Dodaj do ulubionych

Pani robiaca na drutach

07.11.02, 13:48
Dziewczynki,
wykombinowalam sobie cos do zrobienia na drutach. Mam co prawda Babunie, ale
nie chcialabym jej obciazac. To co mam na mysli jest okrutnie proste, ale ja
sama sie nie podejme. Moze ktoras z Was zna Pania, ktora robi na drutach w
ramach dorobienia do pensji, renty, emerytury. Zalezy mi bardzo na
znalezieniu kogos takiego w Warszawie.
Pozdrawiam
H.

Obserwuj wątek
    • Gość: Vera Re: Pani robiaca na drutach IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.11.02, 18:19
      Podłączam się do prośby Heleny tylko we Wrocławiu poszukuję takiej w miarę nie
      drogiej usługi.
      Jeśli ktoś zna taką panią to prośba o informacje.
      A zamażyła mi się taka fajna kamizelka jak w Artisti Italiani.
      A tam trochę ta cena przesadzona
      pozdrawiam
      Vera
      • damona Re: Pani robiaca na drutach 08.11.02, 11:42
        Gość portalu: Vera napisał(a):

>> A zamażyła mi się taka fajna kamizelka jak w Artisti Italiani.
        > A tam trochę ta cena przesadzona

Vera, jesli to taka czarna bez rekawow, to tez mi wpadla w oko, tyle ze cena://
        Pieukna jest, ma ladne proporcje i najgorsze, ze nigdzie nawet podobnych nie
        widzialam. Jak juz sa jakies to w serek:/.
        • Gość: Vera Re: Pani robiaca na drutach IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.11.02, 19:13
          Tak to właśnie ta sama, ładniutka nieprawdaż:)) Ale może będą niebawem
          wyprzedaże.
          pozdrawiam
          Vera
    • Gość: r Re: Pani robiaca na drutach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.02, 18:23
      Mi też się zamarzyła kamizelka i ........sama sobie ją wydziergam. O ile uda mi
      się zdobyć odpowiednią włóczkę.
      • Gość: Vera Re: Pani robiaca na drutach IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.11.02, 18:35
        Ja też o tym myślę tym bardziej, że jest ten długi weekend, ale nie wiem czy
        będę miała cały wolny.
        "R" a ile gdzieś kosztuje dobra włóczka i druty, bo nie mam narzędzi pracy:))Bo
        ja nigdy nie kupowałam włóczki, zawsze jakoś była w domu, ale teraz już będąc
        na swoim to aż tak się nie zaopratruję.
        A włóczka powinna być taka szorstka, gruba moherowata trochę- ale nie moher.
        A i nie wiem gdzie to zakupić, a to co mi się zamażyło to raczej taki chyba
        bezrękawnik, bo nie zapinany.
        pozdrawiam
        Vera
        • Gość: r Re: Pani robiaca na drutach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.02, 18:48

> Ja też o tym myślę tym bardziej, że jest ten długi weekend, ale nie wiem czy
          > będę miała cały wolny.
          > "R" a ile gdzieś kosztuje dobra włóczka i druty, bo nie mam narzędzi pracy:))
          Bo
          >

Ile ? hmm, już dawno się nie zaopatrywałam, ale myślę, że za 10 dkg góra 20 zł,
          a na bezrękawnik około 30 dkg chyba wystarczy.

> ja nigdy nie kupowałam włóczki, zawsze jakoś była w domu, ale teraz już będąc
          > na swoim to aż tak się nie zaopratruję.
          > A włóczka powinna być taka szorstka, gruba moherowata trochę- ale nie moher.

Ja też coś podobnego chcę, może trochę w bukle (nie wiem jak to się pisze :))
          melanżowe - taka sól z pieprzem (ujmując to kulinarnie).

> A i nie wiem gdzie to zakupić

Kiedyś w DT Renoma było stoisko, pójdę tam zobaczyć, a jak nie to polatam po
          mieście.

, a to co mi się zamażyło to raczej taki chyba
          > bezrękawnik, bo nie zapinany.

Ja tak samo, góra golfik, albo półgolfik - zobaczy się w przypływie weny
          twórczej.

• Gość: r Re: Pani robiaca na drutach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.02, 18:56
          Vera, jeszcze jedno, gdybyś namierzyła gdzieś sklep dobrze zaopatzony we
          włóczki, to proszę o namiary, gdyż ja dopiero w przyszłym tygodniu wyruszę na
          poszukiwania. Poza tym reklasującej pracy życzę, gdyby udało Ci się na weekend
          materiały do robótek ręcznych nabyć :)
          • Gość: Vera Re: Pani robiaca na drutach IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.11.02, 18:59
            Postaram się by była ta praca relaksująca ale to będzie trudne, bo raczej się
            wkurzam niż relaksuję:)- a to dzięki mym zdolnościom.
            Jak wyczaję dobry w miarę sklep to dam znać.
            pozdrowienia i miłego weekendu:)
            Vera
            • Gość: r Re: Pani robiaca na drutach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.02, 19:05

> Postaram się by była ta praca relaksująca ale to będzie trudne, bo raczej się
              > wkurzam niż relaksuję:)- a to dzięki mym zdolnościom.
              > Jak wyczaję dobry w miarę sklep to dam znać.
              > pozdrowienia i miłego weekendu:)
              > Vera

Dziękuję i wzajemnie, zwłaszcza, że w weekend w inny sposób będę się
              relaksować :)
              pozdrawiam, r
              • ladyblue wrocławskie kobietki :) 08.11.02, 15:38
                dobrze zaopatrzone we włoczki jest stoisko w Hali Targowej, taka grubsza
                włoczka kosztuje chyba od 10 zł za motek wzwyż (zależnie od tego jak bajerancka
                jest).
                • Gość: r Re: wrocławskie kobietki :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.02, 16:15
                  ladyblue napisała:

> dobrze zaopatrzone we włoczki jest stoisko w Hali Targowej, taka grubsza
                  > włoczka kosztuje chyba od 10 zł za motek wzwyż (zależnie od tego jak
                  bajerancka
                  >
                  > jest).

Dzięki za informację, przelecę się tam (na miotle) w przyszłym tygodniu i na
                  następnym spotkaniu powalę Was dziełem moich rąk :)
    • Gość: shisha Re: Pani robiaca na drutach IP: *.88net.trzepak.pl 07.11.02, 20:41
      To ja dopiszę nie odpowiedź, ale też pytanie - właśnie dzisiaj szukałam
      włóczek po Katowicach - czy któraś z Was wie, gdzie na Śląsku można tannio
      kupił fajne włóczki?

pozdrawiam:)
      • amanda2 Re: Pani robiaca na drutach 08.11.02, 08:25
        jest świetny sklep w Bytomiu przy placu Kościuszki. właścicielki same są
        maniaczkami drutów więc zawsze super doradzą :) mają duży wybór ceny różne są
        włoczki i tanie i droższe ale dużo bardzo ładnych. w Katowicach jest też sklep
        z włoczkami przy ulicy 3-maja od dworca w prawo przy samym końcu ulicy na rogu.
        Ale moim zdaniem w bytomiu jest o wiele ciekawszy wybór.
    • Gość: fuga Re: Pani robiaca na drutach IP: *.pl 07.11.02, 21:16
      Jeżeli zależy której z was na "pani skarbie" robiącej PIEKNE RZECZY na drutach
      w tempie maszynowym ( pani jest artystą plastykiem)to proszę o wasze namiary
      na mój adres Beeata@interia.pl.Pani mieszka w Warszawie i kocha to co robi .Nie
      wiem natomiast ile bierze bo robi to nam koleżeńsko po innej cenie. Napiszcie
      ile możecie jej zapłacić a ja jej to przekaze jeżeli będzie zainteresowana.
      Pozdrawiam
    • Gość: Asia Re: Pani robiaca na drutach IP: *.unused.zigzag.pl 08.11.02, 11:26
      Jeżeli chodzi o sklep z włóczką w Warszawie, to jest np. na ul Wolskiej róg
      bodaj ul.Syreny. Na pewno za ul. Płocką idąc w stronę kościoła. Zaraz za tym
      sklepem jest slep z bielizną triumpha.
      Byłam tam w ubiegłym tygodniu i bylam zaskoczona ilością włóczki.Duży
      wybór.Polecam ten sklep.
    • Gość: Kasia Re: Pani robiaca na drutach IP: *.acn.waw.pl 08.11.02, 16:12
      Znam taką Panią, świetne rzeczy robi, w Warszawie , na mokotowie
      Pani Walentynowicz, 840-52-32, mozna dzwonić do niej
      • helena25 Re: Pani robiaca na drutach 08.11.02, 16:56
        SUPER, bardzo serdecznie Ci dziekuje :-))))))
        H.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka