Dodaj do ulubionych

RATUNKU!!! sfilcowałam sweter

IP: *.chello.pl 18.10.02, 19:02
Może znacie jakiś sposób, żeby go uratować.Zrobił się numer mniejszy. DAłam
mu chyba za ciepłą wodę. Zwykle piorę w chłodnej ta była ciepła.Pomóżcie! To
moje ukochane swetrzysko.
Obserwuj wątek
    • anexxa Re: RATUNKU!!! sfilcowałam sweter 18.10.02, 19:05
      cudow nie ma. pociesz sie - bedzie cieplejszy. a male
      sweterki sa w modzie (chyba, ze to byl xs).

xx.
      • dorotkaw Re: RATUNKU!!! sfilcowałam sweter 18.10.02, 22:06
        Czesc,

Kiedys czytalam ze trzeba namoczyc w mleku.

Pozdrawiam
        • damona Re: RATUNKU!!! sfilcowałam sweter 18.10.02, 22:15
          przeczytalam gdzies, ze trzeba wymoczyc taki sweter w Ludwiku, potem schowac do
          zamrazalnika i jak sie zamrozi to rozciagac.

ten sposob troche brzmi dziwnie, co prawda mam jeden ulubiony sfilcowany
          kilkakrotnie sweterek (do anexxy: niestety ostatnim razem wyszedl rozmiar xs:-)
          ale jeszcze tego nie probowalam.
          • Gość: ala Re: RATUNKU!!! sfilcowałam sweter IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 23:18
            Ja słyszałam o moczeniu w wodzie po gotowanej fasoli (jasiu, a może nie...).
            Szczegółów nie znam.
            Powodzenia
            ala
    • Gość: Ada Re: RATUNKU!!! sfilcowałam sweter IP: *.chello.pl 21.10.02, 12:59
      Gość portalu: lenka napisał(a):

> Może znacie jakiś sposób, żeby go uratować.Zrobił się numer mniejszy. DAłam
      > mu chyba za ciepłą wodę. Zwykle piorę w chłodnej ta była ciepła.Pomóżcie! To
      > moje ukochane swetrzysko.
      • penelope_75 Re: RATUNKU!!! sfilcowałam sweter 21.10.02, 13:15
        Ojojoj!
        to już po sweterku..
        Ja w tej dziedzinie jestem specjalistką. Ponieważ nie znoszę ręcznego prania
        ciuchów to większość moich sweterków nadaje się dla mojej sześcioletniej
        chrześnicy ( ale ich nie nosi bo to nie jej styl :) )
        Może warto wypróbować wasze rady!
        POzdrawiam
        • znak_yrden Re: RATUNKU!!! sfilcowałam sweter 21.10.02, 19:57
          a mi dziecko wrzuciło do prania husteczki higieniczne ... wyobrażacie sobie
          jak wyglądaja moje CZARNE ubrania dziś ? chyba będzie małe lanie na kolanie ;-)
        • Gość: agul Re: RATUNKU!!! sfilcowałam sweter IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 21.10.02, 20:02
          penelope_75 napisała:

> Ojojoj!
          > to już po sweterku..
          > Ja w tej dziedzinie jestem specjalistką. Ponieważ nie znoszę ręcznego prania
          > ciuchów to większość moich sweterków nadaje się dla mojej sześcioletniej
          > chrześnicy ( ale ich nie nosi bo to nie jej styl :) )

He he,miałam to samo:) Nienawidzę prać ręcznie i wszystkie sweterki mi się
          filcowały. Aż nadszedł moment kiedy sfilcowałam mój ukochany ciepły biały golf
          z przecudnej miękkiej wełny i wtedy powiedziałam sobie dość;-) Kupiłam suuuuper
          pralkę w której jest extra program na ręczne pranie, z minimalnym wirowaniem i
          od tamtej pory ani jednej rzeczy nie prałam ręcznie a wszystkie sweterki są jak
          nowe:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka