23.06.13, 15:15
Stosowałyście kiedyś Sudocrem? Moja koleżanka smaruje nim dziecko i mówi, że rewelacyjnie niweluje zaczerwienienia i odparzenia. Macie podobne doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • 0mirka2 Re: Sudocrem 23.06.13, 17:52
      Moja córka używała Sudocremu, gdy wnuczek był niemowlakiem. A i później nieraz się przydawał. Jest wydajny i naprawdę dobry. smile
    • murwa.kac Re: Sudocrem 23.06.13, 18:55
      majgorzy badziew jaki moze byc.
      szpachluje pupe dziecka, skora nie ma jak oddychac.

poza tym po co ladowac tyle chemii jak skora jest zdrowa i nie ma odparzen ani zaczerwien? zapobiegawczo? to jak branie antybiotykow na wszelki wypadek, bo a noz bedziesz chora. armata na wrobla.

na zaczerwienienia o wiele lepiej sie sprawdzi prosty sklad - linomag czy alantan. skora oddycha, szybciej do siebie dochodzi i nie ma calej tablicy mendelejewa dziecko na tylku.
      • malgosiek2 Re: Sudocrem 23.06.13, 22:24
        Ja dla mnie również przereklamowany i do kitu.
        Zbyt dużo tlenku cynku, który wysusza za bardzo skórę i dość często zaostrza jeszcze odparzenia na pośladkach.
    • lidek0 Re: Sudocrem 26.06.13, 20:25
      Mąka ziemniaczana spokojnie go zastąpi.
      • igaed Re: Sudocrem 27.06.13, 13:36
        z tego,co wiem,to sudokrem jak juz cos sie dzieje,jakies ranki czy cos,a poki nic nie ma, to smarowac pupke bepanthenem -mascia,lub po prostu linomagiem
    • mruwa9 Re: Sudocrem 28.06.13, 01:55
      a ja uwiebiam sudocrem.
      Ale w bardzo malych ilosciach, aplikowany w strategicznych, podatnych na odparzenia miejscach ( pachwiny, posladki, itd). Na pewno nie nadaje sie do stosowania na cala powierzchnie skory,ani w nadmiarze, natomiast jest niezastapiony, jesli chodzi o leczenie i profilaktyke odparzen (nie zawsze samo wietrzenie i suszenie wystarczy).
      Przetestowalam, w czasach niemowlectwa moich dzieci, przerozne preparaty, od tormentiolu, przez krem bambino, masci robione na recepte, do maki ziemniaczanej wlacznie, sudocrem nie ma sobie rownych w zwalczaniu odparzen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka