Gość: oliwka2702@o2.pl IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 20:56 Czy to prawda że banany uszkadzaja szkliwo na zębach??? Jaka pasta do zębów jest najlepsza Waszym zdaniem ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mariusz Re: BANANY ... IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 21:10 Witam Cie oliwko :-) Ja słyszałem że banany faktycznie szkodzą szkliwu, a co do najlepszej pasty to ja osobiści używam Signal! I mam bardzo ładne kły :-) Odpowiedz Link Zgłoś
masia27 Re: BANANY ... 25.02.03, 08:00 Nie wiem jak to jest z bananami, ale jeśli chodzi o pastę do zębów, to wszyscy znani mi dentyści polecają Elmex. Odpowiedz Link Zgłoś
masia27 Re: BANANY ... 25.02.03, 15:01 A najlepiej używać elmexu razem z pastą Aronal. Producent obu past ten sam, produkty mają się uzupełniać, tzn. Aronalem myje się zęby rano i po posiłkach - ma chronić dziąsła, a Elmex zawiera dużo fluoru i przeznaczony jest przede wszystkim do mycia zębów wieczorem, przed snem. Niestety Aronal jest w Polsce niedostępny, ja kupuję go w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
anula78 Re: BANANY ... 25.02.03, 14:52 Mnie rowniez polecaja elmex, nawet go uzywam (pasty) od jakis 3 miesiecy, ale efektow jeszcze nie widze...chyba po prostu chodzi jednak o czestosc mycia zabkow. Odpowiedz Link Zgłoś