Dodaj do ulubionych

SPOSÓB na bardzo suche usta

14.12.05, 10:04
Czy znacie jakies super sposoby na nawilżenie ust bo strasznie mi sie
wysuszaja nawet jak stosuje błyszczyki nawilżające to po kilku chwilach znow
sa wysuszone i zaczynam sie oblizywac co poteguje efekt suchosci, poradzcie cos
Obserwuj wątek
    • marghot Re: SPOSÓB na bardzo suche usta 14.12.05, 10:07
      polecam smarowanie ust miodem np. na noc lub gdy jesteś w domu. Nałóż dość
      grubą warstwę - tylko nie oblizuj! ;)
    • Gość: Meganka Re: SPOSÓB na bardzo suche usta IP: *.crowley.pl 14.12.05, 10:08
      Balsam do ust Sephora - 12 zł. Dla mnie REWELACJA. Albo Tisane.... względnie
      wazelina kosmetyczna :)
      • veslla Re: SPOSÓB na bardzo suche usta 14.12.05, 10:34
        Tisane dobrze działa!albo taka masc z witaminą A
        • Gość: paulinka Re: SPOSÓB na bardzo suche usta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 16:37
          Balsam do ust Tisane, w aptece za 6 zł, albo zwykły krem Nivea :)
    • Gość: ann Re: SPOSÓB na bardzo suche usta IP: *.chello.pl 14.12.05, 10:34
      smarowanie miodem - tak tak, działa!
      też mam problem z pierzchnącymi wargami i zauważyłam, że gdy regularnie łykam
      Levitan - czyli drożdze w tabletkach (rprzynajmniej 5-6 dziennie)- to wargi
      zachowują się lepiej, właściwie wcale nie wysychają.
    • Gość: AgaKropka Re: SPOSÓB na bardzo suche usta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 10:39
      Maść z witaminą A.Opakowanie w aptece kosztuje ok. 2 zł.Świetnie nawilża i
      regeneruje skórę, do tego jak dla mnie ma świetny zapach (cytrusowy).
    • wierka Re: SPOSÓB na bardzo suche usta 14.12.05, 10:39
      świetnie działa odrobina kremu Nanobase nałożona na usta na noc. Rano są
      zregenerowane, wszystkie ranki zagojone, usta nawilżone.
      • oxy_gen_86 Re: SPOSÓB na bardzo suche usta 14.12.05, 10:46
        Ja jak siedze caly dzien w domu to nakladam co jakies 10-15 min. gruba warstwe
        pomadki ochronnej (z 5-6 razy z rzedu) i pomaga
        • Gość: mag Re: SPOSÓB na bardzo suche usta IP: 195.* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 10:50
          CODZIENNIE na noc gruba warstwa wazeliny kosmetycznej ziaji,jest tłusta i bezzapachowa.W ciągu dnia też można bo jest jak pomadka ochronna,nie daje koloru ani nic i ma tylko 1 składnik.Też miałam wiecznie spierzchnięte usta ale odkąd używam wazeliny a nie jakieś balsamy i inne pierdoły mam gładkie usta i zero problemów z nimi
    • Gość: nova_30 spękane usta IP: *.crowley.pl 09.01.06, 08:24
      Macie jeszcze jakieś sposoby na spękane usta? Nigdy nie miałam tak popękanych
      jak teraz. Nie pomaga nic, ani pomadki ochronne, ani gruba warstwa kremu nivea
      na noc, ani "okłady" miodem. Taki stan trwa już prawie miesiąc i doprowadza mnie
      do szału.
      • kamyszkasia Re: spękane usta 09.01.06, 09:45
        Jesli takie zabiegi nie pomagają to zastanowiłabym się nad suplementacją
        witaminową. Różne niedobory witamin zakłócają funkcjonowanie błon śluzowych i
        skóry. Dotyczy to głównie wit. B2 a także żelaza. Zastanów się czy nie
        zastosowałaś u sibie jakiejś diety (może to być rónież ograniczenie spożywania
        jednego typu produktów, który akurat jest bogaty w dane składniki).

Może drożdże jak napisała któraś z przedmówczyń by pomogły. Inne źródła to
        mleko i jego przetwory, jaja, wątróbka (tu też dużo żelaza) i produkty zbożowe
        (ale nie biała bułeczka tylko razowiec).

Pozdrawiam
        • Gość: ana Re: spękane usta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 10:43
          Teraz to chyba wszystkim usta wysychają, bo to głównie od grzejników- suche
          powietrze. Trzeba dużo pić żeby sie nawilżać od środka A tak na usta to
          faktycznie miód jest ok.
        • Gość: nova_30 Re: spękane usta IP: *.crowley.pl 09.01.06, 17:29
          Sprawdziłam. Ostatnio nie zastosowałam żadnej diety. Ani żadnych nowych
          produktów nie wprowadziłam. Ponadto już kilka lat jem prawie wyłacznie ciemne
          pieczywo. I także ponad rok łykam witaminki, w których składzie znajduje się
          witamina B2 więc jej brak nie będzie powodem moich spękanych ust.
          A nie jest to wysuszenie z powodu zimy, bo takie zazwyczaj po maksymalnie kilku
          dniach przechodzi. A moje trzyma się juz prawie miesiąc. Nie wiem czy to ma
          związek, ale pojawiło się przy katarze. Tylko,że katar już dawno mam za sobą.

Znacie jeszcze jakieś specyfiki, które mogły by pomóc?
          • Gość: Nessie Re: spękane usta IP: *.acn.waw.pl 14.01.06, 20:38
            Piszesz, że katar masz za sobą. Ale czy na pewno nos jest kompletnie czysty i
            zawsze oddychasz przez niego? Może podczas choroby 'odzwyczaiłaś się' od
            oddychania przez nos?

Mnie się zdarza zimą, że mimo braku kataru mam stale lekko zatkany nos, a wtedy
            usta wysychają i pękają aż do krwi. Powodem jest za suche powietrze.

Trzeba kinolek wycierać, na kaloryferze mokre ręczniki rozwieszać, no i zalepiać
            te usta na noc. Ja smaruję kremem Johnson i Johnson, takim różowym, dla niemowląt.

A, jeszcze jedno!

Kiedyś moja siostra miała problemy z ustami. Dermatolog kazała jej wyrzucić albo
            chociaż ściąć od góry wszystkie szminki. Pomogło! Widać coś się zalęgło na pomadce.
    • Gość: zoee Re: SPOSÓB na bardzo suche usta IP: 83.238.13.* 09.01.06, 16:11
      balsam do ust sephora dla mnie rewelacja. nigdy nie mogłam uzywac szminek, bo
      zawsze miałam wyschnięte usta. Z tym balsamem bez problemu.
      • maja45 Re: Carmex n/t 09.01.06, 16:39
        • Gość: nova_30 Re: Carmex n/t IP: *.crowley.pl 09.01.06, 17:21
          a co to takiego?? możesz napisać coś więcej?
      • malwina79 Re: SPOSÓB na bardzo suche usta 09.01.06, 20:03
        Balsam Tisane pobija wszystkie kredki i balsamiki. Rewelacja tylko szkoda że w
        pudełeczku a nie w sztyfcie.
        • tuya podobny do Tisane ale w sztyfcie: 10.01.06, 12:47
          www.ekologiczny.pl/x_C_I__P_136010055-136010001.html
          i jeszcze do tego bez konserwantów:)
          do kupienia w necie i w sklepach z ekologicznymi kosmetykami. rewelka!
      • Gość: ;) Re: SPOSÓB na bardzo suche usta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 13:14
        balsam do ust Vichy...niestety nie jest tani ok 27 zl tylko w
        aptekach.pozdrawima!!
    • malika5 Re: SPOSÓB na bardzo suche usta 09.01.06, 20:08
      To rzeczywiście może mieć związek z niedoborem witamin. Ja wtedy piję drożdże-
      dwa razy dziennie łyżeczka zalana wrzątkiem. Obrzydliwe, ale np. na mnie żadne
      witaminy w tabletkach nie działają- tak jakby się w ogóle nie wchłaniały.
      Pomaga po jakiś trzech dniach. No a oprócz tego Tisane- bardzo grubo...
      • Gość: nova_30 Re: SPOSÓB na bardzo suche usta IP: *.crowley.pl 09.01.06, 21:38
        To chyba spróbuje z tym TISANE. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Dam znać czy
        się udało.
    • evana Re: SPOSÓB na bardzo suche usta 09.01.06, 21:53
      Masc z wit. A. Ja klade zawsze na noc i rano nie mam spierzchnietych ust. Na
      dzien tez czasaem nakladam, np przed wyjsciem z domu. No i Tissane oczywiscie :)
    • alicja.garczynska Re: SPOSÓB na bardzo suche usta 09.01.06, 22:40
      Specjalnie na takie problemy Mary Kay oferuje zestaw Satynowe Usta:
      maseczka+balsam. Jeśli masz ochotę wypróbować, a jesteś z Warszawy, to daj znać.
      Pozdrawiam,

Alicja

tel. 602 738 044
      • Gość: nova_30 Re: SPOSÓB na bardzo suche usta IP: *.crowley.pl 10.01.06, 09:57
        Bardzo mnie zaintrygowała Twoja propozycja Alicjo, ale niestety miszkam daleko
        od Warszawy. Ale i tak dziękuję.
    • Gość: ONA Re: SPOSÓB na bardzo suche usta IP: *.elk.mm.pl 10.01.06, 22:05
      miód...
      • Gość: nova_30 Re: SPOSÓB na bardzo suche usta IP: *.crowley.pl 10.01.06, 22:16
        Jak już pisałam tym razem miód mi wcale nie pomaga.
        Kupiłam już Tisane i zaczynam stosować.
        Myślę jeszcze czy jest jakiś sposób na wysuszające ogrzewanie w aucie, bo to
        chyba ono mi tak bardzo zaszkodziło.
    • Gość: magda Re: SPOSÓB na bardzo suche usta IP: 83.168.120.* 10.01.06, 22:17
      zwykla masc z witamina A (w aptece) ale regularnie
    • cioccolato_bianco Re: SPOSÓB na bardzo suche usta 10.01.06, 22:21
      posmarowac na noc miodem. a co do pomadek ochronnych/nawilzajacych to polecam
      avene z cold cream.
    • Gość: jagula Re: SPOSÓB na bardzo suche usta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 22:24
      ATW Krem nazywany żółtko - ma wiele zastosowań, też świetnie leczy i zapogiega
      pierzchnięciu i pękaniu ust, albo krem propolisowy. Tłusty, szybko goi, chroni
      przed mrozem i przesuszeniem. Stosuję go też do twarzy. Pięknie goi zmiany
      skórne. można poczytać na www.bluepasaz.pl
    • in_somnia Re: SPOSÓB na bardzo suche usta 10.01.06, 22:24
      Polecam balsam Tisane. Mnie pomógł pierwszego dnia używania + masowanie warg
      szczoteczką do zębów i kilka razy w tyggodniu maseczka z miodu (10 minut na
      wargach).
      Pozdrawiam!
    • Gość: dora Re: SPOSÓB na bardzo suche usta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 01:23
      CARMEX. To balsam nawilżający i natłuszczający usta, leczy też zajady, drobne
      ranki. Zawiera m.in. lanolinę, masło kakaowe, mentol, kamforę. Chwilę po
      nałożeniu daje uczucie chłodu i lekkiego mrowienia. Produkowany w Stanach, ja
      kupiłam na allegro. Polecam, dla mnie lepszy niż tisane.
    • Gość: nova_30 TISANE IP: *.crowley.pl 14.01.06, 11:05
      Muszę przyznać że po 3 dniach stosowania jest znaczna poprawa. Usta wygladają
      normalnie, nie są suche i co najważniejsze skóra już nie schodzi z nich płatami.
      A więc gorąco polecam ten balsam.
      I dziękuję wszystkim za rady.
    • redhotlips Ceralip 14.01.06, 11:17
      Mam ten problem przez cały rok. Dermatolog mi poleciła krem Ceralip firmy La
      Roche Posey do kupienia aptece za ok 24 zł. Warto, naprawdę, usta są od razu
      nawilżone, przy regularnym stosowaniu problem zanika.
    • Gość: anka Re: SPOSÓB na bardzo suche usta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 11:34
      Polecam kosmetyki neutrogeny.
      A na noc smaruj usta wazeliną lub linomagiem.
    • Gość: nathalie Re: SPOSÓB na bardzo suche usta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 19:00
      Dla mnie najlepszy jest peeling szczoteczka do zebow i miód, ewentualnie krem z
      ziaji nagietkowy :-) gruba warstwa na noc:-)
      • Gość: nina Re: SPOSÓB na bardzo suche usta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 13:20
        Polecam balsam do ust Sephora, w maleńkim słoiczku. Do tej pory wypróbowałam
        bardzo wiele różnych preparatów, ale dopiero ten poradził sobie z suchymi,
        spierzchniętymi ustami.
    • Gość: Vilemo Re: SPOSÓB na bardzo suche usta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 14:30
      Oczywiśćie miód,tylko prawdziwy,najlepiej z pasieki
    • biedronka2only Re: SPOSÓB na bardzo suche usta 06.09.15, 22:45
      można też używać pomadki ochronnej. Osobiście kupuję pomadki Oeparol za 7zł. Cena przystępna a są bardzo fajne. Latem używam tej z filtrem uv.
    • karinagradowa Re: SPOSÓB na bardzo suche usta 08.09.15, 12:31
      Przede wszystkim staraj się pilnować i ust nie oblizywać. Polecam ci pomadkę Carmex- dobrze nawilża, długo pozostaje na ustach i myślę, że to dodatkowo może Cię zniechęcić do oblizywania ust a przynajmniej uświadomi ci, że to w danym momencie robisz :)
    • kasha77 Re: SPOSÓB na bardzo suche usta 15.09.15, 10:50
      o ile wiem to większość szminek longlasting raczej nie nawilży ust wręcz przeciwnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka