Dodaj do ulubionych

TO STRASZNIE BOLI!!!

10.07.09, 20:07
Jestem po drugim zabiegu depilacji laserowej na pachy i bikini. Coz moge
stwierdzic... Zabiegi te sa dosc skuteczne, trzeba przyznac, ale...podczas
pierwszej wizyty bolalo strasznie, mimo znieczulenia ale jakos przezylam.
Myslalam, ze drugi raz bedzie mniej bolesny, bo wloskow bylo juz znacznie mnie
i byly duzo rzadsze...ale na wszelki wypadek posmarowalam sie emla. A tutaj
niepsodzianka...bolalo 100 razy bardziej niz za pierwszym razem!!

Uwazam siebie za osobe, ktora jest w stanie zniesc duzo dla urody, ale tego
naprawde nie dalo sie wytzymac!!! Lzy mi ciekly ciurkiem jak tam lezalam, caly
makijaz sie rozplynal, tragedia... Rozumiem, ze nie wszystkie zabiegi
kosmetyczne sa mile i przyjemne, ale to juz chyba przesada... Czy to normalne?
Jest ktos na forum kto podobnie reagowal? Czy tylko ja mam taki problem?

Teraz zastanawiam sie czy w ogole kontynuowac serie bo masochistka nie jestem.
Tak wielki bol nie jest naturalny i obawiam sie, ze depilacja taka moze byc
grozna dla zdrowia.... Jak myslicie?
Obserwuj wątek
    • lilithlilith Re: TO STRASZNIE BOLI!!! 18.07.09, 23:38
      Wydaje mi się że aż tak strasznie nie jest. Jestem po kilku
      zabiegach na łydkach i udach, obecnie robię bikini i pachy. Nogi
      bolą zdecydowanie mniej, bywają tylko cięższe momenty :) Na pachy
      najlepiej działa zamrażacz w spray'u, a na bikini faktycznie lepiej
      wybrać się z emlą. Dodatkowo można poprosić o chłodzenie zamrożonym
      żelem. Zabiegi nie są przyjemne ale skoro widać efekty to chyba
      warto je kontynuować. Zresztą pachy to 10-15 minut, więc spokojnie
      da się wytrzymać. U mnie reakcja na ból jest taka że wylewam parę
      litrów potu i nieco się trzęsę (podobno niektóre panie nawet
      kopią :)) Ból sam w sobie niezdrowy na pewno nie jest. Istotne żeby
      wszystko się ładnie goiło i aby nie było przebarwień.
      • martka_2 Re: TO STRASZNIE BOLI!!! 26.08.09, 12:45
        ja chodze na depilacje do Kriocentrum w Otwocku, tam zabieg wykonywany jest z
        chłodziarka, ktora zamraża skore niemalże na kamien:) rok temu robilam sobie
        laser na pachy z emlą ból straszny, zabieg byl okropny popostu zmuszalam sie, ze
        isc na ten zabieg. Teraz jestem w trakcie robienie nogi i bikini z ta właśnie
        chłodziarka, mowie Wam zero bolu!! rewelacja zabieg jest duzo szybsz o wiele
        przyjemniejszy naprawde polecam.
    • damian8333 Re: TO STRASZNIE BOLI!!! 19.07.09, 19:21
      tylko po co to wszystko jak nie ma efektu CO?
      • sekretlaury Re: TO STRASZNIE BOLI!!! 24.07.09, 16:35
        Nie wiem, to może ja jestem jakaś inna :( ale niestety tak to odczuwam i nie
        wiem co mam w związku z tym zrobić. Może jakieś tabletki przeciwbólowe by
        pomogły? Albo więcej emli?
        • lilithlilith Re: TO STRASZNIE BOLI!!! 10.08.09, 22:58
          Rozumiem o czym mówisz, bo bikini jest na prawdę mało przyjemne,
          momentami aż chce się uciec :) Niektóre panie zamiast np. Emli 5-
          gramowej na bikini smarują się aż 30 gramami. Warto też dłużej
          posiedzieć z Emlą, tak ze 2-3 godziny. Jakiś sprawdzony proszek
          przeciwbólowy też może wspomóc, również psychicznie. Podobno różnie
          odczuwamy ból w zależności od dnia cyklu. Ja osobiście preferuję jak
          najszybsze wykonanie zabiegu, żeby mieć to z głowy (tzn. nie
          marudzę ;) nie proszę o przerwy itp.) Aczkolwiek są okolice, przy
          których proszę o pojedyńcze-podwójne strzały, bo nie da się
          wytrzymać całej serii. Trzeba to po prostu na bieżąco konsultować z
          osobą przeprowadzającą zabieg.
    • maryann501 Re: TO STRASZNIE BOLI!!! 18.08.09, 21:39
      Hej,
      każdy inaczej reaguje na ból, ale fakt jest faktem, że depilacja bikini to nie
      lada wyzwanie ;) Ja za pierwszym razem, mimo emli spinałam chyba wszystkie
      mięśnie mojego ciała, bo ból był nie do wytrzymania. Ale od drugiej wizyty
      oprócz emli, biorę jeszcze 2 ibupromy. Bez porównania. Także polecam :)

pozdrawiam wszystkie "masochistki" z wyboru :)
      • sekretlaury Re: TO STRASZNIE BOLI!!! 31.08.09, 08:52
        Dzięki za rady!! 2 września mam 3 zabieg i aż się boję... Ale zrobię tak jak
        maryann501 napisała i wezmę 2 tabletki ibupromu, miejmy nadzieję, że chociaż
        trochę pomoże...

Tak się jeszcze zastanawiam nad poprzednim zabiegiem i wydaję mi się, że
        przyczyną silniejszego bólu byl fakt, że nałożyłam emlę niecałą godzinę przed
        zabiegiem. Podobno lepsze rezultaty są gdy się ją nakłada 2h wcześniej...
        • maryann501 Re: TO STRASZNIE BOLI!!! 31.08.09, 19:57
          To powodzenia sekretlaury :) trzymam kciuki, aby bolało jak najmniej.

Co do emli, to masz rację, niecała godzina to trochę krótko, więc to też mógł
          być powód zwiększonego bólu. Ona chyba zaczyna działać tak mniej więcej po 1,5
          h, a po 2 to już na pewno.

Aaa, no i pocieszający jest jeszcze fakt, że z każdą kolejną wizytą włosków jest
          coraz mniej, a więc i zabieg coraz bardziej znośny :)
          • sekretlaury Re: TO STRASZNIE BOLI!!! 16.09.09, 19:00
            Dziękuję wszystkim za rady. Zastosowałam się do nich i posmarowałam się emlą na
            dwie godziny przed zabiegiem i jeszcze wzięłam dwie tabletki ibupromu. Bez
            porównania!!!! Oczywiście bolało, ale o wiele mniej :) jest nadzieja, że uda mi
            się to jednak przeżyć do końca ;)

Pozdrawiam
            • sepiolka Re: TO STRASZNIE BOLI!!! 28.04.11, 17:52
              Boli jak diabli. Pierwsze dwa zabiegi to była masakra. Trzęsąca się wracałam do domu.
              Przy drugim zabiegu wzięłam 2 mocne tabletki przeciwbólowe i niewiele pomogły za to po zabiegu porobiły mi się małe siniaki.:/ Przy trzecim i czwartym ból (już bez tabletek!) był dużo mniejszy a ja jeszcze miałam siłę normalnie iść na zakupy i nie odczuwałam już bólu. Im mniej włosów i delikatniejsze, tym mniejszy ból. Na początku miałam bardzo grubaśne, gęste i czarne włosiska a teraz są delikatne i jaśniejsze, no i jest ich malutko.
    • kosmetyczka_35 Re: TO STRASZNIE BOLI!!! 13.09.10, 10:09
      bez przesady, depilację można wytrzymać. miałam robione pachy, łydki oraz ręce i wszystko to bez znieczulenia. najgorzej chyba pachy w samym dołku, ale można to przeżyc. planuję robić teraz na jesień bikini i z tego co słyszałam są osoby które robią bez znieczulenia, chociaż ja jednak skuszę się na Emlę:D depilacja nie jest groźna dla zdrowia, są pewne przeciwwskazania, no ale zależy kto jaki salon wybiera i czy informują o tym klienta
    • jadziunia129 Re: TO STRASZNIE BOLI!!! 14.11.11, 18:21
      Ja jestem w trakcie depilacji bikini głębokiego, zrobiłam już 4 zabiegi, bez znieczulenia, boli baaardzo, ale te 10min jestem w stanie wytrzymać dla efektu końcowego. Raz zrobiłam zabieg miesiąc po opalaniu, opalenizna jeszcze nie zeszła i to był dopiero ból, wtedy już marudziłam, już chciałam przerw.
      Ale generalnie myślę, że warte tego, by potem cieszyć się gładką skórą.
      • pyzulka79 Re: TO STRASZNIE BOLI!!! 24.11.11, 20:43
        Hmmm a mnie nic nie bolało

Byłam właśnie na pierwszym zabiegu depilacji bikini 4 dni temu.

Kosmetyczka smarowała mnie jakimś żelem chłodzącym. W momencie samego zabiegu sama pytała czy ma zwiększać moc czy nie. Trochę mnie szczypało więc myślałam że to jest maximum możliwości.

Od zabiegu minęło 4 dni, kiedy będą widoczne pierwsze efekty? Bo przyznam się szczerze że kompletnie nie orientuję się jak to ma być.

Ktoś mi podpowie?
    • ryska23 Re: TO STRASZNIE BOLI!!! 17.08.16, 12:56
      Korzystałam z usług gabinetu QClinique (www.qclinique.pl), gdzie robiła serię depilacji (całe nogi + pachy). I może faktycznie nie jest najprzyjemniejszy zabieg świata, ale w jego trakcie Pani Kosmetolog (Emilia) kilka razy pytała, czy czuję się komfortowo, czy nie za mocno "razi" mnie przykładanie lasera. Dodatkowo dostałam antystresowe piłeczki do miętoszenia w rękach, które pomogły w zniesieniu zabiegu... Może po prostu trzeba szukać gabinetu z miłą i fachową obsługą, która troszczy się o komfort klientek ;)
      • krasnale1314 Re: TO STRASZNIE BOLI!!! 18.08.16, 12:21
        ryska23 - to już przesada, żeby tak nachalnie reklamować gabinet QClinique, jesteś jego pracownikiem czy właścicielem? Wchodząc na forum dotyczące depilacji widzę w każdym temacie Twoje odpowiedzi wraz z odnośnikiem do strony salonu... Myślisz, że takie zagrywki skłonią ludzi do skorzystania z Waszej oferty? Nawet nie macie lasera diodowego tylko IPL, który jak od dawna już wiadomo, jest nieporównywalnie mniej skuteczny i nietrwały. Żenada.
    • rebekaz Re: TO STRASZNIE BOLI!!! 17.10.16, 22:28
      Jeśli po depialcji masz bolące miejsca spróbuj je ochłodzić wodą. Zrób zwyczajne, zimne kompresy. Przejdzie na pewno. Ja do tego na koniec wklepuję krem indyjski Kailas z samych ziół. Chłodzi i przyjemnie pachnie. I damy radę:)
    • soraya1992 Re: TO STRASZNIE BOLI!!! 28.10.16, 01:32
      Jeśli chcecie zminimalizować ból w trakcie depilacji szukajcie gabinetów które mają laser diodowy LinSkan. 90% bólu mniej a skuteczność większa niż popularnych Vectusów i Lightsheerów. Laser drogi i stać na niego nieliczne gabinety i lekarzy. Lista gabinetów które go mają na stronie; btlestetyka.pl/nowosci/btl-linscan/gabinety.html
    • kasiunka85 Re: TO STRASZNIE BOLI!!! 31.10.16, 22:20
      Miałam dokładnie ten sam problem. Znalazłam jeden salon po opiniach koleżanki, nie było łatwo, jest specyficznie położonyw Warszawie, bo White Łąka to bardziej Dzika Łąka, gdyż leży naprawdę na dalekich obrzeżach i bez samochodu jest ciężko tam dojechać. Śledziłam fora, mam spory problem, a tzw. diodowe nie byłam w stanie wytrzymać. Na SHR EPIL MOTION po opiniach koleżanek, które mieszkają na Białołęce, wstępnie zdecydowałam się tylko na łydki. Wiadomo wszystkie salony się reklamują, a o efekty później trudno, nie chciałam ryzykować. To było w styczniu tego roku. Sam zabieg był prawie nieodczuwalny. Salon, co ważne był czysty jak gabinet lekarski, pierwszy raz miałam taki komfort higieniczny u kosmetyczki. Pod koniec lutego cieszyłam się gładkimi łydkami powypadało mi chyba prawie wszystko. Na początku marca byłam na kolejnej wizycie i skorzystałam u nich z promocji serii na 3 partie, wyszło bardzo taniej niż na diodowych. Ostatecznie nie zrobiłam całej wymaganej serii. Przed wakacjami nie miałam już nic na nogach i bikini. Teraz w październiku poszłam z pierwszymi pojawiającymi się włoskami. Jestem żywym przykładem i bardzo polecam. Kaśka :)
    • natalia9521 Re: TO STRASZNIE BOLI!!! 22.01.17, 10:42
      Mam do zaoferowania rabat w wysokości 20% na wybrany zabieg depilacji laserowej w salonach Laser DeLux na terenie całej Polski. Rabat działa na zasadzie polecenia nowej osoby (idziesz na pierwszy zabieg z mojego polecenia a dzięki temu oby dwie strony dostają zniżkę). Przy drugim i kolejnym zabiegu zniżka dla Ciebie może wynieść nawet 100%. Szczegóły: natalia.wierzba95@gmail.com lub 794 066 506
    • natalia9521 Re: TO STRASZNIE BOLI!!! 07.05.17, 18:51
      Mam do zaoferowania rabat w wysokości 20% na wybrany zabieg depilacji laserowej w salonach Laser DeLux na terenie całej Polski. Rabat działa na zasadzie polecenia nowej osoby (idziesz na pierwszy zabieg z mojego polecenia a dzięki temu oby dwie strony dostają zniżkę). Przy drugim i kolejnym zabiegu zniżka dla Ciebie może wynieść nawet 100%. Szczegóły: natalia.wierzba95@gmail.com lub 794 066 506
    • jajulka84 Re: TO STRASZNIE BOLI!!! 12.05.17, 17:56
      Bóle też zależy od tego jaką głowicą jest wykonywana depilacja. Ja robiłam w Laser delux w Szczecinie. Na dużych obszarach miałam robiony zabieg dużą głowicą, która zasysała skórę. Przed każdym strzałem i po miejsce było chłodzone zmrożonym żelem. Był był do wytrzymania nawet na bikini. Niestety mniejsze miejsca i takie gdzie dużą głowicą nie można dotrzeć są robione tą mała. Okropna ona jest, czuć jakby pojedyncze zastrzyki. W Laser delux byłam wcześniej na konsultacji i tam pani mi pokazała w jaki sposób wykonywany jest zabieg zarówno małą jak i dużą głowicą więc jak ktoś się zastanawia czy wytrzyma ból to ja polecam śmiało takie wcześniejsze spotkanie które jest niezobowiązujące. Mogę również podzielić się rabatem na pierwszy zabieg -20% a szczegóły u mnie:) 692 699 430
    • mirasol3 Re: TO STRASZNIE BOLI!!! 31.05.17, 13:14
      Nie wiem od czego to zależy, ale miałam robioną serię zabiegów depilacji laserowej w Vici Clinic w Krakowie i odczuwałam jedynie dyskomfort. Zabiegi były robione urządzeniem LightSheer Duet - łącznie dwoma głowicami. W porównaniu do tych odczuć efekt jest wart, żeby się trochę przemęczyć. ;)
    • sylad111 Re: TO STRASZNIE BOLI!!! 05.10.17, 10:38
      Mnie nic nie bolało, ale to pewnie kwestia ustawień maszyny, a co za tym idzie skuteczności :(
    • cerida Re: TO STRASZNIE BOLI!!! 09.11.17, 23:20
      Udzielę zniżki -20% na depilację dowolnych części ciała (ilość dowolna) w salonach Laser DeLux w całej Polsce. Polecam ich usługi :). Zainteresowanych proszę o kontakt na kyluspoe@gmail.com, odpisuję maksymalnie w ciągu kilku godzin (zwykle wcześniej), chętnie odpowiem też na wszystkie pytania związane z depilacją.
    • natalia9521 Re: TO STRASZNIE BOLI!!! 22.08.18, 08:12
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka