Dodaj do ulubionych

miękkie i łamliwe paznokcie

18.09.15, 12:31
Próbowałam już wszystkiego, ale żadne odżywki nie dają rady. Mam koszmarnie miękkie i łamliwe paznokcie. Jakie znacie sposoby na wzmocnienie ich?
Obserwuj wątek
    • orzeshek Re: miękkie i łamliwe paznokcie 29.09.15, 09:41
      Halo? Nikt nie pomoże? Nie wierzę, że nikt nie miał zniszczonych paznokci..
      • domikado Re: miękkie i łamliwe paznokcie 11.10.15, 13:35
        u mnie na łamanie się paznokci pomogła hybryda :) paznokieć pod nią jest utwardzony, nie narażony na złamania, ogólnie ma szansę spokojnie podrosnąć... hybrydę później rozpuszczasz, więc dobrze zdjęta nie niszczy paznokci, nie ingeruje tak w płytkę jak żele czy coś :) ja korzystam z lakierów hybrydowych neonail, które świetnie się trzymają, spokojnie 3 tygodnie mam ładne i utwardzone paznokcie, naewt jak się gdzieś uderzę to się nie łamią :) może spróbujesz?
        • redlen Re: miękkie i łamliwe paznokcie 20.10.16, 15:47
          Popieram. Moje paznokcie mozna zwijac w rurkę - sa takie miękkie. Próbowałam wszystkich odzywek i pomogła dopiero hybryda. Ale profesjonalnie zrobiona i oczywiście fachowo zdjęta.
          • milosniczka_zakupow Re: miękkie i łamliwe paznokcie 15.05.21, 10:16
            Dokładnie!
    • nejtaan Re: miękkie i łamliwe paznokcie 20.11.15, 19:01
      jak miałam problemy z paznokciami- były łamliwe i kruche, zdedydowałam się na kurację odżywką z OPI, kolorową.. od pierwszego dnia zauważyłam, że płytka jest twardsza.. nastepnego dnia ponownie nałożyłam nową warstwe - a trzeciego dnia zmyłam i nałozyłam nową.. paznokcie znacznie sie poprawiły.... a to, że odzywka jest w kolorze różu to sam plus, bo nie widać, że to odzywka, a lakier..
    • kalinamalina123 Re: miękkie i łamliwe paznokcie 27.11.15, 15:57
      ja używam odżywki 8 w 1 z eveline, taka mleczna z czerwonym krzyżem na opakowaniu, bardzo utwardza i wybiela płytkę paznokcia, ale jeśli masz również problem rozdwajania się paznokci to niezbyt pomaga. jeśli zaś chodzi jedynie o łamliwość to polecam ;)
    • tamari15 Re: miękkie i łamliwe paznokcie 07.12.15, 10:26
      A próbowałaś odżywki 8w1 z Eveline? Jak się jej użyje zgodnie z instrukcją, to naprawdę może zdziałać cuda. A jeśli nie chcesz już kombinować z odżywkami, to może zastanów się nad manicurem hybrydowym? :)
    • marta.czabala Re: miękkie i łamliwe paznokcie 09.12.15, 12:09
      Koniecznie spróbuj olejek kokosowy Efektimy. Działa cuda.
    • kommmentator Re: miękkie i łamliwe paznokcie 07.10.16, 08:59
      Jeżeli masz miękkie i łamliwe paznokcie polecam skorzystać z jakiegoś utwardzacza a wcześniej zacząć suplementacje witaminami. Polecam artykuł ze strony www.dlapaznokci.pl/
    • nikola20.02 Re: miękkie i łamliwe paznokcie 20.02.17, 12:49
      Proponuje suplementacje witamin oraz odzywke na paznokcie. ja mam bardzo oslabione po zabiegach u kosmetyczki, po hybrydzie. Pozostaje mi tylko malowanie pazurkow klasycznymi lakierami, wybralam lakiery od golden rose, poniewaz sa bardzo trwale, dobrze kryja, nie smuza oraz sa tanie. Jest ogromny wybor kolorow, wciaz sa wypuszczane nowe odcienie. W serii lakierow ice color, nowe odcienie sa oblednie piekne!
    • doris.wrc Re: miękkie i łamliwe paznokcie 21.02.17, 15:47
      A nie myślałaś o hybrydzie? Neonil ma fajną baze do utwardzania i przedłużania - Base Extra. Poczytaj o tym, bo fajny efekt daje.
      • zapasniczka4 Re: miękkie i łamliwe paznokcie 19.04.17, 10:27
        hybryda na miekkich i lamliwych paznokciach? Chcesz zeby kobieta je oslabila jeszcze bardziej?
    • justynanails Re: miękkie i łamliwe paznokcie 18.03.17, 21:44
      Witam wszystkich nazywam się Justyna mam 25 lat i uczę sie robić paznokcie od roku, chciałabym się zapytać co sadzicie o nich :)
      czy jest wogóle sens robic dalej :D z góry dzieki!
      www.instagram.com/nails_by_just
    • dankajon Re: miękkie i łamliwe paznokcie 25.04.17, 17:38
      Z mojego doświadczenia niestety wynika że mogę sobie kupować różne preparaty na wzmocnienie paznokci a i tak są słabe więc już się przestała fatygować i skupiam się na tym na co mam jako taki wpływ (depilacja,makijaż itd) a paznokcie już niestety chyba zawsze będę miała łamliwe i już
    • tramonia Re: miękkie i łamliwe paznokcie 25.07.17, 11:39
      ja uzywalam odzywki bez formaldehydu. ostatnio czytalam o domowej ozdywce z zelatyny, komentarze byly od zadowolonych dziewczyn. Moje byly w oplakanym stanie po zelach, powiedzialam sobie ze nigdy wiecej i zostaje przy zwyklych lakierach, z dobrym skladem. Glownie jest to golden rose, moja ulubiona seria to holographic nail color, pieknie mieniace sie paznokcie idealnie sie dopasowuja w letnie stylizacje.
    • lucyy3 Re: miękkie i łamliwe paznokcie 31.07.17, 19:53
      ja też zmagałam się z takimi problemami ale raz w miesiącu chodzę do kosmetyczki i utwardza mi paznokcie w żelu.
    • emma90 Re: miękkie i łamliwe paznokcie 11.08.17, 14:52
      Jak paznokcie są słabe to bez sensu jeszcze je obciążać żelem itp. Lepiej właśnie dać im odpocząć i stosować odżywkę. Ja swoje doprowadziłam do porządku niebieskim unglaxem, naprawdę dobry preparat. Tylko właśnie to wymaga czasu i regularności. Ale dla efektów warto odpuścić sobie chwilowo manicure ;)
    • weronika.slowik Re: miękkie i łamliwe paznokcie 11.09.17, 13:43
      Unglax jest dobry szczególnie przy połączeniu odżywki z kremem, nie tylko paznokcie się wzmocni, ale i stan skórek poprawi :)
    • majbianka Re: miękkie i łamliwe paznokcie 27.11.17, 13:16
      Hybryda na wzmocnienie paznokci to faktycznie niekoniecznie. Znaczy chwilowo wzmocni, jasne, ale nie jest to rozwiązanie problemu. Lepiej wybrać manicure tytanowy, wygląda bardzo estetycznie, a i właśnie odżywia płytkę. Osobiście mogę polecić produkty Revi :) Jedyny minus, to że jest to metoda raczej stosowana w salonach, a i to nie wszystkich.
    • girlnextdoor19 Re: miękkie i łamliwe paznokcie 28.07.19, 20:50
      Suplementacja od środka (witaminy, zdrowa dieta), a na paznokcie polecam Ci Semilac 10in1 - świetna odżywka, która mi bardzo pomogła poprawić jakość swoich paznokci!
      • mariuszowydom Re: miękkie i łamliwe paznokcie 07.08.19, 14:06
        tez uwazam, ze suplementacja daje naprawde wiele. odkad uzywam Multiwitaminy z Yango - Włosy, Skóra, Paznokcie to mam wzmocniona i gladka plytke paznokcia!
    • wiki3435 Re: miękkie i łamliwe paznokcie 18.09.19, 13:06
      Pure Collagen w kapsułkach od NOBLE MEDICA. Bardzo dobry produkt. Wzmocnią Twoje paznokcie, włosy, nawilżą skórę. W ich składzie jest kolagen z ryb morskich. Kapsułek w opakowaniu jest dużo, za co wielki plus. Wypróbuj a na pewno nie będziesz żałować :)
    • protokolantka Re: miękkie i łamliwe paznokcie 30.09.19, 15:42
      Próbowałaś czegoś w stylu regenerum do paznokci? niekiedy potrafi zdziałać cuda.
    • moezas Re: miękkie i łamliwe paznokcie 14.02.20, 13:11
      a jakiej odżywki używasz? Wypróbuj sobie taką z diamentami z Eveline, o tę rossmann.pl/Produkt/Odzywki-do-paznokci/Eveline-Cosmetics-Nail-Therapy-Professional-odzywka-utwardzajaca-z-diamentami-12-ml,286384,8650 Nie ma bata aby nie podziałała :)
      • tymianek451 Re: miękkie i łamliwe paznokcie 23.07.20, 14:41
        Moje pazurki poprawiły się dopiero po zastosowaniu serum Biotebal, które skutecznie wpłynęły na ich wygląd. Inwestycja jest naprawdę niewielka a może zmienić kondycję paznokci. Warto się przekonać do nowości.
    • kawazmleczkiem85 Re: miękkie i łamliwe paznokcie 17.08.22, 15:56
      total nail repair z bielendy sprawdzil mi sie najlepiej po zdjeciu zeli :)
      • tauzenka Re: miękkie i łamliwe paznokcie 21.08.22, 21:57
        i po jakim czasie bylas zadowolona z efektu?
        • czapkapilotka Re: miękkie i łamliwe paznokcie 25.08.22, 18:03
          ta odzywka jest boska juz po kilku dniach widac ze paznokcie sa wzmocnione. jedyny jej problem to ze nie jest dostepna wszedzie w sklepach, warto zamowic ja na necie np na notino

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka