Dodaj do ulubionych

Sephora i podróbki

19.06.06, 17:40
To jak to w końcu jest?Czy można w sephorze dostać podróbki zapachów?Czy któraś zakupiła nieświadomie podróbe w sephorze? Chodzi mi te takie dobrze podrobione których pełno jest na allegro
Moja znajoma jest wielbicielką Angela T.Muglera.Używa go od lat.Kupiła ostatnio flakon w sephorze i stwierdziła, że zapach ulatnia sie po 10 minutach i nie jest to tylko jej odczucie bo wiadomo, ze swojego zapachu sie nie czuje.Az mi sie nie chiało wiezyć.Sama poszłam do sephory i psiknęlam na nadgarstek.Faktycznie zapach po godzinie się ulotnił(a zazwyczaj Angel "trzymał" sie na mnie 2 dni).
Czy to możliwe, żeby w sephorze trafić na podróbke?
Obserwuj wątek
    • paulinaa Re: Sephora i podróbki 19.06.06, 19:04
      nie wiem ale wydaje mi sie to malo prawdopodobne
      • maggi9 Re: Sephora i podróbki 19.06.06, 19:12
        To znaczy, że zmienili skład tych perfum?
        No bo jak to wytłumaczyć?
        Manipulowali przy testerach?Możliwe ale mało opłacalne bo jak klientce zapach nie podejdzie to nie kupi.Ale jak wytłumaczyć tak fatalna trwałość?
        • miss_paradox Re: Sephora i podróbki 19.06.06, 19:16
          rzeczywiście Angel trzyma bardzo długo.

• paulina.galli Re: Sephora i podróbki 19.06.06, 19:55
            nie zabardzo wierze zeby to podroba była...

juz predzej ze moze perfumy byly stare (przeterminowane) ???
            nie wiem jaki jest czas zeby perfumom nie skonczyl sie..."best before" ;)
            ale kiedys okres waznosci sie konczy ...
            moze to to?
    • babunowa Re: Sephora i podróbki 19.06.06, 19:47
      Najbardziej prawdopobodne mi sie wydaje,ze przedsiebiorcza ekspedientka
      odpowiednio rorcienczyla tester.To jesli chodzi o dzialania sephory.Z drugiej
      strony moze spece od Angela cos tam maja z tym wspolnego.
    • maggi9 Re: Sephora i podróbki 19.06.06, 20:03
      Ochrzczony tester, stare perfumy cos za dużo zbieów okoliczności jak na jedną sephore jak dla mnie.Ona kupowała a ja testowałam w tej samej przy Jubilerskiej
      • paulina.galli Re: Sephora i podróbki 19.06.06, 21:33
        A mi przyszla jeszcze jedna rzecz do glowy ;)
        Perfumy to jest jakas produkcja...co z tego ze luxusowa ;)
        Moze cos sp...artaczyli w fabryce i taka gorsza serie - wyslali do Polski (bo
        szkoda zmarnowac)(a do Polski bo rynek Francuski czy Włoski szkoda psuc sobie
        opinie ):):):)

hmmm..ale spiskowa teoria mi wyszła ;):):):)
        • bzzzk Re: Sephora i podróbki 19.06.06, 21:43
          faktycznie dziwne, że i tester i produkt są kiepskie:/ może trzebaby powąchać w
          innych Sephorach i sprawdzić, czy wszędzie zapach taki ulotny- to by znaczyło,
          że skład zmienili czy coś. albo w sumie...że wszędzie są z tej samej tureckiej
          fabryki;) nie no, naprawdę zagadkowa sprawa. to nawet w Sephorze nie można być
          pewnym...

pzdr
          • ewelline Wy macie jakąś manię 19.06.06, 23:24
            Wy macie jakąś manię z tą Sephorą. Ręcę opadają jak to czytam! Podróbki w
            Sephorze? Że niby sprzedawczyni rozcieńczyła! Boże! Skąd wy takie pomysły
            bierzecie? Jesteście nienormalne! No już! Posądzcie mnie, że pracuję w
            Sephorze, powiem tylko, że w moim mieście niestety ale tej przeklętej przez Was
            Sephory nie ma ale jak jestem w Wawie czy Krakowie to robię tam zakupy. Po jaką
            cholerę robicie tam zakupy jak tam Was tak oszukują, źle traktują? Tysiące
            innych sklepów jeszcze jest, więc po co się tam pchacie?
            • maggi9 Re: Wy macie jakąś manię 20.06.06, 00:00
              nie mówiłam nic o złym traktowaniu
              Jednak o trwałości perfum które świetni znam przekonałam się na własnej skórze.I była ona marna.Tylko tyle mnie zastanawia-dlaczego?
              Nie napisałam-uwaga sephora sprzedaje podróby i ma wredne kasjerki, prawda?
    • otakou Re: Sephora i podróbki 20.06.06, 00:13
      Kiedyś mój znajomy kupił piracką płytę w Empiku. Wydawałoby się niemożliwe, a
      jednak - porównaliśmy z oryginalną, jaką ja miałam i różnice były ewidentne.
      Jedyne wytłumaczenie, jakie nam przyszło do głowy, to takie, że pracownicy
      sklepu podkładają tanie nieoryginalne płyty, które się sprzedają w Empiku
      niepostrzeżenie, a wynoszą oryginalne - albo dla siebie albo może na sprzedaż.
      Moim zdaniem to jedyne wytłumaczenie, bo duża sieć nie pozwoliłaby sobie na
      taki wygłup. Można to jedynie złożyć na karb nieuczciwości pracowników. Być
      może taka sytuacja miała miejsce i w Sephorze, chociaż moim zdaniem to jest
      numer na raz, a nie na całą linię kosmetyków - za duże ryzyko.

Pozdrawiam!
      • ewelline Re: Sephora i podróbki 20.06.06, 10:19
        A moim zdanie co u niektórych z Was zaczyna się...schizofrenia. Dużo się o tej
        chorobie teraz mówi, to częsta choroba ludzi młodych.
        • ewelline Re: Sephora i podróbki 20.06.06, 10:21
          Która się m.in. objawia różnymi urojeniami, maniami na przeróżne rzeczy, nawet
          takie głupie jak podróbki w Sephorze czy Empiku itp.
          • maggi9 Re: Sephora i podróbki 20.06.06, 11:50
            Słuchaj źle się może czujesz?
          • otakou Re: Sephora i podróbki 20.06.06, 12:12
            Piracka płyta w Empiku to fakt, a nie urojenie. I to dosyć drogi, bo za 60 zł.
            Kiedy się wydaje swoje pieniądze, i to niemałe często sumy, w sposób uczciwy -
            w Empiku 60 zł zamiast na Stadionie 10 zł, w Sephorze 300 zł zamiast na Allegro
            140 zł, i się zostanie oszukanym, to nie trzeba mieć psychozy, żeby stać się
            czujnym i zwracać przy każdym zakupie baczną uwagę, czy zakupiony produkt jest
            zgodny z oczekiwaniem i oryginalny. Żeby odróżnić piracką płytę od oryginalnej
            nie trzeba być specjalistą, zwłaszcza kiedy można porównać egzemplarz
            oryginalny z pirackim. Twój komentarz wydaje mi się zupełnie nie na miejscu.

Nie jest niczym odkrywczym stwierdzenie, że często w obsłudze sklepu
            zatrudnieni są ludzie nieuczciwi. Znam wiele takich opowieści, kiedy bramkarz
            przepuszczał kumpli z kradzionym towarem, kiedy ginęła w tajemniczych
            okolicznościach cała dostawa wielkości tira i wiele podobnych. Na tle takich
            opowieści podmiana płyty w sklepie oryginalnej na piracką to akurat pikuś.

Niedawno na forum O perfumach ktoś dzielił się informacją o rozmowie, jaka
            toczy się na jakimś Gronie. Otóż jakiś koleś szuka chętnych do współpracy
            pracownic Sephory - dał takie ogłoszenie na tamtym forum, czy co to tam jest -
            które będą mu wynosiły ze sklepu puste opakowania po testerach. Chociaż podobno
            nie jest łatwo wynieść puste opakowania, zgłosiły się chętne. Każdy orze jak
            może... Wprawdzie to nie na temat, ale wczoraj mojemu ojcu w pracy ktoś (czyli
            pewnie ktoś ze znajomych) gwizdnął z marynarki porfel z kartami kredytowymi i
            zrobił sobie zakupy na 3000 zł. Ojciec pracuje w renomowanej korporacji w
            biurze, więc niby z ludźmi "na poziomie" i takimi, którzy nie są zmuszeni
            dorabiać sobie w ten sposób. Świadczy to o tym, że nieuczciwość to jakaś plaga,
            która dotyka ludzi z różnych środowisk, a jeśli się tego nie widzi, to być może
            też cierpi się na jakieś zaburzenie i słaby kontakt z rzeczywistością. Czasem
            wystarczy włączyć Wiadomości, żeby się o tym przekonać.

Co do schizofrenii to poczytaj jeszcze o tej chorobie, żeby się więcej
            dowiedzieć. W dobrym tonie byłoby unikać takich głupkowatych porównań,
            zwłaszcza biorąc pod uwagę, że to coraz częstsza choroba, no i ludzi młodych i
            być może uraziłaś kogoś z czytających.

---
            To ja, Len :)
            • maggi9 Re: Sephora i podróbki 20.06.06, 12:22
              Otakou masz racje.
              Kilka lat temu podróbka to była podróbka-nie sposób było pomylić
              I wtedy bez zastanowienia można było wszędzie kupowac perfumy.
              Od jakiegos czasu podróbki są coraz lepsze.A ja do cholery nie po to płace cieżkie pieniądze, zeby dostawać podróbke.
              Ja nie kręce, nie próbuje szukać na allegro, czy gdzie możn kupić taniej orginały.Chce zapłacic nawet więcej ale dostać produkt taki jaki oczekuje, jaki znam.
              W sephorze też pracują ludzie-bardziej uczciwi, mniej uczciwi.Nie twierdze-"uwaga, uwaga sephora ma podróby nie kupujcie tam".Bo ja tego nie wiem na 100%.Nieemniej to co ostatnio zobaczyłam troche mne zdziwilo i zaskoczyło
        • paulina.galli Re: Sephora i podróbki 20.06.06, 13:07
          ewelline napisała:

> A moim zdanie co u niektórych z Was zaczyna się...schizofrenia. Dużo się o
          tej
          > chorobie teraz mówi, to częsta choroba ludzi młodych.

Eh.... jak ja zazdroszcze tym niewinnym duszyczkom ktore wciaz wierza ze swiat
          jest piekny i wszyscy sa dobrzy. ;)
          I ze ani jednostki ludzkie ani firmy nie popelniaja bledów i tylko i wylacznie
          dbaja o nasze dobro ;)

(zeby bylo jasne nie wesze spiskowej teorii typu: wszystkie koncerny
          (kosmetyczne farmaceutyczne, odziezowe itp.) czychaja na nas ;):), ale smutny
          fakt jest taki ze wcale nie nie mam pewnosci czy opisany przypadek jest wyssany
          z palca)
          • paulina.galli Re: Sephora i podróbki 20.06.06, 13:09
            ... a raczej sklanialabym sie ze jak najbardziej prawdziwy .... ;(
            (taka juz pozbawiona zludzen jestem (chlip chlip) ;))
            • tikulek Re: Sephora i podróbki 20.06.06, 13:29
              a ja mialam podobną sytuację w Sephorze w Wawie na Marszałkowskiej. Kupiłam
              Narciso Rodriqueza i mimo kilku psiknięć po godzinie nic nie czułam. Wczesniej
              dostałam próbkę i psikałam się testerem i perfumy były bardzo mocnei trwałe.
              Pisałam nawet o tym na forum o perfumach.Złozyłam reklamację w Sephorze.
              • sferos Re: Sephora i podróbki 20.06.06, 16:15

Tez mi się tak zdarzyło z wodą toaletową "sunflower" arden po 10 minutach już nic ni było czuć kupioną w douglasie
                • mmajja Re: Sephora i podróbki 22.06.06, 00:33
                  i jak sie skonczylo? Uznali reklamacje w Douglasie?
          • ewelline Re: Sephora i podróbki 21.06.06, 23:36
            A ja wam nie zazdroszczę waszej manii. Skoro nie wierzycie, że was nie oszukują
            w sklepach to jak wy zakupy robicie? Przecież w każdym pudełeczku kremu może
            być jakaś podróba, sprzedawczynie mogły coś dodać, jakiś tani krem dodać do
            drogiego, przecież wg was tak może być, przecież kremy są zakryte dodatkowo
            pazłotkiem ale przecież te ekspedinetki mogły strzykawką coś wstrzyknąć!
            Paranoja! Jak wy te zakupy robicie? Kupujecie bezpośrednio u producentów? Ale
            przecież oni też mogą was oszukać. I co wy biedne zrobicie?

A i "czyhać" pisze się przez "h" a nie "ch".
            • maggi9 Re: Sephora i podróbki 22.06.06, 00:03
              Dobra kobieto.Nie mam manii prześladowczej.
              Ale wytłumacz mi jak to możliwe, że produkt który doskonale znam w dwóch przypadkach okazał się bublem?
              • ivettinka Re: Sephora i podróbki 22.06.06, 09:00
                A ja tam jeszcze nie spotkałam tak podrobionych perfum, których nie dało by się
                odróżnić od oryginału, zawsze są jakieś różnice, trzeba też wiedzieć gdzie
                trzeba ich szukać.
                A co do rozcienczania oryginalnych perfum, też nie wydaje mi się, żeby mogło to
                się odbyć bez śladu. Oryginalne buletki są tak robione, żeby nie dałoby się ich
                napełnić ponownie. Ale oczywiście mogę się mylić :)
    • ulka36 Re: Sephora i podróbki 08.05.19, 22:48
      Podróbki? Tak!!! Dzisiaj mąż kupił wodę toaletowa za ponad 400 zł w Sephorze w Krakowie. Miało być Acqua Di Gio a po otwarciu okazało się ze zakupił Acquadi Ciq!!!! Skandal!!! Czy ma się otwierać produkt przy kasie? A gdyby kupił to na prezent? Jutro pójdzie to wyjaśnić
    • izabela.rogo Re: Sephora i podróbki 09.05.19, 14:04
      Raczej mało prawdopodobne. Myślę, że np. drogerie internetowe bardziej sprzedają podróbki, aniżeli taka drogeria. Jeżeli tak.. to drogie mają te podróby ;) Nie wiem jak z Muglerem, czy przypadkiem nie miał on zmienionego składu w przeciągu ostatnich lat.
      • majeczka2k19 Re: Sephora i podróbki 10.05.19, 11:05
        Też mi się tak wydaje, że to musi być jakoś sprawdzane. Gdyby faktycznie sprzedawali podróbki to raczej szybko by wyciekło w świat biorąc pod uwagę na jaką skalę działają
        • izabela.rogo Re: Sephora i podróbki 10.05.19, 15:18
          No tak mi się wydaje, ze nie ma raczej zbytnio opcji by sephora robiła takie przekręty, a jeżeli robi i to wyjdzie to będzie piekło na skalę narodową.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka