Dodaj do ulubionych

operacyjne poprawianie urody co wy na to?

28.02.15, 20:48
Co sądzicie o operacjach plastycznych?zastanawiam się nad operacją nosa, zawsze mi się wydawało że mam taki duży, kłapciaty noc, no za szeroki. Koleżanka w zeszłym roku zoperowała garb na nosie w łódzkiej klinice u dr Doroty żukowskiej. Fajnie jej ten nosek zrobiła i tak się zastanawiam...
Boję się troszkę bo to operacja jakby nie było poważna,kurcze co wy o tym sądzicie bo ja się gryzę z tym problemem od kilku miesięcy
Obserwuj wątek
    • 9agatka Re: operacyjne poprawianie urody co wy na to? 12.03.15, 14:17
      Jeśli jest to coś, co bardzo Cię trapi i zmiana nosa wpłynie pozytywnie na Twoją samoocenę, to zrób to. Oczywiście jak masz na to środki finansowe i żadnych przeciwwskazań lekarskich.
    • len-a86 Re: operacyjne poprawianie urody co wy na to? 28.09.15, 18:48
      I jak zdecydowałaś się? Ja myślę o korekcie uszu, ponieważ są zbyt odstające, widać je nawet, gdy mam rozpuszczone włosy. Jestem ze Szczecina, więc czy ktoś mógłby polecić jakąś klinikę w tym mieście?
      • beatabianko Re: operacyjne poprawianie urody co wy na to? 30.09.15, 18:59
        Moja koleżanka była w Szczecinie w klinice Art Medical Center www.artmedicalcenter.eu/ i przeszła operacje plastyczną pomyślnie :)
    • mama.laurki Re: operacyjne poprawianie urody co wy na to? 11.10.15, 14:43
      Ja chyba jeszcze nie dorosłam do takiej decyzji. Przerażają mnie operacje. Ale jeśli ktoś ma jakiś kompleks i będzie mu naprawdę lepiej z tym, że poprawi sobie co nieco, to czemu nie!
      • idka.d Re: operacyjne poprawianie urody co wy na to? 14.10.15, 18:09
        Moim zdaniem można zdecydować się na poprawienie urody, ale pod warunkiem, że naprawdę coś nam zatruwa życie i mamy na tym punkcie mega kompleks i nie czujemy się atrakcyjnie.. Poprawianie urody na siłę i wyglądanie, jak większość kobiet to moim zdaniem jest raczej bardzo bezsensowne, bo chyba w życiu nie liczy się to, by wyglądać jak top gwiazda czy modelka, ale o to, żeby dobrze czuć się ze sobą i ze swoim własnym ciałem i być przyjaznym dla otoczenia... o to w tym wszystkim chodzi:)
    • kasidysisko Re: operacyjne poprawianie urody co wy na to? 23.11.15, 12:47
      o-you.pl/hity-w-medycynie-estetycznej/
    • kosmotynka Re: operacyjne poprawianie urody co wy na to? 25.11.15, 13:05
      Uważam, że jeśli kobieta ma bardzo duże kompleksy na punkcie swojego wygląda to nie ma nic złego w tym, że decyduje się na operację plastyczną. Warto tylko dobrze wybrać klinikę.
      • omnia177 Re: operacyjne poprawianie urody co wy na to? 24.01.16, 12:58
        dokładnie, jeśli ma się kompleksy operacja to nic złego. Coraz popularniejsze w Polsce stają się operacje plastyczne, coraz więcej klinik się otwiera. Tak jak za granica. To już nie jest taki temat tabu jak kilkanaście lat temu.
        Sama Jestem po operacji plastycznej uszu- miałam od dziecka z ich powodu kompleksy, bo niestety ale były bardzo odstające. Wybrałam klinikę w Łodzi Dermed bo kuzynka moja tam mieszka i poleciła mi dr Dorotę Żukowską. Czytając opinie w internecie, słysząc od znajomych - uważam że lepiej trafić nie mogłam bo dr Żukowska pięknie mi uszy zrobiła
      • techio Re: operacyjne poprawianie urody co wy na to? 11.03.16, 01:28
        Zgadzam się. Wszystko jest dla ludzi, ale trzeba do tego podejść z rozsądkiem i wybrać dobrą klinikę. Ja powiększałam piersi, bo to był mój ogromny kompleks. Jestem ze Śląska i tutaj na pewno najlepsza jest klinika dr Olender w Żarkach. Konsultacje miałam w Katowicach, niedaleko mojego domu, więc w ogóle rewelacja :) Zabieg udał się świetnie, a moja samoocena bardzo wzrosła.
    • aleksandra882 Re: operacyjne poprawianie urody co wy na to? 05.07.16, 11:18
      Uważam, że ingerowanie skalpela w naszą naturalną urodę, to coś najgorszego. Ja rozumiem, że nie wszyscy są zadowoleni ze swojej urody, ale żeby od razu iść pod skalpel. Tyle się też słyszy, że lekarz się pomylił i zamiast upiększyć to jeszcze bardziej oszpecił. Dodatkowo są to bardzo drogie rzeczy, już lepiej zainwestować w jakieś kosmetyki z górnej półki.
      • kawoosia Re: operacyjne poprawianie urody co wy na to? 03.09.17, 00:40
        zwłaszcza na krzywy nos ;)
    • shiny96 Re: operacyjne poprawianie urody co wy na to? 14.07.16, 15:52
      myślę, że do takich decyzji dojrzewa się latami. wszystko jest dla ludzi, byle z umiarem
    • kasia_mama_stasia Re: operacyjne poprawianie urody co wy na to? 23.07.16, 16:09
      Ja bym się na Twoim miejscu zdecydowała. Taki zabieg może skutecznie wyleczyć z kompleksów i poprawić jakość życia. Nie chodzi tu aż tak o zmianę wyglądu, ale o to, co dzieje się wtedy w naszej głowie. Ja od zawsze miałam kłopoty z trądzikiem, po którym siłą rzeczy zostały mi bardzo widoczne blizny. 2 głębokie i niestety bardzo kosztowne zabiegi laserowe zdziałały cuda. A ja czuję się ze sobą o niebo lepiej.
    • miki_myszka Re: operacyjne poprawianie urody co wy na to? 31.10.16, 14:13
      Ja bym się nie zdecydowała, chyba że miałabym wypadek. A tak to tylko przy poważnych defektach.
    • snowwwhite Re: operacyjne poprawianie urody co wy na to? 04.11.16, 12:59
      Sama musisz do tego dojrzeć. Ja myślę nad korektą uszu (kompleks jeszcze z dzieciństwa), ale na razie jest ok. Pewnego dnia się obudzę i będę wiedziała, że to ten dzień ;)
      • werazu Re: operacyjne poprawianie urody co wy na to? 22.11.16, 08:51
        u mnie ten dzień snowwwhite juz nadszedł:) jestem juz po korekcji uszu, decyzja zapadła. Jeszcze się goją moje uszka ale widać ze jest inaczej, mam normalne uszy . W końcu po 35 latach . Operowała mnie dr Dorota Żukowska w Białymstoku- Humana Medica Omeda.
    • najlepszahalka Re: operacyjne poprawianie urody co wy na to? 10.03.17, 15:53
      Z operacjami to według mnie trzeba uważać bo potem tego nie da się cofnąć. Wszystko zależy oczywiście od skali problemu ale według mnie w przypadku operacji miejsca tak widocznego jak nos warto nawet miesiącami się zastanawiać i konsultować niż potem żałować. Ja mogę polecić doktor Barbarę Walkiewicz Cyrańską jest to osoba z ogromnym doświadczeniem w kwestii takich zabiegów a jednocześnie mówi otwarcie jakie są możliwości i ryzyko i czy warto. Proszę przemyśl jeszcze decyzję o operacji i skonsultuj się z nawet kilkoma lekarzami zanim podejmiesz decyzję bo potem jej nigdy nie cofniesz. Jakbyś się już zdecydowała na operację to koniecznie w jakiejś dobrej klinice , nie patrz wtedy że gdzieś będzie 200 zł taniej bo widziałam wiele programów w tvnstyle jak coś w jakiś dziwnych gabinetach poszło nie tak a miejsce na twarzy jak nos to nie jest coś co potem można zasłonić .
    • tinysiskin Re: operacyjne poprawianie urody co wy na to? 06.12.17, 14:19
      Nie ma w tym nic złego, jeśli ktoś rozsądnie podchodzi do tematu. I nie wybiera pierwszego lepszego chirurga,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka