Dodaj do ulubionych

Skorupa na nogach!!!!!

IP: *.c29.msk.pl 18.02.06, 10:37
Mam tak strasznie suche nogi, ze juz nie wiem co z nimi robic :( nic co do
tej pory stosowalam nie pomaga, albo pomaga na chwile. Znalazlam jakis krem z
Vichy bodajze, ale kosztuje 50 zl!!!! Moze znacie jakies dobre np domowe
sposoby??? Z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • matysia_k Re: Skorupa na nogach!!!!! 18.02.06, 10:40
      Oliwka dla dzieci albo oliwa z oliwek.
      • Gość: edytka20 Re: Skorupa na nogach!!!!! IP: *.c29.msk.pl 18.02.06, 10:45
        Juz to stosowalam ;/ dolewalam kilka kropel oliwki do kapieli i dodatkowo
        smarowalam nogi. Ale po pierwsze suchosc nog wracala zaraz po odstawieniu a po
        drugie stosowanie oliwki jest jednak bardzo klopotliwe, bo po ubraniu spodni
        czy czegokoliwke innego nadawalo sie to do prania
        • Gość: ola Re: Skorupa na nogach!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.06, 14:41
          Ja stosuję emulsję z apteki Balneum-super!!!
        • matysia_k Re: Skorupa na nogach!!!!! 18.02.06, 14:47
          To na noc sie wciera:)
    • Gość: Ell Re: Skorupa na nogach!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 10:50
      Może posmaruj nogi na noc kremem Nivea. Jest tłusty i dobrze nawilża. I
      kosztuje pare złotych.
      • Gość: edytka20 Re: Skorupa na nogach!!!!! IP: *.c29.msk.pl 18.02.06, 11:40
        Kupywalam kiedys mleczko z Nivea do suchej skory. Jest rzeczywisice
        rewelacyjne, ale strasznie nie wydajne, bo geste. Kosztuje ok 20 zl a w
        miesiacu spokojnie dwie butelki ida ;/
        • searena Re: Skorupa na nogach!!!!! 18.02.06, 12:00
          Kup sobie coś w aptece do stosowania np przy łuszczycy, jakiś balsam czu lotion,
          skoro masz skorupe na nogach to objawy sa takie same.
    • Gość: kasiaz75 Re: Skorupa na nogach!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 12:15
      Mam podobny problem, tzn. taką rybią łuskę na łydkach i plecach. Balsam z Vichy
      Lipidose 2 naprawdę pomaga i jest bardzo wydajny. Ja w promocji niedawno ok. 2
      tyg. temu zapłaciłam 60 zł za duże opakowanie - 500 ml.Promocja jest w aptekach
      Super-Pharm przy Galeriach Centrum i przynajmniej w Opolu w poniedziałki
      kosmetyki Vichy są tam o 20% tańsze. Duży jednorazoway wydatek ale warto
      zainwestować. Polecam. Kaśka.
      P.S. Przynajmniej 2x w tygodniu zrób sobie porządny peeling, to też pomaga.
      • Gość: edytka20 Re: Skorupa na nogach!!!!! IP: *.c29.msk.pl 18.02.06, 13:02
        Dzieki :)
        • moreno500 Re: Skorupa na nogach!!!!! 18.02.06, 13:25
          ja miałam to samo, zupełnie przypadkiem trafiłam na balneum baby krem - to jest
          krem dla niemowląt, ale także na wszelkie egzemy, łuszczyce itp. jest lekki,
          bezzapachowy, przyjemny w użyciu i kosztuje ok.23 zł. chyba dostępny tylko w
          aptece. wcześniej wcierałam w siebie oliwki (wszystko się do mnie lepiło...),
          balsamy (Vichy też) i inne cuda. Ale ten krem jest rewelacją. Kupiłam go dla
          mojego nienarodzonego jeszcze dziecka, ale będę musiała "odkupić" bo już
          całkiem sporo zużyłam.
      • Gość: cxcx peeling z cukru - rewelacja!!! IP: 87.207.54.* 18.02.06, 13:56
    • neti13 Re: Skorupa na nogach!!!!! 18.02.06, 14:05
      Body Lotion z miodem Johnson's. I to nie wszystko .Do "porcji" , którą mam
      potraktować nogę dodaję kilka kropel Juvitu. Buzię mi uczula , ale na moje
      wysuszone łydki działa całkiem niezle ;)( oczywiście Juvit) .Sądzę , że każdy
      balsam będzie lepiej działał z tym " dodatkiem".

pozdrawiam:)
      • Gość: edytka20 Re: Skorupa na nogach!!!!! IP: *.c29.msk.pl 18.02.06, 14:17
        a co to jest Juvit?
        • i_wont_hold_you_back wpisz w wyszukiwarke juvit i 18.02.06, 14:18
          przeczytaj - jest naprawde niezly :)
    • Gość: cxc Re: Skorupa na nogach!!!!! IP: 87.207.54.* 18.02.06, 14:19
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=35039625&a=35039625
    • Gość: Nessie Re: Skorupa na nogach!!!!! IP: *.acn.waw.pl 18.02.06, 14:48
      Trzeba łykać witaminę A+E (Capivit bodajże). Ponoć dobrze też do balsamu dodać
      kilka kropel witaminy A+E i tym smarować nogi.

A może to jakaś alergia...? Nie nosisz innych ubrań ostatnio albo nie zmieniłaś
      proszku do prania/płynu do płukania?
      • Gość: edytka20 Re: Skorupa na nogach!!!!! IP: *.c29.msk.pl 18.02.06, 14:51
        Nie, ja sie mecze juz z tym od bardzo dawna
        • Gość: ciekawa Re: Skorupa na nogach!!!!! IP: *.chello.pl 18.02.06, 15:13
          tez tak czesto miewam jak ty i po prostu kupilam sobie peeling, masuje sobie
          nim nogi w wannie i potem odrazu po wyjsciu wklepuja balsam i sa gladkie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka