Dodaj do ulubionych

naturalne loczki

14.03.06, 10:19
mam krecone wlosy wycieniowane do mniej wiecej łopatek blond pasemka.Moj
problem to bardzo suche wlosy.Czasami z tylu sie prostuja a raczej pusza i
nieladnie to wyglada jakich kosmetykow najlepiej uzywac do tego typu wlosow
(nie zadrogich) obecnie uzywam gliss kura z jedwabiem balsam i szampon i
pianki nabłyszczajacej joanny. Probowalam uzywac innych szamponow ale po
umyciu zanim je rozczesalam robil sie taki glebek waty jakby zbity jeden
kołtun tragedia.Prosze o porade pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • oksana.zarewicz Re: naturalne loczki 19.03.06, 12:53
      Używasz dobrych kosmetyków. Jeżeli nie masz jeszcze zadowalających rezultatów,
      to, być może , używasz je zbyt krótko ? Może za często robisz pasemka na
      włosach, które nie nadążają zregenerować się pomiędzy zabiegami? Radzę daj
      szansę używanym kosmetykom jeszcze przez kilka tygodni i zrezygnuj na jakiś
      czas z zabiegów chemicznych, aż do momentu, kiedy włosy odzyskają dobrą
      kondycję.
      Oksana
      • magda7712 Re: naturalne loczki 22.03.06, 18:11
        No wlasnie w tym problem ze tych kosmetykow uzywam juz kilka lat pasemka tylko
        odrosty robie mniej wiecej co trzy miesiace.Jak probowalam zmienic szampon to
        jak juz wspomnialam robil sie koltun waty czy moge caly czas uzywac tego samego
        szamponu i odzywki czy powinno sie zmnieniac co jakis czas? acha i jeszcze mam
        problem bo strasznie mi wypadaja wlosy mam geste i grube wlosy moze brak jakis
        witamin?
        • laher Re: naturalne loczki 03.04.06, 12:12
          moja kolezanka ma ten sam problem, krecone suche wlosy z pasemkami.Musisz chyba
          siegnac po bardziej profesjonalna odzywke, tu czytalam o takiej WAX podobno
          b.dobra. I jak umyjesz wlosy to mozesz w nie wetrzec olejek kokosowy-taniocha.
          Moja kolezanka jest pol jamaican i ma afro-suche wlosy i zawsze po myciu
          naciera tym wlosy. Albo jest taki Oleo-relax Kerastease olejek do kreconych
          wlosow-te sie nakalda na umyte osuszone recznikiem wlosy jak ten kokosowy.
          Osobiscie polecam nafte na min 15 min przed myciem,poczytajsobie o tej
          miksturze:nafta, sok z cytryny i olejek recynowy albo zoltko. Osobiscie
          zaczelam uzywac nafty i to moim zdaniem cudo!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka