Dodaj do ulubionych

diane 35 - pytanie do Pani doktor

07.02.06, 09:39
Witam,

od kilku lat walcze z wypadaniem wlosow, poczatkowo lekarze twierdzili, ze to
z powodu niedoboru zelaza, ostatnio robilam trichogram i lekarka stwierdzila,
ze to androgenowe... i miedzy innymi zalecila kuracje diane 35 ( lub Jeanine)
i w zwiazku z tym mam pytanie: Czy istnieja jakies alternatywy? na forum ze
strony lysienie.info wiele kobiet z adrogenowym narzeka, ze braly te srodki i
nie bylo poprawy, wlosy nie odsrastaly, a po odstawieniu sypaly sie duzo
bardziej. W Stanach podobno Diane 35 jest zakazana...
Obserwuj wątek
    • hhgg Re: diane 35 - pytanie do Pani doktor 07.02.06, 09:49
      Czy poza tym to normalne , ze dermatolog zaleca tak silny lek hormonalny bez
      zadnych badan hormonalnych lub konsultacji z endokrynologiem, argumentujac : " u
      Pani badanie krwi wykaze, ze jest wszystko w porzadku..."
      • przyczajonytygrys1 Re: diane 35 - pytanie do Pani doktor 07.02.06, 11:13
        Mój ginekolog (były;)) przepisał mi kiedyś Dianę na poprawienie cery i włosów.
        Hmm... Brałam "TO" przez dwa miesiące, nic się nie poprawiło a wręcz
        przeciwnie - dodatkowo zaczęła mnie boleć wątroba, chociaż mam zdrową. Żółądek
        też. Odstawiłam ten syf i dolegliwości zniknęły :)
        Cóż... być może tylko na mnie to tak działało, wiadomo, nie można zadowolić
        wszystkich, ale...
        Poza tym, lista skutków ubocznych w ulotce jest baaaaaaaaaaaaardzo
        imponująca :)))))) Łącznie z guzami narządów i krwawieniami...
        Moja szwagierka jest pediatrą i mówi że to lek starej generacji. I że NIE MA
        leków nie szkodliwych. Że jak na jedno pomaga, to na drugie szkodzi... Nawet
        głupia aspiryna.
        • benit14 Re: diane 35 - pytanie do Pani doktor 08.02.06, 21:19
          Witam.
          Z androgenowym walczę od 4 lat. Wcierki witaminy stosowlam przez 3,5 roku +efekt
          zaden. Od 4 miesicy biore Diane i poprawa jest ogromna, naresycie. Bronilam sie
          przed diane, a teraz zauje ye nie sprobowallam wcyesniej.
          • agnieszka822 Re: diane 35 - pytanie do Pani doktor 10.02.06, 00:04
            Dziewczyny alternatywą dla diane-35 są nowe tabletki "Jasmin". Mniej
            toksyczne,maja mniej efektow ubocznych np tycie, obrzeki...
            Tylko cena jest o wiele wyzsza...:(
            • blondyna2005 Re: diane 35 - pytanie do Pani doktor 16.03.06, 09:22
              brałam yasmin. faktycznie dobre i nie miałam skutków ubocznych jak po innych
              ale 42 złote na miesiąc to jednak za duży wydatek dla mnie. teraz mam diane i
              za 3 miesiące zapłaciłam 31 zł
    • oksana.zarewicz Re: diane 35 - pytanie do Pani doktor 11.02.06, 15:07
      Przed włączeniem leków hormonalnych (m.in. diany) zalecam konsultację
      endokrynologa i wykonanie niezbędnych badań, które mogą pomóc w rozpoznaniu
      przyczyny problemu z włosami. Trichogram jest jedynie badaniem pomocniczym,
      nigdy wyłącznie na jego podstawie nie można stawiać ostatecznej diagnozy.
      Owszem, bardzo często w tym typie łysienia badania hormonalne krwi są w normie.
      Nie znaczy to jednak, że nie trzeba ich wykonywać. Najlepiej zrobić to po
      konsultacji dermatologa, który weźmie pod uwagę konsultację endokrynologa i
      wyniki badań.
      Oksana
      • milady78 Re: diane 35 - pytanie do Pani doktor 15.03.06, 17:01
        Co do Diane35...ludzie, nie taki znowu diabel straszny.

Jest bardzo mocna - owszem - ale czasami szybka interwencja jest potrzebna...
        I teraz rada dla wszystkich jej używających - nie odstwiajacie jej tak ot - bo
        to rzeczywiście silny środek hormonalny i organizm bedzie w szoku. Moj lekarz
        dermatolog odstwia ją w ten sposob Diane - Jeanine - Yasmin - Spiranol ( od
        najsilniejszego do najsłabszego środka antyandrogrennego ).Odstawianie moze
        potrwać z rok - i to jest wg mnie jedno z bradziej sensownych podejsc do Diany.
        Ja osobiscie mam 4-krotnie przekroczoną normę androstendionu ( prekursor
        testosteronu ) i po prostu musze ja brac. Na efekty Yasmin musialabym czekać 2
        lata.

Jak sie do tego podejdzie z rozsadkiem - to nie powinno nic sie stac...

Pozdrawiam....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka