Dodaj do ulubionych

Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat

09.10.06, 17:09
nie sadzilam ze jest taka regula, ale zdazylam sie przekonac, ze cos w tym
jest. Podobno w wieku 16 - 17 wyglada sie najlepiej, najladniej, (dot.
dziewczyn w miare ladnych, bo wiadomo ze totalna brzydula - przepraszam - nie
bedzie wygladac jakos super ;]). Powiedziala mi to tez lekarka u ktorej bylam
z problemem wypadania wlosow, powiedziala ze wiek ok 17lat to jest czas,
kiedy ma sie najwiecej wlosow na glowie (pozniej zaczynaja wypadac, co
niektorym - np mi - szybko). I z tego co obserwuje rzeczywiscie ta 17stka to
jakas magiczna pod tym wzgledem liczba, bo i ja w tym wieku (choc podobno
bylam i jestem ladna dziewczyna) zwracalam uwage ludzi mimo, ze nie stroilam
sie jakos, mialam super wlosy - chodzilam w rozpuszczonych, po wyszuszeniu
suszarka bylo i ch tyle, ze wygladaly jak lwia grzywa hihi - i jakos twarz
byla inna niz teraz, niby nic sie nie zmienilo, ale ladniejsza. I pamietam
jak w nowej szkole w klasie podobalam sie kilku chlopakom naraz, co dali mi
do zrozumienia ( a ze nic z tego nei wyszlo, to co innego ;P) teraz mam 20
lat i nadal wygladam ladnie, ale to juz ,,nie to", wygladam bardziej
zwyczajnie, mam mniej wlosow, sa krotsze no i jakos twarz juz nie ta, choc
nie wiem dlaczego. Podobno bylam najladnieszja z siostr.... a teraz moja
mlodsza kochana siostra jest wlasnie w tym ,,wyzowym" okresie i wyglada
super ! tak jak ja wygladalam lepiej od niej, teraz lepiej wyglada ona. I nie
chodzi tu o jakies przsadne dbanie, bo o siebie dalej dbam. Co o tym
sadzicie? Slyszalam tez takie opinie od jednej kolezanki i chyba cos w tym
jest.
Obserwuj wątek
    • tonieja77 Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 09.10.06, 17:16
      nie zgodze się,a na dowód musiałabym wam pokazac moje zdjęcie jak miałam 17 lat
      i jak teraz wyglądam:)poza tym sa kobiety ktore z wiekiem wyglądają coraz
      lepiej-jak w przysłowiu.nie chcialabym miec znowu 17 lat,ale tak z 25..:)
    • iluminacja256 Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 09.10.06, 17:17
      Nie ejst to prawda. kazy wygląda najlepeij w innym wieku. Ja zdecydowanie
      obecnie , czyli po 25 roku zycia. I za zadne skarby swiata nei chcialbym wrócic
      do tego zapryszczonego, otyłego, porozciągano-czarno-swetrowego okresu lat 17 .
      Nigdy i za nic.
    • panisiusia Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 09.10.06, 17:32
      Cóż, lekarka chciała, żebyś sobie jakoś zracjonalizowała wypadanie włosów, bo
      wiadomo, że najbardziej szkodzi im stres...
    • martika19873 Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 09.10.06, 18:00
      Ja w wieku 16 lat nie wygladalam moze tragicznie,ale nie chcialabym wrocic do
      tego okrseu :/ nie umialam jeszcze o siebie dbac tak jak teraz (mam 19
      lat),mialam beznadziejna fryzure,malowalam sie tak mocno ze nauczyciel wfu
      nazywal mnie "oko" ;) ogolnie rzecz biorac wygladam teraz o niebo lepiej,jedyne
      co mialam lepsze w tamtym wieku to chyba brzuch. Jestem szczupla,ale obecnie
      mam na nim poczatki cellulitu :// chyba przeszlo w genach po mamie. A tak poza
      tym to kazdy jest i czuje sie piekny tylko wtedy kiedy mu sie podoba:)
    • mikams75 Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 09.10.06, 18:01
      ja najlepiej wygladalam w wieku 25-28, wlosy, cera najlepsze w wieku 22-25.
      Twarz - rudno okreslic, ale na pewno nie jak bylam 17stka. Poza tym wtedy gustu
      chyba mi brakowalo a mamy juz sie nie sluchalam :D
      • wildorchid Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 09.10.06, 18:34
        bzdura niesamowita.kazdy jest inny i wyglada najlepiej w innym okresie.chyba
        bylas u znachorki jakiejs a nie lekarki:P
        ja w zyciu nie wygladalam tak dobrze jak teraz[23 lata]i z kadzym rokiem lepiej
        wygladam-widze po zdjeciach,reakcjach ludzi ect.w wieku 17 lat akurat nie
        wygladalam najszczesliwiej,bylam o wiele grubsza,cera niezbyt dobra.
        w ogole to zalezy od genow a nie jakiejs teorii ktora tu serwujesz.
        np w rodzinie mojego ojca wszyscy wygladaja tym lepiej im sa starsi a za mlodu
        wcale nie olsniewali,tak jak teraz.
        • sabriel Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 09.10.06, 19:00
          Co za bzdura.
          • littlefrog Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 09.10.06, 19:07
            Też się nie zgodzę. W wieku 17 lat byłam chuda, płaska i koścista ;) Poza tym
            walczyłam z trądzikiem, który szczególnie upodobał sobie moje czoło, na
            szczeście ok. 20 r.ż. zrezygnował z tej lokalizacji i nawet jak mi coś czasem
            wyskoczy to tylko na brodzie ;)
            Kwestię ubioru i fryzury z tego wieku pominę ;P
            • shava Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 09.10.06, 20:40
              Mam 17 lat i również twierdzę,że to kosmiczna bzdura.W tym okresie walczy się
              najrozmaitszymi chorobami skóry-ja obecnie z trądzikiem ,już od 4 lat.Nie mogę
              się doczekać ,aż będę miała te 19,czy 20 lat i wyjdę z tego całego bagna
              maści,antybiotków i żeli
              • wytrwala Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 09.10.06, 20:56
                mowie ze chodzi o w miare ladnie wygladajace dziewczyny a nie pryszczule w
                rozciagnietych swetrach :P a tak na serio to wy mowicie o czyms innym - bo co
                niektore po prostu zadbaly o siebie z wiekiem, a tu nie o to mi chodzi .
                • kamisiunia Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 09.10.06, 21:28
                  Ja tam najlepiej wyglądałam, jak miałam 13-15 lat... Teraz jakoś brzydko :P Hehe :D
                  Nie, nie jestem brzydka, wrecz przeciwnie, ale to juz nie to. Nie przyciągam
                  uwagi, nie mam wielu adoratorów tak, jak to było ta pare lat temu... :)
                • kragmel Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 09.10.06, 21:33
                  wytrwala napisała:

> mowie ze chodzi o w miare ladnie wygladajace dziewczyny a nie pryszczule w
                  > rozciagnietych swetrach :P a tak na serio to wy mowicie o czyms innym - bo co
                  > niektore po prostu zadbaly o siebie z wiekiem, a tu nie o to mi chodzi .

ja wyglądałam najśliczniej w okresie od mniej więcej roku do ukończenia 7
                  lat ;)
                  do czasu lat nastu za nic nie chciałabym wrócić. brrrr.
                  mając lat 26 mam tak samo bujne włosy, o niebo lepszą cerę, dużo ładniejszą
                  figurę (choć ważę więcej) i wreszcie żyję w zgodzie z własnym ciałem.

w moim przypadku teoria koleżanki się nie sprawdza.
                  • kuleczka82 Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 09.10.06, 21:46
                    marudzisz jak starzejąca sie baba.....a masz dopiero, albo aż 20 lat :D
                  • katrint Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 09.10.06, 21:51
                    Bzdura.W tamtych czasach zero we mnie było kobiecości.Z wiekiem coraz lepiej
                    wygladam:))
    • mroofka2 Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 09.10.06, 21:47

bzduuura, co za bzduuuuura :) przynajmniej na mnie się to
      nie sprawdza:) podobno teraz wyglądam duuużo korzystniej
      a 17 lat już nie mam:)i mieć nie będę thx god!;)
    • arieska Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 09.10.06, 23:25
      wytrwala napisała:

> nie sadzilam ze jest taka regula

Bo takiej reguly nie ma. Nigdy nie wygladalam lepiej, a coraz blizej mi do
      30tki. Oczywsicie, ze np. wlosy z wiekiem sa slabsze, zaczynaja bardziej
      wypadac, ale Ty dalas sobie wmowic totalne bzdety i majac 20 lat piszesz tak,
      jakbys byla w podeszlym wieku. No nie dajmy sie zwariowac.
      • ewelline Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 10.10.06, 00:14
        A co to za totalny bzdet, że włosy z wiekiem są coraz słabsze? Skąd
        te "rewelacje" wytrzasnęłaś?
        • arieska Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 10.10.06, 11:11
          ewelline napisała:

> A co to za totalny bzdet, że włosy z wiekiem są coraz słabsze? Skąd
          > te "rewelacje" wytrzasnęłaś?

No coz, malo kto ma przez cale zycie identyczna lwia grzywe - malo prawdopodobne
          jest posiadanie tak samo mocnych i gestych wlosow za mlodu i na emeryturze.
          Wlosy rowniez sie oslabiaja i starzeja, taka kolej rzeczy i nie ma sie co
          oburzac nazywajac to bzdurami. Sa wyjatki, np. moja babcia zawsze miala grube i
          mocne wlosy, ale to raczej wyjatek potwierdzajacy regule.
          • eboniet Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 10.10.06, 13:34
            wlosy staja sie slabsze wraz z nastaniem menopauzy, a wydaje mi sie, ze wam to
            na razie nie grozi:-), wiec te teorie o oslabianiu sie wlosow z biegiem lat
            maja sens wylacznie w tym kontekscie (no, chyba, ze ktos je katuje intensywnymi
            i mocno niszczacymi zabiegami fryzjerskimi).
            ma to zwiazek z zanikiem wydzielania zenskich hormonow plciowych. Oczywiscie,
            sa wyjatki, np. alopecia androgenica u kobiet mlodych przed menopauza, ale to
            sa przypadki sporadyczne.

E.
    • wesola_internautka Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 09.10.06, 23:28
      ja się sobie podobam bardziej teraz niż jak miałam 17 lat :)
    • dziewczynazbagien Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 10.10.06, 00:22
      ja się z tym stwierdzeniem nie zgadzam.sama jestem przykladem na to ze mozna
      ladniec z wiekiem.nie wiem na czym to polega ale moja twarz poki co z wiekiem
      zmienia sie na lepsze. wystarczy rzut oka na moje foty z przed 10 lat i obecne
      mam inna szczuplejsza twarz, po prostu ladniejsza...wczesniej bylam jakas taka
      pyzata,nawet figure mam lepsza teraz np wyszczuplaly mi lydki, wysmuklalam,
      jestem zgrabniejsza, no i co tu kryc, wiem juz jak o siebie zadbac....pozdr
    • justa_79 Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 10.10.06, 09:31
      nie zgadzam się, ja wyglądam teraz o wiele lepiej niż w wieku 17 czy nawet 20
      paru lat.
    • maggi9 Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 10.10.06, 11:22
      Być może u niektórych to prawda.U mnie raczej nie.W wieku lat 17 miałam taką samą cere jak teraz(dostałam w prezencie od matki natury dobrą skóre).Włosy miałam nijakie, byłam sporo grubsza, chowałam się za obszernymi ciuchami i uważałam, że najlepszy makijaż to smoliście czarna kredka do oczu.
      Z wiekiem przyszła umiejętność lepszego doboru ubrań, makijażu.
      A chyba nie wyglądam jeszcze tak staro bo o sprzedaży alkoholu bez dowodu moge pomarzyć.
      Pewnie, że w wieku nastoletnim ma się taki dziewczęco-kobiecy urok.
      Ale rózne etapy w życiu kobiety mają swoje przywileje.
      • tonieja77 Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 10.10.06, 12:47
        czyli reasumując.....sprawdza sie powiedzenie,że kobieta jest jak wino:)z
        wiekiem mądrzejemy,piekniejemy i stajemy sie bardziej kobiece:)i tak trzymać!
    • alyy Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 10.10.06, 13:18
      Żadko się odzywam, ale takiego bełkotu to dawno tu nie było...
      • tonieja77 Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 10.10.06, 18:03
        to sie odezwałaś raz a konkretnie:)pisze sie RZadko.
    • jagodkajagodka Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 10.10.06, 14:03
      Bzdura. Ja wieku 17 lat byłam raczej tłustawa,włosy miałam nieciekawe i
      wstrętnie zapryszczoną twarz. Teraz mam 22 lata i moi dawni znajomi mnie nie
      rozpoznają,bo wyglądam naprawdę fajnie. I prawda jest taka,że teraz czuję się
      fantastycznie kobieco i seksownie, a wtedy jak jakaś potwora:)
    • aimart Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 10.10.06, 17:22
      Ja mam 30 i jestem sliczna od jakichs 5 lat. Jak mialam 17 bylam gruba,
      zapryszcona i strasznie preztluszczaly mi sie wlosy.
      • kitjensen Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 10.10.06, 18:37
        Mam teraz 36 lat a jednak wiem o co Ci chodzi.pamietam ze jak mialam 17 lat
        bylam po prostu bardziej wolna ,radosna ,nie myslaca o przyszlosci jak gdy
        mialam lat 20.Musialo to sie wybijac na twarzy i sylwetce.
        Majac 17 lat bylam dziewczyna, a gdy skonczylam 20 lat poczulam sie kobieta.
        Jako 17latka bylam delikatna ,romantyczna o subtelnej urodzie i mialam wielkie
        powodzenie ,gdy mialam 20 poczulam sie jakos dojrzale ,i nie lubilam tego...
    • 36mayfair Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 10.10.06, 19:23
      To ja mam ok. 2 razy wiecej, niz 17 lat, a wlosow tyle, ze nie moge sobie z
      nimi poradzic. Duzo wiecej, niz 10 lat temu.
      Dbam o siebie bardziej teraz. Jako nastolatka nie myslalam, ze to, co robie ma
      wplyw na moj wyglad. Jadlam byle co i duzo sie opalalam. Podazalam slepo za
      moda, zamiast ubierac sie w to, w czym mnie jest dobrze.
      Takie stwierdzenia, ze "najlepiej sie wyglada w wieku 17 lat" nie sa prawdziwe
      w kazdym przypadku, a nawet jesli sa to co? Lekarka, ktora mowi takie rzeczy
      jest nieodpowiedzialna. Mamy sie zalamac, bo juz nie mamy 17 lat, wiec nie ma
      sensu o siebie dbac?
      • wytrwala Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 10.10.06, 19:33
        lekarka mi powiedziala ze w tym wieku ma sie najmocniejsze wlosy (i najwiecej),
        bo potem jak wiadomo z wiekiem zaczynaja stopniowo oslabiac sie i wypadac (u
        90% ludzi). tak wiec jakas kolezanka napisala ze to jest bzdura - bzdura jest
        to co ona napisala, myslalam ze kazdy normalny wie ze W PEWNYM MOMENCIE z
        wiekiem czlowiek ogolnie zaczyna marniec, rok po roku. A z tym 17 lat - tak
        jakos zaobserwowalam po sobie, ze wiek licealny - tak 2,3,4 klasa to byl moj
        wyz (boje sie napisac, ze szczyt, mam nadzieje, ze nie :P) ,,wygladowy", no po
        prostu wygladalam super i przyciagalam uwage, delikatna buzia, fajne dlugie
        wlosy. Teraz jest tak sobie, raz lepiej raz gorzej. Moja mlodsza siostra teraz
        wyglada tak super i przyciaga uwage tak jak kiedys ja, a i starsza zdanie
        podziela. Widze, ze wiele z was nie, co w sumie jest pocieszeniem.
        • tonieja77 Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 10.10.06, 20:56
          załamujące jest,że 20latka pisze o swoim wieku jakby miała z 123lata!ja bym sie
          bardziej skupiła na tym co jest teraz a nie co było.lata miją i nic tego nie
          zmieni i nic nie da "gdybanie".
          • 36mayfair Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 10.10.06, 22:23
            17 latka nie jest jeszcze kobieta. Jak mozesz wygladac teraz gorzej, niz pare
            lat temu? Moze zle sie odzywiasz, opalasz, nie pijesz dosc wody? Palisz
            papierosy, naduzywasz alkoholu? Bardzo dziwne jest to, co napisalas. Jak
            to "kazdy wie, ze wlosy z wiekiem slabna"? Owszem, niektorym po menopauzie. Ja
            mam teraz wiecej wlosow, niz 10 lat temu. Co prawda nie moge sobie z nimi
            poradzic jak napisalam w osobnym poscie.
            Po co biadolic nad swoim wygladem? Nie lepiej cos z nim zrobic?
            Pomyslalam wlasnie, ze moze cierpisz na chorobe, ktora polega na tym, ze ma
            sie znieksztalcone wyobrazenie o swoim wygladzie.
    • mrs.solis Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 11.10.06, 03:39
      Gdybym miala tylko mozliwosc zatrzymania sie w jakims wieku bylby to przedzial
      24-25 lat. Uwazam,ze kobiety w tym wieku wiedza jak o siebie zadbac jak rowniez
      nie sa juz takie glupie i naiwne jak 17 latki. Kobieta 25 letnia juz wie ,ze
      glowa na szyi to nie tylko ozdoba, ale wie jak jej uzywac zeby osiagnac to co
      chce.
      • 36mayfair Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 11.10.06, 04:13
        Kobiety, wszystkie sie starzejemy. Nie ma na to rady. Nie starzeja sie tylko
        ci, ktorzy juz nie zyja. Cieszmy sie, ze nie nalezymy do tej grupy i dbajmy o
        swoje zdrowie i urode. Rozpaczanie nad utracona mlodoscia jest bez sensu.
    • saskiaplus1 Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 11.10.06, 09:55
      Ja mam szczęście - należę do kobiet, które pięknieją z wiekiem. Prawdę mówiąc
      nie mogę się już doczekać, jaka będę piękna po osiemdziesiątce ;))
    • spragnienie Dziecinada... 11.10.06, 10:05
      NAjladniej wygladalam jako dziecko. Mialam sliczne boczki, ktore rozczulaly
      wszystkich wokol, nie musialam codziennie martwic sie o wlosy - sterczacy
      irokez na czubku glowy nie byl wtedy wcale w modzie!, itd...

Osoba rozpoczynajaca taki watek;-) widocznie nie jest taka piekna, jesli szuka
      poklasku w swiecie wirtualnym;-), na forum, w swiecie zamieszkiwanym przez
      literki;-). To uwaga pierwsza;-).
      Drugie spostrzezenie. Byc moze narcyzm przemawia przez te pretensjonalne
      bazgroly.

Ostatnia. Piekno to nie kwestia wieku. Ja pelnie kobiecosci i najwyzszy
      wskaznik ogladania sie za mna mezczyzn na ulicy przezylam majac 22 lata. Teraz
      mam 26. I z pewnoscia najpiekniejsza bede jako kobieta w ciazy, kobieta po 30-
      tce, 40-tce oraz 70-tce, jesli Bozia da.

Szkoda czasu na towrzenie tak pretensjonalnych teorii. Mamy zyc i byc piekne.
      To nie podlega dyskusji. Swoja droga, czyz dukusje nad pieknem kobiecym (wybory
      miss) nie sa nudne, szare i totlanie bez wdzieku??? Tyle wokol cudownych,
      ociekajacych seksem kobiet, ktore codziennie przemiezaja droge z domu do pracy,
      z domu do pubu....

• za_hukana Re: Dziecinada... 11.10.06, 10:08
        ten ostatni post jakis bez ladu i skladu.
      • spragnienie Re: Dziecinada... 11.10.06, 10:09
        Rzecz ostatnia. Nasze piekno zewnetrzne jest dopowiedzia na to co siedzi w
        srodku. Nie mowi tu tylko o blsku, ale wlosach, cerze, itd...
        Siostra piekna jest, super. Bedzie jeszcze piekniejsza...
        • za_hukana Re: Dziecinada... 11.10.06, 10:13
          nie ma to jak ktos probuje sie wymadrzac tylko do konca nie wie co pisze. ja
          rozumiem autorke, chyba wiem o co jej chodzi. dziecinne sa twoje odpowiedzi,
          spragnienie.. masz racje ze zdrowy tryb zycia to piekne wlosy i cera (choc NIE
          ZAWSZE) i tyle tych racji ;]
    • aagnes Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 11.10.06, 10:34
      Bzdura!!!!
      najlepiej wygladaja kobiety ok trzydziestki, swiadome swojego ciala, piekne,
      zadbane i doskonale wiedzace w czym jej 'dobrze'.
      Wiec moja droga, wszystko co najlepsze jeszcze przed Toba, teraz to takie 'ni
      przypiął, ni wypiął'.
      • kanimo8 Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 11.10.06, 18:56
        usmialam sie czytajac Twoj post...

kazdy zmienia sie w swoim tempie-to fakt!
        mam mniej wiecej dwa razy tyle lat co Ty (wlasciwie wiecej;),

patrzac na kolezanki z liceum po tych kilkunastu latach widze pewna
        prawidlowosc..." licealne pieknosci" teraz wygladaja delikatnie mowiac...
        "tak sobie",natomiast "szare myszki" dopiero teraz rozkwitly...:)

ja naleze do tej drugiej grupy...na szczescie;)
        nigdy bym nie chciala miec znowu 17 lat...:\,
        teraz sie czuje swietnie!:)

kobieta ,ktora zna swoja wartosc,jest pewna siebie,akceptuje swoje cialo
        - nawet jak ma celulit,"nie taki biust"itp-jest postrzegana jako super atrakcyjna!
        ale to jescze wszystko przed Toba,kiedys to zrozumiesz...

teraz inwestuj w siebie...rozwijaj sie...(oczywiscie kremy nie zaszkodza!;)
        czytalam kiedys,ze udowodnione jest,ze kobiety inteligentne
        "wolniej,ladniej sie starzeja"...moze to prawda...?:)

• arleta.czysz puknij się w głowę 11.10.06, 19:02
      i nie wypisuj głupot- lepiej poczytaj mądrą książkę albo pomyśl o jakiejś
      szkole:0 głupota jednak czasem granic nie posiada...
      • wytrwala Re: puknij się w głowę 12.10.06, 12:00
        co ma piernik do wiatraka dziecko, sama pokazalas inteligencje piszac taki
        chamski i nic nie wnoszacy post
        • arleta.czysz Re: puknij się w głowę 13.10.06, 16:43
          Dzieckiem nie jestem , panna- do twej wiadomości, od dawna a post powinien dać
          ci do zrozumienia,że zamiast snuć banaluki winnaś zająć sięczymś
          pożyteczniejszym- choć sądzę,że to ( np przeczytanie kilku DOBRYCH książek i
          podjęcie studiów na renomowanej uczelni) przekracza twe możliwości
          intelektualne. Bo będąc mądrzejszą osobą nie zajmowałabyś się takimi pierdołami
          tylko czymś pożyteczniejszym. Dziecko.
    • mroofka2 Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 12.10.06, 12:57
      czy jest na sali lekarz?:) robi się gorąco:)
      • donna_bianca Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 12.10.06, 19:31
        a ja sie zgadzam!!
        w wieku 16-17 lat mialam 2 razy wiecej wlosow, mocniej sie krecily i zawsze
        super ukladaly, jak sie pomalowalam, to zawsze bylo super

a teraz mam wiecznie wrazenie zos nie tak z wlosami, tuszu niby tyle co zawsze,
        ale jakies te oczy nie te... NIE MA SIE CO CZAROWAC DZIEWCZYNKI, STARZEJEMY
        SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!

powiedziala 19-letnia donna
        • sumire Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 13.10.06, 13:27
          no, a takie myślenie to pierwszy krok do zestarzenia się naprawdę :)

podpisano - 27-latka, nadal nie wyłysiała i oddychająca o własnych siłach...
    • mroofka2 donna bianca 12.10.06, 19:36
      a może ty po prostu za bardzo marudzisz?
      a może nie dbasz o włosy i nie przykładasz się
      do makijażu? może stąd ten brzydki wygląd?:)
      • wytrwala Re: donna bianca 12.10.06, 21:13
        ale chodzi o to ze wlosy sie same ukladaly, mialam tak samo - wystarczylo umyc
        wlosy , wysuszyc i rozczesac i tyle bylo przy nich roboty i wygladaly dobrze.
    • bob75rob1 Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 12.10.06, 22:47
      Może i ta teoria byłby prawdziwa, gdyby kobiety o siebie nie dbały. W obecnych
      czasach, przy takiej dostępności kosmetyków pielęgnacyjnych, przy takiej wiedzy
      i możliwości wymiany informacji o skuteczności różnych produktów, to raczej
      mżonka. Oczywiscie teraz podobam sie sobie bardziej niż te 14 lat temu, ale
      wtedy chyba rzeczywiscie niewiele musiałam robić by wyglądać OK.
    • albania1 Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 14.10.06, 00:34
      Wszystkie się starzejemy i możemy być bardzo zadbanymi 30-stkami lub 40-stkami,
      ale młode po raz drugi już nie będziemy. Nie ma co temu zaprzeczać - młoda
      dziewczyna nawet pryszczata, gruba i zgarbiona jest po prostu młoda, my to
      możemy być najwyżej świetnie zakonserwowanymi paniami w średnim wieku. I
      śmieszne jest to, że wszystkie (ja też) uważamy że wyglądamy na dużo młodsze
      niż jesteśmy. Ostatnio wstrząsneły mną dwie 20-letnie praktykantki u mnie w
      pracy określając jako starą babę moją 35-letnią, śliczną, zadbaną i bardzo
      zgrabną koleżankę. "Gó..ary" powiedziały mniej więcej coś takiego: "patrz,
      taka stara baba i takie spodnie włożyła. Młoda wyglądałaby w nich super, ale
      ten babsztyl tylko się ośmiesza" Aż mną zatrzęsło, jestem jeszcze starsza od
      tej starej baby.
      • maggi9 Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 14.10.06, 10:56
        No pewnie, że 17 -latka ma niezaprzeczalny atut bo jest młoda.Ale czy naprawde tak bardzo różni się dziewczyna 17 letnia od 19 albo 22 letniej?
        Bo mi na ulicy trudno jest określic czyjs wiek tak dokładnie.
        Poza tym niestety w takim wieku dużo dziewczyn robi wszystko aby sie postarzyć i wcale tak ładnie i młodo nie wygląda.
        • sandraa2 Re: Najlepiej wyglada sie w wieku 17stu lat 14.10.06, 12:36
          Jak babka w okolicach 40tki ubierze sie jak 20tka to naprawde wyglada to zalosnie.
          Chce wygladac jak 20tka a jest juz stara i naprawda wyglada smiesznie.Tez z
          kolezankami czesto widzimy takie starsze panie wystrojone na lolitke to sorry
          ale smiech i poblazanie dla takich babek nas ogarnia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka