jabbur 02.06.06, 13:49 Cześć! Kilka osób napisało do mnie ponownie z prośbą o wprowadzenie logowania. Zgadzacie się z tym, aby w ten sposób uprzykrzyć trochę życie trolli? :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: Logowanie na forum 02.06.06, 13:52 jestem jak najbardziej ZA koniecznościa logowania. osobom uczciwym i kulturalnym niezaszkodzi, a wrecz uwiarygodni czytane posty. A trollom uniemożłiwi sabotaż :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scayla Re: Logowanie na forum IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 02.06.06, 13:54 hmmnie to jest obojetne. Odpowiedz Link Zgłoś
aaliyah83 Re: Logowanie na forum 02.06.06, 13:56 jestem za, moze chociaz troszke ograniczy to chmastwo na tym forum, ktory coraz bardziej się uwidacznia. Pozatym, co komu szkodzi się zalogować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza2 Re: Logowanie na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 13:59 Jestem za, a raczej nie mam nic przeciwko. Głupocie co niektórych forumowiczek i tak nic nie pomoże. Ani logowanie, ani jego brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Jestem na nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 14:05 Ja jestem przeciw. Przepychanki na forum są i będą (przy takim babińcu), a logowanie tylko sprawi, że dziewczyny się będą wyzywały po nicku i wysyłały sobie obraźliwe maile. Poza tym, spójrzcie prawdzie w oczy, ale fora, gdzie wprowadzono konieczność logowania bardzo się skurczyły. Uważam, że wystarczy sprawa dobrego admina i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
littlemy Re: Jestem na nie 02.06.06, 14:07 i właśnie dlatego się nie zalogowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Jestem na nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 14:10 littlemy, właśnie przez takie jak ty, zwykłe czepialskie, się nie loguję. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
garraretka Re: Jestem na nie 02.06.06, 16:06 > logowanie tylko sprawi, że dziewczyny się będą wyzywały po nicku i wysyłały > sobie obraźliwe maile. NIGDY mi się nie zdarzyło dostać jakiegokolwiek niemiłego maila. Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: Jestem na nie 03.06.06, 09:29 Gość portalu: Monika napisał(a): > Przepychanki na forum są i będą (przy takim babińcu), a > logowanie tylko sprawi, że dziewczyny się będą wyzywały po nicku i wysyłały > sobie obraźliwe maile. wyzywanie po nicku nie potrzebuje logowania, żeby się pojawić ;) rozwiązywanie problemów osobistych poza forum jest wręcz pożądane i zaleca je netykieta. konta pocztowe pozwalają na odrzucanie maili przychodzących z konkretnego adresu, lub oznaczanie takich maili jako spamu - wtedy możesz wyrzucić je bez czytania. konta pocztowe mają także administrację, której możesz zgłosić niepożądane zachowanie ich użytkowników (czyli np. zasypywanie cię obraźliwymi mailami), jest szansa, że takie konto zostanie zablokowane. > Uważam, że wystarczy > sprawa dobrego admina i tyle. nie istnieje ktoś taki jak dobry admin. dobry admin to typ idealny, z definicji pojawiający się jedynie w teorii. z adminem jest jak z kremem, nie ma takiego, który wszystkim pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp TAK 02.06.06, 14:11 Głosuję na TAK. Obawiam się tylko, że jeden anonimowy troll pod 100 nickami łatwo przeważy w tym wątku szalę na nie. :( Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_dla_cieniow_minionych Re: koneicznie TAK 02.06.06, 14:12 TAK TAK TAK TAK TAK!!! i będę wdzięczna za pozytywne rozpatrzenie naszych wniosków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Logowanie na forum IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 02.06.06, 14:13 Po logowaniu się będzie to nas coraz mniej. Bo komu będzie chcialo sie logowa... kazdy mysli, że to strasznie lugie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
garraretka Re: Logowanie na forum 02.06.06, 16:08 Gość portalu: ana napisał(a): > Po logowaniu się będzie to nas coraz mniej. Bo komu będzie chcialo sie logowa.. > . > kazdy mysli, że to strasznie lugie itp. nie ilość a jakość jest ważna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza2 Re: Logowanie na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 16:14 Jakościowo utoniecie: kremiki, buźki, buziaczki, buziolki, włoski, pazurki, ciałka, balsamiki, zmarszczeczki, usteczka, filtriki, oczka, buciki, skórki, paluszki, rączki, nóżki, stópki, "dekoldziki". No, miodzio "poprostu" "na prawdę" "napewno" tu wyskoczy, ale ja się "wogóle" "nieznam". Odpowiedz Link Zgłoś
children_of_the_evolution Re: Logowanie na forum 02.06.06, 14:34 Ja jestem przeciw. Forum skurczy się tak jak np. forum moda po ostatnio wprowadzonym logowaniu. Wieje tam niestety nudą... Same zobaczcie:) Są to fora przeznaczone dla kobiet i nie jest istotne, czy trzeba się logować czy nie- i tak są kłótnie i spory, wątki obgadujące inne użytkowniczki i pełno obelg. Np: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=42884998&v=2&s=0 I w zasadzie każdy inny:) Poza tym kiedy ostatnio pytałam o odżywki do włosów odpowiedziało kilka osob, które akurat nie używały tych, o które pytałam... Im mniej użytkowniczek, tym mniej sie dowiemy o kosmetykach, zabiegach, fryzjerach itd. WIem, że "stare" forumki chcą sobie stworzyć forum na którym mogłyby się spotykać, rozmawiać, bez troli, obelg, głupich komentarzy... Ale to niemożliwe:) Nie w internecie. Możecie sobie przecież założyc własne forum. Prywatne. I przyjmować tylko te osoby, które chcecie przyjmować. No i nie wierzę, żeby stado dorosłych kobiet przejęło się az tak bardzo kilkoma głupimi komentarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie NIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 14:42 Nie. A może jeszcze wprowadźmy opłaty za korzystanie z tego forum? Albo wprowadźmy kryteria pozwalające przynależeć do jakże tego elitarnego grona rozprawiającego o grubych łydkach, tabletkach na biust, wargach sromowych i innych debilizmach? Odpowiedz Link Zgłoś
children_of_the_evolution Re: Logowanie na forum 02.06.06, 16:22 Aha. Poprawności językowej też sie nie uniknie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=42653628&v=2&s=0 ;) I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martynka Re: Logowanie na forum IP: 167.206.206.* 02.06.06, 15:05 Jestem przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 111 Re: Logowanie na forum IP: *.aster.pl 02.06.06, 15:08 bez sensu,jak ktoś będzie chciał spamować,to będzie zakładał coraz to nowe konta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Logowanie na forum IP: *.tvsat364.lodz.pl 02.06.06, 15:21 Dokładnie jak ktoś będzie chciał to i tak to nie będzie dla niego przeszkodą, dlatego też nie jestem za logowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
jabbur Re: Logowanie na forum 02.06.06, 17:12 Będzie. Zapewniam Cię, jako administracja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mikka8 Re: Za ! 02.06.06, 15:27 Jestem ZA ;) Moze to nie odstraszy trolli calkowicie, ale napewno utrudni im troche zycie. Zauwazcie , ze najczesciej otrzymujemy odpowiedzi na zadawane pytania od osob rozpoznawalnych , czyli zalogowanych. Te panie, ktore wymyslaja coraz to nowe nicki nie maja czesto zbyt wiele do powiedzenia ,oprocz klotni i wyzywania sie na innych za byle co( nie dotyczy to oczywiscie wszystkich nielogujacych sie , ale sporej czesc). Nie rozumiem dlaczego sie martwicie( niektore), ze bedzie tu mniej ludzi zagladac. Mi jakos to nie przeszkadza .Mysle , ze zalogowane dziewczyny sa bardziej wiarygodne. Moge zapytac np. juste 79 o wiele spraw , o ktorych ja nie mam bladego pojecia. Wiem , ze jest osoba wiarygodna , czego nie mozna powiedziec o takiej pani X , ktora akurat probuje odpowiedziec na czyjes pytanie , i nigdy nie wiesz czy mowi powaznie , czy jaja sobie robi... Ja to tak odbieram , nie wiem jak reszta . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza2 Re: Za ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 15:36 Na pewno, na pewno. Szalenie utrudni...;p >Mi jakos to nie przeszkadza . Jesteś Małą Mi i mówisz o sobie w trzeciej osobie? Mam na imię Agnieszka: Agnieszce to nie przeszkadza. Mam na imię Kasia. Kasi to nie przeszkadza. Mam na imię Mi. Mi to nie przeszkadza. A może: Mnie to nie przeszkadza? Moge zapytac np. juste 79 o wiele spraw , o ktorych ja nie mam blade > go pojecia. Nie przejmuj się, justa79 też, sądząc po jej umiejętności czytania ze zrozumieniem... Nadal jestem za logowaniem, a dokładniej: jest mi ono obojętne. Odpowiedz Link Zgłoś
mikka8 Re: zolza2 :P 02.06.06, 15:50 Mila zolzo2, masz ciety jezyczek ( lub ostre pazurki)... Ale mnie to rowniez nie przeszkadza ;) Ah te zdrobnienia :D pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza2 Re: zolza2 :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 15:52 > Mila zolzo2, Nie wygłupiaj się z tą "miłą". Odpowiedz Link Zgłoś
mikka8 Re: zolza2 :P 02.06.06, 16:03 Gość portalu: zołza2 napisał(a): > > Mila zolzo2, > Nie wygłupiaj się z tą "miłą". No , tia. Przeca zolza nie moze byc mila ;) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Za ! 02.06.06, 15:56 Widzisz, zołzo, zołzo2 lub inna inkarnacjo zołzy, na tym właśnie polega problem z tobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza2 Re: Za ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 16:04 Nessie, nessie, nadal mylisz osoby. Skoro w twoim móżdżku (kochane zdrobnienia) nie może się pomieścić, że zołza i ja, zołza2, to dwie różne osoby, spójrz może na adresy IP. >Bardzo mi to przeszkadza i nie chciałabym czytać > więcej twoich wypowiedzi. Przepraszam, a kto ci każe to robić?! Masz pisole przystawiony do głowy? Dlatego proszę, żebyś zaczęła się logować Odpowiedz Link Zgłoś
elmilinden NIE 02.06.06, 16:14 A mi to przeszkadza. Bo jeżeli będzie mniej uzytkowniczek, to wtedy będzie mniejsza szansa na to, że spotkasz kogoś, kto używał danego kosmetyku, ma jakieś pojęcie. Wśród 50 użytkowniczek forum mniejsza będzie szansa na to, że ktoś używał np. jakigoś tuszu czy kremu, niż wśród teoretycznie nieograniczonej liczby użytkowniczek forum, kiedy może tutaj wejść każdy, kto tylko korzysta z netu. I nie jest prawdą, że na forum większość odpowiedzi pada od osób zalogowanych... Przejrzyj sobie pierwsze od góry dowolne wątki, to się przekonasz. Ale róbcie, co chcecie. Ja i tak jestem zalogowana.... A w razie czego można się przenieść na inne forum, także nie ma problemu. Uważam, że na forach gazety i tak cenzura jest straszna... Czasami az nudą wije, bo ile można rozprawiać wciąż o tym samym? Nikomu nie przeszkadza 50ty wątek na temat samoopalających balsamów, za to jak ktoś napisze coś o poprawności językowej- burza się rozpętuje...;) Moderzy kasują zdjęcia, linki. Psują dyskusje. Nie powinno się plotkować, ja tego nie lubię, nie plotkuję, co można sprawdzić na forum, ale skoro ktoś ma chęć pogadać na jakiś temat, inni użytkownicy są tym zainteresowani, to czemu ktoś ma kasować temat??? Przecież forum i internet służą do zabawy, rozrywki, nie są rzeczywistą przestrzenią i kilka słów na temat tyłka Alby czy uprzytomnienie komuś, że pisze się "tuż" a nie "tusz" nikogo normalnego nie jest w stanie zranić dogłębie ani nim wstrząsnąć. Chyba żadna dorosła osoba nie załamie się z powodu zwrócenia uwagi czy nawet żartu na jej temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza2 Re: NIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 16:24 Chyba żadna > dorosła osoba nie załamie się z powodu zwrócenia uwagi czy nawet żartu na jej t > emat. A miłość własna?! Miłośc własna i przekonanie o nieomylności? No i klasa, klasa zostaje urażona. I wyłazi z klasy pieniacz;)))))) Szkoda, że wedy już bez klasy...;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len NIE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.06.06, 15:21 Jestem przeciwna logowaniu. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
butters77 Re: Logowanie na forum 02.06.06, 15:50 Jak najbardziej ZA. Może jakiemuś potencjalnemu trollowi po prostu nie będzie się chciało zalogować..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola2375 Re: Logowanie na forum IP: *.core.lanet.net.pl 02.06.06, 16:33 NIE Odpowiedz Link Zgłoś
capuccino_days Re: Logowanie na forum - ZA 02.06.06, 17:01 ten sam argument co Nessie - wygaszanie trolli Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_dla_cieniow_minionych czegoś nie rozumiecie!!!!! 02.06.06, 17:12 dziewczyny, logowanie nie utrudni, a pomoże... Nie ma to być forum ukryte (czyli dla osób, tylko i wyłącznie przyjętych na podstawie loginu), a dostępne dla wszystkich (bez wyjątków!!). Czytać będzie mógł każdy, pisać też - tylko przed wysłaniem odpowiedzi czy założeniem nowego tematu wymagane będzie zalogowanie. po prostu wyskoczy okienko "zaloguj się". I TYLE!!!!!! chcesz - logujesz się i piszesz, nie chcesz - to NIE!!! A po takim zalogowaniu, poruszasz się po forum już jako konkretna osoba i nie musisz tego robić za każdym razem, jednokrotnego użytkowania forum. UWIERZCIE - TO P O M O Ż E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osme Re: czegoś nie rozumiecie!!!!! IP: *.aster.pl 02.06.06, 17:29 no ale nie rozumiesz, ze jedna osoba moze miec i 10 kont?logowanie spamowania nie zatrzyma, ja sama mam 3 konta na gazecie, bynajmniej nie do spamowania, ale sie nie loguje, strata czasu Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: czegoś nie rozumiecie!!!!! 02.06.06, 18:33 ale wszystkie 10 kont możesz dodać do listy i nie będziesz widzieć postów tej osoby! Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: czegoś nie rozumiecie!!!!! 03.06.06, 09:16 Gość portalu: osme napisał(a): > no ale nie rozumiesz, ze jedna osoba moze miec i 10 kont?logowanie spamowania > nie zatrzyma, ja sama mam 3 konta na gazecie, bynajmniej nie do spamowania, ale > sie nie loguje, strata czasu i dokładnie o ten rodzaj myślenia chodzi "logowanie = strata czasu". po wprowadzeniu obowiązku logowania rozmowa z samym sobą będzie wymagała kilkukrotnego przelogowania się. mam nadzieję, że niektórych "żartownisiów", tudzież działy marketingu, to zniechęci. obowiązek logowania prawdopodobnie zniechęci także osoby, które wpadają na forum przez przypadek w celu napisania kilku niemiłych uwag bez związku z tematem, a następnie znikają bez śladu. im również nie będzie chciało się tracić czasu na zakładanie konta i logowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jabbur Re: Logowanie na forum - ZA 02.06.06, 17:13 Dokładnie. Widzę, że opcja "za" ma przewagę. Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_dla_cieniow_minionych Re: Logowanie na forum - ZA 02.06.06, 17:16 No w końcu. :) Aż mi się humor poprawił. do wiadomości zołz i innych takich - to nie jest sprawa najważniejsza w moim życiu, ale lubię czasem skorzystać z forum, na którym gości miła i przyjazna atmosfera, a rady są sprawdzone lub po prostu dokładnie znane. i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka NIE IP: *.szwajcarska.pl 02.06.06, 17:19 Nie! Kto będzie chciał komuś tu życie utrudni to i tak to zrobi, założenie konta na gazecie.pl zajmuje 1 minutę albo i mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Logowanie na forum - ZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 17:30 żebyś się nie przeliczyła... Odpowiedz Link Zgłoś