Gość: nata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 16:31 majac 30 % zniżki na bluzke za 80 zl. ile bym za nią zapłaciła ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pamela_anderson Re: zniżki Glamour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 16:34 oblicz ile wynosi 10 proc., pomnóż przez 3 i odejmij bo bardziej skomplikowane działanie chyba cie przerośnie a swoją drogą - jesteś w II kl. podstawówki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nata Re: zniżki Glamour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 16:42 nie musisz byc zlosliwa. nigdy nie umialam procentow, po prostu. wyszlo mi 56 jak sama obliczalam ale nie jestem pewna wyniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E. Re: zniżki Glamour IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 17:00 Współczuję nierozgarnięcia umysłwego. Rozumiem, że można nie rozumieć matematyki ale podstawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nata Re: zniżki Glamour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 17:01 ciekawe czy Ty znasz podstawy wszystkiego - polskiego, historii, geografii, marketingu, prawa, jezyka ang., niem., ros. itd. dziekuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: zniżki Glamour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 17:14 własciwie już nie trzeba ich znać - zawsze można przecież zapytać na forum, jakie miasto jest stolicą Francji, isn't it? Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: zniżki Glamour 23.04.06, 17:10 w menu Start na pulpicie znajdź 'kalkulator', następnie wpisz 80, odejmij 30%, a uzyskany wynik odejmij od 80 ;)) pozdrawiam P.S. 56zł Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: zniżki Glamour 23.04.06, 19:34 80*70%=56 to chhyba dziecko w podstawowce umie zrobic... tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: zniżki Glamour IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.04.06, 19:51 a jezeli nie bedzie na kalkulatorze procentow??? skoro 100% to ! valosc, to x% stanowi odpowiednia czesc tej calosci... \ bluzka ma 30% rabatu, czyli zostaje sie 70% ceny, czyli calosci... wracajac do tego, ze calosc rowna jest jednosci mamy rownanie: 80zl = 100% -> 80 = 1 x zl = 70% -> x = 0,7 czyli nowa cena bluzki to 0,7* stara cena... PS: tylko ze to i tak juz po fakcie, bo te znizki byly wazne wczoraj, a takie podstawy warto anac, chociazby po to, zebys wiedziala, jaka pensje dostaniesz w przypadnku, gdy twoja srednia roczna pensje podniosa o 7,5% :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: zniżki Glamour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 20:00 Ten Glamour to chyba dla kobiet z wyższym wykształceniem jest. Strasznie wysoko poziom prezentuje. Wiele wymaga od czytelniczek. Odpowiedz Link Zgłoś
annika_vik Re: zniżki Glamour 23.04.06, 21:13 Ella, popłakałam się ze śmiechu, aż mi się tusz rozmazał! Rewelacja! Ciekawe, jak takie osoby "od procentów" obliczą drugą pochodną :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: zniżki Glamour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 21:16 Druga pochodna to tylko w "Twoim Stylu". Chociaż może Joy doda dodatek na święta. "Jak przeliczyć nasze promocje..." To byłby hit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: zniżki Glamour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 21:22 to i tak nic przy poziomie COSMO - tam bylaby zagadka matematyczna: jak zsumować wielokrotne orgazmy ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: zniżki Glamour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 21:52 Aaaa. Dobre. A na przykładzie różnic damsko-męskich nauczą różniczek? Odpowiedz Link Zgłoś
heart_of_ice Re: zniżki Glamour 23.04.06, 22:00 o matko:DDDDDDD >ciekawe czy Ty znasz podstawy wszystkiego - polskiego, historii, geografii, >marketingu, prawa, jezyka ang., niem., ros. itd. obawiam sie, moja droga, ze podstawy takich dziedzin nauki, ktore sa stosowane powszechnie w zyciu codziennym, to jednak znamy jesli procenty, do dla ciebie wiedza specjalistyczna, to smutne - i wcale sie nie nabijam; po prostu w zyciu TRZEBA wiedziec pewne rzeczy, np trzeba umiec sie podpisac i przeczytac, co podpisujesz, albo dodawac, zeby cie nie oszukali w sklepie - procenty tez sa wiedza podstawowa; czy jak nie rozumiesz tekstu pisanego, to tez sie czepiasz i pytasz, czy autor tekstu zna sie na wszystkim?? nie dziw sie, ze sie z ciebie smiejemy, po prostu niewiele osob o chocby minimalnym wyksztalceniu, reprezentuje AZ tak niski poziom swiadomosci (juz nawet nie wiedzy) chyba za duzo napisalam.... wyjdzie na to, ze jest to specjalistyczny, skomplikowany tekst humanistyczny:D Pauli -- mmm... mam na ciebie ochotę.... Odpowiedz Link Zgłoś
clk Re: zniżki Glamour 23.04.06, 22:59 trudne to naprawde. 80 * 30 podziel przez 100 wychodzi 24 odejmij to od 80 80-24 =.... to jest proste, do tego sluzy kalkulator -- Odpowiedz Link Zgłoś