Dodaj do ulubionych

Te nieszczęsne pięty !

21.10.02, 10:15
Dziewczyny,
co zrobić, żeby pięty były gładkie ? Pytanie niby banalne, ale ja mam
problem. Już niemal codziennie używam pumeksu, potem balsamu, a na drugi
dzień znów mam suche, białe popękane pięty.
Czy jest jakiś sposób, sprawdzone kosmetyki na ten uciążliwy problem ?

Proszę o Wasze rady,
givenchy
Obserwuj wątek
    • dundee_girl Re: Te nieszczęsne pięty ! 21.10.02, 10:42
      Givenchy, mozesz podac mi email do siebie albo napisac do mnie na gazetowy?

Chodzi mi o prywate nie piety:-)

Pozdrawiam
      • givenchy Re: Te nieszczęsne pięty ! 21.10.02, 11:29
        dundee_girl napisała:

> Givenchy, mozesz podac mi email do siebie albo napisac do mnie na gazetowy?
        >
        > Chodzi mi o prywate nie piety:-)
        >
        >
        > Pozdrawiam

ok, proszę:
        givenchy@gazeta.pl
        • dundee_girl Sprawdz poczte, n/t 21.10.02, 11:37
        • Gość: Aga Re: Te nieszczęsne pięty ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.02, 15:08
          Świetny jest krem Dernilan (Herbapol ok, 5 zł w aptekach). Ja zużywam już 3
          opakowanie i efekty są rewelacyjne. Mięciutka skóra, gładka i nie łuszcząca.
          Krem stosuje 1 x dziennie tylko na noc, wsmarowując go w stopy.regularnie
          stosowany zmiękcza skóre i złuszcza zrogowaciały naskórek.Polecam
    • madzikm Re: Te nieszczęsne pięty ! 21.10.02, 10:57
      Firma Alessandro ma taki specjalny krem, ponoć
      rewelacyjny, z serii Pedix właśnie na spękane pięty.
      Jeszcze go nie próbowałam, ale namówiona przez moją
      kosmetyczkę, kupiłam go sobie w weekend i po
      przetestowaniu dam znać o rezultatach. Ten kremik ma też
      zmiękczać stwardniały naskórek, nawilżać i działać
      antygrzybicznie. Czyli takie all-in-one ;-)
      Do tej pory używałam nawilżającego kremu Sholla, ale nie
      widzialam u siebie jakiś spektakularnych efektów. Dopiero
      w połączeniu z Xerial 50 (ten kremik też bardzo polecam)
      i oczywiście z regularnym używaniem tarki do stóp,
      zaczęłam sobie powoli radzić ze stwardniałym naskórkiem.

• Gość: shisha Re: Te nieszczęsne pięty ! IP: 62.233.242.* 21.10.02, 11:04
      Ja lubię nałożyć sobie na stopy dużo kremu (najlepiej witaminowy z wit.A, lub
      inny do stóp), wieczorem, na to skarpetki cienie bawełniane, na to wełniane, i
      do łóżeczka:)

Ale jeśli co dzień Ci odrasta skóra, to nie wiem, na ile to pomoże.

Może poszukać przyczyny w noszonych skarpetach i obuwiu?
      Może używasz antyperspirantu do stóp?
      Może za mocno pumeksujesz pięty?
      Może powinnaś sprawdzić, czy w jedzeniu nie brakuje witaminek, zwłaszcza A?
      Może za bardzo się ostatnio odchudzałaś, albo masz "wiecznie zimne stopy"?

pozdrawiam:)
    • Gość: Basieńka Re: Te nieszczęsne pięty ! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.10.02, 11:26
      Kiedyś przesuszyłam sobie skórę na piętach, do tego stopnia, że pękała - aż do
      bólu!!! (Buuu, ale bolało :((( ) Bardzo szybko postawiło mnie na "stopy" :)
      moczenie nóg w siemieniu lnianym. Zagotowywałam kilka łyżek siemienia z wodą w
      garnku. Gdy zrobiła się galaretka, wlewałam do miski, dolewałam trochę wody
      (ale tak, żeby nadal było dość gęste) i moczyłam nogi przez kilka minut. Potem
      kremik, dobry jest Dermosan, skarpetki bawełniane - podobnie jak shishi :) - i
      lulu spać. Pięty szybciutko się zagoiły, wystarczy 2-3 dni takiej kuracji, ja
      profilaktycznie moczyłam nogi w siemieniu przez ok. tydzień. Skóra była potem
      mięciutka i gładziutka. Od tego czasu wystarczy, że regularnie smaruję pięty
      kremem.
      Podobnie ratowałam przesuszone ręce - działa !!!
      Aha, i wbrew pozorom to wcale nie jest takie pracochłonne, a warto spróbować.

Pozdrawiam :)
    • givenchy Re: Te nieszczęsne pięty ! 21.10.02, 11:31
      Bardzo, bardzo dziękuję za wszystkie porady !
      • znak_yrden Re: Te nieszczęsne pięty ! 27.10.02, 10:53
        dobry jest także krem z Scholla - Intensiv Moisturizing, w sporem zółtawej
        tubie. Po pracy na działce traktowałam nim nawet dłonie - i rzeczywiście ,
        daje spektakularne efekty zmiękczenia - nawet w przypadku odcisków.
        • kotmanka Re: Te nieszczęsne pięty ! 27.10.02, 11:22
          znakomity krem dernilan z kwasem salicylowym z apteki - pare zlotych
          • kasiulek Re: Te nieszczęsne pięty ! 27.10.02, 11:44
            A ja polecam na bardzo suche stopy krem lawendowy YR w fioletowej tubce -
            naprawde zmiekcza!
    • bambi_ pięty 27.10.02, 20:24
      Ja moge polecić peelingujacy krem do stóp Avonu.
      Jeśli stopy są bardzo, bardzo szorstkie, to zrób tak: najpierw uzyj takiej
      specjalnej metalowej tarki, potem zwykłego pumeksu, żeby wygładzić, bo po tej
      metalowej tarce skórka sie może zrobić bardzo szorstka, a na koniec wmasuj krem.
      Powinno pomóc, chyba, ze masz skórę jak u słonia:))
      • bambi_ Re: pięty 27.10.02, 20:27
        Jezsssu, jak ja to nie po polsku napisałam:(( Wybaczcie, już zasypiam nad
        klawiaturą...
        Ale chyba sens jest mniej wiecej czytelny??
    • Gość: Roman [...] IP: *.proxy.aol.com 28.10.02, 01:29
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • hokusai Re: Te nieszczęsne pięty ! 28.10.02, 10:25
      Moj sposob - dobrze wymocz piety, wypumeksuj (lub zetrzyj inna "tarka"), lub
      pojdz do pedikiurzystki, ktora doprowadzi ci stopy i piety do porzadku. A przed
      spaniem zrob tak: podgrzej leciutko oliwe z oliwek i nasmaruj ciepla stopy.
      Zapakuj je w woreczki plastikowe i naciagnij na te pakunki grube skarpety i do
      lozka spac. Rano bedziesz miala mieciutkie piekne stopy. Ostrzegam w nocy mozna
      zwariowac z goraca w tych woreczkach i skarpetkach, ale warto sie przemeczyc.
      POwodzenia
    • bambi_ Re: Te nieszczęsne pięty ! 28.10.02, 20:26

• ambiance Re: Te nieszczęsne pięty ! 30.10.02, 16:09
      Avon ma krem specjalnie na piety wlasnie. Nie pamietam dokladnie jak sie
      nazywa, ale jak poszukasz w katalogu wsrod kosmetykow do stop, to na pewno
      znajdziesz. Bardzo skuteczny. Znam kilka osob, ktore sobie go wyjatkowo chwala.
      Przede wszystkim - co mnie osobiscie najbardziej odpowiada - nie trzeba
      stosowac kuracji zajmujacych pol dnia :)). Sprobuj.
      • drzazga1 Re: Te nieszczęsne pięty ! 30.10.02, 16:39
        ambiance napisała:

> Avon ma krem specjalnie na piety wlasnie. Nie pamietam dokladnie jak sie
        > nazywa, ale jak poszukasz w katalogu wsrod kosmetykow do stop, to na pewno
        > znajdziesz. Bardzo skuteczny. Znam kilka osob, ktore sobie go wyjatkowo
        chwala.
        >
        > Przede wszystkim - co mnie osobiscie najbardziej odpowiada - nie trzeba
        > stosowac kuracji zajmujacych pol dnia :)). Sprobuj.

Heel softening cream ma w składzie mocznik (na 5. pozycji), ale pachnie w
        porządku ;-), tylko raz trafiłam na trefne jakieś opakowanie i zużyłam połowę
        (!), zanim się zorientowałam, że coś nie gra, dobrze, że nie było żadnch
        sensacji na skórze.
        • ambiance Re: Te nieszczęsne pięty ! 31.10.02, 12:57
          Dobrze, ze Ci sie nic nie przytrafilo ;)). Co by jeszcze przekonac kolezanke do
          wyprobwania :) - uzywalam takze Scholla do pekajacych piet (i znowu nie
          pamietam nazwy, sorry - czerwona tubka z jeleniem na obrazku). Avon bije go "na
          leb, na szyje". Pozdrawiam.
    • lorna.d sprzatanie - do gory dzisiejsze watki n/txt 30.10.02, 19:22

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka