Dodaj do ulubionych

kaciki ust - help

15.01.03, 14:10
Pomocy!! nie moge sobie poradzic z łuszczaca sie skora w kacikach ust - coraz dalej " to" sie rozchodzi:-(((((.,
rano mam biale placki zluszczonej skory. Dermatolog stwierdzila ze to moze byc drozdzak - ale zapisane
clostrydium nie pomaga - a za 2 tyg. wymarzona randka - pomocy czy ktoras z was zna jakis sposob????
Obserwuj wątek
    • diabe Re: kaciki ust - help 15.01.03, 14:22
      po pierwsze idź do innego dermatologa - co to znaczy, że to "może być
      drożdżak"? lekarz moim zdaniem powinien to jasno zdiagnozować

natomiast jeśli chodzi o "domowe" sposoby na problemy z ustami to:
      1. na pęknięcia pomaga miód - należ po prostu tak jak błyszcykiem posmarować
      usta płynnym miodem i potrzymać trochę
      2. maść / krem do ust Labidisan do kupienia w aptece - mnie pomogło na zajady,
      na ulotece było napisane, że ma jakieś inne działania lecznicze również

jeśli to nic groźnego to to powinno pomóc, jeśli to jednak drożdżak obawiam
      się, że potrzebna będzie silniejsza kuracja
      • falla Re: kaciki ust - help 15.01.03, 14:37
        szalenie ci dziekuje - sprobuje z ta mascia.
        sprobuje tez z innym derm., ale czy tak na szybko i krotko moglabys mnie poinformowac jakie sa objawy drozdzaka i
        czy to swinstwo jest grozne ( z twojego post brzmi ze tak, a z ust tej derm. - ach to moze byc drozdzak - z cyklu "
        nic takiego" - wiec sie nie przejelam az tak, ale teraz......
        No i u mnie w ciagu dnia prawie nic nie widac a po nocy....biale plamki luszczacej sie skory.
        Wczesniej myslalam ze to "rozciagniete" zajady i smarowalam wit. B - rezultat na chwile, wiec teraz juz nie wiem.
        Sorry, ze cie jeszcze ciagne za jezyk, bo najprosciej i najskuteczniej to isc do lekarza - ale ciekawosc no i niepokoj
        mnie zzera. Dzieki
        • diabe Re: kaciki ust - help 15.01.03, 14:48
          Bardzo mi przykro, ale nie wiem jakie są objawy, bo niegdy drożdżaka na ustach
          nie miałam
          No ale z tego co się orientuję, drożdżyca np. paznokci to dosyć długie leczenie
          i bardzo nieprzyjemna sprawa. Oczywiście w przypadku kącików ust może być
          zupełnie inaczej (czego bardzo Ci życzę) i dlatego radziłabym raczej pogadać z
          lekarzem

pozdrawiam,
          • falla Re: kaciki ust - help 15.01.03, 15:01
            no oczywiscie juz sie umawiam do lek. - tym nie mniej b.dziekuje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka