Dodaj do ulubionych

pod pachami

IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 17:23
czego używacie do i po depilacji pod pachami żeby pachy były gładkie i
delikatne przez dłuższy czas? depilator w moim przypadklu odpada :(
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: pod pachami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 17:33
      ja po prostu maszynki. Golenie trwa mniej niż minutę, więc nie jest to żaden kłopot
      • Gość: blada Re: pod pachami IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 18:08
        no ja też uzywam maszynki ale włoski już czasami na drugi dzień sa wyczuwalne,
        poza tym pachy nie są specjalnie delikatne i gładkie :/
        • Gość: j0anna Re: pod pachami IP: *.chello.pl 25.05.06, 18:26
          Ja jednak polecam depilator z tym ze najpierw depilacja woskiem u kosmetyczki a
          potem to co odrasta depilatorem raz na tydzien - po tygodniu wloskow jest
          naprawde niewiele wiec depilacja depilatorem nie jest bolesna.
    • nessie-jp Re: pod pachami 25.05.06, 19:21
      Depilator albo wosk, innej rady nie ma. Nawet jeżeli będziesz się golić
      codziennie, to i tak zostanie ci taki "ślad po goleniu" jak u faceta na brodzie
      • Gość: Meg Re: pod pachami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 22:56
        Czy mozna depilowac depilatorem elektrycznym który wyrywa włoski z cebulkami
        pachY? cZy to nie szkodzi węzłom chłonnym? Jak to w ogóle można wytrzymać?
        • mariolka99 Re: pod pachami 25.05.06, 23:09
          A co mają włosy pod pachami do węzłów chłonnych?;)
          • Gość: Majka Re: pod pachami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 23:26
            "Człowiek posiada ogromną liczbę węzłów chłonnych, małych (wielkości i
            konsystencji ziarna grochu lub małej fasoli) dobrze wyodrębnionych obwodowych
            narządów limfatycznych. Niektóre podskórne węzły są wyczuwalne dłońmi: zwłaszcza
            podżuchwowe, szyjne, znajdujące się pod pachami i w pachwinach."
            • mariolka99 Re: pod pachami 25.05.06, 23:29
              Ok, ale jak to się ma do włosów pod pachami.
        • nessie-jp Re: pod pachami 25.05.06, 23:33
          Nie bój się, węzłów sobie nie powyrywasz :) One są głęboko, pod skórą właściwą,
          a cebulki włosowe są usadowione płytko w skórze.

Czy można wytrzymać? No można. :) Najgorzej jest pierwszy raz, gdy włosów jest
          dużo. Potem, gdy depilujesz kolejny raz i włosków odrośnie po kilka, to w
          zasadzie nie ma bólu. Najważniejsze, żeby przebrnąć przez ten pierwszy raz. Ja
          się zapuściłam przez zimę (używałam tylko golarki) i teraz nie mogę się zebrać
          do zdepilowania pach :)
          • Gość: girlaen Re: pod pachami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 10:13
            no dokładnie, pierwszy raz jest najtrudniejszy ;) dlatego polecam wosk (ale u
            kosmetyczki, bo to jednak wrażliwe miejsce, żeby sobie krzywdy nie zrobić - raz
            dwa i po krzyku) a potem depilatorem - duuuużo mniej boli, w zasadzie parę
            sekund i po depilacji
            • Gość: Meg Re: pod pachami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 10:28
              ok ale czy to tylko o ból chodzi? Czy o jakiś następstwa dla zdrowian jeżli
              najpierw nie zastosuję wosku?
              • Gość: girlaen Re: pod pachami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 10:48
                w kwestii zdrowotnych konsekwencji niestety nie pomogę, bo nie wiem; "chodzą"
                takie informacje, że ma to niekorzystny wpływ na węzły chłonne, ale jak nie
                wiem, wolę się nie wypowiadać; jak ja walczyłam z depilatorem, jeszcze się o tym
                nie słyszało;

ze swojej strony polecam wosk na pierwszy raz, ponieważ, jeżeli masz mocne
                włosy, to niepotrzebnie się będziesz męczyć, ale da się przeżyć :)
                • Gość: Meg Re: pod pachami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 11:02
                  wiec jednak coś z tymi węzłami
                  • kragmel Re: pod pachami 26.05.06, 12:34
                    Gość portalu: Meg napisał(a):

> wiec jednak coś z tymi węzłami

zapewne to samo, co w przypadku raka piersi wywołanego przez wyrywanie włosków
                    wokół brodawek oraz raka jajników wywoływanego przez depilację bikini. aha i
                    rak piersi od antyperspirantów. znaczy się: wyssane z palca. polecam lekturę
                    postu Nessie powyżej.
          • Gość: Meg Re: pod pachami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 10:15
            Do tej pory używałam maszynki jednorazowej. cZy mogę od razu użyć depilatora
            elektrycznego który usuwa z cebulkami włoski, bez uprzedniego zastosowania
            wosku?
            • Gość: kama Re: pod pachami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 10:36
              a czy nie ma problemu z wrastającymi włoskami? Czy pod pachami też wrastają?
              Podobnie jak ze strefą bikini - boję sie ze po wosku mogą tam wrastac wloski

może to naiwne pyt, ale nie wiem
              • Gość: girlaen Re: pod pachami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 12:21
                co do wrastających włosków, skłamałabym mówiąc, że nie wrastają w ogóle, ale z
                moich obserwacji, jest to zdecydowanie mniejszy problem niż w innych partiach
                ciała; może jeden włosek na pół roku :) ale jak stosujesz peeling, myjkę itd.,
                to problem nie powinien wystąpić
    • Gość: Ewa Re: pod pachami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 10:41
      mogę wiedzieć dlaczego w Twoim przypadku depilator odpada?
    • daggy4 Re: pod pachami 26.05.06, 11:59
      tylko wosk, u kosmetyczki. nie odrastaja przez prawie miesiac. to samo na bikini
    • agentka00007 Re: pod pachami 26.05.06, 12:09
      Też dołączam się do opinii, że za pierwszym razem wosk, a potem depilator.
      Efekt jest warty tego, żeby troszkę pocierpieć. Zresztą włoski nie odrastają
      wszystkie jednocześnie, tylko po kilka, więc naprawdę da się wytrzymać.
      • Gość: meg Re: pod pachami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 22:57
        jaki ten wosk?
    • madfashion Re: pod pachami 26.05.06, 23:02
      nie używam już maszynki, bo miałam podrażnienia, widoczna była ciemniejsza
      plama w miejscu gdzie rosły włosy, a poza tym, nie miałam ochoty golić pach
      codziennie...
      teraz używam depilatora lub wosku
      • Gość: missi Re: pod pachami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 11:14
        ale ile kosztuje u kosmetyczki depilacja woskiem. chodzi mi o ceny w duzych
        miastach np. wroclaw, a co do depilacji depilatorem to kiedys probowalam i
        myslalam ze wyzione ducha- potwornie boli, a nawet krew mi leciala, po wosku
        nie ma takich podraznien??? i rzeczywiscie pozniej jak sie uzywa depilatora to
        nie boli???
        • Gość: blada Re: pod pachami IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 12:33
          a po depilacji pod pachami stosujecie tam jakieś kremy specjalne żeby skóra była
          gładka albo coś?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka