Dodaj do ulubionych

Szukam farby do włosów o kolorze***

19.06.06, 22:39
Witam - przeglądając amerykańską stronę Loreala trafiłam na farby Feria -
zakochałam się w kolorze o nazwie Iced Mocha- z palety brązów;
wklejam link do tej strony-na środku strony jest Shade selector-trzeba wybrać-
Browns i na drugiej pozycji jest ten kolor :)
www.lorealparis.ca/en/haircolor/index_feria.asp
Moje pytanie-czy widziałyście już ten kolor u nas- wydaje mi się, że jest
kilka-jednak nie ma tego, o który mi chodzi :(
Czy możecie polecić inną farbę,którą znacie i która dałaby taki efekt?
Dziękuję Wam:)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • magdaksp Re: Szukam farby do włosów o kolorze*** 19.06.06, 22:52
      wydaje mi sie ze ten kolor jednak jest wpolsce.
      • przemkowa4 Re: Szukam farby do włosów o kolorze*** 20.06.06, 19:04
        hej!!!
        ja dzis zakupilam L`OREAL recital preference o kolorze sredniego naturajnego
        blondu nr7...mozecie mi o tym kolorze i wogole o tej farbie cos powiedziec...ja
        zupelnie sie nie znam...w tej chwili mam bardzo duzo jasnych platynowych
        pasemek...tzn chcialabym wiedziec przypuszcualnie jaki kolor wyjdzei na moich
        wloskach..mam juz poltora centymetrowe odrosty..pozdrawiam
    • magdaksp Re: Szukam farby do włosów o kolorze*** 19.06.06, 22:52
      ale wogole to niepolecam ferii o sie szybko zmywa
      • carolinascotties Re: Szukam farby do włosów o kolorze*** 19.06.06, 23:39
        Słyszałam o tym, ze szybko się zmywają :( jednak nie mogę wpaść na inną farbę w
        tym kolorze - która naprawdę dawałaby TAKi efekt - wszystkie wychodzą albo
        zbyt ciemne, albo zupełnie inne :(
        • mariolka99 Re: Szukam farby do włosów o kolorze*** 19.06.06, 23:44
          W sklepach dla fryzjerów mają farb marirel. Kosztuje z utleniaczem jakies 35zł.
          Trzyma się świetnie, a odcieni tyle ze zawrót głowy;) Feria ma fajne kolory,
          ale 3-4 mycia wytrzymują;)
          • mariolka99 Re: Szukam farby do włosów o kolorze*** 19.06.06, 23:44
            Majirel;)
            • carolinascotties Do mariolka99 19.06.06, 23:50
              Dziękuję za podpowiedź :) czy można je kupować w nie-hurtowych ilościach?
              • mariolka99 Re: Do mariolka99 20.06.06, 00:10
                Ja kupuję pojedyncze;) voila tez jest dobra;) a jeśli nie boisz sie zaufac
                swojej intuicji to polecam farby z allegro:

www.allegro.pl/item110383321_profesjonalna_farba_colection_bronze_alcantara.html

www.allegro.pl/item109684029_profesjonalna_farba_do_wlosow_gratis_alcantara.html
                • carolinascotties mariolka99 - bardzo dziękuję :) n/t 20.06.06, 19:08

• nessie-jp Re: Szukam farby do włosów o kolorze*** 20.06.06, 01:40
      Mnie się z tej strony spodobał Espresso :)

A tak w ogóle, to oszukują jak cholera. Ta modelka od Iced Mocha ma na zdjęciu
      ewidentne pasemka, a nie żadną mochę! ;) Efekt komputerowych highlightów, jak
      rozumiem, ale jednak trochę przesadzili...
      • zoe28 Re: Szukam farby do włosów o kolorze*** 20.06.06, 10:40
        Ja również polecam farby Majirel, to mój zdecydowany nr 1 w koloryzacji.
        Zamierzam też wypróbować farbę Alcantara, o której pisała mariolka, bo jeden z
        fioletów bardzo mi sie spodobał. Ferię odradzam, bo zdjęcia na opakowaniu nie
        mają nic wspólnego z rzeczywistym efektem.
        Pozdrawiam w ten słoneczny i ciepły poranek.
        • bzzzk Re: Szukam farby do włosów o kolorze*** 20.06.06, 15:57
          Zoe, a mogłabyś wkleić linka z tym fioletem, który Ci się spodobał? ja
          nadal "choruję" na fiolety, ale na razie musiałam zaniechać farbowania na taki
          kolor, bo każdy wychodził jakiś nie taki...

ps. nieco prywaty- ciągle zapominam odpisać na maila, przepraszam, poprawię
          się!;)

pozdrawiam
          • bzzzk Re: Szukam farby do włosów o kolorze*** 20.06.06, 15:59
            a, i jeszcze chciałam Was zapytać o samo farbowanie takimi profesjonalnymi
            środkami- czy to bardzo trudne? bo jeśli chodzi o koloryzację, to zlecam to
            zawsze tacie, ze sklepowymi radzi sobie doskonale, ale nie wiem czy z
            fryzjerskimi da radę;) czy czymś istotnym się to różni?

pzdr
            • mariolka99 Re: Szukam farby do włosów o kolorze*** 20.06.06, 18:51
              Niczym sie nie różni.
            • nessie-jp Re: Szukam farby do włosów o kolorze*** 20.06.06, 18:57
              Bzzk, mnie tata podcina końcówki i ogólnie strzyże :))
              • carolinascotties Witaj nessie - ale masz dobrze:) 20.06.06, 19:06
                Ja nie mam obok siebie mężczyzny, któremu powierzyłabym swoje włosy - nawet
                jeśli bym chciała-byłoby trudno :)
                Co do farbowania-zastanawiam się, czy istnieją farby, które dają kolor taki,
                jak na opakowaniu-oczywiście zdaję sobie sprawę, że efekt zależy od wielu
                czynników-
                po co w takim razie robią zdjęcia włosów przed oraz po - i umieszczają je na
                opakowaniach?
              • bzzzk Re: Szukam farby do włosów o kolorze*** 20.06.06, 19:18
                :) a ja strzygę babcię i nawet nawet mi to wychodzi, co ciekawe;)
            • carolinascotties Cześć bzzzk :) znalazłam coś o farbowaniu Majiriel 20.06.06, 19:02
              Na wizażu toczyła się dyskusja-wizażanki pisały:
              "Rzeczywiście kazdy zabieg chemiczny domowy jest ryzykowny.Nigdy nie bedzie to
              taka koloryzacja jak wykonana rękoma fachowca.My mamy "komputerki" w głowach i
              dotyk wlosow,wywiad z klientka oraz kondycja i kolory wlosow decyduja o
              koloryzacji."

"Wiecie co, tak się napaliłam na tą profesjonalną lorealkę (czekoladowy brąz)
              że już wybierałam się ją kupić. Spotkałam jednak koleżankę, która siedzi już
              trochę w biznesie fryzjerskim (co prawda w marketingu, ale siłą rzeczy...) i
              zapytałam ją co o tym myśli. Ona mocno mnie ostudziła w zapałach. Powiedziała,
              że odradza jakiekolwiek eksperymenty z profesjonalną serią w zaciszu domowym,
              bo te preparaty są dużo dużo silniejsze niż całe to badziajstwo kupowane w
              drogeriach i każda minuta tak naprawdę jest w takim procesie farbowania
              decydująca. Poza tym woda utleniona nie jest tutaj dobierana do farby, a do...
              włosa! i tylko fryzjer jest w stanie ocenić jego grubość, porowatość itd."
              Źródło:
              www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=60044
              Zastanawiam się, czy zaryzykować :)))
              Pozdrawiam Muminkowo ;)
              • mariolka99 Re: Cześć bzzzk :) znalazłam coś o farbowaniu Maj 20.06.06, 19:10
                E tam. Ja farbuję profesjonalnymi i zyję;) Bardzo jasny miedziany blond
                niezmiennie;)
                • carolinascotties i ja zaryzykuję :) 20.06.06, 19:16
                  po sesji zaopatrzę się w te faby i dam Wam znac, czy żyję :))
                  Jeszcze pytanko: ile potrzeba tubek na grube włosy do ramion?
                  • mariolka99 Re: i ja zaryzykuję :) 20.06.06, 19:20
                    Zapytaj w sklepie albo sprzedawcy na allegro;) I ich zapytaj tez jaka woda;)
                    standard to 6%, 9% daje sie gdy chce sie rozjaśnić grube lub ciemne włosy;) A
                    przyznam że zastanawiam sie nad użyciem 3% wody, dla odswieżenia koloru;)
                  • bzzzk Re: i ja zaryzykuję :) 20.06.06, 19:21
                    trochę się boję, ale za jakiś czas i ja spróbuję:) w końcu jako 13- letnie
                    dziewczę potraktowałam włosy wodą utlenioną- chyba nic ich już nie zaskoczy;)
                    • carolinascotties Re: i ja zaryzykuję :) 20.06.06, 19:25
                      Hihi-bzzzk brawa za odwagę!!! Jestem ciekawa, co Tobie wtedy wyszło na włoskach?
                      Ja ostatnio dekoloryzowałam włosy-dwukrotnie w ciągu dwóch tygodni- żyją i mają
                      się dobrze :)
                      • mariolka99 Re: i ja zaryzykuję :) 20.06.06, 20:11
                        Widze ze kolezanka ma takie pomysły jak ja;) To teraz uważaj bo farba chwyci
                        trochę intensywniej nż podaje producent;)
          • zoe28 Re: Szukam farby do włosów o kolorze*** 21.06.06, 10:18
            Cześć bzyczku :)
            To jest link do fioletu, wklejony kilka postów wyżej przez mariolkę:
            www.allegro.pl/item109684029_profesjonalna_farba_do_wlosow_gratis_alcantara.html
            Jeśli chodzi o samo farbowanie profesjonalnymi, to niczym się ono nie różni od
            tradycyjnego. Trzeba tylko dokupić wodę utlenioną w kremie (9%), niekoniecznie
            tej samej firmy co farba, i wymieszać wszystko.
            Mailem się przejmuj, jak będziesz miała sprawę to pisz :)

Pozdrawiam
            • mariolka99 Re: Szukam farby do włosów o kolorze*** 21.06.06, 18:10
              zoe28 napisała:

Trzeba tylko dokupić wodę utlenioną w kremie (9%), niekoniecznie
              > tej samej firmy co farba, i wymieszać wszystko.

9% przy włosach mocnych i ciemnych które chcemy ROZJASNIC. Przy brązach i
              innych ciemnych kolorach stosuje sie 6% ;) Ja nawet "superrozjaśniającym
              miedzianym blondem" używam z 6% ;)
    • karola2210 Re: Szukam farby do włosów o kolorze*** 21.06.06, 18:05
      farbowałam kiedyś "Lorealem" ale nie byłam wogóle zadowolona, baaardzo szybko
      sie zmył:( najlepsza jest Safira.
      • glowacka.anna Podbijam wątek- bo mam pytanie odniośnie Alcantary 20.10.06, 23:35
        czy któraś z Was stosowała dekoloryzator?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka