helga22 03.07.06, 23:06 Moja skóra na stopach szybko rogwacieje i staje sie zgrubiała. Czy ktoś może mi polecić skuteczny krem nawilżająco zmiekczający zapobiegający tym problemom? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
helga22 Re: rogowacenie skóry stóp 03.07.06, 23:12 ile kosztuje i gdzie można go kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
j0anna1 Re: rogowacenie skóry stóp 03.07.06, 23:17 W aptece. Niestety jest drogi: 100 ml chyba 55 zl. Ja uzywam po depilacji bikini zeby wloski nie wrastaly. No ale podstawowe zastosowanie jest wlasnie na skore ktora rogowacieje. Na allegro widze ze kosztuje 40 zl allegro.pl/item113467203_svr_xerial_30_krem_wawa_rogowacenie_luszczyca.html Odpowiedz Link Zgłoś
otakou Re: rogowacenie skóry stóp 04.07.06, 00:20 Kremy z mocznikiem są odpowiednie w pielęgnowaniu takiej skóry. Ja używam Xerialu50 ale tylko miejscowo, tylko na te rejony, gdzie skóra wyraźnie ma tendencję do narastania. Regularnie też ścieram te miejsca i całe stopy pumeksem i ewentualnie maszynką z żyletką. Kremy z drogerii są dosyć słabe, z mocznikiem są np. Pollena Eva, Eris i Avon - krem zmiękczający do pięt (używam na co dzień do całych stóp, jest odpowiedni, bardzo dobry). Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
otakou Re: rogowacenie skóry stóp 04.07.06, 00:22 Acha, zapomniałam napisać, że Xerial50 jest bardzo wydajny, jednorazowo niewiele się go zużywa. Ja już mam bardzo długo ciągle pierwszą tubkę, więc jest to jednorazowy wydatek rozłożony w długim czasie i w sumie nie taki duży. Odpowiedz Link Zgłoś