Gość: Magda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.03, 10:16 Kilka razy w ciągu roku pojawiają się pod paznokciami białe obłoczki; znikają po pewnym czasie, ale nie udało mi się wyczuć po czym; czego wówczas domaga się nasz organizm? Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: helen Re: Białe plamki:)) IP: *.chello.pl 23.01.03, 10:27 Czesc Madziu! Te biale plamki o ktorych napisalas to poprostu bielactwo paznokci inaczej kwitnienie paznokcia.To nic strasznego spowodowane jest brakiem witamin. Czasami czegos w organizmie brakuje i wtedy widac na plytce paznokciowej biale plamki. Postaraj sie uzupelnic braki (kup sobie jakis zestaw witamin) Poazdrawiam,Helenka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Białe plamki:)) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.03, 10:45 Inna przyczyna (poza brakiami witamin) to uszkodzenia mechaniczne płytki paznokcia podczas manicure Odpowiedz Link Zgłoś
madllen Re: Białe plamki:)) 23.01.03, 10:53 Nick toszkę inny, ale to ja:)) Dziękuję Wam; czy możecie napisać, jakich konkretnie witamin/ minerałów wtedy brakuje, żebym mogła je uwzględnić w codziennej diecie; oczywiście nie wyłączając preparatu witaminowego- Vitapil będzie odpowiedni? Pozdrawiam serdecznie, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Białe plamki:)) IP: 217.8.175.* 23.01.03, 17:21 podobno sztuczne witaminy w ogole sie nie wchlaniaja ja jadlam kilka orzechow laskowych dziennie i plamki zniknely pozdrawiam m Odpowiedz Link Zgłoś