bieta0 22.10.05, 15:59 Prosze poradzcie mi dobra farbe blond,chce pofarbować ciemne włosy(brąz)na ciemny blond,coś jak Joanna Brodzik(mój naturalny kolor włosów jest taki jak jej naturalny) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mati711 Re: jaką farbe polecacie(blond)???/ 22.10.05, 17:36 Witaj, niestety Joanna Brodzik jest z natury brunetka wiec jej wloski na pewno sa zekoloryzowane a dopiero pozniej na to ma polozona farbe jasny blond i nie jest to ta farba ktora reklamuje poniewaz ta farba garniera nigdy by nie rozjasnila tak ciemnych wlosow, natomiast co do twojej osoby to musisz bardziej precyzyjnie okresloc swoj naturalny kolor czy jest on ciemny blond czy raczej braz bo to wielka roznica w kolorach, generalnie jesli jestes z natury ciemna blondynka to mozna uzyc ktoregos z odcieni rozjasniajacych np fary preference loreal 01 lub excellence creme 01 a jezeli twoja naturalna baza\jest ciemniejsza to efekt moze byc nieprzewidywalny poniewaz farby rozjasniajace sa za slabe i trzeba wlosy silniej rozjasnic efekt moze byc nieprzewidywalny polecam dobrego fryzjera.Jeszcze jedna sprawa Joanna Brodzik ma odcien jasnego blondu a ty chcesz ten sam efekt a mozwisz o ciemnym blondzie okresl konkretniej o jaki kolorek ci chodzi i okresl konkretnie twoja baze naturalna. Odpowiedz Link Zgłoś
bieta0 Re: jaką farbe polecacie(blond)???/ 22.10.05, 19:21 Przepraszam za chaos ale pisałam w pospiechu.Mój naturalny kolor to ciemny brąz,chciałabym go zmienic na jasny blond.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mati711 Re: jaką farbe polecacie(blond)???/ 24.10.05, 15:03 Witaj,niestety tak ciemne wlosy musza byc uprzednio zdekoloryzowane lub inaczej mowiac wstepnia rozjasnione, pozniej dopiero nakladamy farbe w wybranym odcieniu blond, polecam dobrego fryzjera mozesz to bezpiecznie zrobic np w salonach pracujacych na marce loreal professionnel i zrobic dekoloryzacje platinium np. platinium bez amoniaku jesli twoje wlosy latwo sie rozjasnia tzn. fryzjer powinien wykonac probe na jednym pasemku albo platinium z amoniakiem platinium jest srodkiem bardzo bezpiecznym poniewaz jako jedyny na rynku rozjasniacz jest w formie pasty na wosku pszczelim technologia ta nie wysusza i nie niszczy tak bardzo wlokna wlosa, a pozniej mozesz wykonac na to koloryzacje kremem tonujacym np.diacolorem w odcieniu orzechowego blondu lub innego przez ciebie wybranego blondu.zdecydowanie odradzam tak ciemne wlosy rozjasniac w domu poniewaz efekt moze byc oplakany w skutkach,zniszczone wlosyi dziwaczny kolor na glowie,niestety tak to jest z blondami na ciemnych wlosach ze troszke trzeba sie pomeczyc,ja natomiast zaproponowalbym ci balejaz w odciemniu orzechowego blondu zreszta fryzjer ci doradzi sam dodam ze jestem fryzjerem wiec posluchaj mojej rady,serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś