Dodaj do ulubionych

Podkład w sztyfcie

IP: *.energetyka.elblag.pl 31.10.01, 14:32
.. jeśli uzywałyście, doradźcie, czy warto kupić i jakiej firmy są
najlepsze.Potrzebuję w każdym razie dobrze kryjącego podkładu i dość trwałego-
żeby buzia większość dnia wyglądała ładnie. Wydaje mi się, że one są dość łatwe
w użyciu i chyba szybciej wykonuje się taki makijaż? nigdy nie używałam, więc
proszę o opinię-może jakieś za i przeciw i mniej więcej ile coś takiego
kosztuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: magda Re: Podkład w sztyfcie IP: *.chomiczowka.net.pl 04.11.01, 19:49
      Minute Makeup Estee Lauder- to moj ulubiony podkład. Używam go rano, gdy nie
      mam czasu na bardzo staranny makijaz (rzeczywiście, aby go równomiernie nałożyć
      wystarczy minuta).
      • Gość: Helena Re: Podkład w sztyfcie IP: *.waw.cdp.pl 05.11.01, 12:42
        Ja polecam Bouriois. Uzywam chyba juz z 5 opakowanie i nie mam zadnych
        zastrzerzen - swietnie kryje, nawet przy tlustej skorze doskonale sie trzyma i
        daje naturalny efekt.
        Pozdrawiam
        • Gość: Xena Re: Podkład w sztyfcie IP: *.acn.waw.pl 06.11.01, 11:20
          Heleno, mam do Ciebie pytanie. Czy używałaś też może podkładu kompaktowego
          Bourjois? I jeśli tak, to czy możesz jakoś porównać go z tym w sztyfcie?
          Chciałam sobie kupić ten sztyftowy, ale po doświadczeniach z kompaktowym, który
          wydał mi się zdecydowanie zbyt ciężki, trochę się wydać, jakby nie było 50 zł,
          na kosmetyk, który również może się nie sprawdzić.
          Pozdrawiam
    • Gość: aga71 Re: Podkład w sztyfcie IP: *.MAN.atcom.net.pl 06.11.01, 08:39
      Ja tez polecam Minute Makeup. Bardzo dobrze sie rozprowadza, udalo mi sie dobrac idealny dla mnie odcien (Buff Nr 12), nie jest tlusty, ale i nie przesusza. Zawiera filtr przeciwsloneczny UVB/UVA (dwutlenek tytanu, wiec o szerokim spektrum). Bylby idealny, gdyby nie dosyc wysoka cena (ok 120zl) za jednak raczej mala ilosc. Ale jakosciowo rewelacja!

Uzywalam tez QuickStick L'Oreala. jest bardziej suchy i do wyboru jest mniej odcieni, ale tez calkiem dobry. Tyle ze bez filtrow...

faktycznie te podklady latwo jest nalozyc bez obawy przesadzenia z iloscia, a czas nakladania podkladu mozna zmniejszyc nawet do pol minuty!

Probowalam tez Chanel (Teint Crystalline?) i Bourjois, ale wydaly mi sie bardziej tluste i nakladaly sie grubsza warstwa.

Aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka