IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 18:20
co to wlasciwie jest? do czego jest przeznaczony ten krem? na co pomaga?
warto kupic?
Obserwuj wątek
    • Gość: D Re: sudocrem IP: 217.97.169.* 14.10.05, 18:43
      Do czego to jest? Do pupci niemowlaka :) Poza tym pomaga osobom mającym
      tradzik, zapalenie skóry podrażnionej moczem. Ma działanie odkażające i zawiera
      tlenek cynku.
      • Gość: gosc Re: sudocrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 19:04
        a jest rzeczywiscie skuteczny (walka z tradzikiem)? warto go kupic? jak dzila
        tlenek cynku?
        • Gość: D Re: sudocrem IP: 217.97.169.* 14.10.05, 19:10
          Jak masz duży trądzik to raczej ci nie pomoże. Ten krem ma działanie
          wysuszające. Ja stosuje go na noc, jak mi się zrobi jakiś pryszcz. Zawsze
          możesz spróbować go zastosować. W składzie ma też lanoline i alkohol benzylowy.
          Tlenek cynku ma działanie ściagające i osłaniające.
          • Gość: gosc Re: sudocrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 19:44
            tzn ja raczej mam zaskorniaki, dziwne wagry!! wlasciwie nie wiem co to jest!!
            sudocrem mi pomoze??
            • Gość: D Re: sudocrem IP: 217.97.169.* 14.10.05, 19:48
              Na wągry? Raczej wątpie. Na wągry to może pomóc jedynie dobry peeling lub coś z
              kwasami. Sudocrem nie ma właściwości złuszczających. To jest krem
              antyseptyczny. Pomaga bardziej na takie ropne pryszcze.
              • Gość: gosc Re: sudocrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 19:54
                tzn ropne tez czasem wychodza!a na zaskorniki pomoze?? jak to sie stosuje? na
                cala twarz? a jeszcze mam takie suche placki na twarzy!!
                • Gość: D Re: sudocrem IP: 217.97.169.* 14.10.05, 20:01
                  To ma raczej postać maści. Nadaje się tylko na noc, ale nawet w miare pachnie.
                  Na wągry na pewno nie pomoże. Ale z ropnymi krostkami może sobie poradzić. Nie
                  wysuszy ci skóry, jest delikatniejszy niż np. benzacne. Ja na wągry robie sobie
                  peeling z cukru.
                  • Gość: gosc Re: sudocrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 20:04
                    jak sie robi peeling z cukru??
                    • Gość: D Re: sudocrem IP: 217.97.169.* 14.10.05, 20:08
                      Raz w tygodniu myje twarz żelem połączonym z cukrem. Nawet fajnie oczyszcza,
                      pod warunkiem, że nie masz problemów z pękajacymi naczynkami. Bo wtedy to jest
                      zbyt silne. Poza tym na wągry jest dobre Benzacne albo Brevoxyl.
                      • Gość: gosc Re: sudocrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 20:16
                        benzacne i brewoxyl uzywalam i nic zadnych efektow tylko podrazniona,
                        zaczerwieniona skora!! mam problemy z naczynkami! to chyba nie dla mnie peeling
                        cukrowy?
                        • Gość: D Re: sudocrem IP: 217.97.169.* 14.10.05, 20:20
                          To zdecydowanie nie. Masz wrażliwą cere. Ale myśle, że sudocrem nie powinien
                          jej podrażnić. Skoro jest stosowany także przy odleżynach i oparzeniach.
                          • Gość: gosc Re: sudocrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 20:24
                            w takim razie co moglabym zastosowac na wagry jezeli mam wrazliwa cere?
                            • Gość: D Re: sudocrem IP: 217.97.169.* 14.10.05, 20:27
                              Nie wiem, ja stosuje benzacne. No ale skoro nawet brevoxyl podrażnia twoja
                              skore to chyba jest bardzo wrazliwa.
                        • perelka81 Dermatolog nie gryzie!! 14.10.05, 20:24
                          Idz do dermatologa!! Chyba ze chcesz sie bawic w krolika doswiadczalnego, ale w
                          ten sposob bardziej sobie zaszkodzisz niz pomozesz. Jak chcesz stosowac
                          sudokrem skoro nawet nie wiesz jakie ma przeznaczenie. Myslisz ze jest lepszy
                          od specjalnych lekow antytradzikowych?
                          • Gość: gosc Re: Dermatolog nie gryzie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 20:28
                            nie mam tradziku!! czasem mi cos wyskoczy!! mam zaskorniaki!! u dermatologow
                            bylam niestety nic mi nie pomogli! stosowala brevoxyl benzacne i lysanel active
                            tylko podraznialy skore!!
                            • Gość: D Re: Dermatolog nie gryzie!! IP: 217.97.169.* 14.10.05, 20:30
                              Ja też mam własnie tylko wagry. Stosowałam rózne rzeczy. Ale mam zamiar jeszcze
                              spróbować mikrodermabrazje.
                              • Gość: gosc Re: Dermatolog nie gryzie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 20:35
                                ja sie boje takich zabiegow!!
                                • Gość: D Re: Dermatolog nie gryzie!! IP: 217.97.169.* 14.10.05, 20:37
                                  To zależy jaki robisz i kto to robi. Widziałam efekty u koleżanki i naprawde
                                  jest różnica.
                                  • Gość: gosc Re: Dermatolog nie gryzie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 20:41
                                    ja jakos nie jestem przekonana co do takich zabiegow u kosmetyczek
                              • perelka81 Re: Dermatolog nie gryzie!! 14.10.05, 20:36
                                Mnie na zaskorniki pomagaja kremy z kwasami, ale o ile mi wiadomo nie powinno
                                sie ich stosowac przy pekajacych naczynkach. Na poczatek warto sprobowac
                                Effaclar'u z La Roche Posay, bo jest najslabszy. Oparty jest na wodzie
                                termalnej wiec mozna stosowac go przy wrazliwej skorze. Najlepsze sa peelingi
                                kwasami u dermatologa, ale nie dla naczynkowcow
                                • Gość: gosc Re: Dermatolog nie gryzie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 20:53
                                  bardzo dziekuje za rady :)
                                  pozdrawiam
                                • justa_79 Re: Dermatolog nie gryzie!! 14.10.05, 21:15
                                  przy cerze naczynkowej można stosować kwasy PHA, np. kwas laktobionowy, kwas
                                  azelainowy.
                                  • perelka81 a przekladajac na kremy?? n/txt 14.10.05, 21:17
                            • Gość: mips Re: Dermatolog nie gryzie!! IP: 212.33.86.* 14.10.05, 22:56
                              Wiesz co, zaskórniaki to każdy chciałby mieć.
                              Ty masz zakórniki, a to różnica. Zapytaj
                              lekarza o Differin żel.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka