daily facials IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 13:00
          1.Co przeciwzmarszczkowego z tej firmy. Mam 30 lat i cere normalną na razie
          minimalne zmarszczki wokoł oczu.
          2.Czy jeżeli stosuje mikrodermabrazję loreala 3x w tyg. mogę dodatkowo stosować
          codziennie te płatki?
          • Gość: xxx Re: chusteczki OLAY daily facials IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 13:32
            1. Polecam:

-krem na dzien Age-Defying, zmniejsza widocznosc pierwszych zmarszczek i linii
            mimicznych, zawiera wit. E(pantenol), kompleks beta-hydroksylowy i substancje
            nawilzajace, kosztuje ok. 35zl za 50ml

- krem na noc Age-Defying, - z formula Time Release uwalnia skladniki
            odzywiajace i anwilzajace skore, cena ok.35 zl za 50 ml

-jesli chcesz cos pod oczy to polecam krem pod oczy 30ml za ok. 35 zl- z tej
            samej serii Age-Defying, redukuje zmarszczki i linie mimiczne, zmniejsza
            obrzeki i cienie wokol oczu, zawiera prowitamine B5, wyciag z ogorka i oczaru
            wirginskiego

- a cos z wyzszej polki - kremiki Total Effects- doskonalosc roku Twojego Stylu-
            ok 60zl za 50ml, pomagaja zwaklczac wszystkie 7 objawow starzenia sie skory,
            jest ponoc rewelacyjny (nie stosowalam jestem za mloda:)), ale babeczki sobie
            bardzo chwala, zawiera Vitaniacyne i inne kompleksy witaminowe, to po prostu
            bomba witaminowo-mineralna:) w sklad gamy wchodzi krem na dzien, krem na noc i
            krem na dzien do cery wrazliwej (dla alergikow) (kremiki te sa z filtrami co
            jest bardzo wazne bo az 80% zmarszczek jest powodowanych sloncem:()

UWAGA! Jesli chcesz zdecydowac sie tylko na 1 krem to wybierz krem na dzien, bo
            krem na dzien mozna stosowac rowniez na noc, a kremu na noc nie poleca sie na
            dzien, gdyz kremy na noc maja gestsza konsystencje i wieksze stezenie
            poszczegolnych skladnikow, a w nocy nasza skora "spi" razem z nami i naturalne
            bariery ochronne skory tez spia, wiec tym skladnikom odzywiajacym skore
            latwiiej dotrzec w glab skory. Jednakze krem na noc jest jak juz pisalam
            gestszy i w dzien bedzie obciazal nasza skore, nie nadawal sie zbytnio pod
            makijaz, no i nie bedzie mial takich efektow, bo skladniki kremu nie dotra w
            glab naszej skory tak efektywnie jak w nocy.. to taka ciekawostka:) mam
            nadzieje przydatna:)

2. co do tego pyatnia to .. nie jestem na tyle kompetentna odnosnie marki
            L'oreal aby konfrontowac produkty tej firmy z produktami OLAY. Z jednej strony
            wszytskie wiemy o cudownych wlasiwosciach peelingow, poprawiaja ukrwqienie
            skory, oczyszczaja, wygadzaja cere itp.. ale "aurea mediocritas" czyli
            wszystkoz umiarem:) mam wskazowke- mozesz przez jakis okres probny sobie
            sprawdzic czy stosowanie chusteczek Olay i mikrodermabrazji nie wplywa
            niekorzystnie na Twa cere.. jesli zauwazysz jakies efekty uboczne..to bedzie
            wiadomo, ze nie ma sensu stosowac obu kosmetykow jednoczesnie. pozdrawiam, mam
            nadz ze choc troche pomoglam.

P.S. wiecie, moze to Was zdziwi, moze nie, ale ja mam dopiero 19 lat, a czuje
            sie jakbym byla dermatologiem czy cos:))) heheh
            • kkkkk4 Re: chusteczki OLAY daily facials 20.09.05, 13:49
              A ja zawsze myślałam, że stosując jeden krem (zawsze tak robię) lepiej wybrać
              ten na noc..
              • Gość: M Re: chusteczki OLAY daily facials IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 20.09.05, 15:14
                Ja kupiłam wersje do cery tłustej i mieszanej bo moja cera ma tendencje do
                zanieczyszczania( wągry zaskorniki) oraz przetłuszcza sie w srodkowych
                partiach i niestety po kilku dniach stosowania (codziennie rano i wieczorem)
                maxymalnie sie wysuszyła ,wygląda niefajnie a miejscami nawet sie łuszczy.Byłam
                zdziwiona bo wkoncu moja cera ma cechy skóry tłustej a tu taki efekt :-/
                Nastepnym razem zdecydowanie kupię te dla skóry normalnej i suchej.
                Zamierzam teraz stosowac je wyłacznie wieczorem.
                Ktos pytał o mikrodermabrazje LOREAL a wiec ja stosuje ja wraz z chusteczkami
                OLAY z tym ze 2 x w tygodniu.narazie jest ok.
                • sigrun Re: chusteczki OLAY daily facials 20.09.05, 16:50
                  Droga Xxx, nieważne żeś taka młoda. Piszesz bardzo fachowo i wyczerpująco. Może
                  i mnie coś doradzisz, bo jestem w kropce i przymierzam się właśnie do Olaya.
                  Jestem po trzydziestce, mam cerę mieszaną ale (i tu zaczyna się wyliczanka) nie
                  mam problemu z przetłuszczaniem i wypryskami, ze świeceniem też nie (nawet rano,
                  gdy wieczór wcześniej wsmarowałam grubą warstwę kremu odżywczego), nie za dobrze
                  toleruję różne matujące wynalazki (pieczenie, uczucie ściągania, etc), z
                  zaskórnikami też nie mam kłopotów, na nosie mam trochę popękanych naczynek, no i
                  kilka zmarszczek mimicznych, choć i tak ich prawie nie widać :-) Jednak cera
                  jest jak najbardziej mieszana i wrażliwa - opinia dermatologa. Szukam w miarę
                  uniwersalnego kremu dzień/noc. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie.
                  • Gość: xxx Re: chusteczki OLAY daily facials IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 17:27
                    Do SIGRUN:

Poniewaz masz cere mieszana polecam Ci EMULSJE z serii Olay Complete Care na
                    dzien. Kosztuje ok. 28zl za 50ml w wygodnej buteleczce. Posiada ona specjalna
                    formule z hydro-perelkami, ktore przywracaja prawidlowuy poziom nawilzenia.
                    Zawiera VITANIACYNE (B3+B5+E) czyli kompleks witaminowo=-mineraln, wzmacnia
                    naczynka krwionosne(o ktorych wspominalas ze masz neico na nosku), posiada
                    filtry UVA i UVB 15, czyli optymalny, polecany przez dermatologow. Emulsja ma
                    lzejsza konsystencje niz krem, dlatego tez idealnie nadaje sie pod makijaz,
                    wyprobuj. Emulsja ta nie powinna podrazniac skory, jednak mozesz byc uczulona
                    na jeden i tylko jeden skladnik, ktory wywola podraznienia. Najlepiej byloby
                    gdybys wiedziala na jaki skladnik jestes uczulona, bo to pomogloby Ci w doborze
                    kosmetyku.

Jestem natomiast pewna, ze seria Age-Defying nie podrazni Twojej skory. Sa to
                    kosmetyki nawet dla cer wrazliwych, dla kobiet akurat w Twoim wieku. Niweluja
                    pierwsze objawy starzenia sie skory, linie mimiczne. Pytalas o uniwersalny
                    krem? Polecam Krem na dzien Age-Defying 50ml za ok 35 zl. Lekka konsystencja,
                    odpowiednio skomponowane skladniki przedluzajace mlody wyglad skory, bedziesz
                    zadowolona!!

Jesli chodzi o jakies drobne niedoskonalosci skory, to tak jak pisalam wyzej
                    polecam rowniez serie Total Effects. 50 ml za ok.60zl. Kremy te zwalczaja 7
                    objawow starzenia sie skory: zmarszczki, swietlistosc, strukture, suchosc,
                    koloryt, naczynka, pory (pisze w skrocie). Jest badzo lagodny, dostepny tez dla
                    alergikow (ten z zielonym paskiem na czarnym opakowaniu), ma filtry 15, dla
                    alergikow 8.

Kosmetyki Olay maja za zadanie glownie nawilzac skore, bez wzgledu czy jest ona
                    mieszana czy sucha. Niektore kosnumentki mysla, ze majac cere mieszana nie moga
                    uzywaz kremow nawilzajacych, bo beda sie swiecic! To bzdura! Kazdy typ cery
                    potrzebuje nawilzenia!!! Dlatego wsrod gamy kosmetykow Olay nie ma zadnych
                    kosmetykow matujacych, jedynie regulujace wydzielanie sebum.

Podsumowaujac:
                    - krem na dzien Age-Defying, 35zl za 50ml
                    - emulsja Complete Care, 28zl za 50ml
                    - kem Total Effects(dla alergikow z zielonym paskiem), 60zl za 50ml!!

mam nadzieje ze pomoglam:) Udanych zakupow!
                    • sigrun Re: chusteczki OLAY daily facials 20.09.05, 17:37
                      Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Na pewno coś kupię. Pamiętam jak moja
                      Mama na początku lat '80 używała Olaya (wtedy pod nazwą Oil of Olaz) - taką
                      różową emulsję w szklanej butelce - i była bardzo zadowolona z rezultatów (miała
                      bardzo suchą cerę). Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam :-))))
                      • Gość: xxx Re: chusteczki OLAY daily facials IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 17:42
                        To w rozowej buteleczce to tzw BEAUTY FLUID:) dla kazdego typu cery, to byl
                        pierwszy preparat OLAYa, cieszy sie 50-letnia tradycja:) Ciesze sie ze moglam
                        pomoc mam nadz ze bedziesz zadowolona z rezultatow. pozdrawiam buziaki
    • madziula777 Re: chusteczki OLAY daily facials 20.09.05, 16:58
      używałam chusteczek do cery normalnej i suchej - jak dla mnie rewelacja,
      zużyłam dwa opakowania (rano i wieczorem), teraz zrobiłam sobie przerwe i
      używam pianki loreala ale jak mi się skończy to wracam do chusteczek.
      • Gość: go Re: chusteczki OLAY daily facials IP: *.elpos.net 20.09.05, 17:03
        xxx, a ktory krem na noc proponujesz do cery mieszanej, a wrecz tlustej?
        • Gość: xxx Re: chusteczki OLAY daily facials IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 17:35
          Do cery mieszanej i tlustej proponuje Ci nie krem a emulsje badz hydro-zel.
          Najlepeij gdyby byl to jednak hydro-zel, ktory ma bardzo lekka konsystencje,
          jest w formie przezroczystego zelu. Jest to kremik na dzien, ale tak jak juz
          pisalam, kremy na dzien mozna stosowac rowzniez na noc, natomiat kremow na noc
          na dzien sie nie poleca:) Ja Tobie polecam zarowno na dzien jak i na noc hydro-
          zel z serii Active-Hydrating! Ma on beztluszczowa forme, nie ma zapachu ani
          barwnikow, a wiec nie uczula. Polecam!!:) Kosztuje 19,90zl za 50ml. Mozesz tez
          wyprobowac Emuslje z serii Complete Care z Vitaniacyna o ktorej duzo pisalam.
          Kosztuje 28zl za 50ml w buteleczce. Do cery mieszanej i tlustej. Jednak bylabym
          zwolenniczka tego hydro-zelu w Twoim wyadku:) pzdr
          • Gość: kasia Re: chusteczki OLAY daily facials IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.09.05, 18:45
            xxx - jestem pod wielkim wrazeniem Twojej fachowosci i zyczliwosci :) Z
            sympatii do Ciebie moze sie skusze na jakis kremik.. Buziaki Dobra Duszyczko :*
            • Gość: xxx Re: chusteczki OLAY daily facials IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 18:48
              a jaki masz typ cery, to moze cos doradze?:)

P.S. przynajmniej raz mnie ktos docenil <lol>:)
              • Gość: kasia Re: chusteczki OLAY daily facials IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.09.05, 18:54
                xxx - mam mieszana, bardzo przetluszczajaca sie w strefie T cere.. 29 lat.. no
                i wlasnie rzucilam okiem na Wizaz, na oceny tego hydro zelu - sa bardzo dobre! -
                poczekam, az wykoncze kremy, ktore mam teraz w uzyciu i go kupie :)
                • mela1 Re: chusteczki OLAY daily facials 21.09.05, 16:58
                  Hydrozel bardzo dobry, slusznie dziewczyna chwali. Nawilza, nie zatyka porow.
                  • Gość: Inka Re: chusteczki OLAY daily facials IP: 62.233.195.* 21.09.05, 17:28
                    A ja powiem krótko - te chusteczki to REWELACJA! :-)
                    • sabriel Re: chusteczki OLAY daily facials 21.09.05, 17:38
                      Miałam chusteczki do demakijażu,faktycznie są bardzo dobre.
                      Z olaya polecam kremy z serii Complete Care-w miarę tanie i naprawdę dobre.
                      Teraz o tyle dobrze że można je kupić też w markecie taniej.
                      Szkoda,że ta firma ma u nas okrojoną mocno ofertę :((
    • Gość: ania do xxx... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 19:04
      ja mam takie pytanko: od jakiego wieku można stosować kosmetyki Olay?
      • Gość: M Re: IP: *.kolornet.pl 01.10.05, 21:35
        Wypowiadałam sie już w tym wątku ale jako ze uzywam chusteczek dłuzszy czas
        teraz tak naprawde moge wyrazic o nich pełną opinie.Otóz jestem generalnie na
        NIE a to dlatego że wersja do cery tłustej bardzo wysusza mi skóre pomimo ze ma
        ona tendencje do przetłuszczania.Pozatym taki codzienny peeling zdecydowanie
        nie słuzy mojej skórze mam za kazdym razem wysyp wyprysków co sprawia ze musze
        przerywac stosowanie chusteczek OLAY i leczyc skóre:-((((
    • Gość: ona21 Re: chusteczki OLAY daily facials IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 03:37
      ja tez stosuje te chusteczki.rewelacja to prawda!!!!
      • Gość: ania Re: chusteczki OLAY daily facials IP: 212.244.242.* 04.10.05, 08:12
        Chusteczki są SUPER.Konsultanatka poleciła mi ,żeby przecinać jedną na pół-
        efekt ten sam a ekonomiczniej.
        • hopik Re: chusteczki OLAY daily facials 04.10.05, 10:34
          ja tez jestem za. mam cere mieszana i uzywam tych chusteczek - cera cudo, krem
          sie wchlania jak ta lala, ostatnio nawet nie stosuje podkladu mam taka ladna
          cere, tylko troche rozu dla koloru. na dzien mam emulsje z filtrem ochronnym a
          na noc classic beauty fluid, pod oczy zel. aha, mam 30 lat, ale nie
          wygladam:))) wszyscy mnie pytaja, co studiuje, hihihihihihi:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka