Gość: gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 18:20 co to wlasciwie jest? do czego jest przeznaczony ten krem? na co pomaga? warto kupic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: D Re: sudocrem IP: 217.97.169.* 14.10.05, 18:43 Do czego to jest? Do pupci niemowlaka :) Poza tym pomaga osobom mającym tradzik, zapalenie skóry podrażnionej moczem. Ma działanie odkażające i zawiera tlenek cynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: sudocrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 19:04 a jest rzeczywiscie skuteczny (walka z tradzikiem)? warto go kupic? jak dzila tlenek cynku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Re: sudocrem IP: 217.97.169.* 14.10.05, 19:10 Jak masz duży trądzik to raczej ci nie pomoże. Ten krem ma działanie wysuszające. Ja stosuje go na noc, jak mi się zrobi jakiś pryszcz. Zawsze możesz spróbować go zastosować. W składzie ma też lanoline i alkohol benzylowy. Tlenek cynku ma działanie ściagające i osłaniające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: sudocrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 19:44 tzn ja raczej mam zaskorniaki, dziwne wagry!! wlasciwie nie wiem co to jest!! sudocrem mi pomoze?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Re: sudocrem IP: 217.97.169.* 14.10.05, 19:48 Na wągry? Raczej wątpie. Na wągry to może pomóc jedynie dobry peeling lub coś z kwasami. Sudocrem nie ma właściwości złuszczających. To jest krem antyseptyczny. Pomaga bardziej na takie ropne pryszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: sudocrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 19:54 tzn ropne tez czasem wychodza!a na zaskorniki pomoze?? jak to sie stosuje? na cala twarz? a jeszcze mam takie suche placki na twarzy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Re: sudocrem IP: 217.97.169.* 14.10.05, 20:01 To ma raczej postać maści. Nadaje się tylko na noc, ale nawet w miare pachnie. Na wągry na pewno nie pomoże. Ale z ropnymi krostkami może sobie poradzić. Nie wysuszy ci skóry, jest delikatniejszy niż np. benzacne. Ja na wągry robie sobie peeling z cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: sudocrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 20:04 jak sie robi peeling z cukru?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Re: sudocrem IP: 217.97.169.* 14.10.05, 20:08 Raz w tygodniu myje twarz żelem połączonym z cukrem. Nawet fajnie oczyszcza, pod warunkiem, że nie masz problemów z pękajacymi naczynkami. Bo wtedy to jest zbyt silne. Poza tym na wągry jest dobre Benzacne albo Brevoxyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: sudocrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 20:16 benzacne i brewoxyl uzywalam i nic zadnych efektow tylko podrazniona, zaczerwieniona skora!! mam problemy z naczynkami! to chyba nie dla mnie peeling cukrowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Re: sudocrem IP: 217.97.169.* 14.10.05, 20:20 To zdecydowanie nie. Masz wrażliwą cere. Ale myśle, że sudocrem nie powinien jej podrażnić. Skoro jest stosowany także przy odleżynach i oparzeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: sudocrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 20:24 w takim razie co moglabym zastosowac na wagry jezeli mam wrazliwa cere? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Re: sudocrem IP: 217.97.169.* 14.10.05, 20:27 Nie wiem, ja stosuje benzacne. No ale skoro nawet brevoxyl podrażnia twoja skore to chyba jest bardzo wrazliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
perelka81 Dermatolog nie gryzie!! 14.10.05, 20:24 Idz do dermatologa!! Chyba ze chcesz sie bawic w krolika doswiadczalnego, ale w ten sposob bardziej sobie zaszkodzisz niz pomozesz. Jak chcesz stosowac sudokrem skoro nawet nie wiesz jakie ma przeznaczenie. Myslisz ze jest lepszy od specjalnych lekow antytradzikowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dermatolog nie gryzie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 20:28 nie mam tradziku!! czasem mi cos wyskoczy!! mam zaskorniaki!! u dermatologow bylam niestety nic mi nie pomogli! stosowala brevoxyl benzacne i lysanel active tylko podraznialy skore!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Re: Dermatolog nie gryzie!! IP: 217.97.169.* 14.10.05, 20:30 Ja też mam własnie tylko wagry. Stosowałam rózne rzeczy. Ale mam zamiar jeszcze spróbować mikrodermabrazje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dermatolog nie gryzie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 20:35 ja sie boje takich zabiegow!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Re: Dermatolog nie gryzie!! IP: 217.97.169.* 14.10.05, 20:37 To zależy jaki robisz i kto to robi. Widziałam efekty u koleżanki i naprawde jest różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dermatolog nie gryzie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 20:41 ja jakos nie jestem przekonana co do takich zabiegow u kosmetyczek Odpowiedz Link Zgłoś
perelka81 Re: Dermatolog nie gryzie!! 14.10.05, 20:36 Mnie na zaskorniki pomagaja kremy z kwasami, ale o ile mi wiadomo nie powinno sie ich stosowac przy pekajacych naczynkach. Na poczatek warto sprobowac Effaclar'u z La Roche Posay, bo jest najslabszy. Oparty jest na wodzie termalnej wiec mozna stosowac go przy wrazliwej skorze. Najlepsze sa peelingi kwasami u dermatologa, ale nie dla naczynkowcow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dermatolog nie gryzie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 20:53 bardzo dziekuje za rady :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Dermatolog nie gryzie!! 14.10.05, 21:15 przy cerze naczynkowej można stosować kwasy PHA, np. kwas laktobionowy, kwas azelainowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mips Re: Dermatolog nie gryzie!! IP: 212.33.86.* 14.10.05, 22:56 Wiesz co, zaskórniaki to każdy chciałby mieć. Ty masz zakórniki, a to różnica. Zapytaj lekarza o Differin żel. Odpowiedz Link Zgłoś