Dodaj do ulubionych

jaką farbe polecacie(blond)???/

22.10.05, 15:59
Prosze poradzcie mi dobra farbe blond,chce pofarbować ciemne włosy(brąz)na
ciemny blond,coś jak Joanna Brodzik(mój naturalny kolor włosów jest taki jak
jej naturalny)
Obserwuj wątek
    • mati711 Re: jaką farbe polecacie(blond)???/ 22.10.05, 17:36
      Witaj, niestety Joanna Brodzik jest z natury brunetka wiec jej wloski na pewno
      sa zekoloryzowane a dopiero pozniej na to ma polozona farbe jasny blond i nie
      jest to ta farba ktora reklamuje poniewaz ta farba garniera nigdy by nie
      rozjasnila tak ciemnych wlosow, natomiast co do twojej osoby to musisz bardziej
      precyzyjnie okresloc swoj naturalny kolor czy jest on ciemny blond czy raczej
      braz bo to wielka roznica w kolorach, generalnie jesli jestes z natury ciemna
      blondynka to mozna uzyc ktoregos z odcieni rozjasniajacych np fary preference
      loreal 01 lub excellence creme 01 a jezeli twoja naturalna baza\jest
      ciemniejsza to efekt moze byc nieprzewidywalny poniewaz farby rozjasniajace sa
      za slabe i trzeba wlosy silniej rozjasnic efekt moze byc nieprzewidywalny
      polecam dobrego fryzjera.Jeszcze jedna sprawa Joanna Brodzik ma odcien jasnego
      blondu a ty chcesz ten sam efekt a mozwisz o ciemnym blondzie okresl
      konkretniej o jaki kolorek ci chodzi i okresl konkretnie twoja baze naturalna.
      • bieta0 Re: jaką farbe polecacie(blond)???/ 22.10.05, 19:21
        Przepraszam za chaos ale pisałam w pospiechu.Mój naturalny kolor to ciemny
        brąz,chciałabym go zmienic na jasny blond.Pozdrawiam
        • mati711 Re: jaką farbe polecacie(blond)???/ 24.10.05, 15:03
          Witaj,niestety tak ciemne wlosy musza byc uprzednio zdekoloryzowane lub inaczej
          mowiac wstepnia rozjasnione, pozniej dopiero nakladamy farbe w wybranym
          odcieniu blond, polecam dobrego fryzjera mozesz to bezpiecznie zrobic np w
          salonach pracujacych na marce loreal professionnel i zrobic dekoloryzacje
          platinium np. platinium bez amoniaku jesli twoje wlosy latwo sie rozjasnia tzn.
          fryzjer powinien wykonac probe na jednym pasemku albo platinium z amoniakiem
          platinium jest srodkiem bardzo bezpiecznym poniewaz jako jedyny na rynku
          rozjasniacz jest w formie pasty na wosku pszczelim technologia ta nie wysusza i
          nie niszczy tak bardzo wlokna wlosa, a pozniej mozesz wykonac na to koloryzacje
          kremem tonujacym np.diacolorem w odcieniu orzechowego blondu lub innego przez
          ciebie wybranego blondu.zdecydowanie odradzam tak ciemne wlosy rozjasniac w
          domu poniewaz efekt moze byc oplakany w skutkach,zniszczone wlosyi dziwaczny
          kolor na glowie,niestety tak to jest z blondami na ciemnych wlosach ze troszke
          trzeba sie pomeczyc,ja natomiast zaproponowalbym ci balejaz w odciemniu
          orzechowego blondu zreszta fryzjer ci doradzi sam dodam ze jestem fryzjerem
          wiec posluchaj mojej rady,serdecznie pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka