Gość: Monika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 08:03 Jakiego podkładu na twarz używać podczas upalnego lata? zazwyczaj jak używam zwykłego to po 5 minut wszystko mi spływa... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: E. Re: Podkład na lato IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.06, 08:48 Rimmel Recover jest bardzo lekki, delikatnie kryje i według mnie idealnie pasuje na lato Odpowiedz Link Zgłoś
karmelek4 Superfit Clinique 05.05.06, 08:58 i pare godzin masz spokój.../dot. cery tłustej/. Odpowiedz Link Zgłoś
aserath Re: Superfit Clinique 05.05.06, 09:05 L'oreal true mach - jak dla mnie świetny. cashmere tez byl dobry. zresztą mnie praktycznie wszystkie l'oreala pasuja. dobry byl tez lifting cos tam - ze niby liftingujacy dla starszych pan. ja go uzywalam - byl leciutki, super zlewal sie ze skorą (mimo ze kupilam o odcien za ciemny) i nie splywal :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: Podkład na lato IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 12:17 A MAybelline Pure makeup?? Co o nim sądzicie na lato?? Odpowiedz Link Zgłoś
swinka_morska Re: Podkład na lato 05.05.06, 12:20 zalezy jaka masz skore - ja mam tlusta, wrecz lojotokowa, i uzywalam rimmel natural sensation (nic nie splywalo i nie zatykal porow) oraz maybelline dream matte mouse - z tym ze ten drugi rzadziej, bo troche kolor jest nie taki jak trzeba do opalonej skory - bardziej mi pasuje do nieopalonej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pussycat_doll Re: Podkład na lato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 12:28 ja polecam Revlon Colorstay Natural -ma filtry SPF 15 i nie splywa z buzi, a utzrymuje sie caly dzien. Jezeli chodzi o Pure Makeup Maybelline to na lato moze byc, ale wylacznie dla cer bezproblemowych, bo raczej nic nim nie ukryjesz, tylko po co takim podklad :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stella Podkład na lato IP: *.tychy.telexispl.com 05.05.06, 12:35 Też poszukuje fajnego podkładu na opaloną twarz. Ale szukam czegoś z średniej półki, bo i tak potrzebny mi jest na kilka razy (biorąc pod uwagę polski klimat..)Cerę mam raczej mieszaną (czoło i nos) może znacie coś lekkiego co nie daje efektu maski. Zastanwiam się nad Rimmel Recover, ale jakoś nie potrafię pzekonać się do tej firmy.... A może to tylko uprzedzenie. Proszę o jakieś opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E. Re: Podkład na lato IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.06, 13:16 No to właśnie Rimmel Recover powinien Cię zadowolić. Lekki, nietłusty, nie daje efektu maski, delikatnie rozświetla, kosztuje ok. 25 zł. Z tego, co pamiętam, są też ze 3 ciemniejsze odcienie odpowiednie do opalonej cery. Z testerami nie ma raczej problemów w drogeriach typu Rossmann, Natura, można sobie wypróbowac. Polecam, według mnie na lato całkiem dobry podkład za nieduże pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stella Podkład na lato IP: *.tychy.telexispl.com 05.05.06, 13:43 Dziękuję, chyba się zdecyduje. Chociaż szczerze mówiąc trochę boję się efektu świecenia. Cera w lato robi się bardziej tłusta. ale chyba nie znajdę nic lepszego w tej cenie. Kiedyś ktoś polecał mi Lirene Citti MAtt i ten rozświtlający. Może któraś z Was wypróbowała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Podkład na lato IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 13:55 Ja używam City Matt zamiennie z True Match L'oreala i z obu jestem bardzo zadowolona. Wersja City rozświetlająca też jest fajna, tylko po nim szybko buzia mi się przetłuszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stella Podkład na lato IP: *.tychy.telexispl.com 05.05.06, 14:01 No to chyba wybiorę tą matującą, bo świecenia nie cierpię, szczególnie w lato. True Match też używałam, ale chyba kolor źle dobrałam, bo za bardzo był widoczny. Odpowiedz Link Zgłoś
black-orchid Re: Podkład na lato 05.05.06, 13:59 A ja polecam Maybelline-dream matte-mousse. Ma bardzo przyjemna konsystencję, jest lekki, przede wszystkim dobrze matuje. Mi odpowiada, ale nie jestem zbytnio opaloną osobą, wiec nie mam problemów z dobraniem koloru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: Podkład na lato IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 05.05.06, 14:41 A ja polecam ISA DORA velvet dla mnie super, mam dosyc ładną cerę raczej suchą jedynym problemem sa naczynka na policzkach i ten podkład idealnie kryje ale bez efektu maski, jeżeli chodzi o świecenie to po 5-6 godz od nałożenia musze się trochę przypudrować, ale nie znam podkładu który by matował przez cały dzień. Ten podkąłd można kupic w opakowaniach po 15 ml i kosztuje ok 29 zł, tak na próbe gdyby okazało się że jednak to nie to, lub poprosic o próbke w perfumeri-w Sephora dają bez problemu, ja mam kolor nr 41.Rewelacją jest dla mnie Lancome Teint Idole ale cena kosmiczna-170 zł, ten to sie trzyma idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rea Re: Podkład na lato IP: *.crowley.pl 08.05.06, 10:49 latem używam vichy lumineuse 02 + muśnięcie pędzlem. co prawda nie jest to typowy fluid lecz krem koloryzujacy ale w ciepłe dni sprawdza sie lepiej. ma lekkie kwasy aha, nie ma drobinek jak recover więc skóra nie wygląda jak spocona, nie spływa. ważne by był dla cery mieszanej a nie suchej. Odpowiedz Link Zgłoś