Dodaj do ulubionych

Prostowanie włosów

IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.01.03, 13:37
Czy któraś z Was prostowała włosy w salonie fryzjerskim?Jakie są efekty?
Obserwuj wątek
    • Gość: Inga Re: Prostowanie włosów IP: *.acn.waw.pl 31.01.03, 14:45
      Ja prostowałam i efekty są bardzo dobre, kupiłam też sobie prostownice do
      domu, ale nie było to to samo, myślałam, że to wina prostownicy, ale wczoraj
      byłam u fryzjerki i ona mi powiedziała że dobrze jest też używać specjalnych
      preparatów do prostowania, aby efekt był zadowalający. Tylko nie można tego
      robić za często, bo włosy mogą się zniszczyć.
      • Gość: do Ingi Re: Prostowanie włosów IP: proxy / 204.48.22.* 31.01.03, 15:16
        Gość portalu: Inga napisał(a):

> Ja prostowałam i efekty są bardzo dobre, kupiłam też sobie prostownice do
        > domu, ale nie było to to samo, myślałam, że to wina prostownicy, ale wczoraj
        > byłam u fryzjerki i ona mi powiedziała że dobrze jest też używać specjalnych
        > preparatów do prostowania, aby efekt był zadowalający. Tylko nie można tego
        > robić za często, bo włosy mogą się zniszczyć.

Ingo, czy mogłabyś podać nazwy tych środków do prostowania włosów, jakie
        polecia ci fryzjerka.
        aga
    • Gość: milla Re: Prostowanie włosów IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 19:04
      Ja tez po prostowaniu włosów u fryzjera kupilam sobie prostownicę. Jestem w
      sumie zadowolona, ale fakt, zeby efekt byl najlepszy, trzeba jeszcze stosowac
      różne preparaty do prostowania. Mój fryzjer mówił, ze testował kosmetyki
      różnych firm i że zdecydowanie najlepszy jest żel do prostowania firmy Tigy
      (chyba tak to sie nazywa).No ale jest to dosc droga rzecz ; ok70zl za tubke.
      Swojego czasu dziewczyny na forum zachwalały balsam do prostowania Clinique.
      Podobno jest rewelacyjny i bardzo wydajny. No i tańszy.Pozdro.
      • Gość: Do. Re: Prostowanie włosów IP: *.100.3.213.dial.bluewin.ch 01.02.03, 00:55
        A jakie prostownice sobie kupilyscie? Babyliss? Gama? Profesjonalne czy do uzytku domowego? I w jakich cenach? Wlasnie mam zamiar sobie kupic. A co do preparatow to zaden mi jeszcze nie pasowal, wszystkie sklejaja wlosy, blee :-)
        Pozdr.
        Do.
        • madlen1013 Re: Prostowanie włosów 01.02.03, 14:34
          niedawno kupiłam sobie karbownicę babyliss z trzema różnymi końcówkami do
          karbowania i jedną do prostowania, bardzo wygodna w użyciu, polecam, wprawdzie
          nie używam jej do prostowania, ale włosy karbowane trzymią się nawet do 3 dni.
          jeśli chodzi o cenę to ja zapłaciłam 25 euro w niemczech ok(100zł)
    • Gość: milla Re: Prostowanie włosów IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 21:27
      Ja tez mam babyliss, ale na parę. W sumie jest ok, z tym ze ma jedną dosc
      powazną wadę:te dwie płaszczyzny do prostowania-nie wiem jak to nazwac, wiesz
      o co chodzi-rozwierają się równolegle(a nie pod kątem) tak, ze mało jest
      miejsca między nimi, i trzeba się trochę nagimnastykowac, zwłaszcza jak
      prostuje sie włosy z tyłu.
      W ogóle z tym prostowaniem to nie jest takie hop siup, tzn, nie jest tez to
      cos strasznie trudnego, ale na pewno nie wychodzi mi to tak dobrze i szybko,
      sprawnie jak mojemu fryzjerowi. Wygląda to nabardzo prosciutko , a wcale tak
      nie jest. W salonie do którego chodzę tez uzywają prostownic Babyliss, ale
      takich chyba fryzjerkich,:czarne, z jakimis swiatelkami, te zelazka są róznej
      wielkosci. Są bardzo wygodne, nie zaciągają włosów (moja trochę zaciąga). No
      ale są tez drozsze- kosztują 180 zl. Pzdr
      • Gość: kafelek Re: Prostowanie włosów IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 01.02.03, 22:12
        A czy któras z Was prostowała włosy chemicznie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka