Dodaj do ulubionych

ochrona przed słońcem - cera tłusta

IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 16.10.02, 10:59
Witam. Chciałabym kupić dobry krem chroniący przed promieniami UVB jak i
przed UVA. Chodzi mi o coś w miarę lekkiego gdyż mam cerę tłustą. Zastanawiam
się nad zakupem następujących produktów: Vichy - żel odświeżający SPF15/UVA6,
Avene - gel-creme oil free 20UVB/20UVA, LRP - Hydraphase XL SPF15/IPD40, LRP -
Anthelios W SPF30/IPD24. Chciałabym się dowiedzieć, który z tych kremów nie
zostawia tłustego filmu na twarzy. Co polecacie?. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • zabina Re: ochrona przed słońcem - cera tłusta 16.10.02, 11:07
      ja mam cere mieszana i chyba tenb sam wiek-25
      w tym roku odkrylam rewelacje jak dla mnie- lancome krem lekko opalajacy z
      filtrem 30 SPF...wersja medium.
      twarz naprawde wygladala super!!!
    • basia_kwiat Re: ochrona przed słońcem - cera tłusta 16.10.02, 16:12
      Gość portalu: Madziulka25 napisał(a):

> Witam. Chciałabym kupić dobry krem chroniący przed promieniami UVB jak i
      > przed UVA. Chodzi mi o coś w miarę lekkiego gdyż mam cerę tłustą.
      Zastanawiam
      > się nad zakupem następujących produktów: Vichy - żel odświeżający
      SPF15/UVA6,
      > Avene - gel-creme oil free 20UVB/20UVA, LRP - Hydraphase XL SPF15/IPD40,
      LRP -
      > Anthelios W SPF30/IPD24. Chciałabym się dowiedzieć, który z tych kremów nie
      > zostawia tłustego filmu na twarzy. Co polecacie?. Pozdrawiam.

wszystkie trzy oprocz Hydraphase XL sa lekkie. Hydraphase XL jest troche
      gestszy i w przypadku cery tlustej nadaje sie w okresie zimowym, na lato moze
      byc za ciezki.
      Sama uzywam Anthelios W SPF 30, bardzo polecam, lekki nie pozostawia zadnej
      warstwy, wystarczy przyproszyc cere pudrem i jest matowa. U mnie sprawdzil sie
      nawet w okresie upalow.
      • basia_kwiat Re: ochrona przed słońcem - cera tłusta 16.10.02, 16:17
        Opinie osob z tlusta cera na temat zelu Avene takze sa
        bardzo dobre, na pewno nie zostawia tlustego filmu.
      • Gość: Bea Re: ochrona przed słońcem - cera tłusta IP: proxy / 213.25.164.* 18.10.02, 09:56

> Sama uzywam Anthelios W SPF 30, bardzo polecam, lekki nie pozostawia zadnej
        > warstwy, wystarczy przyproszyc cere pudrem i jest matowa. U mnie sprawdzil
        sie
        > nawet w okresie upalow.

A u mnie właśnie Anthelios W SPF 30 zostawiał tłustą warstwę:(
        Mam cerę mieszaną ...chociaż w wakacje bardziej tłustawą
        i świeciłam się po tym kremie strasznie:(

• Gość: Madziulka25 Re: ochrona przed słońcem - cera tłusta IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 16.10.02, 18:12
      Dziękuję za pomoc :-). A co sądzicie o Visibly Refined - Neutrogeny? Lepi się,
      zostawia tłustą powłokę? Krem powinien mieć taką konsystencję, żeby się dało na
      niego podkład położyć, żeby mi się na kremie nie ślizgał i nie wałkował i
      dobrze nawilżał, dlatego szukam takiego specyfiku, który się dobrze wchłania i
      nie lepi. Aha i żeby w miarę ładnie pachniał :-) (ale mam wymagania;-)). Jeżeli
      jeszcze ktoś używał, któregoś z wymienionych produktów to proszę o opinie.
    • basia_kwiat Re: ochrona przed słońcem - cera tłusta 16.10.02, 18:23
      anthelios W jest bezzapachowy.
      Sprobuj skorzystac z wyszukiwarki na temat kremu Visibly Refined byla juz mowa
      na tym forum, na stronie www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?
      tsid=1&cmd=details&itemid=1521 znajdziesz tez kilka opinii na temat tego kremu.
      • Gość: Madziulka25 Re: do Basi IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 16.10.02, 18:47
        Basiu strona z takim adresem, nie chce mi się otworzyć :-( "ktoś" się pyta czy
        nie kombinuję czegoś z przeglądarką, pewnie "zło" ;-).
        • basia_kwiat Re: do Basi 16.10.02, 18:50
          to w takim razie idz bezposrednio na wizaz wejdz do kosmetyku wszechczasow i
          wpisz w wyszukiwarce slowo neutrogena wyjdzie ci kilka preparatow a miedzy
          nimi poszukiwany krem visibly Refined SPF 15
    • Gość: Madziulka25 Re: ochrona przed słońcem - cera tłusta IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 09:41
      Polska rzeczywistość: byłam w trzech aptekach, w dwóch panie sprzedawczynie
      oświadczyły, że nie mają próbek, w trzeciej dostałam kremik z Avene z tym, że
      nie taki jaki chciałam czyli gel-creme 20B-20A oil-free ale 60B-60A, więc dalej
      nie wiem co kupić :-(. Forumowiczki, które przetestowały na sobie proszę w
      dalszym ciągu o radę :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka