Dodaj do ulubionych

Kompendium wiedzy Glyco A

09.03.06, 21:20
Przepraszam, że ponawiam wątek...

Jestem mamą 2 m-cznego szkraba i mam niewiele czasu na przeszukiwanie
archiwum forum, dlatego też proszę Was o pomoc i udzielenie kilku odpowiedzi
na moje pytania dotyczące tego specyfiku.
1. Czy można go stosować podczas karmienia piersią?
2. Czy jest jeszcze czas na rozpoczęcie kuracji (mam na myśli porę roku)?
3. Wybieram się na mikrodermabrazję, jak długo po zabiegu powinnam odczekać?
4. Czy po nałożeniu kremu na noc, powinnam jeszcze czymś ją nawilżyć (jeżeli
tak to czym?)
5. Jaki krem na dzień polecacie, proszę o podanie konkretnego (28 lat, cera
mieszana, ze skłonnością do przesuszania)

Z góry dziękuję za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • fasolmama Re: Kompendium wiedzy Glyco A 10.03.06, 10:41
      Dziewuszki, pomóżcie styranej mamie.... co chce się trochę odświeżyć po trudach
      ciąży
      • panisiusia Re: Kompendium wiedzy Glyco A 10.03.06, 10:54
        A co to znaczy "styrana"? Masz męża tyrana?
        • Gość: Nelly Re: Kompendium wiedzy Glyco A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 11:21
          Paniusiu, a co oznacza w Twojej sygnaturce "byłam oneką" jaką oneką???
          • panisiusia Re: Kompendium wiedzy Glyco A 10.03.06, 11:39
            Chodzi o poprzednie życie forumowe.
    • dunia24 Do Fasomy 10.03.06, 11:12
      Ja stosuję glyco już dłuższy czas i jestem bardzo zadowolona z efektów.A co do
      Twoich pytan to tak na niektóre nie odpowiem ale po pierwsze nie powinnaś chyba
      stosowac glyco karmiąc piersią był wczoraj podobny wątek o to czy można go
      stosowac w ciąży i wszystkie uważamy że nie ale powinnaś pod tym względem
      zasiegnąc najlepiej porady lekarza.Druga rzecz otóż jak się już orientuję z
      wątków o mikrodembrazji to nie jest to jednorazowy zabieg a w ilosci conajmniej
      6-12 zabiegów i każdy z przerwą conajmniej dwu tygodniową a czy w tych przerwach
      można Ci będzie stosowac glyco to musisz tylko zapytac dermatologa czy
      kosmetyczki zależy kto go wykonuje ale wątpię żeby to było możliwe bo twarz po
      mikrodembrazji jest podobnie jak po glyco podrażniona a to krem chyba
      najmocniejszy z kwasami bo 12% Najlepiej więc jeśli najpierw zapytasz o wszystko
      czy możesz itp. a dopiero potem napisz nam na forum o konkretne już pytania
      dotyczące glyco.Pozdrowionka.
      • oxy_gen_86 Re: Do Fasomy 10.03.06, 12:02
        Droga mamo:)

Osobiscie glyco nie uzywalam ale sledzilam watki na jego temat. Pytasz o krem
        na dzien... Z tego co wyczytalam powinnas uzywac kremow z wysokimi filtrami
        (min.50) gdyz Glyco-A zawiera silne kwasy. A te filtry chronia skore przed
        nowymi przebarwieniami.
        Niezbedny jest takze silnie nawilzajacy krem bo kwasy moge wywolac podraznienia
        skory. Moze zaczniesz od czegos slabszego? Zeby Twoja cera nie doznala szoku!
        Np. Acne-Derm ok. 20 zl w aptekach bez recepty
        • fasolmama Re: Do Fasomy 10.03.06, 12:13
          Bardzo dziękuję za wszystkie merytoryczne (i te nie też) odpowiedzi.
          • panisiusia Re: Do Fasomy 10.03.06, 12:30
            Moja odpowiedź była bardzo merytoryczna!!! tyle że nie w kwestii kremu. a
            odpowiedzi na pytanie nie uzyskałam :(
            • fasolmama Re: Do Fasomy 10.03.06, 12:36
              No cóż... męża tyrana nie mam, inaczej nie zdecydowałabym się na dzieciaczka,
              to chyba jasne.
              Pozdrawiam
              • panisiusia Re: Do Fasomy 10.03.06, 12:43
                Jakże więc styrana jesteś?
                • fasolmama Re: Do Fasomy 10.03.06, 12:50
                  Kochana, masz dzieci?? Jak nie, to polecam, a znaczenie przymiotnika szybko
                  zrozumiesz.
    • uka_m Re: Kompendium wiedzy Glyco A 10.03.06, 12:38
      vena-vita.pl/product_info.php?products_id=429
    • tuptus001 Re: Kompendium wiedzy Glyco A 10.03.06, 12:47
      Ja też karmię i stosuje Glyco-A, nie słyszałam o przeciwwskazaniach do
      stosowania tego kosmetyku podczas karmienia. Owszem, w ciąży nie powinno się
      stosować kwasów bo skóra jest wtedy bardziej podatna na przebarwienia. Sądzę,
      że pora jest odpowiednia, bo nie ma już bardzo niskich temperatur, a słońce nie
      jest jeszcze zbyt mocne. Wiosna i jesień to najbardziej odpowiednie pory roku
      na takie kuracje. Glyco-A jest kosmetykiem o rewelacyjnej skuteczności, po
      zastosowaniu kuracji często nie są potrzebne dodatkowe zabiegi dermabrazji w
      gabiniecie kosmetycznym. Nie nawilżam skóry na noc niczym dodatkowym, moja
      skóra się przetłuszcza i nie lubię ciężkich nocnych kremów. Zresztą po samym
      Glyco wygląda dobrze. Stosuję na dzień krem nawilżający Refinish z kuracji
      mikrodermabrazyjnej Loreala na zmianę z kremem matującym Nivea i Normaderm
      Vichy. Jak będzie mocniejsze słoneczko to obowiązkowo krem z wysokim filtrem 60-
      100.
      • justa_79 Re: Kompendium wiedzy Glyco A 10.03.06, 14:11
        a teraz słoneczka nie ma? u mnie jest, i to bardzo mocne, dodatkowo odbija się
        od śniegu. a promienie UVA, które są odpowiedzialne za przebarwienia, docierają
        do Twojej skóry nawet w pochmurne dni, przenikają też przez szyby.
        • Gość: roki Re: Kompendium wiedzy Glyco A IP: *.era.pl 10.03.06, 14:26
          Dziewczyny, stosuję ten krem dopiero drugi dzień, ale tak się zastanawiam...
          Piszecie, że piecze - mnie nie piecze, piszecie, że skóra jest po nim
          wysuszona - moja nie jest, piszecie, że jest czerwona i się łuszczy - moja nie :
          ( Czy to za krótko czy coś robię nie tak?
          • oxy_gen_86 Re: Kompendium wiedzy Glyco A 10.03.06, 14:53
            Hmmm wedlug mnie powinnas sie chyba...cieszyc:)
            • dunia24 Re: Kompendium wiedzy Glyco A 10.03.06, 15:18
              Nie ciesz się początki takie są,zobaczysz co będzie potem.
              • Gość: roki Re: Kompendium wiedzy Glyco A IP: *.era.pl 10.03.06, 16:28
                szczerze mówiąc to mnie pocieszyłaś, bo już myślałam że w taki razie nie będzie
                działać, a tak to jeszcze poczekam :)
                • patja2 Re: Kompendium wiedzy Glyco A 10.03.06, 17:19
                  witaj i jak tam Twoje glikowanie???u mnie to samo co u Ciebie:/zaraz chyba znowu
                  sie nasmaruje,bo zero efektow nic nie piecze nic nie swedzi a skora swieci sie
                  jak cholerka:/chyba drugą dawnke zastosuje...
              • oxy_gen_86 Re: Kompendium wiedzy Glyco A 10.03.06, 19:09
                dunia24 napisała:

> Nie ciesz się początki takie są,zobaczysz co będzie potem.

Dunia a dlaczego dziewczyna ma sie nie cieszyc? Wlasnie powinna:)
                Pieczenia, podraznienie skory to efekty uboczne stosowanie kremu - jesli ich
                nie ma to bardzo dobrze!
    • Gość: zielona Re: Kompendium wiedzy Glyco A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 17:24
      dziewczyny a czy ten krem pomaga pozbyc sie zaskórniaków?
      • patja2 Re: Kompendium wiedzy Glyco A 10.03.06, 17:36
        ja Ci nie pomoge:(sama dzis pierwszy raz posmarowalam,nibdy na opakowaniu pisze
        ze tak ale musisz poszkac gdzie indziej:
        • dunia24 Re: Kompendium wiedzy Glyco A 10.03.06, 17:52
          Pomaga pozby sie wszelkich niedoskonałosci łącznie z zaskórnikami lecz z
          początku cera bardzo sie pogarsza i może was odstraszyc ale po tem już tylko
          same pozytywy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka