Dodaj do ulubionych

kosmetyka naturalna

03.05.10, 10:31
Podoba mi się temat myślę że my profesjonalistki kosmetyczki
powinniśmy zwrócić uwagę na świadomość konsumencką stosowanych
kosmetyków do pielęgnacji domowej a przede wszystkim kosmetyków
profesjonalnych stosowanych w zabiegach dla naszych klienttkach, czy
przypominacie sobie warsztaty masażu jak na wzajem się masowałyśmy o
potem wyskakiwały nam wysypki, zastanówcie się?
to proste używałyśmy olei parafinowych które są pochodnymi ropy
naftowej, ich molekuła jest tak duża że zatyka pory skóry co
powoduje że skóra nie oddycha i zachodzą zmiany skórne, wy walczycie
między sobą ale zwróciłyście uwagę jakie składy mają te kosmetyki
Jestem fanką kosmetyki naturalne i aromaterapii jeżeli kogoś
zainteresuje ten wątek chętnie przekaże moje wiadomości i posłucham
innych moim marzeniem jest napisanie poradnika naturalnej
pielęgnacji urody ponieważ uważam że jestem tum co jem i jestem tym
co stosuję w pielęgnacji na ciało itwarz
Obserwuj wątek
    • jul.ka123 Re: kosmetyka naturalna 02.09.15, 16:21
      Ja rowniez od dawna interesowalalm sie kosmetyka naturalna, najpierw robilam jakies peelingi, maseczki na dlonie, stopy i wlosy a teraz robie juz kremy, serum, toniki. Takie naturalne kosmetyki robi tez kosmetyczka w salonie Kosmetyka Naturalna Kamila w Rzeszowie i sa swietne bo stosuje je juz dosc dlugo.
    • srozaa Re: kosmetyka naturalna 03.08.17, 11:29
      polacam sprawdzic www.salonroza.pl
    • didiana636 Re: kosmetyka naturalna 08.04.18, 19:12
      Peelingi, maseczki, balsamy stosuje od Bielenda Profesional. Kupuje tutaj zawsze: www.mk-cosmetics.pl, kosmetyki zawsze z prawidłową datą ważności, czasami mi się zdarzyło kupić przeterminowane np. maseczki. Tylko tutaj sprawdzone, i się jeszcze niezawiodłam.
    • agawp.pl Re: kosmetyka naturalna 19.06.18, 17:58
      Ja również preferuję naturalne organiczne kosmetyki. Prim wiedzie rokitnik, nowoczesne kosmetyki zawierają olej z tego owocu a rokitnik jest bogaty w witaminy i aminokwasy omega 3 - 9 z czego bardzo wartościowym jest omega - 7, ponieważ nie występuje on w innym pożywieniu. Warto zgłębić informacje na temat wartości rokitnika, ponieważ działa on nie tyko na zewnątrz, ale i od wewnątrz ma swoje zastosowanie. W kosmetykach jego prozdrowotne właściwości wykorzystuje się do regeneracji i pielęgnacji skóry, włosów oraz paznokci. Nowoczesne kosmetyki to te, które posiadają certyfikat i są na naturalnych składnikach, nowoczesność polega na dbaniu o środowisko, ochronę zwierząt przed testowaniem kosmetyków na nich oraz dbaniu o zdrowie człowieka.
    • bernadetta6060 Re: kosmetyka naturalna 12.10.18, 10:31
      Z kosmetykami naturalnymi nie jest tak prosto jakby sie wydawalo. Troche informacji tutaj: beeyes.pl/jakie-kosmetyki-naturalne/ . Jest dosc plynna granica okreslajaca kosmetyk naturalny, gdyz kosmetyki naturalne powinny bazować na substancjach roślinnych i mineralnych, ale niewielka część może być syntetyczna – nie więcej niż 5% składników niemających swojego odpowiednika w naturze. Nie mogą zawierać chemicznych emulgatorów, sztucznych barwników i zapachów. Brak odpowiednich przepisów definiujących takie kosmetyki stwarza duże pole do nadużyć dla nieuczciwych producentów wykorzystujących ekotrend. Oferują oni produkty z niewielka ilością naturalnych składników i masą sztucznych konserwantów, barwników i mnóstwem innej chemii, a nazywają je produktami naturalnymi. Jak nie dać się oszukać? Czytac sklad. A jak ktos sie nie zna? Doplacic za kosmetyk certyfikowany np ECOCERT
      • miranda.mikerrano Re: kosmetyka naturalna 03.12.18, 23:30
        W niektórych kosmetykach z certyfikatem Ecocert też można znaleźć składniki, które niekoniecznie są takie fantastyczne. Wystarczy poprostu czytać składy i sprawdzać opinie. Poza tym certyfikowany nie znaczy lepszy. Kosmetyki z małych manufaktur nie będą miały certyfikatu gdyż często właścicieli marek nie stać na certyfikowanie produktu. A z kolei niektóre duże firmy nie robią tego bo poprostu nie chcą płacić i tyle. Tak samo śmieszą mnie certyfikaty typu VEGAN OK zaświadczające, że coś jest produktem wegańskim. Przecież widać skład i wiadomo co jest wegańskie a co nie i nie trzeba do tego certyfikatu. Kiedyś na targach słyszałam jak dziewczyna rozmawiała ze sprzedawcą, który tłumaczył jej, że kosmetyk jest kosmetykiem roślinnym a ona na to, że jak nie ma znaczka, że wegański to nie dla niej :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka