Gość: lenka IP: *.chello.pl 18.10.02, 19:02 Może znacie jakiś sposób, żeby go uratować.Zrobił się numer mniejszy. DAłam mu chyba za ciepłą wodę. Zwykle piorę w chłodnej ta była ciepła.Pomóżcie! To moje ukochane swetrzysko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anexxa Re: RATUNKU!!! sfilcowałam sweter 18.10.02, 19:05 cudow nie ma. pociesz sie - bedzie cieplejszy. a male sweterki sa w modzie (chyba, ze to byl xs). xx. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotkaw Re: RATUNKU!!! sfilcowałam sweter 18.10.02, 22:06 Czesc, Kiedys czytalam ze trzeba namoczyc w mleku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
damona Re: RATUNKU!!! sfilcowałam sweter 18.10.02, 22:15 przeczytalam gdzies, ze trzeba wymoczyc taki sweter w Ludwiku, potem schowac do zamrazalnika i jak sie zamrozi to rozciagac. ten sposob troche brzmi dziwnie, co prawda mam jeden ulubiony sfilcowany kilkakrotnie sweterek (do anexxy: niestety ostatnim razem wyszedl rozmiar xs:-) ale jeszcze tego nie probowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: RATUNKU!!! sfilcowałam sweter IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 23:18 Ja słyszałam o moczeniu w wodzie po gotowanej fasoli (jasiu, a może nie...). Szczegółów nie znam. Powodzenia ala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: RATUNKU!!! sfilcowałam sweter IP: *.chello.pl 21.10.02, 12:59 Gość portalu: lenka napisał(a): > Może znacie jakiś sposób, żeby go uratować.Zrobił się numer mniejszy. DAłam > mu chyba za ciepłą wodę. Zwykle piorę w chłodnej ta była ciepła.Pomóżcie! To > moje ukochane swetrzysko. Odpowiedz Link Zgłoś
penelope_75 Re: RATUNKU!!! sfilcowałam sweter 21.10.02, 13:15 Ojojoj! to już po sweterku.. Ja w tej dziedzinie jestem specjalistką. Ponieważ nie znoszę ręcznego prania ciuchów to większość moich sweterków nadaje się dla mojej sześcioletniej chrześnicy ( ale ich nie nosi bo to nie jej styl :) ) Może warto wypróbować wasze rady! POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
znak_yrden Re: RATUNKU!!! sfilcowałam sweter 21.10.02, 19:57 a mi dziecko wrzuciło do prania husteczki higieniczne ... wyobrażacie sobie jak wyglądaja moje CZARNE ubrania dziś ? chyba będzie małe lanie na kolanie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: RATUNKU!!! sfilcowałam sweter IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 21.10.02, 20:02 penelope_75 napisała: > Ojojoj! > to już po sweterku.. > Ja w tej dziedzinie jestem specjalistką. Ponieważ nie znoszę ręcznego prania > ciuchów to większość moich sweterków nadaje się dla mojej sześcioletniej > chrześnicy ( ale ich nie nosi bo to nie jej styl :) ) He he,miałam to samo:) Nienawidzę prać ręcznie i wszystkie sweterki mi się filcowały. Aż nadszedł moment kiedy sfilcowałam mój ukochany ciepły biały golf z przecudnej miękkiej wełny i wtedy powiedziałam sobie dość;-) Kupiłam suuuuper pralkę w której jest extra program na ręczne pranie, z minimalnym wirowaniem i od tamtej pory ani jednej rzeczy nie prałam ręcznie a wszystkie sweterki są jak nowe:-) Odpowiedz Link Zgłoś