Dodaj do ulubionych

co ja zrobiłam:( !!

IP: *.menos.org / 83.238.176.* 25.10.05, 18:16
Witam serdecznie!
Oto mój problem: Nie podobały mi się moje małe(podkreślam małe) włoski na
brzuszku,więc jakiś czas temu postanowiłam je sobie usunąć.Zrobiłam to tak
jak robie to na nogach,wydepilowałam kremem.Odrosły i były czarne,wyglądało
to okropnie więc znowu je usunełam.I teraz musze to robić caly czas tylko ze
czasem włoski wchodza pod skóre,robią się podrażnienia,chrostki.Jakich kremów
uzywać.jaką depilacje zastosować żeby włoski tak szybko nie odtrastały?Czy
ktoraś z was tez byla tak genialna jak ja i teraz cierpi?
Pozdro:*
Obserwuj wątek
    • dariaaa1 Re: co ja zrobiłam:( !! 25.10.05, 18:21
      depiluję sobie włoski na brzuchu ale mam ich tam raptem ze dwa na krzyż i po
      rozpoczęciu depilacji nie zauwazyłam aby zaczęły mocniej rosnąć..
      Udaj się do kosmetyczki(sprawdzonej ! bo ja ostatnio polazłam z lenistwa tam
      gdzie blisko i skończyło się tym,że baba zerwała mi włosy spod pachy wraz ze
      skórą :/ )
      i poproś o wydepilowanie brzucha( to jest standarodwa usługa i w dodatku
      tania),a potem popros o ampułkę przeciwko wrastaniu sie włosków.

• Gość: bleeeee Re: co ja zrobiłam:( !! IP: *.menos.org / 83.238.176.* 25.10.05, 18:24
        tylko,że ja im częściej wyrywam tym wiecej włosk ów się pojawia,są coraz
        ciemniejsze i grubsze.Znacie jakieś preparaty ktore by osłabiły włos?
        A jak nie pomoze to udam sie do kosmetyczki tak jak mi radzisz :)
        • Gość: f_emmefatale Re: co ja zrobiłam:( !! IP: 83.168.96.* 25.10.05, 18:37
          Wpadl mi do glowy jeszcze jeden pomysl...ja w prawdzie nie mam w jakikolwiek
          sposob widocznych wlosow na brzuszku,ale za to zauwazam te nad warga..i myslalam
          o tym by je rozjasnic..moze Ty tez sprobuj. Sa specjalne preparaty do tego typu
          zabiegow i mozesz to wykonac sama w domu. Wiem,ze Sally Hansen ma preparat do
          wąsika. Jesli to wyprobujesz i okaze sie skuteczny to napisz prosze mi maila
          f_emmefatale@o2.pl, ja natomiast narazie pomecze sie jeszcze z peseta,bo nie mam
          zamiaru tego golic,by potem nie ponosic takich konsekwencji jakie Ty biedna
          ponosisz. Pozdrawiam cieplo i POWODZENIA!
    • Gość: f_emmefatale Re: co ja zrobiłam:( !! IP: 83.168.96.* 25.10.05, 18:33
      Ja nie bylam taka genialna,ale jak depitowalam sobie nogi woskiem w plastrach,
      to czytalam kiedys,ze aby sie nie wrastaly nalezy robic peeling pozniej. Nie
      wiem czy ta metoda jest skuteczna,bo po paru razach zrezygnowalam z depilacji
      woskiem.
      • Gość: ania Re: co ja zrobiłam:( !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 18:42
        ja też ząluje bo kiedys mialam biale i male i obciełam nożyczkami i zaczeły mi
        od tego czasu rosnac naprawde czarne i duzo pod pępkiem i nie wiem co teraz
        robić..prosze peleccie mi jakis rozjasniacz na to tani słyszalam ze woda
        utleniona 12 % już rozjasnia i osłabia ale gdzie ją mozna kupic (jest tylko u
        fryzjera chyba)niewiem!prosze pomózcie ...
        • Gość: bleeee Re: co ja zrobiłam:( !! IP: *.menos.org / 83.238.176.* 25.10.05, 18:44
          Ja też słyszałam o utleniaczu.Byc może rozjaśni i osłabi włoski( mam taka
          nadzieje) tylko właśnie to jest to,gdzie go kupić? A nie przypadkiem w aptece ?
          Jak tak to po ile może być?
          Pozdro:*
          • Gość: Ania Krostki, nie "chrostki". n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 18:54
    • Gość: mari Re: co ja zrobiłam:( !! IP: *.MAN.atcom.net.pl 25.10.05, 19:08
      spróbuj depilację laserem, drogie ale skuteczne. Zabieg może trzeba powtórzyć w
      zależności od owłosienia, ale czasami już po 1 zabiegu widać zadawalające
      efekty. Nie załamuj się da się to usunąć, a do już wczesną wiosną możesz biegać
      z odkrytym pępkiem... :)
      • Gość: bleeee Re: co ja zrobiłam:( !! IP: *.menos.org / 83.238.176.* 25.10.05, 19:20
        Tylko narazie nie mam funduszy na taki zabieg :( i musze się ratować inny
        środkami
        • pump_it_up Re: co ja zrobiłam:( !! 25.10.05, 19:24
          ja kiedys sobie ogolilam rece w podstawowce... i wyrosly gestsze i dluzsze
          wloski... potem usunelam drugi raz, trzeci itd... mam nauczke i teraz musze
          usuwac zbedne owlosienie z rak, chociaz wolalabym tego nie robic:(
          • Gość: bleeeee Re: co ja zrobiłam:( !! IP: *.menos.org / 83.238.176.* 25.10.05, 19:27
            o kurde na rękach nawet nie mysle probować.Brzuch jako tako moge zakryć na 3
            pory roku ( gorzej w lato), ale ręce:( A w jaki sposób je depilujesz?
            Woskiem,może pasta cukrową?albo kremem?
            • Gość: weana Re: co ja zrobiłam:( !! IP: *.devs.futuro.pl 25.10.05, 21:15
              Na rozjasnianie włosków polecam wodę utlenioną w tabletkach. Trzeba tylko
              wrzucić do wody wiecej tabletek by uzyskaćź bardziej stężony roztwór niz woda
              utleniona gotowa w buteleczce. Mozna to kupic bez recepty. Tak sobie kiedyś
              rozjaśniałam włosy na głowie ;-))
    • Gość: kalina Re: co ja zrobiłam:( !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 22:07
      Dziewczyny ja kiedy ogolilam wlosy na rekach, i co nic!!! zero grubszych
      odrastajacych wlosow, odrosly bez zmian! na rekach wyprobowalam tez wosk, i
      depilator. Zazwyczaj testuje na lewej rece i jakos nie widze nawet minimalnej
      roznicy miedzy owlosieniem prawej a lewej reki! robilam to dosc czesto ale wlosy
      sa bez zmian
    • bzzzk Re: co ja zrobiłam:( !! 25.10.05, 22:18
      brzuch depiluję od dawna, zawsze woskiem i nie zauważyłam, żeby włosy zrobiły
      się grubsze czy ciemniejsze, więc myślę, że powinnaś je trochę powyrywać, żeby
      osłabić. jak nie masz wprawy, to zrób to u kosmetyczki. no, a jeśli nie zdążyły
      się zrobić mocne i sztywne, a jedynie ściemniały, to faktycznie wypróbuj
      preparaty rozjaśniajace (ponoć Sally Hansen jest dobry)
      pzdr.
      • Gość: bleee Re: co ja zrobiłam:( !! IP: *.menos.org / 83.238.176.* 26.10.05, 18:02
        zazdroszcze Ci,ponieważ włosy nie zmieniły Tobie koloru na ciemniejszy ani nie
        zrobiły się grubsze.U mnie widać kolosalną różnice.Są ciemne,grube i kompletnie
        nie wiem co robić dalej.Wygląda to okropnie.Jak potem rozebrać się przy
        facecie.Brrrrr nawet nie myśle :/
        • Gość: Zoi Re: co ja zrobiłam:( !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 19:13
          Rozjaśnianie nic nie da. Próbowałam i dosłownie na drugi dzień pojawił sie
          czarny milimetrowy odrost.
        • bzzzk Re: co ja zrobiłam:( !! 26.10.05, 21:35
          ale Ty depilowałaś kremem, czyli nie usuwałaś ich z cebulkami i dlatego się
          wzmocniły. ja mam duże problemy z owłosieniem (mam zaburzenia hormonalne) i
          dlatego nie golę ani nie usuwam kremem, bo wtedy rzeczywiście dzieje się tak,
          jak u Ciebie. kiedyś z lenistwa ogoliłam ręce, bo nie chciało mi się babrać z
          woskiem, no i koszmar- zaraz odrósł kłujący, czarny "jeżyk"...
          pzdr.
          • Gość: bleee Re: co ja zrobiłam:( !! IP: *.menos.org / 83.238.176.* 27.10.05, 15:11
            A ile moze kosztować depilacja laserem okolic brzucha?a właściwie nie okolic
            tylko całego brzucha.Zapewne drogie,ale może się poświęce :)
            Pozdro*

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka